[Nord-Vest] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Regiunea Nord-Vest

Started by Bogdan_Cluj, March 29, 2017, 10:29:17 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

ijwtsh

La ce incet s-au miscat cu armarea pentru ce e turnat deja... nu termina anul asta nici sa vrea.

raulbogdan23

Aveti idee cand s-a dat OIL pentru lucrare?

Quote
"Astăzi, 11.06.2019, CNAIR SA, prin DRDP Cluj a semnat contractul de proiectare și execuție reparații pod DN 1 km 444+840 peste râul Arieș la Turda cu ofertantul declarat câștigător SC ANTREPRIZA DE REPARAȚII ȘI LUCRĂRI – ARL S.A. Valoarea contractului este de 6.682.073 lei, fără TVA.

În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 14 luni, din care 60 de zile sunt prevăzute pentru activitatea de proiectare și 12 luni pentru execuția lucrărilor.
Perioada de garanție este de 3 ani.

Sursa: https://turdanews.net/lucrarile-la-podul-peste-aries-ar-putea-incepe-la-primavara-podul-trebuia-reabilitat-pana-in-septembrie-2020/

ijwtsh

Nu stiu de OIL dar pe 25 martie 2021 s-a inchis circulatia (sursa) si data la care trebuia sa fie dat in circulatie podul este pe 22 decembrie 2021 (sursa): "- Cred că avem toate șansele ca termenul de finalizare - 22 decembrie 2021 - să fie respectat. [...] a transmis deputatul Viorel Băltărețu".

gicu

Mi se pare totală rea voință să ții Turda blocată încă 4-5 luni în condițiile în care mai e atât de puțin de lucru. Un calcul generos ar arăta așa:

Subfundări pilă: 5 zile
Cămășuire pilă: 3 zile
Cuzinet: 5 zile
Montare aparate reazem: 1 zi (presupunând că le au deja)
Montare grinzi: 1 zi (presupunând că le au deja)
Armare suprabetonare: 5 zile
Turnare suprabetonare: 5 zile (include uscare completă pentru hidroizolație)
Hidroizolație: 4 zile
Asfalt toate straturile: 10 zile
Marcaje, parapeți: 10 zile

Total: 50 zile

Adică ar mai fi 10 săptămâni, ceea ce înseamnă că se poate termina lejer în ianuarie. Până la Crăciun mai sunt 9 săptămâni.

lucianluci96

Va fi depusă cererea de finanțare pentru inelul rutier metropolitan

https://www.cjbihor.ro/va-fi-depusa-cererea-de-finantare-pentru-inelul-rutier-metropolitan/

Consiliul Județean Bihor a aprobat astăzi, 26 octombrie, proiectul de hotărâre privind depunerea cererii de finanțare și a devizului general estimativ pentru realizarea inelului rutier metropolitan.

Acesta va trece prin comunele Nojorid, Sânmartin și Oșorhei, va avea două benzi și o lungime de 16,78 de kilometri. Pe traseul șoselei vor fi construite două pasaje, două viaducte și vor fi amenajate patru intersecții giratorii.

Valoarea estimată a proiectului este de 253.326.770,65 lei, cu TVA, iar perioada de implementare va fi de 84 de luni. Finanțarea proiectului ar urma să fie asigurată prin Programul Național de Investiții ,,Anghel Saligny".

,,E un proiect important care va asigura o mobilitate metropolitană foarte bună, alături de celelalte proiecte care sunt pe rol în acest moment. De exemplu, dacă cineva vine de la Arad sau Timișoara pe drumul expres și vrea să meargă la Băile Felix, nu mai intră în Oradea, coboară de pe drumul expres la Livada, intră pe centura Nojorid, ajunge imediat pe acest inel rutier și în 3 minute este la Cordău, la girație, coboară și intră direct în stațiune. De asemenea, dacă cineva vrea să meargă din zona Hidișel înspre Cluj-Napoca, nu mai intră pe centura Oradea, prin Sânmartin, urcă pe acest inel și iese spre Oșorhei. Acest pachet de proiecte va rezolva circulația în zona metropolitană a Municipiului Oradea pe o rază de 20-30 de kilometri în anii următori, această zonă fiind cea mai aglomerată. În partea de nord urmează să facem o altă asociere pentru a realiza în parteneriat proiectul centurii Biharia și drumul de legătură dintre această centură și localitatea Paleu", a explicat președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, în conferința de presă care a precedat ședința ordinară.

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, a mai anunțat înființarea unei asociații de dezvoltare intercomunitară (ADI) formată din Consiliul Județean și Primăria Oradea pentru implementarea proiectului ,,Inel rutier metropolitan Oradea".

În acest scop, Consiliul Județean a aprobat proiectul de hotărâre privind încheierea unui acord de parteneriat între cele două instituții menționate anterior.

Potrivit acordului, Consiliul Județean Bihor se obligă să depună și să înregistreze la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației cererea de finanțare pentru proiectul ,,Inel rutier metropolitan Oradea" și pune la dispoziția ADI suma minimă prealocată în cadrul PNI  ,,Anghel Saligny", de 140 de milioane de lei, cu TVA.

Primăria Oradea sprijină Consiliul Județean Bihor în vederea depunerii cererii de finanțare și pune la dispoziția ADI suma minimă prealocată în cadrul PNI ,,Anghel Saligny", de 43 de milioane de lei, cu TVA.

Pentru realizarea acestui proiect au fost aprobate și acorduri de parteneriat cu primăriile comunelor care vor fi traversate de inelul rutier. 

Calitatea din pacate e proasta :



gicu

Multumim de filmare @Adisan.
Mă bucur să văd că se mișcă, pentru că e un proiect critic. La cum e traficul în ultima perioadă, finalizarea podului aduce economii de timp mai mari decât Sebeș-Turda Lot 2.

raulbogdan23

Foarte bun progresul fata de filmarea mea din 17.10.2021

In 10 zile au rezolvat fundatia pilonului, l-au imbracat frumos iar acum ii fac radierul.

