[Nord-Vest] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Regiunea Nord-Vest

Started by Bogdan_Cluj, March 29, 2017, 10:29:17 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bogdan_Cluj

Mare parte din ce ai zis tu, daca nu tot (poate mai putin partea cu drumul ingustat) se poate rezolva, corect?
Dar cum zici tu, trebuie tinut cont de aceste aspecte si pregatite (proiectate) inca de pe acum.

raul.olaru

Am fost si eu vara asta acolo, si mare parte din ce ai zis mai sus StefanCelMare, cam toate acele probleme deja exista si trebuie rezolvate, cu sau fara acest drum.

Evident ca drumul acesta le va accentua daca nu se face nimic altceva.

StefanCelMare

Mare parte se pot rezolva... poate chiar toate... cel mai greu e să începi de undeva.
Asta cu referire la ce este sus în Padiș.
Cu referire la drumul Ic Ponor - Răchițele... sincer nu știu ce să zic.
Lărgirea sa pe unele porțiuni va fi greu de realizat, cu costuri mari.
Semaforizare pe zone izolate, iar greu de implementat (se fură / sparg elementele, am mai văzut asta în zone mai puțin turistice - era un semafor pe drumul care duce de la Lacul Cinciș în jud. HD la Lunca Cernii de Jos). Evident că a rezistat câteva luni. Orice pui, cineva ochește și dispare.
Nu știu sincer care este soluția pentru părțile înguste ale acelui drum.
Mă aștept ca volumul de trafic să crească enorm acolo vara.

vasile.silion

Foarte adevărat ce spui, Stefan. Dar cred că acolo unde există o problemă, trebuie să încerci să o rezolvi, cu investiții, normal! A o lăsa în continuare nerezolvată, a lăsa un drum impracticabil in continuare impracticabil doar că dacă îl modernizezi te temi că lumea va umbla pe el nu e o soluție!
Padișul, Glăvoiul au deja probleme mari. Cred că investițiile pot să rezolve din acele probleme (cel puțin Bolojan s-a referit și la modernizare zonei de campare din Glăvoi). Lipsa investițiilor, abandonarea zonelor, pe ideea "dacă creăm condiții, vor veni foarte mulți oameni, dacă însă lăsăm în paragină, lumea va uita să vină" nu rezolvă nimic! Lumea va veni în continuare, dar în aceleași condiții proaste!
Eu sper că investițiile vor îmbunătăți Padișul și nu îl vor strica mai tare! Așa ar trebui să se întâmple, de fapt! Faci o investiție în primul rând ca să crești calitatea vieții. Ăsta e rolul unei investiții.
,,România are un sens întrucât o începem. Trebuie s-o creăm lăuntric, pentru a putea renaște în ea. Plăsmuirea acestei țări să ne fie singura obsesie." Emil Cioran

marinul

De pe pagina de facebook a Consiliul Judeţean Bihor

La lucru, pe drumul turistic Padiș - Ic Ponor
Astăzi, vicepreședintele CJ Bihor, Mircea Mălan a fost pe cei 10 km neasfaltați ai Drumului Județean 763, între Padiș și Ic Ponor, alături de inginerul Nicolae Găgeanu, pentru a pune în practică proiectul anunțat săptămâna trecută de domnul Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor. Au fost în teren și primarul și viceprimarul comunei Budureasa, Magda Adrian și Laza Ionuț, respectiv primarul comunei Pietroasa, Laza Ionel.
În perioada următoare se vor face măsurătorile topografice și se va începe studiul de fezabilitate. Totodată, Consiliul Județean Bihor va împăduri o suprafață de teren echivalentă cu suprafața drumului care va fi amenajat.
Prin acestă modernizare, accesul la frumusețile județului nostru se va face mult mai ușor, și, ca urmare, turismul în zonă va fi dezvoltat.














Powered by API/PUM imgur uploader


O sa fie complicat sa rezolve consiliul judetean problemele din Glavoi. Merg din 2011 acolo inainte sa fie asfaltata partea dinspre Bihor, Sudrigiu - Pietroasa era in reabilitare si de dn76 nu mai zic, deci faceai din Oradea vreo 3 ore, cam cat faci acum din Cluj pe la Beius. Drumul acesta nu va aduce un val nou de turisti, nu cat a adus pandemia anul asta, va fi o alternativa pt cei din Cluj. Problemele de sus cu parcatu masini s-ar putea rezolva  (2 parcari mari in zona Padis si Scarita plus interzicerea sau suprataxarea accesului auto in Glavoi) pana cand drumul acesta va fi finalizat adica in 4 ani.

kumar

"Drumul Meseşului", un nou proiect finanţat din fonduri europene



Autorităţile judeţene intenţionează să realizeze un nou proiect de reabilitare şi modernizare a drumurilor judeţene cu finanţare europeană – "Drumul Meseşului". În prima fază, din banii europeni se vor finanţa documentaţiile tehnice aferente investiţiei, în valoare de peste 2,3 milioane de lei, potrivit unui anunţ făcut joi de Consiliul Judeţean Sălaj.

