Noduri noi pe autostrăzile din România

Started by NGC, June 09, 2015, 11:21:54 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

vasile.daniel

jonny

poate face referire la lucrarile de la A0 ...sunt oarecum in apropiere

vasile.daniel

Defapt trebuia sa intreb daca se fac ceva modificari la actualul nod pentru ca acum o saptamana am vazut ceva activitate acolo. Probabil are legatura cu noul centru comercial de acolo. :hm:

danpandrea

Nodul este închis din cauza lucrărilor de reabilitare a carosabilului.

strainu

Quote from: strainu on May 02, 2021, 09:20:33 PM
Salut. Azi am observat ceva lucrări la nodul de la Bolintin de la km 23. Să îndrăznesc să sper că vor largi în sfârșit podul ăla?

Nu știe nimeni mai multe? Google nu mă ajută deloc. Mă gândesc că acolo vor întoarce camioanele care vin de la noua ieșire de la Joița (eMAG) spre București, dar mi se pare o soluție ciudată, în loc să facă o intrare pe autostradă la DJ602 pe sensul spre București. M-am uitat și la planul pentru A0 și nu pare că se va face legătura între DJ și A1 nici în viitor. Am trecut iar ieri și se lucra din greu pe ambele părți, cred că până la sfârșitul săptămânii vor termina de adus rampele la nivel.
Mi-e frică să merg pe DN2. Pentru unii, asta înseamnă că n-am ce căuta pe șosele.

RaduG

" Elaborare Studiu de Fezabilitate si Proiect Tehnic de Executie pentru realizarea a

9  noduri rutiere pe Autostrazile A1, A2, A3"

COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE S.A., în calitate de Beneficiar al finanțării și Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport, au convenit încheierea în data de 29.04.2021, Contractului de Finantare nr. 98, pentru proiectul "Elaborare Studiu de Fezabilitate si Proiect Tehnic de Executie pentru realizarea a 9 noduri rutiere pe Autostrazile A1, A2, A3" în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă alocată prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare 1-Îmbunătățireamobilității prin dezvoltarea rețelei TEN-T și a metroului, Obiectiv Specific 1.1.Apel de proiecte pentru DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII RUTIERE- sprijin pregătire proiecte de investiții, Operațiunea- Creșterea mobilității pe rețeaua rutieră a TEN-T centrală.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică în UE, contribuind astfel la dezvoltarea pieții interne cu scopul de a creea condițiile pentru creșterea volumului investițiilor, promovarea transportului durabil și a coeziunii în rețeaua de drumuri europene.

Rezultate așteptate:

Pachet nr. 1 - Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție privind realizarea a 6 noduri rutiere pe Autostrăzile A1 si A3 , în zona de Vest a României:

• Nod rutier: A1 (km 326+155)-DJ704 (Cugir)

• Nod rutier: A1 (km 362+813) - DC129 (Santuhalm)

• Nod rutier: A1 (km 485+030_ - DJ609 E (Recas)

• Nod rutier: A1 (km km 450+210) - DJ 609 (Bethausen)

• Nod rutier: A1 (km 528+509) - DJ 682G (Cruceni)

• Nod rutier: A3 (km 39+940) - DN 1P (Spinus).

Pachet nr. 2 - Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție privind realizarea a 3 noduri rutiere pe Autostrăzile A1, A2, A3, in zona de Sud–Est a României:

• Nod rutier Autostrada A1 km 73+100 cu DJ 702F la Ionești

• Nod rutier Autostrada A2 km 90+100 cu DJ 306 si DN3A la Dragoș Vodă

• Nod rutier Autostrrada A3 km 36+700 cu DJ 101C la Gruiu (Sector București - Ploiești).

Valoarea totală a  proiectului este de 4.430.586,56 lei și va fi finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul de Coeziune-3.194.819,44 lei, 15% contribuția proprie – 563.791,66 lei, restul de 671.975,46 lei reprezentând cheltuieli neeligibile inclusiv TVA.

Durata proiectului: 25 luni, respectiv între data  01.12.2020 și 31.12.2022 la care se adaugă, dacă este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Cod proiect 143412

Proiect cofinanţat de Uniunea Europeană din Fondul de Coeziune  prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020.

Date de contact:

Ing. Mariana IONIȚĂ, Director General CNAIR SA., fax: (+4 021) 312.09.84.
"

http://www.cnadnr.ro/ro/comunicare/comunicate-de-presa/interes-general/elaborare-studiu-de-fezabilitate-si-proiect-tehnic-37

florinalba

"au convenit încheierea în data de 29.04.2021, Contractului de Finantare nr. 98 " -  "în vederea obținerii de finanțare nerambursabilă"

Intrebari intrebatoare : CE URMEAZA? Sa se solicita finantare de la UE ? Ce insemnatate are acest contract incheiat?

""Durata proiectului: 25 luni, respectiv între data  01.12.2020 și 31.12.2022"" nu este putin cam mare? sau este cu exectuie cu tot atat?

RaduG

Înseamnă că s-a primit finanțarea POIM pentru care se depusese proiectul în octombrie.

Pentru cele 6 noduri din vestul țării se semnase deja contractul cu Search https://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=751.msg335534#msg335534, nu mai știu în ce stadiu sunt restul de 3.

paullie

^^ Asta cu nodul Ionesti pe A1 chiar nu am inteles-o. Probabil Politia autostrazii nu are benzina sa ocoleasca 2,5 km prin nodul Greci.

Mai bine faceau nod la Corbii Mari - Ungureni si apoi o bucata de DN pâna la Titu.

PlayStation

Are cineva plansa cu nodul Ionesti?
Pt ca nu o gasesc pe nicaieri

RaduG

la Ionești e practic o completare a nodului existent cu sensurile lipsă: https://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=751.360

strainu

Pe A1, la km 23 au apărut de joi semne de circulație pentru deviere (deocamdată acoperite). Pe filmarea asta nu se vede bine, dar pare că au terminat cu pământul compactat pe ambele rampe. Progresează și lucrările la giratoriile din cele două părți.

Din păcate tot nu găsesc informații despre lucrare, nici Ia CNAIR, nici la primăria Bolintin Deal, nici pe SEAP. Dacă știe cineva mai multe, vreau și eu să văd varianta finală.

Mi-e frică să merg pe DN2. Pentru unii, asta înseamnă că n-am ce căuta pe șosele.

C0ndu

"HOTARARE privind aprobarea asocierii in participatiune intre Comuna Bolintin Deal si SC.CTP INVEST BUCHAREST SRL si UNIVERSAL PROPERTY SRL in vederea realizarii obiectivului de investitii: CONSTRUIRE PASARELA PESTE AUTOSTRADA, REDIMENSIONARE RAMPE DE ACCES PASARELA, CONSTITUIREA DE SENSURI GIRATORII LA NORD SI SUD DE AUTOSTRADA SI DRUMURI CONEXE- Hotararea nr. 173 din 10 decembrie 2018."
http://primariabolintindeal.ro/wp-content/uploads/2019/02/Hotararea-nr.-173-din-10-decembrie-2018.pdf