DN2S/DN22J Brăila-Jijila/Smârdan și pod suspendat peste Dunăre

Started by yetiman, April 18, 2017, 12:23:20 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

subway

Truss=grinda cu zabrele.
Din pacate nu prea seamana un pod grinda cu zabrele cu un pod suspendat, se comporta altfel.
@fulger
In caz de seism se intampla cam ce ti-ai imaginat datorita miscarilor orizontale ale terenului la baza turnului. Fara a intra in detalii despre unde seismice S si P si simplificand la maximum, apar forte inertiale orizontale conform formulei F=ma (masa x acceleratia)
Comparatia cu batzul infipt in pamant e foarte buna.
Acum hai sa vedem ce solicitari apar. Turnul are un centru de greutate situat cam la jumatatea inaltimii si putem considera intreaga masa concentrata acolo.
La baza turnului se transmite intreaga forta ca forta taietoare dar si un moment incovoietor dat de bratul de parghie al fortei M=F x h/2.
Avand in vedere lungimea mare a bratului de parghie momentul e considerabil si deloc de neglijat.
Cam asta e in esenta.
Daca intri intr-o analiza detaliata lucrurile se complica dar o astfel de discutie depaseste cadrul unui forum...
Toate cele bune tuturor!

subway

Nu stiu daca a mai fost pus acest videoclip aici dar sunt interesante explicatiile dlui Burlan

fulger nc

Nu era teama ca nu e proiectat bine , sau ca o sa cada ..cum spune cineva.
Am spus ca e posibil sa nu fie o structura "plina" , monolit fiecare pilon.
Ca poate avea ..sa ii spunem "un nucleu" pe inaltime , pereti de legatura cu peretii exteriori ..cum e la zgarie nori , etc.
Si ca de asta metrii cubi de beton rezultati din calculele bazate pe dimensiunile exterioare pot sa fie mai putini.
Si asta in contextul discutiei legat de metodele de turnare ..cu pompa vs macara.
Personal , sunt de parere , ca majoritatea structurilo foarte inalte incearca sa economiseasca fiecare kg spre varf , ptr a nu amplifica fortele si a face constructia sa se comporte asemeni unui hopa mitica cu greutatea concentrata spre centru si treimea inferioara a structurii.
Si cu elemente de legatura care sa preia din forte pe toata lungimea structurii , ptr a nu mari si concentra fortele intr-un singur punct ..cum spune @subway.
Dar e posibil sa ma insel.
Ma intreb ..ce or fi gaurile acelea la baza pilonilor? Usi de vizitare pina la inaltimea tablierului?

dorum

Io parca citisem ca e gol pe dinauntru pana sus, unul din pilonii de pe fiecare mal ar avea lift. Pereti 1350, gol interior 4100
Sau ma insel si spun o prostie?

subway

^^
Turnurile sunt practic goale pe dinauntru pentru a asigura o cale de aces in varf pentru personalul de mentenanta/reparatii.
Nucleul ala central de la zgarie nori pe care-l pomenesti nu e plin, e casa lifturilor. De altfel un element vertical plin in mijlocul sectiunii transversale nu aduce mare branza de spor de rezistenta, crede-ma ca stiu ce vorbesc.
:)

fulger nc

subway

Scuze, eu asa am inteles, ca vrei un gen de stalp in mijloc.
Daca ne-am lamurit ca turnurile noastre cu sectiune rectangulara sunt un pic diferite de o cladire inalta cu nucleu central (care nu e plin) si cu plansee care conlicreaza cu staplii perimetrali, ca nu avem nici plansee si nici elemente perimetrale cred ca putem sa ne oprim aici.

subway

E contra cronometru pana la Craciun ca sa promovam la faza urmatoare!

fulger nc

Proiectul acesta o sa fie spectaculos pina la final .
Daca ridicarea turnurilor o sa fie spectaculoasa ..nici nu vreau sa ma gandesc la montarea tablierului.

RaduC

Doamne ajuta sa fie pietrisul/nisipul din reteta betonului relativ omogen si din aceeasi sursa, altfel iese cod de bare pana sus... Asta daca nu vopsesc pana la urma...

Ionut

Evident pilonii vor fi vopsiti... și pentru efectul vizual dar și pentru protecția betonului.

Sagitarius

Ar fi foarte interesant o camera fixa sa filmeze acolo cateva zile pentru un timelapse.