[Nord-Vest] Discutii, lucrari si proiecte diverse in Regiunea Nord-Vest

Started by Bogdan_Cluj, March 29, 2017, 10:29:17 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Bogdan_Cluj

Au fost reluate lucrările de reabilitare și modernizare pe drumul judeţean 161C Iclod –Aluniş

Consiliul Judeţean Cluj aduce la cunoştinţa participanţilor la trafic şi a locuitorilor din zonă faptul că pe drumul județean DJ 161C Iclod – Aluniş – Corneni au fost reluate lucrările de modernizare şi reabilitare demarate în cursul anului trecut.

În această fază a proiectului este vizat sectorul de drum Iclod – Aluniş, în lungime de 10,3 kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 10+300. Lucrările au demarat prin decolmatarea și betonarea coronamentelor la podețele cu diametrul de 800 de mm, montarea podețelor cu diametrul de 1000 mm și executarea de șanțuri de pământ. În perioada următoare operațiunile vor intra în etapa complexă de așternere a stratului de piatră și, mai apoi, de așternere a celor două straturi de asfalt, respectiv binder și strat de uzură.

9 poze aici

Bogdan_Cluj

Au început lucrările pe drumul județean 161B Călărași – Călărași Gară

Consiliul Județean Cluj aduce la cunoștința participanților la trafic și a locuitorilor din zonă faptul că, în cadrul programului de lucrări ce vizează îmbunătățirea infrastructurii rutiere a județului, pe drumul județean DJ 161B Călărași – Călărași Gară au început o serie de lucrări de întreţinere.
Până în acest moment s-au executat deja lucrări de reprofilare a platformei drumului în vederea așternerii stratului de balast stabilizat cu ciment și se află în plină desfășurare realizarea de șanțuri precum și lucrări de înlocuire a podețelor. De asemenea, mai sunt prevăzute lucrări constând în completarea de acostamente, aducerea la profil a acostamentelor, curățarea șanțurilor și a rigolelor. Lucrările de întreținere vor fi finalizate cu așternerea stratului de balast stabilizat și realizarea de covor bituminos.

Scopul lucrărilor care se derulează pe acest sector de drum judeţean îl reprezintă, în principal, asigurarea unei circulaţii normale şi în condiţii de siguranţă. Totodată, urmare a finalizării acestora locuitorii din zonă vor avea asigurat un acces facil pe drumul județean DJ 161B, pe direcția Călărași – Bogata, către cel mai important oraș din acest areal, municipiul Turda.

7 poze aici

Bogdan_Cluj

A reînceput asfaltarea pe drumul județean 107M Luna de Sus (DN1) – Vlaha – Săvădisla – Săcel – Băişoara – Iara – Buru – limită cu judeţul Alba

Consiliul Județean Cluj informează participanții la trafic, locuitorii din zonă şi turiștii în legătură cu faptul că pe drumul județean DJ 107M Luna de Sus (DN1) – Vlaha – Săvădisla – Săcel – Băişoara – Iara – Buru – limită cu judeţul Alba s-a intrat în etapa așternerii de covor asfaltic.

Demarate în cursul anului trecut, dar suspendate pe perioada sezonului de iarnă din cauza vremii, lucrările au fost reluate săptămâna trecută prin frezarea căii de rulare, în paralel cu așternerea stratului de piatră, cu cilindrare.

În această etapă, a început așternerea primului strat de asfalt, respectiv binder, pe un sens de circulație, pe lungimea sectorului de drum anterior pregătit, urmând ca lucrările de asfaltare să continue și pe celălalt sens.

Reamintim, pe această cale, faptul că reabilitarea și modernizarea drumului judeţean DJ 107M Luna de Sus (DN1) – Vlaha – Săvădisla – Săcel – Băişoara – Iara – Buru – limită cu judeţul Alba constă în ample şi complexe lucrări ce vizează întreaga cale de rulare și vecinătatea acesteia, în profunzimea drumului, de la fundaţie şi până la aşternerea a două straturi de asfalt - binder și strat de uzură. Proiectul de investiții vizează un tronson cu o lungime de 42 de kilometri, lucrările fiind executate de Asocierea Kiat Group Construct SRL – Tehnic Asist SRL – Damar Consult SRL.

