Autostrada A4 Constanța-Vama Veche

Started by Ionut, September 14, 2011, 10:35:14 AM

Previous topic - Next topic

1 Member and 7 Guests are viewing this topic.

tom_sawyer

Planuri concrete pe traseu sunt doar Alternativa Techirghiol de la noi și Burgas-Varna de la bulgari, aflată de mulți ani în procedura de obținere a acordului de mediu.

alecu26

Subiectul autostrazii asteia apare tot timpul in pragul alegerilor. Ca si aeroportul Braila Galati.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

mirceaeliade

Probabil ca mizeaza pe finantare gen PNRR2, ceva echivalent A8 montan la noi.  Depinde de cat bine ii conving pe cei din UE sa conecteze Ucraina si Moldova la reteaua europeana, poate se si face ceva. Probabil ca partea romana ar trebui sa se incerce sa lege Braila de A4 in paralel.

pasadia

Mi-a placut articolul de mai sus

QuoteMarele proiect rutier care va lega Grecia de România, formând un nod important de transport pentru Balcani, se pare că intră în linie dreaptă. Planul guvernului bulgar pentru crearea unei axe rutiere care va lega oraşele Alexandroupoli și Ormenio din regiunea grecească Evros de oraşul Constanța din România a fost prezentat de ministrul de finanțe al Bulgariei, Assen Vassilev, la prima conferință internațională a Southeast Europe Connectivity Forum (SECF). Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Autostrada Alexandroupoli – Constanța, care va conecta Grecia de România, ar urma să fie gata în cinci ani. Bulgarii spun că banii "sunt deja disponibili" https://ziare.com/autostrada/autostrada-alexandroupoli-constanta-conecta-grecia-romania-gata-cinci-ani-1834835?utm_source=Ziare.com&utm_medium=copy-paste

M-am apucat sa caut care e orasul Ormenio (de care nu auzisem pana acum si am dat de cea mai nordica localitate a grecilor care are... 557 de locuitori. Adevarat oras!

Dar trecand peste asta, eu nu inteleg ce vor bulgarii - acea axa, plecand din Grecia, s-ar continua spre nord prin Stara Zagora - Veliko  Tarnovo - Ruse spre Giurgiu si Bucuresti. Adica:
- pe un traseu pe care vor si ei autostrada (anumite segmente chiar le-au inceput)
- pe un traseu care, imi permit sa spun, ar putea justifica mai usor finantarea.

Da, stiu, se viseaza demult si la autostrada Constanta - Varna - Burgas. Dar asta era (si ar trebui) sa fie gandita cu conexiune spre Turcia, spre Istanbul (ca doar era autostrada Marii Negre, nu a Marii Egee). Dar stiu ca sunt si la ei alegeri si am ajuns sa comentam declaratii ale unui ministru de finante in lipsa altor semne de coerenta.

interesantul

e o idee buna a unei austrazi C-tanța - Ormenio.

Daca te uit pe harta, aceast autostrada ar urm a sa intersecteze Sofia-Istambul.
Din Ormenio pleaca "Egantia Odos" autostrada care leaga Egee de Adriatica. Nu conteaza ca ormenio are 577 de muritori, conteaza unde se afla, la o impotanta răscruce de drumuri.
Cu aceasta autostrada contrmibul cu un important segment la un proiect mai vechi, autostrada Mării Negre.
Am pierdut prin Romania 30 de ani...

danutzu_1069

Luați-o ca declarație politica...
Arata timp cât nu a dat un traseu... măcar ceva localități intermediare... E apa de ploaie, cum se zice pe la noi...
A, si nu uitați ca trebuie trecuți munții... deci probabil tuneluri...
Cati ani zicea? 5?🤔

Feri

^^ Ce ajută acum este contextul din Ucraina. Ei făceau lobby pentru îmbunătățirea infrastructurii terestre dintre Odesa și Turcia încă dinainte de război.
Bacul de la Issacea de exemplu, ucrainenii din start l-au gândit ca o soluție temporară, până la construcția unui pod UA-RO:

(Sursa 10.2018)

În plus avem comisarul UE tocmai la transporturi. Este favorabil momentul pentru aprobarea de proiecte strategice pe termen lung, susținute cu finanțare de Bruxelles.

DragosC

https://www.economica.net/autostrada-litoralului-a-fost-avizat-studiul-de-fezabiltiate-pentru-alternativa-techirghiol-va-avea-peste-30-km-si-va-costa-485-mld-lei_711128.html

",,Alternativa Techirghiol (lungime de 30,59 km) , pentru care astăzi a fost avizat Studiul de Fezabilitate, va fi construită la profil de autostradă. Această nouă autostradă va asigura o legătura rapidă între Autostrada de Centură a Constanței (A4) și sudul litoralului românesc. Valoarea estimată pentru construcția acestui proiect (finanțată prin fonduri europene nerambursabile) este de 4,85 de miliarde de lei (cu TVA). Pentru construcția acestui obiectiv vor fi alocate 36 de luni", a precizat directorul general al CNAIR."
Nu spera si nu ai teama

csongorosz

Aproape 30 de mil. de euro / km, la pretul asta zici ca e autostrada montana.

ovicor

E scump nodul si podul peste canal!

Feri

^
Dacă afișajul este corect și se menține, avem confirmarea că va avea indicativul A4.

Cetatean

Acu vreo 10 ani,erau ceva indici de cost pentru autostrazi,asa parca le zicea.
Usor,ar trebui sa ne invatam ca aceste lucrari de infrastructura nu sunt ieftine. Beneficiile se vad in timp,dar mai ales vedem an de an ce insemna ca nu avem autostrazi.
Valorile sunt estimate iar cantitatile in general supra estimate.
Proiectantii din lipsa de timp,bani,oameni nu cauta sa optimizeze/adapteze la teren.
Cu cat avem mai multe noduri si structuri pe km,cu atat costul creste.

tom_sawyer

Șerbănescu despre Alternativa Techirghiol:
- finanțare prin CEF sau noul PT

dumbravaandrei

Să subliniem ce a zis (cel mai important) alunecometrul suprem, Alin Ș:
"În analiza noastră, construcția va dura 36 de luni. Adică 4 ani".

Ionut

:lol:
E corect, include întârzierea!