DN2S/DN22J Brăila-Jijila/Smârdan și pod suspendat peste Dunăre

Started by yetiman, April 18, 2017, 12:23:20 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

isotech_ro

@danutzu

cablurile catwalk nu sunt fixate în sisteme de prindere cu piulițe, ci se folosesc niște mufe conice speciale.
la finalul operațiunilor de întindere a cablurilor și înainte de a desfășura întregul eșafodaj al catwalk-ului, toate cablurile vor fi tensionate conform proiectului tehnic de execuție cu ajutorul unor prese hidraulice. restul sunt detalii luate în calcul de proiectantul de specialitate (IHI Corporation)

subway

Aceeasi socoteala am facut-o si eu la numarul de cabluri de intins prin garla...
Cred ca danutzu se referea la modul de prindere a franghiilor laterale de staplisorii balustradei.
Fiecare catwalk este in realitate un pod suspendat pietonal. Ma intreb totusi cum se comporta la vanturi laterale puternice...dar probabil ca japonezii stiu mai bine pentru ca au suficienta experienta in asa ceva!

danutzu_1069

@isotech_ro, eu spun/descriu una, matale inteleg/vorbesti despre altceva... Eu am scris clar ca ma refer la HAND RAIL ROPE, si la sistemul de prindere pe stalpi (de pe catwalk).
Eu nu am scris nicaieri de prinderea caburilor catwalk pe structura metalica din varful pilonilor....

danutzu_1069

Apropo de... alta lucrare... la Canakkale a fost "tras" ultimul cablu din compenenta cablurilor de sustinere....
Urmeaza "matisarea" cablurilor principale, instalarea cablurilor de suspendare a caii de rulare, demontare catwalk, instalare "poduri rulante" pentru ridicarea segmentelor de tablier.....

isotech_ro

@ danutzu așa cum se întâmplă pe toate forumurile "unde dai și unde crapă"

subway

^^
Ne-ai asasinat cu Dardanelele tale...nu vrei sa revenim la Braila noastra si la Tanti Elvira?
:) :) :)

Skynick

Cum pare planificarea? Anul asta cablurile, 2022, se urca calea de rulare si 2023 finisaje finale?

isotech_ro

da, si eu cred ca asa va fi. cablurile principale, inclusiv pretensionare cca. 6 luni (sept 2021 - mart 2022), apoi tabliere

danutzu_1069

@subway, eu nu am asasinat pe nimeni... Doar mici informații...
Nu credeam ca disperă aceste informatii... mai ales ca lucreaza aceisa firma IHI, si se pot vedea in avans care sunt etapele....

ciprebbe

O sa vedem si cum avanseaza lucraea.
Camerele sunt montate si au intrat online pt pozat , 2 buc pe malul Braila.
Pe masura ce se strang pozele o sa apara si filmulet.

Tin sa va multumesc celor care ati contribuit prin donatii la realizarea acestui proiect, constructorului Astaldi care a dat dovada de intelegere si deschidere precum si celor de la Digi Infrastructura pentru instalarea fibrei optice la o astfel de inaltime.
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

subway

@danutzu
Daca luam detalii de la turci si le punem aici ca sigure nu inseamna ca informam ci ca dezinformam, asta nu vrei sa intelegi. Niciun proiect de genul asta nu e identic cu altul...
De exemplu la turci sub fiecare catwalk sunt sase cabluri x2, la noi e destul de clar ca vor fi doar cinci x2!
Pe detaliul pus de tine sunt doar 4x2!!!

miahi

^^Semi Off-topic. Nu era semnal GSM la inaltimea aceea ?  S-a tras fibra special pentru camera de timelapse?

isotech_ro

@subway mi-ai luat "cuvintele" din gura  :lol: :o :lol: pentru ca deja scriam despre diferentele majore dintre cele doua proiecte si abordarile tehnice diferite care le nasc. desigur tragerea cablurilor este asemanatoare, dar de acolo mai departe sunt si vor fi abordari diferite

subway

Asemanator nu inseamna identic!!!
Fiecare situatie punctuala are modalitatea ei specifica de rezolvare, nu merge cu copy-paste prostesc!
:) :) :)
@miahi
Desi cunosc raspunsul e mai bine sa-ti explice @ciprebbe cum sta treaba ca stie mai multe!
Eu ce stiu de la el stiu!
:)

hvm

Hai ca ma bag si eu ca musca in .....

Eu cred ca toata lumea trebuie sa faca un pas in spate sa se calmeze.

Pentru un necunoscator si citind toata discutia asta cu informarea/dezinformarea legat de numarul de sarme (eu asa le spun ca pana la urma sunt niste sarme un pic mai multe) la catwalk si cum sunt pozitionate nu am reusit sa inteleg care e diferenta asa mare ca in exemplu erau 4x2 cabluri, dar podul de care s-a dat exempluera cu 6 pe cand aici la braila sunt 5. Pana la urma ce am inteles eu din tot e ca: sunt niste cabluri/sarme puse dedesupt, apoi deasupra cablurilor se pun niste placi/plasa/covor ... pe care merg oamenii si sustin niste roti de ghidaj peste care se trag cablurile folosite la cablul pricipal, iar pe laterla o sa fie doua "balustrate/garduri/plase" care sunt sustinute de alte cabluri sau frangii (1,2,3). Si rezulta un U cu deschidera in sus si lat cat sa se poata circula pe o parte si pe alta a cablului principal....

Ce mai. pe scurt o punte cum arat alea peste un rau de munte, doar ca un pic mai rezistenta ca sa nu o ia la balanganit cand bate vantul...

Repet. In mare cam asta am inteles din toate descrierile. Este vreo prezentare care descrie altceva? Ca pe mine toate ma duc cu gandul la acelasi lucru. Chiar nu stiam exact cum este in sectiune acest catwalk, iar informatiile m-au edificat. Ca sunt 2x4 sau 2x5 sau 2x6 cabluri, sau daca poza e a cutiei care contine unul din cablurile pentru protectie laterala si nu cea care contine unul de sustinere a catwalk-ului, nu cred ca are prea mare importanta, ca is aproape sigur ca n-are improtanta cum arata cutia aia... :D
Pariuri: A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe - aici