DN2S/DN22J Brăila-Jijila/Smârdan și pod suspendat peste Dunăre

Started by yetiman, April 18, 2017, 12:23:20 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Whyse1

https://ziare.com/podul-de-la-braila/podul-de-la-braila-incepe-relocarea-retelelor-electrice-1723561

QuoteSucursala Brăila de Distribuţie Energie Electrică anunţă că a fost semnat contractul de execuţie în vederea relocării reţelelor electrice, pentru a permite realizarea drumurilor de acces către podul suspendat peste Dunăre.

"În vedere îndeplinirii condiţiilor de coexistenţă cu viitoarele drumuri de acces dintre Centura Municipiului Brăila şi Podul peste Dunăre, vor fi realizate lucrări de reamplasare/relocare pentru mai multe instalaţii de distribuţie energie electrică din zonă şi anume: două linii electrice aeriene de înaltă tensiune (110 kV), două linii electrice subterane de medie tensiune (20 kV) şi şase linii electrice aeriene de medie tensiune (20kV). Contractul de execuţie denumit 'Relocare/protejare reţele electrice şi de telefonie necesare pentru execuţia Podului suspendat peste Dunăre în zona Brăila' a fost încheiat pe 1 februarie 2022", se arată într-un comunicat de presă remis de Electrica Brăila.

Amplasamentele vor fi predate constructorilor săptămâna viitoare, iar lucrările de relocare sunt programate să dureze patru luni din momentul punerii la dispoziţie a amplasamentului.

https://obiectivbr.ro/content/%C8%99antierul-naval-semne-bune

Quote"2021 a fost anul în care șantierul a gestionat provocările create de pandemie cu scopul protejării angajaților, atât din perspectiva sănătății la locul de muncă, cât și pentru a asigura front de lucru pentru toți salariații. În ciuda condițiilor dificile, Vard Brăila a încheiat în 2021 un proiect de suflet pentru navaliștii brăileni, dar și pentru comunitatea locală. Au fost finalizate toate cele 86 de module care vor forma tablierul (,,puntea") podului peste Dunăre de la Brăila. Modulele sunt depozitate în șantier, urmând să înceapă să fie lansate si transportate la locul de amplasare al podului de la mijlocul lunii februarie", ne-a mai informat directorul Puia.

alexmocian

Cat de curand apar "drop cables" de care se prind sectiunile de tablier. O sa fie spectaculos cand incep sa ridice tableirul. Presupun ca or sa foloseasca hydraulic jacks. 

EugenRo

Radu Aramă

Vor urma schimbări așa că am vrut să-mi mai aduc aminte o dată momentul acesta.

naivu

https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/zgolden-gate-ul-de-la-braila-prinde-contur-in-ce-stadiu-au-ajuns-lucrarile.html
Quote...
De săptămâna viitoare va începe montarea tiranților, acele cabluri verticale care vor susține, practic, șoseaua, calea de rulare ce urmează să fie montată începând cu a doua jumătate a lunii februarie.
...
Pe malul stâng vor fi terminate cele două sensuri giratorii care vor asigura accesul pe pod dinspre șoseaua-dig dintre Galați și Brăila. Va rămâne de construit anul viitor drumul până la șoseaua de centură a Brăilei. Pe celălalt mal, din județul Tulcea, va fi gata o porțiune de aproximativ 6 kilometri, care trece pe lângă Smîrdan, în apropiere de orașul Măcin. Și aici rămâne de făcut șoseaua care va lega podul de comuna Jijila, până la Tulcea.
...

nenea_hartia

Radu Aramă

pasa_andrei

Superbe pozele. Ne poti spune cateva detalii tehnice despre "scula" folosita?

Multumim:)

Radu Aramă

Cred că am mai scris, eu sunt utilizator de Pentax, camera pe care o folosesc acum (K-1) va împlini deja 6 ani în vară, am cam toate obiectivele Pentax de top, cel mai adesea folosesc unul dintre acestea 3: DFA 15-30/2.8 pentru cadrele wide, DFA* 50/1.4 pentru low light, DFA 150-450/4.5-5.6 pentru tot ce înseamnă tele extrem.

Ionut

API pe Facebook

Previziuni rutiere 2022. Ca la fiecare început de an, presa și publicul ne întreabă ce vom inaugura în 2022. Iată estimările noastre pentru cele mai importante drumuri aflate în stadiu avansat de execuție, nu vorbim de cele aflate în pregătire, licitație sau abia contractate.

Șanse BUNE de inaugurare, în decembrie, sunt la podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, însă doar conexiunea de sud (Măcin), cea de nord (Jijila) rămânând pentru 2023. Greul încă nu a trecut, este mult de muncă dar, cu un efort susținut, putem circula anul acesta.

milo1981

O captura de ecran din reportajul PRO TV cu matisarea cablurilor. Oare asa "shiny" o sa ramana sau le asorteaza cu albul de la colierele de prindere?