DN2S/DN22J Brăila-Jijila/Smârdan și pod suspendat peste Dunăre

Started by yetiman, April 18, 2017, 12:23:20 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

voicul

danutzu_1069

@TibiV, asta si vreau sa vad, daca pune botul vreo redactie... 😂😂
Aflam si care sunt jurnaliști adevarati si aia doar de birou... 😉

Probabil nu mai este nevoie de "localizare" ptr poza.... (1915 Canakkale bridge)

Harry

Skynick

Care este explicatia pentru care partea de sus a pilonilor este foarte incarcata?
Vad ca sunt cam doua tipuri de design, cu incarcare egala pe toata lungimea, si acum acesta nou cu incarcare disproportionata sus. e mai stabil asa?

razvan96

RaduG

FB Cătălin Drulă
,,Today at 11:57  ·
Progresează lucrările la Podul suspendat de la Brăila
Pe final de săptămână, o filmare cu Podul de la Brăila.

O lucrare spectaculoasă, un pod suspendat cu lungime totală de 1974m și deschiderea principală de 1120m. Cele două turnuri vor avea aproape 200m înălțime.

La pod lucrările merg din plin, dar la drumurile expres de legătură care au aprox. 21 km lungime în total (și care sunt necesare pentru folosirea podului) nu au început încă. Nu am găsit autorizația de construire pentru aceste drumuri emisă când am venit în minister.

Am făcut o echipă de lucru dedicată și avem pași înainte făcuți în ultimele săptămâni:
- au fost finalizate exproprierile suplimentare
- săptămâna această a fost emisă de Agenția de Mediu și decizia privind acordul de mediu

Tot ce mai rămâne este depunerea de către constructor a documentației pentru autorizația de construire și emiterea acesteia de către minister.

Am cerut atât constructorului, cât și companiei naționale de drumuri, să urgenteze la maxim acești pași, pentru ca lucrările la drumurile de legătură să înceapă odată cu vremea bună."

https://fb.watch/3Cf7VewMic/

Ionut

Pai "vreme buna" poate sa fie si in martie. :D
Dar nu cred ca iese AC asa repede.

subway

Autorizatia de construire o da ministerul dlui Drula, da sau nu? Nu mai tine cu lozinci de Racnetul Carpatilor zbierate de pe strapontinele opozitiei, acum el e la butoane!...n-are decat sa rezolve!
:)

reed

subway

@Ionut
Proiectul tehnic pentru drumuri ca sa se obtina AC e gata, are o minora deficienta pentru un mic tronson unde sistemul rutier nu bate cu terenul mai slabutz, dar asa cum merg lucrurile la CNAIR si MT rezolvarea va dura o mie de ani si nu se va rezolva...desi ar avea doua saptamani de vreme nefavorabila timp in care ar putea sa se miste mai vioi si cu mai mult talent...
Ma asteptam sa fii mai bine informat...si sa nu va mai aud cu vaicareli despre muzee in aer liber!
Vine ditai podul peste ei dar tot de lemn Tanase???

Ionut

Este cool sa te iei de mine? Nici nu inteleg ce anume imi reproșezi. Nu mai bine iti faci tu forum și mă înjuri acolo?

subway

Nu te-am injurat pe tine de niciun fel, singurul repros pe care ti l-am adus a fost ala cu muzeele...in rest nu am facut decat sa explicitez ceea ce ai spus chiar tu.

subway

Daca e nevoie sa explicitez mai mult uite ca o fac, si mentionez ca am totdeauna grija sa ma informez la firul ierbii din surse multiple si credibile.
Problemele grele referitor la AC si nu numai nu sunt la nivelul ministerului, nici la constructor, nici la proiectant, nici la consultant, toti sunt pusi pe treaba ca sa rezolve nu sa blocheze. Problemele se nasc in mod artificial aproape exclusiv la beneficiar. In primul rand circuitul de analiza si decizie este lungit in mod inutil, cu trepte lente si cel mai adesea total incompetente, in cazul nostru de la Braila la DRDP Constanta, de acolo la Grupul din centrala si toti asteapta o decizie ce nu prea vine de la nivel conducere CNAIR pentru orice sparc ce ar putea fi solutionat din fasa la fata locului in comandamentele saptamanale din santier (care si alea sunt interminabile si consuma trei zile din zori si pana pe inoptate, trei zile din cinci normal lucratoare). Culmea culmilor e ca cele trei nivele mentionate au opinii diferite si adesea divergente! Lucrurile astea nu ajung la conducerea ministerului decat dupa ce explodeaza si e deja prea tarziu.
Asta e buba si problema reala, asa cum am mai spus-o si desi mi-am luat castane nemeritate o repet, birocratia omoara Romania!
Pentru rezolvare chiar crezi ca ar trebui sa deschidem fiecare dintre noi un forum???...sau sa spunem lucrurilor pe nume chiar aici?
E ceea ce incerc sa fac, sa scurtcircuitez birocratii si sa ajunga lucrurile mai repede la varf. Un ministru nu trebuie sa stea pe net, are cu totul si cu totul alte sarcini mult mai importante, mai urgente si mai presante dar toate ministerele au oameni de PiaR platiti gras ce trebuie sa-i puna pe birou in fiecare dimineata briefingul de media al zilei precedente. Ca apuca sa-l citeasca doar seara, daca apuca, e alta treaba!
Dar crede-ma ca sistemul da rezultate si e eficient!
Daca umbli doar cu mangaieri blande pe crestet nu realizezi nimic.
Hai mai bine sa muncim cu har si spor pentru al nostru drag popor.