News:

.

Main Menu

În parcare

Started by bogdymol, April 07, 2012, 02:19:49 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 19 Guests are viewing this topic.

SB76UFO

@florin74
QuoteGlumind, as adauga fara OMV (ca sunt pe mana cu rusii)
sau pentru ca austriecii intr-un fel sau altul ne lasa fara paduri , fara zacamintele de petrol (redevente mici catre statul Roman)
"Prostia este eternă și invincibilă"

horatiu.cosma

Daca la o masina, langa pret apare VAT not reclaimable, adica TVA nedeductibil, inseamna ca TVA-ul e inclus sau nu in pretul respectiv?

TibiV

Nu este inclus.
Sau din alte motive legislative nu se poate cere rambursarea lui la scoaterea maşinii din ţara respectivă.
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

doryan93

Producatorul auto german Audi a reusit sa obtina motorina din apa si dioxid de carbon. Inventarea motorinei ecologice reprezinta un pas major pentru transportul sustenabil.
Motorina eco este utilizata deja de compania germana pentru a propulsa Audi-ul A8 detinut de ministrul german al Educatiei si Cercetarii, Johanna Wanka, relateaza Science Alert.
Audi a construit deja o instalatie experimentala in Dresden. Instalatia va produce 160 de litri de motorina sintetica zilnic, in lunile care urmeaza.
Proprietatile chimice ale noului carburant permit amestecul in orice proportie cu motorina realizata din combustibili fosili, ceea ce inseamna ca motorina eco poate fi introdusa treptat in retelele de alimentare cu carburanti fara a afecta motoarele.
https://www.youtube.com/v/55Edq_Irstk


Sursa




TibiV

#3814
Super tare !...
Iar surprinzator este pretul la care au spus ca pot produce, doar 1-1,5 euro/litru... 
Mai scump decat din petrol, dar totusi accesibil.
Ar fi senzational sa vedem productie de masa...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

adiarc

Nu sunt de acord....orice așa zisa Invenție bazată pe resursele cele mai importante ale planetei este o greșeala .Apa este cea mai importanta , așa ca irosirea ei ar fii o greșeala capitala....
La fel cum sunt culturile energetice ( rapița sau porumb pt biodiesel ) , cultivate pe terenuri care ar fii putut fii folosite pt mâncare....si aceasta ar fii mult mai ieftină.....
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

horatiu.cosma

Doar ca apa avem destul de multa, pe cand alte resurse la fel de importante se epuizeaza intr-un ritm ametitor(fauna,flora, petrol, carbune) si sfarsitul lor nu e foarte departe(gen 50 de ani), pe cand apa o sa reziste mult mai mult timp.

adiarc

Aici împărtășesc ideile lui Elon Musk , fondatorul Tesla si anume faptul ca energia solară ar trebuii sa fie principalul obiect de studiu
in ceea ce privește apa , resursele de apa dulce sunt tot mai putine din cauza consumului tot mai mare , a defrișărilor , poluării , secetei , etc
Sa nu confundam cu apa sărata din mari si oceane , a cărui proces de desalinizare este f costisitor
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

stangabriel

Nu vreau sa pornesc o discutie aprinsa despre agricultura, dar mancarea mai ieftina ar fi daca jumatate din produse alimentare nu ar fi aruncate la nivel mondial din X motive. (aspect,pret prea redus pentru profit,expirare)

Legatura pe care o fac cu infrastructura este: cate procente se adauga la pret datorita transportului?

Si daca se adauga, cum se face ca ajung in tara produse de baza cu pret mai mic decat se pot produce la noi. Globalizarea, aceasta de fapt duce pretul in jos. Competita face pretul mic, mai ales cea corecta. Dar na, depinde de ce parte a baricadei te pozitionezi.


Ok apa va fi o problema. Asa cum sunt conducte de gaz,petrol...asa vor fi si conducte de apa.  Momentan se imbogatesc unii pentru ca au petrol in subsol, asa si noi probabil vom mai avea apa si ne vom imbogatii.

Iti raspund la problema cu Rapita.

La bunica este o zona cu pamant super bun, langa Slobozia.
Toata lumea vrea sa puna rapita(bani multi cu intretinere usoara), dar managerul asociatiei(si primar) limiteaza numarul de hectare ce se pot cultiva cu rapita, se face cu programare. 
Eu mai mult de 20% din pamant nu prea pot pune. Deci solutii sunt. Cum piata e volubila, se regleaza aproape instantaneu, dupa cerere si oferta.
Pe piata de biodiesel e supraproductie. la nivel global....mai ales in Romania.