12 poze aici

Bogdan_Cluj

Au fost reluate lucrările de modernizare a drumului județean 109A Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealul Jurcii

Consiliul Județean Cluj aduce la cunoștința participanților la trafic şi a locuitorilor din zonă faptul că pe drumul județean 109A Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealul Jurcii au fost reluate lucrările de reabilitare și modernizare, după ce acestea au fost suspendate pe perioada sezonului de iarnă.

Demarate în cursul anului trecut, lucrările au fost reluate în urma ordinului de începere a lucrărilor emis de Consiliul Județean Cluj. În această etapă se execută lucrări de reprofilare a casetelor executate anterior în vederea lărgirii căii de rulare la 6 metri, cu repoziţionarea axului drumului şi la mai mult de 6 metri în curbe. Totodată, se execută și alte tipuri de lucrări pregătitoare în vederea așternerii stratului de balast, ca etapă premergătoare așternerii straturilor de asfalt, respectiv binder și strat de uzură.

Lucrările de reabilitare și modernizare a drumului judeţean DJ 109A Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealul Jurcii sunt finanţate din fonduri europene și vizează un tronson cu o lungime de 38,3 kilometri, de la kilometrul 10+200 până la kilometrul 48+500.

Investiţia presupune lucrări complexe, în profunzimea drumului, începând de la fundaţie şi încheind cu două straturi de asfalt, cu inserţie de material geocompozit antifisură. Proiectul vizează, de asemenea, realizarea de acostamente, şanţuri, rigole şi podeţe, racordări cu drumurile laterale, urmând să se finalizeze prin realizarea de marcaje şi semnalizare rutieră.

Lucrările sunt executate de Asocierea Kiat Group Construct SRL –Tehnic Asist SRL – Damar Consult SRL, valoarea contractului fiind de 29.166.458,11 lei, fără TVA.

7 poze aici

Bogdan_Cluj

Au fost reluate lucrările de modernizare a drumului județean 107P (DN 1) Gilău – Someşul Rece – Mărişel – DN 1R

Consiliul Județean Cluj aduce la cunoștința participanților la trafic, a locuitorilor din zonă şi a turiștilor faptul că pe drumul județean 107P (DN 1) Gilău – Someşul Rece – Mărişel – DN 1R lucrările de reabilitare şi modernizare au fost reluate după ce acestea au fost suspendate pe perioada iernii.

Demarată în cursul anului trecut, investiția Consiliului Județean vizează un tronson cu o lungime de 44,26 kilometri. În această etapă se execută operațiuni de frezare a căii de rulare în vederea turnării celor două straturi de asfalt, binder și strat de uzură, lucrările desfășurându-se pe raza localității Gilău, de la joncțiunea cu drumul național DN 1.

Reamintim în acest context faptul că lucrările de modernizare și reabilitare a drumului judeţean DJ 107P (DN 1) Gilău – Someşul Rece – Mărişel – DN 1R sunt finanțate din fonduri europene. Acestea sunt executate de Asocierea Kiat Group Construct SRL – Tehnic Asist SRL –Damar Consult SRL, valoarea contractului fiind de 33.221.884 lei, fără TVA.
Modernizarea drumului judeţean DJ 107P (DN 1) Gilău – Someşul Rece – Mărişel – DN 1R are o importanţă strategică pentru județul Cluj întrucât acesta traversează o mare parte a Munţilor Apuseni, o zonă extrem de atractivă din punct de vedere turistic, dar şi din punct de vedere istoric, social şi economic.


11 poze aici

voicul

Quote from: klacsma on April 10, 2019, 11:04:52 PM
Quote from: pentium10 on April 03, 2019, 10:17:30 AM
cred ca doar DX ca 110km/h este mentionat
Da M49 va fi drum expres. 
Se mai spune in articol ca la prima runda de negocieri privind punctul de intersectie a frontierei, partea romana a acceptat ideea, ca ac. sa fie la sud de Somes. Ungurii prefera aceasta varianta pt. ca ar fi mai scurta, nu trece prin Somes si nici prin arie protejata.
17 km fata de 21 km de la Ököritófülpös pana la granita.