"Consiliul Judeţean Sălaj în parteneriat cu Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest au depus la Ministerul Fondurilor Europene cererea de finanţare pentru elaborarea documentaţiilor tehnice din cadrul proiectului de investiţii <Drumul Meseşului>. Cererea se află în evaluare, urmând ca la începutul anului viitor să fie semnat contractual de finanţare. Costurile documentaţiilor tehnice elaborate pentru <Drumul Meseşului> sunt estimate la 2.343.496,60 lei, din care 361.047,44 lei cofinanţarea judeţului Sălaj. Suma de 1.982.448,62 lei va fi decontată în cadrul Programului Operaţional Asistenţă Tehnică. Elaborarea documentaţiilor tehnico – economice constituie un prim pas obligatoriu în perspectiva obţinerii finanţărilor prin Programul Operaţional Regional 2021-2027", precizează instituţia judeţeană.

Potrivit sursei citate, traseul drumului porneşte de pe vârful Meseşului, de la intersecţia cu drumul european E 81, şi traversează comunele Treznea, Agrij, Românaşi, Buciumi, Cuzăplac, Almaşu, finalizându-se la limita judeţului Sălaj cu judeţul Cluj, lungimea traseului propus pentru reabilitare şi modernizare fiind de 62,5 km.

"Proiectul <Drumul Meseşului> va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării economice la nivel judeţean şi implicit regional, având în vedere că o infrastructură de transport eficientă, conectată la reţeaua europeană de transport contribuie la creşterea competitivităţii economice şi facilitează integrarea în economia naţională", spune preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu.

Sursa

prd.marius

Se mai aude ceva de lucrarile neterminate de pe DN1, gen cele din Feleacu?

vasile.silion

Podul de la Ulmeni, peste Someș. Da, au reușit acum o lună să treacă podul de pe un mal pe celălalt, dar cred că s-au cam oprit la stadiul ăsta. Deși are forma aceasta tentantă, mie mi se pare un pod urât. Poate îmi sporește senzația de urâțenie stadiul de șantier, de pod cumva abandonat, cu toate sârmele alea care atârnă peste tot, iar metalul ăla tubular mă duce mai degrabă cu gândul la o conductă care trece râul. Mi-e destul de greu să îmi imaginez mașini trecând pe el...
(GPS)








(GPS)


(GPS)






Powered by API/PUM imgur uploader
,,România are un sens întrucât o începem. Trebuie s-o creăm lăuntric, pentru a putea renaște în ea. Plăsmuirea acestei țări să ne fie singura obsesie." Emil Cioran


Vlad T.


keeda

Salut si la multi ani!

Cred ca nu s-a scris inca, vad ca nu apare nici pe maps, nici pe waze, DJ172 intre intersectia cu DN17 in apropiere de Beclean pe Somes si Mocod (intersectia cu DN17D) este oficial inchis circulatiei publice din cauza lucrarilor de reabilitare. Am marcat portiunea cu asfalt nou (strat de baza cu marcaje galbene).





Powered by API/PUM imgur uploader

ovicor

Da, am circulat si eu de cateva ori in iarna asta, inclusiv dupa Anul Nou. Se circula fara probleme. Dinspre DN 17 a ramas podul peste Sieu de la Cociu, restul e asfaltat, santuri, rigole, podete definitivate, marcaje galbene. Cred ca stratul de uzura nu-i asternut, retin ca in Cociu erau niste guri de canal care sugerau asta. Nu stiu in apropiere de DN17D, spre Mocod, in ce stadiu sunt.

gothicus

Siebenburgen, schones Land!

vasile.silion

Da, e vorba de același pod, cel de la Ulmeni. Din ce am înțeles, eroarea aceea a făcut că podul să se deplaseze de pe "făgașul" normal și s-a deplasat într-o parte vreo 20 cm. Și muncitorii s-au oprit. Dar, din moment ce acum au reușit să translateze podul și să-l așeze pe ambele maluri, mă gândesc că problema s-a remediat cumva.
Sau credeți că, deși podul a ajuns cu bine pe celălalt mal, i-a fost totuși afectată părți din structură sau elemente metalice astfel încât să necesite lucrări mai serioase de remediere?
,,România are un sens întrucât o începem. Trebuie s-o creăm lăuntric, pentru a putea renaște în ea. Plăsmuirea acestei țări să ne fie singura obsesie." Emil Cioran

vasile.silion

,,România are un sens întrucât o începem. Trebuie s-o creăm lăuntric, pentru a putea renaște în ea. Plăsmuirea acestei țări să ne fie singura obsesie." Emil Cioran