Sistemele de taxare rutieră în România

Started by Ionut, April 13, 2012, 06:26:57 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

ghrt

Salut!

Aveţi idee dacă se poate verifica oficial situaţia achitării peajului pe un număr auto? Am nevoie să îmi formatez telefonul şi voi pierde toate SMSurile de confirmare. Ar fi bine cred să am o hârtie cum că la data de ... aveam plătite două treceri, utilizabile până la ...
Mai este şi varianta de a-mi lua un alt telefon dar poate e mai modern CNADNRul decât am impresia.

Mersi!
Cont (aproape) inactiv.

adi

^^
call CNADNR:
http://cnadnr.ro/pagina.php?idg=251

nu am auzit pana acum sa fie probleme cu peaj-urile platite, dar poti verifica direct la ei sa vezi ce ai activ la momentul asta!

danutzu_1069

Fa-ti backup la SMS-uri. Sunt multe instrumente disponibile pentru treaba asta.

Ionut

Mda, camere. E bine si asa, dar poate facem si noi un sistem complet automatizat, ca-n Austria, de exemplu.




Sistem anti-furt la staţia de taxare Feteşti.
Angajaţii vor fi monitorizaţi printr-un contract de 18.000 de euro


Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR, fosta CNADNR) a atribuit, pentru 67.368 lei fără TVA, echivalent cu 18.000 de euro cu TVA, firmei Civitas Systems SRL contractul pentru instalarea unui sistem de verificare şi control al încasărilor în numerar de la staţia de Taxare de la Feteşti, pe autostrada A2.

Un raport al corpului de control al CNADNR, realizat în primăvara anului trecut, preciza că suma maximă neîncasată de către companie, pentru un singur operator într-o tură de lucru, a fost de aproape 5.500 de lei, iar compania a înregistrat pierderi generate de angajaţii necinstiţi de la staţia de taxare de circa 10.000 de euro pe zi.

Adevarul

alecu26

dar ce e asa mare filozofie?

Un counter pentru cate masini trec (nu neaparat de cate ori se ridica bariera) si confruntat cu numarul de bilete emise si cu cati bani sunt intrati in casa de marcat.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

Ionut

Poștașul aduce în continuare amenda pentru lipsa rovinietei
Statul va plăti 8 milioane de lei


Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a atribuit asocierii formate din Zipper Services și Poșta Română, în calitate de unic ofertant, contractul pentru trimiterea amenzilor către șoferii surprinși că circulă pe drumurile publice fără rovinietă. Contractul a fost atribuit la valoarea estimată prin anunțul de participare, de 8 milioane de lei, fără TVA, pentru doi ani. Practic, în urma licitației, CNAIR nu a obținut nicio reducere de preț.

Prin documentația licitației s-a estimat că vor fi transmise un număr maxim un million de procese-verbale de contravenție pe perioada contractuală. Anterior, serviciile de transmitere a proceselor-verbale de contravenție au fost furnizate de Tipo Direct pentru suma de 7,58 milioane de lei, fără TVA, pentru doi ani, conform unui anunț de atribuire din iulie 2014. Subcontractantul Tipo Direct a fost Poșta Română.

Profit.ro

Ionut

Compania de Drumuri ar putea vinde roviniete online din decembrie,
după şase ani de "pregătiri" şi un dosar la procuratură


CNAIR, urmaşa CNADNR, ar putea lansa în decembrie un portal propriu pentru plata rovinietei, proiect prevăzut încă din 2010. Între timp, le-a plătit comisioane de milioane de lei distribuitorilor care au vândut roviniete pe site-urile lor. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) are în vedere punerea în producţie a portalului web, unde utilizatorii vor putea achita atât tariful de utilizare a drumurilor naţionale (rovinieta - n.r.), cât şi tariful de trecere de la Feteşti - Cernavodă, începând cu luna decembrie a acestui an, portal prin intermediul căruia vor putea fi efectuate plăţi cu cardul bancar, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanţii companiei.