Nu vad de ce nu am accepta varianta asta.

Ce nu am auzit: daca exista proiecte/planuri (mai concrete) pentru drum de legatura cu noua granita.

Bogdan_Cluj

Au început lucrările de îmbunătățire a infrastructurii rutiere pe drumul judeţean 109E Dej – Vad – limită cu județul Sălaj

Consiliul Judeţean Cluj informează participanții la trafic și locuitorii din zonă în legătură cu faptul că, în cadrul programului de lucrări ce vizează îmbunătăţirea infrastructurii rutiere a judeţului, pe drumul judeţean DJ 109E Dej – Vad – limită cu județul Sălaj au demarat o serie de lucrări. Acestea vizează un tronson de drum în lungime totală de 15,29 kilometri, de la kilometrul 1+710 până la kilometrul 17+000.
De la demararea lucrărilor și până în acest moment au fost deja executate șanțuri, săpături la timpane și camerele de colectare, fundații de beton la camerele de cădere, tăieri de acostamente, precum și tăierea lăstărișului din vecinătatea căii de rulare.
Lucrările se vor finaliza cu așternere de covor bituminos, fiind prevăzute și completări de acostamente, cosirea vegetației, curățarea șanțurilor și rigolelor și desfundarea podețelor.
Lucrările pe acest sector de drum judeţean au drept scop asigurarea unei circulaţii normale şi în condiţii de siguranţă, drumul județean DJ 109E asigurând un trafic fluent între județele Cluj și Sălaj.

3 poze aici

Bogdan_Cluj

Pe drumul județean 103M Vâlcele – Rediu – Aiton urmează să se treacă la așternerea covorului bituminos

Lucrările derulate de Consiliul Județean Cluj pe drumul județean DJ 103M Vâlcele – Rediu - Aiton avansează conform graficului aprobat, apropiindu-se de etapa așternerii de covor bituminos.
Lucrările pregătitoare au intrat în etapa finală, fiind deja realizate în proporție de peste 90%. După încheierea acestora, în cursul zilelor următoare, lucrările se vor finaliza cu așternerea de covor bituminos.
De asemenea, urmează a mai fi executate lucrări constând în completarea de acostamente, curățarea șanțurilor și a rigolelor, desfundarea podețelor, cosirea vegetației și tăierea lăstărișului din apropierea căii de rulare.
Reamintim, în acest context, faptul că lucrările vizează un tronson de drum în lungime totală de 8,1 kilometri, de la kilometrul 0+000 până la kilometrul 8+100 și au drept scop asigurarea unei circulaţii normale şi în condiţii de siguranță. Totodată, urmare a acestora, se oferă locuitorilor din zonă un acces rapid către drumul național DN 1, pe direcția Vâlcele, sau către Centura ocolitoare și municipiul Cluj-Napoca, pe direcția Aiton – Gheorgheni (DJ 103G).

12 poze aici

Bogdan_Cluj

Au început lucrările pe drumul județean 107R Ciurila

Consiliul Judeţean Cluj a demarat lucrările de întreținere pe drumul judeţean 107R Ciurila, acestea urmând să se finalizeze cu așternerea de covor asfaltic.
Este vizat, astfel, tronsonul de drum ce traversează, practic, întreaga localitate Ciurila.
În această etapă se execută lucrări de frezare, plombări, burduşiri şi alte tipuri de operațiuni ce ţin de refacerea fundaţiei drumului în zonele afectate. De asemenea, urmează să fie executate lucrări constând în realizarea de acostamente, șanțuri, precum și cosirea vegetației din vecinătatea căii de rulare.
Drumul judeţean DJ 107R Cluj-Napoca – Făget – Ciurila – DJ 107L prezintă o importanță aparte pentru întreaga zonă metropolitană și, în special, pentru cetăţenii care locuiesc în Făget, Sălicea și Ciurila întrucât asigură legătura directă cu municipiul Cluj-Napoca. Totodată, importanța drumului județean 107R e dată de faptul că acesta face legătura cu drumul judeţean DJ 107L, către Cheile Turzii, lacurile din comuna Ciurila și alte zone de relaxare preferate de mulți clujeni.