adiarc

Uneori , competiția asta e doar un slogan fara legătura cu realitatea chiar si in UE
De ex țările care exporta la noi cantități mari de legume , fructe , lactate ( Polonia , Ungaria , Spania ) , au toate subvenții si facilitați mult mai bune decât noi....la fel de adevărat este ca noi am distrus tot ce a rămas de la Ceașca , pe cand ei le-au modernizat si ceea ce încercam noi acum sa facem , ei făceau ( Ungaria , Polonia ) , acum 15 ani.....eu , personal consider ca orice Invenție ,cultura , etc care face concurenta cu alimentația este greșita
La fel de corecta este si ideea ta legată de risipa...in timp ce jumătate de planeta arunca la greu si suferă de obezitate , cealaltă jum suferă de foame
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

horatiu.cosma

Studiez pentru licenta ceva legat de energia produsa de panouri solare necesara datacenterelor, si pot spune ca se investesc sume imense pentru a creste raportul energie solara/energie necesara, dar nu s-a trecut peste 30%(vorbesc de necesarul anual). Noaptea nu se produce, cand e innorat scade foarte mult si nu sunt foarte multe zone pe glob unde chiar se renteaza instalarea de panouri solare pentru producerea energiei in cantitati industriale. Exista un model teoretic prin care dintr-un litru de apa s-ar putea extrage energie care sa tina un oras de dimensiunile Clujului cam o zi(deci foarte multa), dar e complicat de transpus in practica, e ceva legat de stabilizarea plasmei intr-un camp EM. Revenind la problema initiala, solutii exista pentru a inlocui motorina/benzina cu altceva, doar ca asta ar insemna sa se prabuseasca niste seici/orase/tari care traiesc de pe aceste resurse. Deocamdata interesul si banii bat siguranta si viitorul planetei, sa vedem pentru cat timp.

TibiV

@horatiu.cosma
"e ceva legat de stabilizarea plasmei intr-un camp EM"
Da, asa ceva, nu s-a reusit decat cateva milionimi de secunda, si este vorba de fuziunea nucleara. Intr-adevar, cu o galeata de apa (mai exact cu hiodrogenul existent intr-o galeata cu apa) poti alimenta Clujul o zi...

@adiarc
Ce spui tu despre consumul resurselor naturale este adevarat daca chiar le consumam, asa cum facem cu petrolul si gazele naturale.
Insa procedeul nemtilor duce la formarea de hidrocarburi (CHx) combinand hidrogenul din apa cu CO obtinut din CO2 (care CO2 incalzeste planeta se pare...)
Dar orice hidrocarbura (fie din petrol, fie aceasta sintetica din apa si CO2) are formula general CHx. Prin ardere, CHx+ O2, obtii CO2 (daca arderea este completa, daca nu ai CO2 + ceva CO) si x/2 molecule de H20, adica apa - multa apa!
Este exact ceea ce obtinem si acum pe tevile noastre de esapament, CO2 si vapori de apa plus, din nefericire, oxizi de azot NOx (NO,NO2,NO3) pentru ca azotul atmosferic , cuminte in conditii normale, incepe sa reactioneze cu oxigenul in conditiile de presiune si temperatura din timpul arderii dintr-un motor.
Asadar, daca pentru fabricarea carburantului asta sintetic se consuma apa, prin folosirea lui se obtine tot apa. Este drept, in forma de vapori, dar astia formeaza in cele din urma norii si se intorc pe paman cand ploua. Deci NU va consuma apa.
Spre deosebire de carburantii din petrol, care odata arsi nu redevin petrol...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

horatiu.cosma

Intr-adevar, cantitatea de apa pe Pamant+atmosfera e constanta(lichid+solid+gazos). Partea proasta e ca scade cantitatea de apa dulce in defavoarea celei sarate(mari si oceane). Daca se poate produce acest combustibil la un pret rezonabil din apa sarata, Evrika. Daca nu, atunci nu e o solutie fezabila, s-ar ajunge la niste situatii foarte nasoale(lacuri si rauri secate, cresterea adancimii panzei freatice, localitati fara apa).

TibiV

Nu sunt chimist, dar banuiesc ca tehnologia face cam o galeata de carburant sintetic dintr-o galeata de apa. Hai sa spunem din 2...
Adica ar fi echivalent cu alimentarea unui autoturism cu 5-10 galeti de apa pentru aceeasi autonomie pe care o ai acum cu benzina/motorina. Ti se pare mult? Gandeste-te atunci cata apa se foloseste la spalarea masinii, ca sa nu mai spun cata apa foloseste orice cetatean la o singura baie in cada.
Daca toate masinile ar merge cu apa, crezi ca asta ar duce la desertificare ?
Aia apare din cauza incalzirii globale (o mare parte datorata arderii de hidrocarburi si carbune) si taierilor masive si aberante de vegetatie, in special paduri, dar nu numai... Vezi in zona semi-desertica din Gorj, cunoscuta ca "Sahara Olteniei". In anii 50 s-au plantat perdele de protectie, s-au facut retele de irigatii. Dupa revolutie li s-au data pamanturile inapoi. Au taiat tot - si perdele de protectie, si tevi de irigatie... Si s-au intors nisipurile... 
Carburantii sintetici vor fi insa singura alternativa, pentru ca vrem-nu vrem petrolul se epuiseaza. Iar daca in 20-30 de ani se va pune la punct si fuziunea, energia electrica va fi suficient de ieftina ca sa poti desaliniza oricata apa de mare vrei si sa o transformi in cat de mult carburant ai nevoie.

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

horatiu.cosma

Partea buna e ca acest carburant sintetic merge pe motoarele actuale, asa incat se va putea implementa automat. Doar sa nu se incerce blocarea acestui combustibil de catre cei care se imbogatesc in momentul de fata de pe combustibilul actual. In istorie, la fiecare evolutie importanta au fost destui care s-au opus, si nimic nu s-a obtinut fara sacrificiu. Cine stie, poate de noi va depinde trecerea spre urmatoarea treapta evolutiva :).