Sistemele de taxare rutieră în România

Started by Ionut, April 13, 2012, 06:26:57 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

TibiV

V.Ponta catre Rus:
    Sa nu se supere dl. Rus pe mine, am promis ca il felicit public ca n-a mai stat lumea la bariere, n-am vazut nici o filmare, n-am primit nici o stire, inseamna ca chiar nu s-a stat la coada... Da... Acum insa s-a stat pe DN1 si va astept, dupa ce se aproba Master Planul, cu solutia penru Comarnic-Brasov, domnul ministru, ca asta a mai ramas, si dupa aia putem sa ne retragem in glorie, ca sa zic asa.

:lol:

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

horatiu.cosma

Paranteza: rad de unul singur in birou de cred colegii ca am patit ceva :). Lasand gluma la o parte, e o insulta adusa tuturor romanilor aceasta declaratie, adica singurele noastre probleme in infrastructura sunt sistemul electronic de taxare si Comarnic-Brasov?

danutzu_1069

Si sa vezi cat o sa se laude cu treaba asta....

jonny

apropo de taxa de la Fetesti :

QuoteLa sfarsitul programului, un operator avea in buzunare si 5.500 de lei, dupa cum a stabilit corpul de control al Companiei Nationale de Drumuri. Ca sa ajunga sa lucreze la statia de taxare de pe Autostrada Soarelui, oamenii ar fi dat spaga 5.000 de euro pentru un asemenea post.
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/schema-prin-care-un-angajat-al-statiei-de-taxare-de-la-fetesti-pleca-si-cu-5-000-de-lei-acasa-la-sfarsitul-zilei.html

ashbird

prin aplicatia SMS Parking trecerea pentru un autovehicul este 2.6 Euro + TVA. (3,12 E ~14 lei)
Daca dau direct SMS la numarul ala cat costa?
Fie sa renasca numai cel ce har/Are de-a renaste, curatit prin jar,
Din cenusa-i proprie si din propriu-i scrum,/Astazi ca si maine, pururi sï acum!

adi

am trecut eu pe 3 mai si acu` m-am uitat pe telefon...2,7euro taxa pod plus 10 centi costul a 2 sms-uri, primul cu numarul masinii si categoria si al doilea de confirmare.

nu uita ca mai este si varianta cu plata in benzinarii... orice petrom, rompetrol, omv si mol din tara !!!

TibiV

COMUNICAT DE PRESĂ
-09.06.2015-

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale din România că începand de astăzi (09.06.2015), au fost puse în funcțiune 2 noi puncte fixe de control valabilitate rovinietă, pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din România, prin intermediul cărora vor fi înregistrate vehiculele care circulă fără achitarea corespunzatoare a tarifului de utilizare (rovinieta).
          Până, la data de 09.06.2015 controlul valabilității rovinietei se realiza prin intermediul a 72 puncte fixe de control, 14 puncte mobile de control, prin intermediul personalului cu drept de verificare a deținerii rovinietei valabile aparținând IGPR,  ISCTR și prin intermediul personalului CNADNR în punctele de trecere a frontierelor.
          Menționăm că aceste puncte noi puse în funcțiune astăzi sunt amplasate în zone în care acestea nu pot fi evitate de către conducătorii auto.

Dar nu spun unde sunt cele 2 puncte noi... :)

iulius

^^^

posibil sa le fi instalat pe A1 la Punctul de Frontiera cu Ungaria ( la intrare si iesire din Ro)

horatiu.cosma

Ziceau ca nu pot fi evitate, daca se intra pe DN in tara sau pe la Curtici, nu s-ar putea evita?

MNU

Probabil acolo sunt deja.

LE: la Curtici e DJ.

TibiV

http://m.mediafax.ro/social/senatorul-igas-acuza-cnadnr-de-abuzuri-pentru-ca-ar-executa-silit-soferi-pentru-o-taxa-abrogata-14485243

Senatorul PNL de Arad Traian Igaş acuză CNADNR de abuzuri pentru că ar fi somat 30.000 de şoferi doar în vestul ţării şi ar fi trecut la executare silită în unele cazuri, pentru o taxă abrogată în 2012, respectiv "tariful de despăgubire", pretins împreună cu amenda pentru lipsa vignetei.
Senatorul liberal Traian Igaş arată, într-un comunicat de presă transmis luni, că "CNADNR Timişoara a emis un număr de 30.000 de somaţii" şoferilor care nu au plătit "tariful de despăgubire" după ce au fost prinşi fără vignete în anii trecuţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.
"Abuzurile ANAF au devenit un exemplu de bună practică şi pentru alte instituţii ale statului român, cum este CNADNR", afirmă senatorul, care susţine că a primit pe adresa cabinetului parlamentar "mai multe sesizări privind absurditatea acţiunilor întreprinse de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România împotriva conducătorilor auto".

"Mai mulţi cetăţeni mi s-au adresat acuzând excesul de zel al reprezentanţilor CNADNR de a executa silit o persoană pentru că nu a plătit aşa numitul tarif de despăgubire, culmea, eliminat în 2012 din lege" , se arată în comunicat.
Potrivit lui Igaş, deşi abrogat în 2012, chiar şi în 2014 au fost introduse pe rolul instanţelor acţiuni care au ca punct de plecare cei 28 de euro, amendă suplimentară aplicată contravenienţilor care nu achitaseră taxa de drum.
"Instanţele de judecată au admis contestaţiile la executare introduse împotriva CNADNR. Astfel, s-a reuşit doar o aglomerare a instanţelor cu astfel de procese. Avem de-a face cu un nou abuz din partea instituţiilor statului, executările silite au fost declarate abuzive deoarece tariful nu poate fi pus în executare la doi ani de la abrogarea sa", afirmă Igaş.
Senatorul s-a adresat Ministerului Transporturilor şi CNADNR, solicitând "o rectificare cât mai rapidă a situaţiei".
"Am solicitat anularea acestor demersuri abuzive, dar şi informarea populaţiei despre măsura luată pentru corectarea situaţiei", a adăugat parlamentarul.

sebba

Quote from: iulius on June 09, 2015, 02:30:13 PM
^^^

posibil sa le fi instalat pe A1 la Punctul de Frontiera cu Ungaria ( la intrare si iesire din Ro)

nu cred ca ar fi normal sa le instaleze chiar la intrarea in tara (pe A1) ci ceva mai incolo, cam dupa Arad... sa lase totusi ceva "spatiu" in care oamenii sa poata cumpara vigneta, mai ales ca inca nu avem benzinarii pe autostrada...
Sailing away! S/Y Haimana

danutzu_1069

Punct de plata a vinietei va fi la PTF.
Asa este la orice PTF care functioneaza.

Niciun metru de DN sau A parcurs fara sa platesti. :)

dr4qul4

daca iti cumperi rovigneta in aceeasi zi, nu primesti amenda.
Am patit-o eu acum 2 ani. Am iesit pe A1 spre Pitesti si mi-am luat rovigneta de la OMV-ul de pe autostrada.  Nici pana in ziua de azi nu mi-a venit vreo amenda.
Stiu ca pe ea apare ora la care a fost cumparata, dar probabil sistemul functioneaza pe zile (exact cum este si cel de la Fetesti, unde este specificat acest lucru).
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

yetiman

Asa stiu si eu. Doar ca am incercat sa gasesc pe CNADNR si explicatia oficiala, dar fara succes.
Eu n-am patit-o personal, dar am auzit comentariile pe statie. Important e sa fie luata in ziua respectiva, retroactiv nu se poate.
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu