News:

.

Main Menu

În parcare

Started by bogdymol, April 07, 2012, 02:19:49 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

savagedanyro

Quote from: Ionut on January 23, 2014, 04:30:58 PM

Poate aberez, insa din ce cadre fenomenale am vazut la televizor, stiu ca se poate realiza, cel putin ca idee. Nu stiu ce presupune ca dresaj, timp... energie, bani. Habar n-am. Insa la TV am vazut secvente lungi filmate de pe spatele pasarilor in linie dreapta.

http://asociatiaperegrinus.ro/membrii/

sunt la DEVA :)
aproape de viitoarele loturi :))
:))

...live the moment...

Ionut

OMG. Bai pe bune, ii contactam? Sper sa nu ne creada nebuni, dar na. :lol:

sebba

nu, lasa-i, poate nu-i problema sa ne dreseze zburataciunea sa survoleze santierele
probleme pot sa apara dupa aia:
- cine o ingrijeste/hraneste/spala pe picioare?
- daca se plictiseste sa vada mereu acelasi stadiu al lucrarilor si moare?
- sau pleaca in tarile calde cu tot cu camera (dar asta e rezolvabil cu o cioara, sic! )

asa ca... decat sa-i ducem grija mai bine ii ducem doru' :lol:
Sailing away! S/Y Haimana

georgec

eu apreciez cautarea alternativelor dar cred ca mai bine ar fi sa incercam sa blocam/anulam aceasta aberatie cu interzicerea dronelor care filmeaza, faptul ca sunt doar acestea limitate desi nu cred ca exista o motivatie aeronautica. consider ca afecteaza libertatea de exprimare si cred ca ar putea fi contestat acest Ordin.
Astept idei si o sa incerc sa ma documentez dpv juridic.

Ionut

Pai sariti cei care pot ajuta... eu nu cunosc chestiuni de avocatura/legislatie, habar n-am. Bine, ma pot interesa, dar na, e vorba si de bani. Plus ca, din ce stiu eu, era mai bine daca se putea opri legea inainte de publicare in MO. Acum e mai greu sa facem ceva. Cu siguranta cei care au drone si fac filmari la nivel profesionist vor fi afectati si probabil vor incerca sa faca una-alta. Poate si noi ajutam.

Atentie: chestiunile sensibile/de strategie NU trebuie discutate public. Pentru asta exista mesajele private. De fapt, si mai bine, pentru asta trebuie telefonic sa ne auzim si sa ne vedem "offline".

georgec

Propun ca sa facem  o petitie  catre Avocatul Poporului
citez de pe www.avp.ro:

Atribuţiile Avocatului Poporului

Instituţia Avocatul Poporului este autoritate publică autonomă şi independentă faţă de orice altă autoritate publică şi are drept scop apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice în raporturile acestora cu autorităţile publice.

Cum se adresează o petiţie instituţiei Avocatul Poporului?
Petiţiile se adresează instituţiei Avocatul Poporului în scris.
Acestea pot fi transmise prin:
- poştă
- poştă electronică (e-mail)
- fax

- petiţiile trimise prin poştă electronică se transmit la adresa: avp@avp.ro

Ce trebuie să cuprindă petiţia adresată instituţiei Avocatul Poporului?
Petiţia trebuie să cuprindă următoarele elemente:
- numele şi domiciliul persoanei fizice lezate în drepturile şi libertăţile sale;
- drepturile şi libertăţile încălcate;
- autoritatea administrativă ori funcţionarul public în cauză; - in cazul de fata Ministerul Transporturilor prin Ordinul nr. 8/2014 pentru stabilirea condiţiilor de operare în spaţiul aerian naţional a aeronavelor civile motorizate fără pilot la bord

Esential este sa precizam ca se face o limitare a drepturilor prin diferentierea aeronavelor care au aparate de filmat/fotografiat fata de altele desi acestea nu au caracteristici aerodinamice diferite.

sebba

daca ei interzic lui gugle sa-mi mai fotografieze casa/curtea/orasul/tara pe acelelasi motive ca la interzicerea zburataciunilor ce pot si filma, atunci sunt de acord cu legea asta
altfel nu
Sailing away! S/Y Haimana

Ionut

Ordinul afectează direct tot mai numeroasele firme care s-au specializat în servicii de fotografiere şi filmare din aer cu ajutorul acestor drone. "Miza e clar economică. De exemplu, serviciile de fotogrametrie (realizarea unei hărţi – n.r.) efectuate de aviaţia utilitară costă de la 50.000 de euro, pentru acoperirea unui un oraş. Noi facem acelaşi serviciu pentru numai 5.000 de euro. Singura justificare a ordinului este de a elimina concurenţa de pe piaţă", a declarat Mihai Dragu, de la Fae Drones, lider pe piaţa românească de profil.

