Autostrada A4 Constanța-Vama Veche

Started by Ionut, September 14, 2011, 10:35:14 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

shift2rail

De ce aceasta autostrada are ca terminus 23 august si nu Mangalia, sau, mai bine granita Ro-Bg?

dumbravaandrei

probabil ca inca nu s-au inteles guvernele pe unde o sa treaca granita. Din cate stiu, partea bulgara nu e asa de cooperanta..

danutzu_1069

Si pentru ca dupa 23 August (.. urmaza 24 august.. :lol: )este drum la 4 benzi care nu trece prin localitati si intersectii care pot fi denivelate usor...
Dar si pentru ca bulgarii au de lucru in alta parte si nu e o prioritate o bucata de autostrada aici....

Ideal este ca din A1 al lor, in zona Varna sa se desprinda o ramaura spre granita noastra, si o ramura spre Burgas... sau, ma rog, un nod cu A1

slartibartfast

Pe DN39 mai trebuie denivelarea nodurilor și o centură pentru Mangalia, 2 Mai și Vama Veche cu drum de legătură spre PTF-ul deja existent. Nu e cazul să construim încă un drum paralel cu ce avem.

Mascarpone

^^ din document
"Perdelele forestiere propuse vor avea o latime de cca. 30 m se vor amplasa de-a lungul drumului, pe
ambele parti la o distanţă de marginea căii de comunicaţie de 5-10 m, dacă prezenţa stâlpilor sau a altor
utilităţi impun retragerea marginii perdelei.
Perdeaua forestiera va avea latimea de cca. 15 m pe fiecare parte a drumului. Distanta de plantare
va fi de 2 m intre randuri și 1 m pe rand rezultand un numar de puieti de 5000 puieti/ha.
Speciile de arbori ce vor alcatui perdelele forestiere se vor selecta în functie de tipul solului și conditiile
locale, insa pentru evaluarea costurilor au fost utilizate urmatoarele date:
- Perdeaua principala (15 m):
stejar brumariu, cer, stejar rosu, stejar pedunculat;
tei, cires, paltin de camp;
jugastru, artar tataresc, ulm de Turkestan, mar paduret;
maces, paducel, scumpie.
- Perdeaua secundara (15 m):
salcam sau gladita;
artar tatarasc, paducel;
malin, soc negru."

mirceaeliade

QuoteCOMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., cu sediul în mun. București, bd. Dinicu Golescu nr. 38, anunţă publicul interesat asupra depunerii Raportului privind impactul asupra mediului pentru proiectul: ALTERNATIVA TECHIRGHIOL (INCLUSIV REȚELE DE UTILITĂȚI), în judeţul Constanța, mun/oras/com. Constanța, Cumpăna, Agigea, Eforie, Techirghiol, Topraisar, Tuzla, 23 August, intravilan, extravilan.
Dezbaterea publică a raportului privind impactul asupra mediului va avea loc la Pavilionul Expozitional al grădinii Botanice Techirghiol, din strada Aleea Lacuri nr. 3, oraș Techirghiol, jud. Constanța, în data de 11.09.2023, începând cu orele 13.00.
src

Vlad94

^^Centura Mangaliei este studiata, nu stiu in ce stadiu este. Centura va porni din dreptul pasajului peste CF din apropiere de pădurea Comorova.
La intersecția cu DN39B apare nod denivelat.
Rămâne de denivelat intersecția cu DN39C, care se poate rezolva rapid și ieftin cu un nod trompetă sau pasaj peste giratoriu. Nu în ultimul rând, ar mai trebui un drum drept între 2 Mai și PTF Vama Veche de vreo 6 kilometri, dar care nu este o urgență. Dacă se fac astea, pot spune că toată zona litoralului va fi foarte bine deservită.

reed

Au asfaltat in sfarsit conexiunea de la nod Poiana pana in 3c
Street View

kitsune

Este asfaltat de vreo doi ani

Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

kitsune

Dar, surpriză, azi am venit de la București prin nodul Poiana și am văzut asfalt pe bucata spre Tomis Plus. Și nici nu mai era semnul de interzis.
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

Feri

QuoteCompania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., reprezentată de CONSITRANS S.R.L. cu sediul în mun. București, bd. Dinicu Golescu, nr. 38, anunță publicul interesat asupra deciziei de emitere a acordului de mediu pentru proiectul "ALTERNATIVA TECHIRGHIOL (INCLUSIV REȚELE DE UTILITĂȚI)" în județul Constanța, mun/oraș/com. Constanța, Cumpăna, Agigea, Eforie, Techirghiol, Topraisar, Tuzla, 23 August, intravilan, extravilan.

Proiectul acordului de mediu/decizia de respingere și informațiile relevante pentru luarea deciziei pot fi consultate la sediul autorității competente pentru protecția mediului Constanța din mun. Constanța, str. Unirii, nr. 23, în zilele de luni-vineri, între orele 8-14, precum și la următoarea adresă de internet http://apmct.anpm.ro/.

Observațiile/contestațiile publicului se primesc la sediul autorității competente pentru protecția mediului Constanța din mun. Constanța, str. Unirii, nr. 23, în termen de 10 zile de la data publicării anunțului pe pagina de internet a autorității competente pentru protecția mediului.
Sursa

survola


mirceaeliade

S-a discutat undeva de trambulinele in zona nodului cu drumul spre Mamaia?  E o zona unde parca e ca la sariturile cu schiurile


shift2rail

^ pasajul cheie din articol: "se cauta finantare" .