Hai cu grinzile sus in noiembrie!

prd.marius

Adisan, multumesc mult pentru filmare.
raulbogdan23, eu ma bucur ca pare sa se infirme zvonul auzit de tine.
sper sa avem montare de grinzi la inceput de Nov, si sa se apuce apoi de armare si ce mai e de facut. Poate totusi circulam anul asta pe pod.

gicu

Știți cumva dacă sunt făcute grinzile? Mă gândesc că nu pe pun pe cele vechi, iar altele noi nu văd depozitate prin șantier.

vasile.silion

,,România are un sens întrucât o începem. Trebuie s-o creăm lăuntric, pentru a putea renaște în ea. Plăsmuirea acestei țări să ne fie singura obsesie." Emil Cioran

vasile.silion

,,România are un sens întrucât o începem. Trebuie s-o creăm lăuntric, pentru a putea renaște în ea. Plăsmuirea acestei țări să ne fie singura obsesie." Emil Cioran

vasile.silion

Iar în continuarea Drumului Nordului, în jud. Sălaj se asfaltează drumul județean până în Cehu Silvaniei.

https://www.facebook.com/335430569981813/posts/1720822618109261/
,,România are un sens întrucât o începem. Trebuie s-o creăm lăuntric, pentru a putea renaște în ea. Plăsmuirea acestei țări să ne fie singura obsesie." Emil Cioran

raulbogdan23

Quote from: vasile.silion on October 28, 2021, 07:13:59 AM
Și tot din Maramureș, despre Drumul Nordului, se pare că lucrările sunt avansate bine!

https://www.facebook.com/100307211767420/posts/387818963016242/

Sa punem si pentru cei care nu au facebook.

Quote
IONEL BOGDAN: LUCRĂRILE DE REABILITARE PE DRUMUL NORDULUI SUNT APROAPE DE FINALIZARE
Președintele administrației județene, Ionel Bogdan, a făcut astăzi o vizită împreună cu Marcel Boloș, director ADR Nord-Vest, pe Drumul Nordului, loturile I și II, pentru a verifica stadiul lucrărilor. Acest proiect prevede reabilitarea și modernizarea a 72 de kilometri de drum județean.
Lucrările de reabilitare și modernizare pe Drumul Nordului vor fi terminate până la finalul lunii noiembrie 2021, cu excepția a 3,9 kilometri de drum județean, la Remetea Chioarului, unde în prezent se lucrează la canalizare. Lucrările de canalizare vor fi finalizate până la finalul acestei luni, după care se vor continua lucrările de reabilitare a drumului.
Ionel Bogdan, președinte CJ Maramureș: "Îmi cer scuze locuitorilor care au avut de suferit în această perioadă din cauza lucrărilor de reabilitare, dar îi asigur că în această iarnă vor circula în cele mai bune condiții și le mulțumesc încă o dată pentru răbdare."





























Powered by API/PUM imgur uploader

raulbogdan23

Quote from: vasile.silion on October 28, 2021, 07:38:50 AM
Iar în continuarea Drumului Nordului, în jud. Sălaj se asfaltează drumul județean până în Cehu Silvaniei.

https://www.facebook.com/335430569981813/posts/1720822618109261/

Quote
SE TOARNĂ STRATUL FINAL DE ASFALT PE DJ 108D
🚦 Consiliul Județean Sălaj continuă lucrările de reabilitare și modernizare a drumurilor județene. În cursul zilei de miercuri, 20 octombrie, a început turnarea stratului de uzură pe tronsonul de 4,3 km al DJ 108D, dintre Cehu Silvaniei și limita cu județul Maramureș.
🚧 Conform ultimelor evaluări realizate în teren de către reprezentanții beneficiarului, ai antreprenorului și dirigintele de șantier, lucrările au ajuns la un stadiu fizic de peste 85%. Până în prezent, au fost executate sau sunt în curs de finalizare următoarele lucrări: reabilitare drum (infrastructură și suprastructură) pe o lungime de 4.304 m, inclusiv banda de încadrare și acostamente; reabilitare podețe transversale și laterale; execuție șanțuri betonate și amenajare taluz; refacere sistem de semnalizare rutieră (marcaje, indicatoare rutiere, borne kilometrice și hectometrice); execuție acces la proprietăți/terenuri agricole și drumuri laterale.
📌 "Mă bucur să constat că proiectul se apropie de final. Lucrările derulate pe tronsonul de 4,3 km și finanțate integral din bugetul propriu al județului vin în completarea unei alte investiții pe care o derulăm pe acest drum județean, prin POR 2014-2020, și anume cea de pe sectorul Crișeni-Cehu Silvaniei, în lungime de peste 22 km. Pe de altă parte, și tronsonul de drum județean de pe teritoriul județului vecin este în plin proces de modernizare, în baza unui proiect implementat de administrația maramureșeană și finanțat din bani europeni. Am convingerea că reabilitarea acestei artere rutiere va îmbunătăți conexiunea dintre cele două județe, va asigura un trafic în condiții optime, va facilita mobilitatea forței de muncă și va contribui la dezvoltarea zonei", a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.
🦺 Valoarea totală a proiectului de reabilitare a DJ 108D: Cehu Silvaniei - limită județ Maramureș este de 7,15 milioane de lei. Șantierul a fost deschis în august 2020, termenul de finalizare prevăzut în contract fiind februarie 2022. Antreprenorul estimează, însă, că recepția lucrărilor ar putea fi realizată la sfârșitul lunii noiembrie a acestui an.














Powered by API/PUM imgur uploader