Ei au menţionat că portalul reprezintă aceeaşi platformă dezvoltată la implementarea sistemului informatic de emitere, gestiune, monitorizare şi control al rovinietei (SIEGMCR) în anul 2010. La aceasta a fost adaugată facilitatea privind achitarea tarifului de trecere de la Feteşti - Cernavodă şi integrate sistemele de plată electronice cu cardul achiziţionate de CNAIR în luna septembrie a acestui an.

,,Începând cu luna decembrie 2016, portalul va fi expus utilizatorilor, în momentul de faţă fiind supus testării, astfel încât la lansarea acestuia utilizatorii să beneficieze, fără probleme, de o nouă facilitate privind achitarea celor două tarife, şi anume plata online cu cardul bancar", au precizat reprezentanţii CNAIR. ,,Proiectul l-am iniţiat eu prin 2010, când am fost director general. Cei de la Novenys şi Uti, care în prima etapă puneau în funcţiune sistemul de emitere a rovinietei, ne făceau proiect să vindem şi noi online. Am revenit în 2014 şi am constatat că CNADNR nu vindea roviniete. În schimb, alţi trepăduşi vindeau roviniete cu acceptul CNADNR", a declarat pentru ECONOMICA.NET Liviu Costache, fost director general al companiei.

,,Ponderea vânzărilor efectuate de către Distribuitori prin intermediul site-urilor autorizate şi al terminalelor, aşa cum sunt definite în Normele metodologice pentru aplicarea de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - S.A. a tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere, aprobate prin OMT nr. 611/2015, cu modificările şi completările ulterioare, reprezintă aproximativ 15% din numărul de roviniete emise în total", au subliniat reprezentanţii CNAIR.

În primele şase luni ale acestui an, fosta CNADNR a încasat 719,2 milioane de lei (162 milioane de euro) din roviniete şi taxe de pod, cu 6,7% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit News.ro.
Aplicând procentul de 15% la această sumă, rezultă că circa 107 milioane de lei au fost generaţi din vânzarea online. Aplicând mai departe la această sumă comisionul de 3%, rezultă că distribuitorii online de roviniete au primit de la companie peste 3 milioane de lei în prima jumătate a anului.

Economica.net

Ionut

Taxele impuse șoferilor vor fi modificate. Noile sume de plată

Cuantumul rovinietei percepute pentru toate tipurile de autovehicule va fi modificat, peste două luni, în baza unei legi semnată de președinte.  Noile taxe de plătit sunt:





Profit.ro

ashbird

pentru autoturisme ramane tot 28 de euro ?
Fie sa renasca numai cel ce har/Are de-a renaste, curatit prin jar,
Din cenusa-i proprie si din propriu-i scrum,/Astazi ca si maine, pururi sï acum!

dumbravaandrei


dumbravaandrei

Quote
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere informează utilizatorii reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi că SC LUKOIL ROMÂNIA SRL a devenit distribuitor autorizat pentru încasarea tarifului de utilizare (rovinieta).

Astfel, achitarea rovinietei va fi posibilă în cele 307 staţii de distribuţie a carburanţilor auto aparţinând distribuitorului menţionat. În primă fază, încasarea tarifului se face doar în anume staţii urmând ca, etapizat, încasarea tarifului de utilizare să se realizeze în toată reţeaua SC LUKOIL ROMÂNIA SRL.

....

Pe site-ul www.cnadnr.ro la secţiunea Roviniete - Puncte de distribuţie - SC LUKOIL ROMÂNIA SRL, se regăseşte lista celor 307 puncte de distribuţie aparţinând SC LUKOIL ROMÂNIA SRL, în care utilizatorii reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi vor avea posibilitatea achitării tarifului de utilizare.

sursa: CNAIR. Aveti si o lista aici cu punctele de plata, se pare ca nu in toate Lukoil-urile se poate plati.