5 poze aici

Freeymind

Salut,

dupa ce din 2016 pana in 2018 s-au tot facut lucrari de amenajare covor asfaltic pe DJ103G Tureni-DN1, anul trecut au inceput cumva timid si amenajarea santurilor(betonare). Problema cea mai mare este ca la intrarea in Tureni dinspre Petresti fie nu au sapat deloc santurile, fie pe cele existente le-au colmatat cu covorul asfaltic vechi. Mai mult, tuburile de apa ce ar fi trebui sa fie puse sub drumurile adiacente ce intersecteaza DJ, lipsesc in aceasta portiune. Am sesizat consiliul judetean de vreo 2 ori dar am primit raspuns ca lucrarile se vor face(ce-i drept fara un termen clar). Oare de unde as putea afla mai multe informatii despre aceste lucrari, finalitate, etc...?

Ionut

Investiţie de 14,5 mil. euro pentru modernizarea a peste 40 km de drumuri judeţene din Bistriţa-Nasăud

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud va investi 14,5 milioane de euro în modernizarea a 41 km de drumuri judeţene, proiectul fiind susţinut cu fonduri de la Guvernul României. Proiectul de infrastructură presupune modernizarea a trei tronsoane de drum: DJ 172 H Nuşeni-Corvineşti (5 km – 9.6 mil lei, DJ 172 G Nuşeni-Feleac-Chiraleş (10km – 16,3 mil. lei şi DJ 172 A Beclean-Chiochiş (26 km – 42,6 mil. lei. Pentru bugetul judeţului Bistriţa-Năsăud pe anul 2019, la venituri a fost propusă suma de 443 milioane lei, iar la cheltuieli suma de 528 milioane lei. 75% din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud este destinat finanţării a 166 de obiective de investiţii în tot judeţul. Suma netă a bugetului pe anul 2019 este cu 33% mai mare decât cea a bugetului din anul 2018.

ZF

Ionut

Investiţie de peste 36 mil. lei pentru modernizarea a 23 km de drum judeţean în Satu Mare

Consiliul Judeţean Satu Mare a demarat proiectul de modernizarea a două noi tronsoane de drumuri judeţene, pe o lungime de aproximativ 23 km, o investiţie totală de peste 36 mil. lei (7,6 mil. euro), finanţată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) II. CJ Satu Mare a semnat cu asocierea Alfa Rom SRL, Construcţii Drumuri SA, Samcif SA şi Total Construct SRL contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor pentru porţiunea de drum cuprinsă între Doba (DN19) - Boghiş - Dacia şi DN 19.

ZF

oaspetele

https://www.ziardebistrita.ro/foto-a-fost-reziliat-contractul-cu-firma-care-executa-lucrari-pe-lotul-4-ilva-mica-magura-ilvei-din-proiectul-poarta-transilvaniei-pe-tronsonul-de-la-magura-ilvei-la-lunca-ilve-s-a-turnat-deja-u/
A fost reziliat contractul cu firma care executa lucrări pe lotul 4 (Ilva Mică – Măgura Ilvei) din proiectul Poarta Transilvaniei. Pe tronsonul de la Măgura Ilvei la Lunca Ilve s-a turnat deja un prim strat de asfalt

oaspetele

Cu doua-trei zile inainte de alegeri, ministrul bistritean Dani Suciu vine cu cadouri

https://www.timponline.ro/contracte-finantare-semnate-ministrul-suciu-trei-centru-intermodal-piste-ciclisti-printre-proiecte/

Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, vicepremierul Daniel Suciu, a semnat mai multe contracte de finanțare, beneficiari fiind Consiliul Județean și Primăriile Bistrița, Sângeorz-Băi, Lunca Ilvei, Șieu Măgheruș, Nușeni și Galații Bistriței:

Consiliul Județean – 1. Modernizare DJ 172 A Beclean-Nușeni-Chiochiș (26 km), 2. Modernizare DJ 162 Sânmihaiu de Câmpie-Visuia (10,1 km), 3. Modernizare DJ 154 D Domnești-Nețeni-Albeștii Bistriței (7,4 km). Valoarea totală a contractelor de finanțare: 82,2 milioane lei (17,5 milioane euro). Total km: 43,5.

