DN2S/DN22J Brăila-Jijila/Smârdan și pod suspendat peste Dunăre

Started by yetiman, April 18, 2017, 12:23:20 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Raducu Popa

Filmat cu GoPro de catre Stefan, sef de echipa. Pe dl inginer de la compania respectiva, l-am intalnit intamplator in ziua cand am filmat in interiorul tablierului. I-au placut filmarile si este in acelasi asentiment, acela de a ramane ceva in urma, efectiv cum s-a construit. Eu pe tehnic am incercat sa ma focusez in principal. Ca a mai fost un rasarit, pentru inimi albastre, asta e alta poveste. Majoritatea celor din acest santier au sute, mii de poze fiecare, ca amintire, sa le arate nepotilor peste ani unde a lucrat bunelu :)

Whyse1

https://www.webuildvalue.com/en/infrastructure/suspension-bridges.html

QuoteBrăila, the Romanian bridge enters Europe's top 3

The same engineering innovations envisaged for the Strait bridge have been applied in the construction of the bridge over the Danube in Romania. The Brăila bridge, constructed by the Webuild group, will be inaugurated in the coming weeks. Once open, the bridge will take third place on the continent for span length, 1,120 meters, behind the 1,210 meters of the Hoga bridge in Sweden and the 1,624 meters of the Great Belt Bridge in Denmark. Though smaller than the Messina Strait bridge, the Brăila represents the same engineering innovations and is one of the third generation of suspended bridges, world class structures that are rewriting engineering history.

Powered by API/PUM imgur uploader

TibiV

La fel ca la multe alte filmari... am ramas mut!...

SUPERB!!...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Ionut

Aha, deci Marea Britanie nu mai este în Europa... frumos... frumos...

Aici aveți lista:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_longest_suspension_bridge_spans

TibiV

Ionut,

si la podul Cannakale punem doar jumatate la socoteala, ca cealalta jumatate este in Asia...  :lol:
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

GIV

@TibiV  :lol:  :lol:  :lol:  :lol :rofl:  :rofl:

yetiman

@Ionut - ca sa fim corecti, au scris "pe continent"  :lol:

Quotehe bridge will take third place on the continent for span length
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

mirceaeliade

Pai ala din Danemarca nu cred ca e pe continent, ci intre insule.   /s

Ionut

Ce ne mai place să ne furăm singuri pălăria...

yetiman

@Ionut - poti sa stergi postarea mea, daca vrei, dar m-a saturat de aberatiile debitate de acest "personaj" care mai si are tupeul sa foloseasca numele marelui Mircea Eliade.

Dar:

QuoteEuropa continentală este partea continentului European care exclude insulele: Regatul Unit, Irlanda, Islanda și Insula Man.

Sursa: Wikipedia
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

danvoicu

Din punctul meu de vedere cele mai importante lucruri sunt : ca avem un pod suspendat lung, ca este in Romania, ca este o alta cale de acces in Dobrogea, oricum destul de putine, si mai ales ca este foarte frumos. Clasamentele sunt pe plan secundar.

Ionut

Măi dar cine a zis de Europa Continentală? În infograficul ăla scrie clar "EUROPA". Nu Uniunea Europeană, nu Europa Continentală, ci simplu Europa. Și e fals infograficul.

Nu contează câtuși de puțin, dar e fals. Un fals rămâne fals indiferent cum îl privești.

danutzu_1069

Probabil ai văzut ce.... sursa are: webuild... Ai făcut și ei sa fie pe locul 3... :lol:  :lol:

Raducu Popa

Pana una alta, sa vedem cum arata la interior blocul ancoraj si un pilon.