DN2S/DN22J Brăila-Jijila/Smârdan și pod suspendat peste Dunăre

Started by yetiman, April 18, 2017, 12:23:20 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

paulmare

R@du super filmare, multumim
se vede clar acuma cum sunt fixate cele doua contravantuiri de turnuri, si pe turnul din stanga deja incep cu dispozitivul prin care stalpul va sustine cablurile, foarte interesante detalii ai prins
Oamenii cocotati acolo - trebuie sa ai niste ooa foarte mari sa demontezi cofrajul de la turnarea asta de la baza riglelor :) si horror ce vant e la inaltimea aia

AlexxC

Apropo de vant, nu ar merge montate niste mini turbine eoliene pe cele 4 turnuri? nu cred sa induca eforturi semnificative asupra acestora si ar face proiectul putin mai "verde"
Ideea aplicata in India: https://ahmedabadmirror.indiatimes.com/ahmedabad/cover-story/impowerished/articleshow/67616726.cms
Dar folosind turbine de acest fel in cazul nostru:

voicul

O idee foarte buna pe care o sustin.

Doar ca CNAIR nu prea face ceea ce trebuie sa faca - adica drumuri.
Nu fac prea mine nici intretinerea lor - care teoretic e mai simpla.

Crezi ca dintr-o data sar pe proiecte care nu le intra in atributii?

Poate pe viitor ...

Ionutcatalin

Vom avea cu siguranță stații de baza (operatori de telefonie), pentru câteva turbine eoliene mai avem de așteptat sa ajungă și CNAIR în secolul 21, pentru moment suntem departe.

nenea_hartia


danutzu_1069

Si voi credeti ca eolienele alea se lipesc cu superglue sau cu 4 conexpanduri?

hefaistos

Plus acceptul proiectantului pentru o sarcina supimentara de cateva zeci de tone in plan ORIZONTAL (cine stie cunoaste) pe directii aleatoare (adica cum bate vantul). Lasati-i pe indieni sa fie deschizatori de drumuri cu asa ceva, mai ales ca recent sunt experti si in domeniul barajelor care dau pe dinafara. 
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

mirceaeliade

eolienele nu au cum sa nu produca tensiuni in plus la piloni, si oricum nu ar fi simplu de sa faci service.  ce rost are sa produci energie de 10 lei daca maresti riscurile la un proiect de miliarde. nu stiu de ce sunt tatia care sa imbata cu idei "verzi"

voicul

Eolienele poat sa fie la ce greutate trebuie ca sa fie bine.
Deci pot sa fie mai mici sau mai mari, depinde cat trebuie ca sa nu fie probleme la structuri.

La case conceptul se numeste "pasiv"
Adica nu aduci curentul de la zeci de km, sa zicem de la Cernavoda, care insemana sute de stalpi si fire si mentenanta si masini ca sa se fata mententa, ci pui ceva langa cu un fir mai scurt si gata.


subway

Nu ai suficiente eoliene dedicate in Dobrogea?
La piloni on top trebuie sa pui paratraznet, lumini pentru avioane si eventual un anemometru ca sa se stie cand e safe sa urce muncitorii pentru mentenanta.
Ca sa pui eoliene trebuie ca mai intai CNAIR sa capete autorizatie de furnizor de la ANRE. Nu ar fi chiar imposibil de obtinut dar pentru MT ar fi doar pana la palarie, parerea mea!
Nu e chiar cam ca o carciuma urcata in prepeleac dar tot cam pe acolo...
Daca nu avem altceva mai bun de facut hai sa inventam probleme inutile...ca doar ce ati terminat de montat panouri fotovoltaice peste toate bloacele din Braila si Galati.

AlexxC

Mai oameni buni, nu va imaginati eoliene ca alea din Dobrogea, ci unele cu pale de maxim 4-5 metri si masa de maxim cateva sute de kg(turnurile alea sunt facute sa reziste la forte de mii de ori mai mari) care sa produca doar pentru consumul propriu al podului-nu e nevoie de autorizatie ANRE. Ce eforturi asa mari pot produce niste mini sfarleze care da,sunt mai mult pana la palarie...

@ subway o idee foarte buna cu fotovoltaicele ! pot fi montate pe fetele sudice ale turnurilor avand dublu rol: productie energie electrica si foarte important ,protectie contra razelor directe ale soarelui (diminueaza diferentele de tensiune termica intre fetele aceluiasi turn). Nu s-a vorbit despre aceasta problema dar cu siguranta este prinsa in calculul acestor megastructuri.

subway

Nu ne ramane decat sa-ti uram succesuri...dupa ce rezolvi cu bloacele!

fulger nc

Sigur vor fi fotovoltaice pe stalpii de iluminat.
Prin tot judetul Galati , pe drumurile reabilitate au montat.
Nu au de ce sa monteze eoliene la 200 metri inaltime , cand se pot monta la nivelul solului.Prin zona sunt eoliene de diferite marimi , prin mai multe locuri.Ca fapt divers am vazut si insulite semnalizate cu stroboscoape la nivelul asfaltului in zona.
Tot respectul ptr oamenii care lucreaza in conditiile astea dificile la 200 metri inaltime.
Nu e sarcina usoara.

subway


ionuttinx