Municipiul Bistrița: 1. Centrul intermodal de transport public Str. Gării-Tărpiului-Industriei (42,4 milioane lei/9 milioane euro), 2. Piste de bicicliști (21 milioane lei/4,5 milioane euro)

Orașul Sângeorz-Băi: 1. Construire și dotare Grădiniță în Sângeorz-Băi (2,67 milioane lei/570.000 euro), 2. Construire Școală Gimnazială cu 9 săli de clasă în Sângeorz-Băi – Cormaia (6,7 milioane lei/1,4 milioane euro).

Comuna Lunca Ilvei: Modernizare cartier "Strada Fabricii" (1,3 milioane lei)

Comuna Șieu Măgheruș: Modernizare și extindere corp primărie (781.000 lei)

Comuna Nușeni: Reabilitarea și modernizarea sistemului de iluminat public (813.000 lei)

Comuna Galații Bistriței: Reabilitarea și modernizarea sistemului de iluminat public (373.056 lei).

Finanțări de 11,7 miliarde lei prin MDRAP

"Acest județ beneficiază, dacă nu de cele mai mari investiții prin MDRAP, cu siguranță de investiții care îl situează între primele trei din România. Prin PNDL, POR, ANL, CNI, cadastru, se derulează investiții de 11,7 miliarde lei. Cred că aceasta este cartea de vizită a unei echipe și cifrele nu mint niciodată" – Daniel Suciu

"Daniel Suciu a avut o rezervă să spună, dar eu nu cred că mai există vreun județ care să deruleze proiecte de 11,7 miliarde lei de la un minister" – Radu Moldovan


si cireasa de pe tort, dupa multi-multi ani de tergiversari si incercari de preluare "ostila" a cladirii, corpul A al CN Liviu Rebreanu, vechi de peste 100 de ani, probabil cea mai mare cladire scolara ridicata de sasi va fi reabilitata:
https://www.timponline.ro/daniel-suciu-cnlr-unul-dintre-simbolurile-bistritei-merita/
"Vizavi de CNLR, era o datorie a noastră a tuturor. Nu am spus nici când au fost doamnele de la CN "Liviu Rebreanu" și Parohia Evanghelică la București  împreună cu viceprimarul, nici câte întâlniri am avut, am tăcut pentru că știam că e mai important rezultatul. Corpul A de la CNLR va fi reabilitat de către CNI. A avut loc ședința Consiliului Local, urmează după modelul sălii polivalente din Unirea și CN "Liviu Rebreanu". Ieri a fost aprobat în ședința de Guvern proiectul sălii polivalente, același lucru se va întâmpla și cu CNLR. Am văzut suficient de multe explicații savante ale altora despre cum ne îndepărtăm noi de un obiectiv predându-l la CNI. Oamenii ăștia habar n-au de administrație și cum se derulează niște investiții. Astăzi avem finanțare aprobată pentru sala polivalentă, din ce am văzut va fi una dintre cele mai frumoase din România, și am văzut destule în ultimele luni. Am găsit soluția ca "Liviu Rebreanu", unul dintre simbolurile Bistriței, să fie așa cum merită. Sunt foarte bucuros. Estimez că în două luni vor fi demarate procedurile de licitație pe SICAP", a spus Daniel Suciu.

Bogdan_Cluj

Drumul Sf.Ioan a fost reabilitat (asfaltat) de la restaurantul Roata si pana in Faget la intersectia cu drumul principal de acolo (cel cu pista de biciclete) - harta:

(am apucat sa fac cateva poze peste umarul soferului)













Powered by API/PUM imgur uploader