Ionut

Transportatorii rutieri: Legea rovinietei este redactată greşit şi nu se poate aplica

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri (UNTRR) avertizează că în noua lege privind rovinieta s-au strecurat greşeli, aceasta neputându-se aplica pentru anumite vehicule. În această situaţie, nu se poate calcula corect tariful rovinietei începând cu 20 ianuarie 2017.  ,,În textul de lege există două tipuri de vehicule de transport persoane prevăzute atât la categoria C pct. b), categoria D pct. b), cât şi la categoriile G şi H. Practic, pentru aceste două tipuri de vehicule sunt prevăzute două niveluri diferite ale tarifelor, astfel că legea este inaplicabilă pentru vehiculele de transport persoane cu mai mult de 9 locuri şi cel mult 23 de locuri, precum şi pentru vehiculele de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri. De asemenea, la categoria E masa totală maximă autorizată - MTMA - a fost exprimată <<12,01>> în loc de <<12,0 t>>", se arată într-un comunicat transmis joi de UNTRR.

Mediafax

JohannDB

#492
.....Stimate coleg "valeantudor"...... Citește aici, http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_41181/avocatnet.html
......sau aici....http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_44356/avocatnet.html
......sau aici....http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_40484/In-cat-timp-trebuie-sa-primesti-amenda-daca-esti-surprins-fara-rovinieta-de-camerele-video-ale-CNADNR-Regulile-s-au-schimbat.html

      Concluzie, te poți trezi "direct" cu executare silită și atunci contești în termen de 5 zile cuantumul comisionului executorului judecătoresc, în 15 zile procesul verbal de constatare a trecerii fără vignetă, dar aici vezi să se încadreze "pvcc"-ul în condițiile de nulitate (timpul de la trecerea pe sub cameră, data la care a fost constatată trecerea "frauduloasă", data la care ți-a sosit "comunicarea"). La executare silită, e clar că au fost "arse" toate etapele și nu te-ai putut apăra, termenul de luare la cunoștiință fiind în acest caz data la care ți-a căzut sub ochi, executarea silită și la care moment începe abia acțiunea ta în instanță....
Dacă nu ți-a venit nimic până acum (ar putea dura câteva luni bune), poți ajunge la executare silită, și aici iei calea unui avocat....

    Mai citește și asta........ """Potrivit comunicatului de presă semnat de Avocatul Poporului, care a inițiat recursul în favoarea legii, ca urmare a petițiilor transmise de cetățeni:

,, Înalta Curte de Casaţie şi Jusţiţie, prin Decizia nr. 6 (dosar nr. 14/2014) din 16 februarie 2015, a admis recursul în interesul legii formulat de către Avocatul Poporului în data de 27 noiembrie 2014, prin care a fost sesizată problema de drept referitoare la interpretarea dispoziţiilor art. 17 din Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor şi a Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică, din punct de vedere al semnăturii agentului constatator necesară legalităţii procesului-verbal de contravenţie, pentru contravenţiile sancţionate de Ordonanţa Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, modificată şi completată.  ........""""" și verifică, în Monitorul Oficial, dacă și când a fost publicată DECIZIA nr. 6 /16 Feb. 2015, că de, încă, nu e publicată în monitor (nu e de mirare la noi, ca ceva să fie publicată cââât mai târziu, pentru a produce efete), e mai..."nașpa".....

nirolf

@valeantudor Încearcă să suni la CNAIR și roagă-i să te caute în sistem după numărul de înmatriculare. Am colegi care s-au trezit direct cu executorul la ușă, fără să știe nimic de amendă până atunci.

alexV

^^
3 luni fara rovinieta, din greseala. amenda a fost una singura, a venit dupa vreo 4 luni.
m-am gandit ft mult pe unde am circulat in cele 3 luni cu acea masina. Sunt aproape sigur ca am trecut pe la un singur punct de control rovinieta (dar de nenumarate ori). este o harta pe forumul asta unde sunt punctele de control.