DN2S/DN22J Brăila-Jijila/Smârdan și pod suspendat peste Dunăre

Started by yetiman, April 18, 2017, 12:23:20 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

danutzu_1069

Ridicarea pe verticala, cel putin la cele Sarens (sediul firmei este in Belgia, am fost la ei prin anul 2000) nu are cursa mare si este folosita pentru "orizontalizare" pe ambele axe, poate chiar sa treaca peste un prag, si platforma ramane orizontala.
Da, sunt modulare si pot avea unul sau doua grupuri propulsoare (motor termic si grup hidraulic) legate master-slave... si sunt telecomandate. De mentionat ca nu sunt produse de Sarens ci doar ke folosesc, astea fiind Goldhofer sau Kamag ca producatori.

TibiV

Quote from: Ionut on March 16, 2022, 03:24:54 PM@TibiV
Zici de SPMT? Self-Propelled Modular Transporter? Sunt chestii comune. SpaceX transportă rachete cu ele (și tot felul de chestii mari). Se pot lega între ele în multe feluri, sunt foarte versatile.

Stiu.
Dar am dorit sa spun ca NU sunt deloc ieftine.
Nu este "business as usual", ca la NASA...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Skynick

Whyse1

https://obiectivbr.ro/content/preg%C4%83tiri-intense-pentru-montarea-tablierului-la-podul-suspendat-peste-dun%C4%83re
Pregătiri intense pentru montarea tablierului la Podul suspendat peste Dunăre

QuoteRedactorii "Obiectiv – Vocea Brăilei" au luat legătura cu inginerul Viorel Eșanu, reprezentantul constructorului, care ne-a transmis că există șanse ca montarea tablierului să înceapă undeva săptămâna viitoare. Acesta a ținut să precizeze că au existat întârzieri din pricina vântului foarte puternic, context în care montarea ar fi fost una periculoasă, dar ar fi prezentat și riscuri de pierderi ale unor piese. 

"Deocmandată patru segmente de tablier au fost transportate la șantier, dar nu s-au montat. Astăzi se transportă al cincilea. Au fost câteva probleme din cauza vântului. Dar începând cu săptămâna viitoare o să intrăm într-un ritm mai alert. Deocamdată s-au transportat pe ambele maluri. Se vor suda câte două și se vor ridica după aceea. O să le vedeți în aer. Acestea care au sosit au fost transportate doar de la mal până la picioarele podului. Sunt pe niște suporți, pe poziție și după aceea se vor ridica, în momentul în care operațiunea va fi posibilă", a declarat Eșanu, cu precizarea că în prezent două segmente de tablier sunt pe malul brăilean și două pe cel din Tulcea, urmând ca al cincilea segment să fie poziționat tot pe malul din Brăila.

"Temperaturile nu sunt o problemă, dar vântul da. Este periculos pentru că piesele sunt mari, intră în balans și nu ne permitem să pierdem vreuna. Dar cu siguranță vom recupera. Se transportă cam două pe zi. Dar probabil că o să facem în așa fel încât să extindem programul de lucru. Vom vedea ce soluții găsim. După ce vom completa numărul de patru pe fiecare parte, deci 8 bucăți, atunci o să mai aducem", a conchis Eșanu.

Raducu Popa

dorum

wow...oare cum ridica mastodontul ala format din 3 elemente de tablier?
ca acum se pare ca le sudeaza jos

danutzu_1069

Cel mai probabil cu acelasi tip de sistem cu care se face descarcarea de pe barja. Mai sunt câteva sisteme care inca nu sunt montate..

ciachi

o filamare de noapte cu podul peste Dunare facuta de domnul Balaes Leopold
LIKE-urile va rog sa le da-ti dansului........ eu nu am nici un merit
Sursa: YOUTUBE
https://www.youtube.com/watch?v=is-2oU0oNKk&ab_channel=BalaesLeopold

Radu Aramă

De vineri 18 martie.

Nelu63

Multumim pentru filmari, foarte spectaculoasa procedura de descarcare si trasport a unei bucati de tablier. Este mare consumatoare de timp ,efort ,resurse umane si materiale. Aici se observa cat de importanta este experienta constructorului.

Skynick

Dar oare cu cat s-au micsorat costurile cu norocul asta ca fabricantul structurilor metalice este la cativa km de pod.

Radu Aramă

Sâmbătă noaptea am fost la o încarcare de tablier la Vard.Ca de obicei am un album mult mai mare pe fb.

Am călcat prima dată pe ceea ce va fi calea de rulare!  8)  O:-)

fulger nc

Radu Aramă

Nu am știut cum să-l fac mai scurt fără să pierd detalii zic eu destul de interesante! Mi se pare un film (mai ales) pentru pasionați. Vizionare plăcută!