Acesta consideră că Ministerul Transporturilor şi-a depăşit atribuţiile. "De ce îmi limitează acest minister dreptul de a monta o cameră de filmat pe o dronă? Există legi în vigoare care reglementează deja dreptul la intimitate sau zonele de securitate, nu asta e treaba Transporturilor", a acuzat acesta.

Mihai Dragu este şi intructor pentru operatorii de drone şi susţine că aceste aparate nu ajung la mai mult de 200 de metri, deci nu sunt nici un pericol pentru aviaţie. "Înălţimea ideeală de filmare e de 100 de metri, pentru a ieşi detalii de calitate. Mai mult, niciodată, până acum, nici unde în lume, nu a existat vreo dronă care să se ciocnească de un avion", a menţionat reprezentantul Fae Drones.

Mihai Dragu susţine că obligaţia de a solicita o autorizaţie cu 45 de zile înainte e absurdă, pentru că există riscul ca, de exemplu, în ziua în care vrei să zbori să plouă şi acest lucru să nu mai fie posibil.

Romania Libera

iuli

Radem-plangem, dar eu nu ma agit.

E o lege care sa acopere eventualele situatii nasoale. Va dati seama ca nu o sa stea nimeni la panda prin tufisuri la panda dupa drone. E o lege care nu va fi aplicata la sange si la litera ei, ci mai degraba in spirit.

Deocamdata eu ma distrez de bancurile voastre cu ciorile. Savuroase!  :lol:

LE: Asta e ca legea aia ca nu ai voie sa pozezi barajele! Come on!!!  :lol:
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

dr4qul4

si daca sta politia la panda, tu ai voie sa ridici drona, nu ai voie sa-i pui camera: cum demonstreaza ei ca tu ai camera pe drona?   aterizezi la 1 km pe camp si ce va face politistul? se duce dupa ea sa o controleze. tu-i spui ca abi ti-ai luat-o si ca nu stii sa o controlezi sau mai simplu ca nu e a ta, tu ai doar o telecomanda )
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

iuli

Exact ce spuneam si eu. E o lege pentru consecinte nu pentru prevenire. Deci nimeni nu va sta sa vaneze drone acum cu camere.
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

ovicor

Eu cred ca vizeaza utilizarea dronelor in scopuri teroriste, ar fi interesant de stiut daca ceva similar nu s-a adoptat si-n alte tari NATO / UE. Cert ca incurca mult, mai ales c-am inceput sa ne obisnuim cu imagini interesante, plus ca si-au anuntat si alti useri intentia de-a achizitiona asemenea echipamente!

Ionut

#1407
Legea nu e doar pentru preventie si pentru cazul in care ii cade drona in cap cuiva (Doamne fereste!) sau il prinde pe vreun parlamentar cu amanta la o cafea in gradina. Este si paravan pentru abuzuri. Iti dai seama ca li se pun bete in roate companiilor care se ocupa cu asa ceva. Si noua, pana la urma. Ca de acum inainte va trebui sa facem filmari incognito. Nu ca nu faceam si pana acum. :lol: Dar na, demonstreaza cat de inepti sunt... in loc sa se ocupe la Ministerul TRANSPORTURILOR (ca ei au dat mizeria) cu chestiuni serioase precum CFR, aeroporturi, autostrazi si cate si mai cate... ei inoveaza ineptii.

Iti dai seama ca strict noi putem trimite pe X pe teren. X filmeaza si pune clipul pe youtube. Prinde hotu', scoate-i ochii. Cine si cum poate demonstra cine a filmat cu drona si cand s-a filmat? Si a cui e drona. Complicat, imposibil, daca vine vorba de instante. Si sunt curios si ce pedepse sunt pe legea asta. Brutarie? Infractori periculosi mai suntem ma.

iuli

Haideţi să ne imaginăm următorul scenariu.

Personajul X, membru distins al acestui forum, care doreşte cât mai multe poze de pe şantierele patriei, stă cu puţa la soare pe acoperişul casei sale private. Evident, distinsul domn nu crede ca îl poate vedea nimeni doarece pe acoperişul casei sale are un mic gărduleţ şi de pe stradă nu poate fi privit ce face el pe proprietatea sa privată. Un vecin invidios pe el că şi-a luat un Duster nou, serie limitată şi de asemenea iritat că pisica vecinului îşi face nevoile pe grătarul pe care el îşi face mici în fiecare weekend, şi-a luat o dronă cu o cameră. Acest vecin vine pe uliţa proaspăt reabilitată din fonduri europene, domeniu public de altfel, şi ridică drona deasupra casei dinstinsului nostru coleg şi îi face poze aşa cum l-a făcut mămica lui. Aceste poze devin afişe şi sunt puse pe toţi stâlpii (pentru că nu plăteşte el taxa de stâlp) şi îl face de ruşine.

Acum, voi ce reacţie aţi avea faţă de vecinul stimabilului nostru coleg?
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

Ionut

Ma, tu vorbesti de adiarc? Adi, ai grija la vecinii invidiosi cu drone. :lol:
Nu m-am putut abtine.