DN2S/DN22J Brăila-Jijila/Smârdan și pod suspendat peste Dunăre

Started by yetiman, April 18, 2017, 12:23:20 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

danutzu_1069

Da, chiar au inceput sa demonteze structurile metalice de pe piloni..

Marius Papadopol

Fotografia  - arta de a fura timpului
O firimitura de clipă! 😇

panzer

Si voi va uitati numai la chestii dinastea tehnice!

N-ati observat steagurile?  :p Doar ale constructorilor. Nici un steag al Romaniei.
Macar Strabag la Mogoasoaia, avea mai multe steaguri decat muncitori, dar mai erau si Romanesti nu numai ale lor.

tom_sawyer

Greu de crezut că pasajul peste calea ferată va fi terminat până pe 27. Masinile de mare tonaj vor fi nevoite să trecă CF la nivel în Baldovinești.

Marius Papadopol

14.06.2023

Pasaj CFR Braila-Galati


Pasaj CFR Braila-Galati


Pasaj CFR Braila-Galati


Pasaj CFR Braila-Galati


Pasaj CFR Braila-Galati


Pasaj CFR Braila-Galati


Pasaj CFR Braila-Galati


Pasaj CFR Braila-Galati


Pasaj CFR Braila-Galati


Pasaj CFR Braila-Galati


Pasaj CFR Braila-Galati



Powered by API/PUM imgur uploader
Fotografia  - arta de a fura timpului
O firimitura de clipă! 😇

Whyse1

https://obiectivbr.ro/content/%E2%80%9Chaide%C8%9Bi-cu-un-nume-pentru-podul-peste-dun%C4%83re%E2%80%9D
Quote"Haideți cu un nume pentru Podul peste Dunăre!"
Liliana NISTOR
ECONOMIC - 15 June 2023
• Podul care leagă trei regiuni istorice (Moldova, Muntenia și Dobrogea) merită să aibă un nume pe măsură • în acest sens, Asociația "Pentru Adevăr" și cotidianul "Obiectiv - Vocea Brăilei" vă invită în perioada următoare să veniți cu denumiri pentru a "boteza" Podul în mod oficial • ulterior se va crea o listă scurtă cu 10 denumiri pentru Pod (care au adunat cele mai multe nominalizări) iar numele câștigător va fi ales prin votul publicului


"Podul peste Dunăre", "Podul de la Brăila", "Golden Gate-ul" românesc. Toate sunt denumiri date mega-proiectului care leagă trei regiuni istorice: Moldova, Muntenia și Dobrogea. Podul care se construiește între Brăila și Tulcea este aproape gata, însă a doborât mai multe recorduri încă din start: cel mai lung pod suspendat din țara noastră și al treilea din Europa, cea mai mare lucrare de infrastructură realizată în ultimii 30 de ani în România, dar și cea mai scumpă (circa 500 milioane euro), al doilea proiect de infrastructură, ca valoare, de pe tot cursul Dunării (după Porțile de Fier). Mai mult, la construirea podului au fost necesari 81.000 de kilometri de fir de oțel, o lungime suficientă pentru a înconjura planeta de două ori.

La un așa CV impresionant credem că este normal ca Podul să aibă un nume măreț. Dar care ar fi cel mai potrivit? Vă lăsăm pe voi să îl propuneți și să îl alegeți! Cum Podul este făcut pentru oameni, tot comunitatea ar trebui să fie cea care îi alege și numele.


Tu cum ai vrea să se numească Podul?

Asociația "Pentru Adevăr", cotidianul "Obiectiv - Vocea Brăilei" și Forumul Tinerilor din România - Brăila vă invită în perioada următoare să veniți cu denumiri pentru a "boteza" Podul în mod oficial. Indiferent că sunteți din Brăila, Tulcea, Galați sau orice alt oraș al țării, începând de vineri, 16 iunie, veți putea face nominalizări fie pe site-ul www.obiectivbr.ro, în cadrul unei secțiuni special create, fie prin completarea unui talon din ziarul "Obiectiv". Sugestiile pot fi făcute timp de două săptămâni. După încheierea perioadei de nominalizări vom crea o listă scurtă cu 10 potențiale denumiri (care au fost menționate de cele mai multe ori). Lista va fi supusă votului publicului, iar timp de o săptămână veți putea alege ce nume i se potrivește cel mai bine acestui pod istoric. La finalul celor șapte zile, denumirea care a adunat cele mai multe voturi va fi desemnată câștigătoare.

Primele propuneri le-a oferit deja jurnalistul Mircea Doagă, cel de la care a pornit inițiativa de a căuta un nume potrivit pentru "realizarea inginerească de excepție".

