DN2S/DN22J Brăila-Jijila/Smârdan și pod suspendat peste Dunăre

Started by yetiman, April 18, 2017, 12:23:20 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

danutzu_1069

@mireaeliade, alea sunt parti componente ale tablierului metalic. Parte din ele sunt mutate in alta locatie din cauza de.... spatiu vital la fabricant in curte....
Dupa ce sunt gata stalpii (si blocurile de ancoraj) , pana la a pune cablurile mai sunt niste etape.
1. Pe fiecare stalp dar si bloc de ancoraj se monteaza schele si dispozitive pentru tractiunea cablurilor.
2. Se monteaza CATWALK, cu toate accesoriile pentu ghidat / sustinut cabluri
3. Incepe tragerea propriuzisa a cablurilor
4. "Matisarea" cablurilor
5. Montarea cablurilor verticale care vor sustine tablierul (calea de rulare)
6. Ridicarea segmentelor caii de rulale...

subway

Faza cea mai tare va fi intinderea primelor cabluri pentru catwalk pentru ca va trebui inchisa navigatia pe Dunare.
Alta faza interesanta va fi ridicarea tablierelor pe zonele de uscat!

danutzu_1069

Da, pe uscat cred ca le vor transporta cu platforme autopropulsate d-alea cu multe roti....

De inchis Dunarea, asta este cea mai mica problema..... A fost inchisa Dardanele o zi intreaga....  ;)

subway

Stim ca tie orice-ti pare simplu, oricat ar fi de complicat!  :)
Poate ne spui si dinspre ce mal vor incepe sa intinda cablurile!!!

isotech_ro

de la malul Tulcea spre Braila. Ce sens ar avea baza de depozitarea cablurilor la Jijila

subway

Asa gandesc si eu, doar ca lucrarile sunt mai avansate dincolo de garla...

RaduG

Veți râde, dar chiar sunt depozitate rolele de cablu pe malul tulcean, s-a văzut asta și în clipul CNAIR ,,de vorbă cu inginerii" https://www.google.ro/maps/@45.3135568,28.0147688,495m/data=!3m1!1e3

Și e și intuitiv de ce, sunt venite din Japonia, prin portul Constanța. Nu văd de ce ai cheltui sume importante pe taxele de pod ca să le treci Dunărea.

isotech_ro

o filmare de ieri, la stalpul mal Tulcea si o informatie de la un insider, cai navigabile "cablurile sustinere catwalk vor fi transportate pe platforma unui remorcher fluvial si ridicate pe stalpi. Nu s-a cerut pana in acest moment nici un aviz inchidere trafic Dunarea maritima"

subway

@RaduG
Ne spui ceea ce stim toti de mult timp, nu a descoperit acum orbul Jijila!
:) :) :)
@isotech
Sursele mele spun ca va fi necesara totusi inchiderea navigatiei, cand si cum si pentru cat timp ramane de vazut!

RaduG

@subway Ma bad, am citit eu o afirmație retorică de mai sus ca o întrebare, și de aceea m-am simțit dator să răspund. Dar am recitit și înțeles.
Evident că pentru întinderea primelor cabluri peste Dunăre cu remorcherul, transversal, trebuie să oprești temporar navigația.

subway

No problem prietene! Japonezii sunt mai secretosi din fire! (Sper ca te-ai prins de jocul de cuvinte!)
:)

danutzu_1069

@subway, omul are marele talent sa complice lucrurile simple....  ;)

Este evident ca Dunarea nu-i mai lata decat Dardanelele, deci nu va fi inchisa o zi intreaga....
Intre doua treceri de slepuri se poate strecura remorcherul cu mosoru' de fire.... adica  cabluri....

Apropo, la Dardanele, zilele astea se trage snopul 4.... cate unui  pe fiecare parte....

A, uite si tablierul...  ;)

Evident, sursa este http://wowturkey.com/

subway

Acolo dicteaza sultanul Erdogan prietene! Noi suntem independenti si in Europa de la '77 ca de aia au cantat tunurile la Vidin si si-au dat viata la Grivita si la Plevna iobagii nostri iar recompensa binemeritata a fost sa ne luam inapoi Dobrogea noastra, asa ca mai lasa-ma cu otomanii tai.
Pe Erdogan l-a durut in palarie, ca trecerea prin stramtori e moka, el cel mult poate sa bage niste strambe cu false controale sanitare, noi aici vorbim de Dunarea noastra...si de alte tratate internationale de libera navigatie.
Cand ai spus <omul> sper ca a fost asa generic si nu te-ai referit la cineva anume...
Faptul ca ne punem atatea intrebari si probleme e doar dovada ca ne preocupa soarta acestui proiect major si spectaculos, prima legatura terestra intre Moldova si Dobrogea (desi e amplasat la Braila la noi la valahi), nu inseamna ca vrem sa incurcam pe cineva sau ceva, din contra, arata ca punem si noi tot sufletul atat cat putem si cat ne pricepem.

Soliter

Urmaresc de ceva vreme ce se posteaza aici. Sunt din zona si imi place ce se ridica.
Am vrut sa fiu pasiv, nu ma pricep, doar ma minunez de o asemenea opera.
Dar nu mai pot cu subway. Atata aroganta. De parca a luptat pentru Dobrogea cot la cot cu Mircea cel Batran si a semnat tratatul de la Berlin din 1878.
Domnule draga, rezuma-te la informatiile tehnice, mai ridica-l in slavi pe Esanu si lasa constructia sa se edifice.

subway

Eu am opiniile mele, matale pe ale matale dar n-am inteles ce ai contra celor ce incearca sa ne tina la curent cu mersul lucrarilor...
Personal nici macar nu-l cunosc direct pe dl Eseanu dar apreciez ceea ce face.