"Cred că două sunt numele care i s-ar potrivi de minune Podului de la Brăila: «Mircea cel Bătrân», pentru că doar în timpul domniei acestuia Țara Românească s-a întins până la «Marea cea Mare», Dobrogea revenind la România abia 500 de ani mai târziu; «Panait Istrati», cel mai cunoscut scriitor brăilean la nivel mondial, pentru că Podul de la Brăila este un arc în timp și spațiu peste întregul univers descris de el, pentru că de pe acest pod ar fi putut vedea, dintr-o singură privire, întreaga sa lume, de la mahalalele și portul Brăilei la ciulinii Bărăganului, de la Balta Brăilei la brațele Dunării, acea lume din care au devenit nemuritori Chira Chiralina, Moș Anghel, Neranțula sau Codin", a argumentat jurnalistul Mircea Doagă pe pagina sa de Facebook.


Nominalizarea ta îți poate aduce un premiu de 2.500 lei!

Asociația "Pentru Adevăr" și cotidianul "Obiectiv - Vocea Brăilei" pun la "bătaie" un premiu în valoare de 2.500 lei pentru toți cei care vor veni cu idei de denumiri pentru Podul peste Dunăre. Concret, toți cei care vor face nominalizări pe site-ul www.obiectivbr.ro sau prin intermediul talonului din ziarul print vor intra automat într-o tombolă, iar câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți. Pentru a valida participarea la tombolă persoanele care vor face nominalizări sunt rugate să completeze rubricile "nume și prenume" și "număr de telefon". Precizăm că datele cu caracter personal vor fi folosite strict în scopul participării la concurs.

Haideți să scriem istorie! Haideți cu un nume pentru Podul peste Dunăre!


Mihai Tudose garantează că Podul va primi "certificatul de botez"

Campania "Haideți cu un nume pentru Podul peste Dunăre" va avea drept finalitate un "certificat de botez". Europarlamentarul PSD Mihai Tudose, premierul României, care s-a zbătut și a reușit ca în timpul mandatului său să  se semneze contractul pentru realizarea mega-proiectului de infrastructură, ne-a asigurat că va susține demararea acțiunilor legale pentru ca denumirea pentru Pod aleasă de comunitate să se regăsească oficial și în acte. Iată că visul brăilenilor de zeci de ani, promis de politicieni în atâtea campanii electorale, devine realitate, pentru că, se știe, au mai fost și alte proiecte demarate dar rămase nefinalizate. Mihai Tudose, ca premier, a făcut istorie pentru Brăila.

Așadar, de mâine, 16 iunie, vă așteptăm propunerile! Urmăriți apoi ediția print și online a cotidianului "Obiectiv" pentru a fi la curent cu derularea campaniei.

mirceaeliade

Care e planul cu separatoarele de sens la giratoriul DEx6 al UMB?  Vine UMB cu bucati de ciment facute de ei?

jalemare

Fiind mare, i-am putea spune "Podul spre Lumea lui Terente".
Ar atrage si o nisa pe turism, toata lumea multumita :))

mircea


Marius Papadopol

Fotografia  - arta de a fura timpului
O firimitura de clipă! 😇

Whyse1

https://www.facebook.com/ProLiderFm/videos/816308223188684/

Quote🎥 Se fac teste dinamice pe podul peste #Dunăre de la #Brăila.
Camioane de mare tonaj circulă în paralel, cu #viteze de 10, 30, 50, 70 și 90 km/h.
Se testează rezistența podului, prin trecerea autocamioanelor peste #obstacole, ca să creeze #vibrații și tensiune, au explicat constructorii.
Podul peste Dunăre de la Brăila va fi deschis circulației generale pe 27 iunie 2023, după cum a anunțat Ministerul Transporturilor.

Telvanni

Care va fi taxa pentru traversarea acestui pod?
Banuiesc ca in prima faza va fi gratis pentru ca nu este sistemul functional.

Eu l-as face gratis pentru braileni si pentru cei din localitatile limitrofe (Smardan, Macin, Jijila...).
Eu l-as face gratis pentru toti soferii din judetele Braila si Tulcea, ar ajuta un pic antreprenoriatul din judet precum si pe cei care fac naveta. Sau cel putin un fel de vigneta anuala cu un tarif preferential.


MrConnaisseur

Fiind un proiect pe FE, nu se poate pune taxa un anumit nr. minim de ani (parca 5 ani); correct me if i'm wrong

mariusbalasa

O intrebare despre cele 4 système metalice orange care sint demontate zilele acestea :
•   Sint duse la fier vechi ?
•   Sint recuperate de constructor si utilizate pe alt santier ?
•   Sint recuperate de CNAIR si pastrate peuntru eventuale utilizari ; reparatii ; maintenenta in caz de necesitate ?