News:

.

Main Menu

În parcare

Started by bogdymol, April 07, 2012, 02:19:49 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 14 Guests are viewing this topic.

Io

Cu telefoanele a descris Dr4kul4 perfect: ei cred ca sint pentru ziare, FB si Olx.
Cu posta e doar o chestie de management si de proceduri: pentru acelasi lucru/serviciu functionareasa romana are de facut mult mai multe lucruri decit omoloaga ei dintr-o institutie moderna. Prin urmare productivitatea ei e aceeasi ca acum 50 de ani, doar cantitatea si intensitatea muncii sint mult mai mari. Ei bine, asta e o chestie de proceduri greoaie/inapoiate si de management prost.
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.

cristi5

#11056
Nu stiu pe ce topic sa pun asta

Quote
Primăria Capitalei vrea să deconteze combustibilul până la valoarea de 500 de lei pe lună pentru părinții din zona București-Ilfov care folosesc în comun mașinile proprietate personală pentru a-și duce copiii la școlile din București la care învață.

http://m.hotnews.ro/stire/22755614

Solutia urbanistica practicata in orase de top este scoli si gradinite bune langa domiciliu. Si fireste transport in comun decent. PMB vad ca vrea sa transforme masinile personale in microbuze... Dar parintii tot trebuie sa ajunga la munca deci chiar daca in masina sunt 3 copii de la 3 familii, vor mai pleca cel putin doua masini, parintii copiilor "oaspeti". Atata ca se elimina drumul de la scoala la locul de munca.

Cu "solutia" de mai sus, PMB descurajeaza si invatamantul langa domiciliu si transportul metropolitan in comun. E drept ca sa arunci cu niste bani dureaza o secunda, sa dezvolti transport metropolitan si invatamant de calitate in zone rezidentiale dureaza multi ani.

Si nu mai avem timp ca alegerile bat la usa. Ca la autostrazi, hei-rup. Urcam pe SEAP. Adica nu mai urcam. Comisia de Prognoza. PPP. Hai rapid...

TibiV

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Liviu M

Quote from: luc on October 13, 2018, 08:46:19 PM
Scuzați claritatea imaginilor, sunt făcute din viteza mașinii;
Eu unul nu scuz nimic "din viteza masinii", nici poze, nici "transmisii live", nici chat...

RaduC

Eu unul sunt pentru ștergerea pozelor ce par a fi făcute de șofer în timp ce conduce, pentru a descuraja practice.

carutasul

pot fi făcute de "ajutorul de șofer" , mie mi se întâmplă :)

nirolf



Quote from: cristi5 on October 13, 2018, 11:54:46 AM

Solutia urbanistica practicata in orase de top este scoli si gradinite bune langa domiciliu. Si fireste transport in comun decent. PMB vad ca vrea sa transforme masinile personale in microbuze... Dar parintii tot trebuie sa ajunga la munca deci chiar daca in masina sunt 3 copii de la 3 familii, vor mai pleca cel putin doua masini, parintii copiilor "oaspeti". Atata ca se elimina drumul de la scoala la locul de munca.

Ba chiar s-ar putea să apară mașini noi în trafic, îți duci copilul 1 km cu mașina până la școala din cartier (printre blocuri faci 5 minute pe jos) și încasezi 500 lei pe lună, sigur ieși pe plus. O idioțenie mai mare n-am văzut.

nicolaem

solutia de mai sus nu are legatura cu traficul. e doar un rezultat din brainstormingul din primarie pe tema " cum sa facem sa dam niste bani/voucere/subventii la cetateni. E evident ca e o strategie aici prin care lumea sa zica "primaria ne-a dat" .
La cluj din aceata toamna s-au inaugurat autobuze scolare tot din cauza ca scolile bune sunt in centru si traficul e dezastruos in oras.

vancouver

Copii incepand cu varsta de 7 ani trebuie sa invete sa mearga singuri pe strada. Pentru inceput pe trasee cunoscute, cum ar fi casa-scoala. Este important pentru capacitatea lor de orientare, dezvoltare, etc.. Sau macar dupa ce trec de ultimul bulevard, intre stradute sa mearga singuri. IN ORICE CAZ PE JOS. Si cel tarziu din clasa a 3-a sau a 4-a copii trebuie sa mearga 100% singuri la scoala.

Totodata mi se pare obligatoriu ca toti copii sa mearga exclusiv la cea mai apropiata scoala, orice altceva inseamna ca vor fi scoli ale bogatilor si scoli ale saracilor. Macar la nivel teoretic trebuie sa existe aceasta obligatie, adica practic un om suficient de bogat o sa inchirieze poate un apartament aproape de scoala dorita si o sa duca oricum copilul acolo la scoala, dar asta nu va fi la indemana decat a unor oameni cu adevarat cu bani.

Impreuna cele 2 teze de mai sus rezulta CA NU TREBUIE INCURAJAT MERSUL CU MASINA PERSONALA LA SCOALA. Si in nici un caz mersul cu masina departe la scoala.

Initiativa primariei este in total dezacord cu toate ideile de mai sus, idei considerate normale in vestul europei, evident in urma experientei indelungate si a unor studii.
Mai mult, initiativa se adreseaza practic numai unui segment de populatie cu venituri medii sau peste, care au resursele si timpul sa duca copii cu masina personala la scoala. Iar o parte a acestora au veniturile suficient de mari ca sa nu accepte pentru o suma de 500 de lei sa imparta masina cu alti copii. Deci, unu la mana, succesul va fi limitat, doi la mana, se ia de la toata lumea si de clasei medii superioare. Cam curios.
Feroviar: inadmisibil că ramâne 1 fir pe unele porțiuni după reabilitare pe Craiova-Caransebeș și Cluj-Oradea. Da pentru extinderea programului Quick Wins. Limitare instalare ETCS doar pe coridorul IV, pana cand va deveni pe deplin functional si isi dovedeste eficienta. Autostrazi: DA pentru 4 treceri montane: A1, A3, A6 si A8. NU deocamdata pentru A13 montan si A Nordului partea montana.

JohannDB

Teza 1)  "Copii incepand cu varsta de 7 ani trebuie sa invete sa mearga singuri pe strada"...... Total de acord, atât ca principiu cât și ca acțiune....Pentru binele celor mici, pentru a cunoaște și "simți" jungla urbană, suprapusă cu perioade scurte/medii/lungi de supraveghere "inopinată".... Li se creează astfel un reflex al unui comportament "de deplasare/mobilitate urbană" cumulat cu antrenarea simțului de autoconservare, deosebit de necesar !!.....
Teza 2) "Totodata mi se pare obligatoriu ca toti copii sa mearga exclusiv la cea mai apropiata scoala, orice altceva inseamna ca vor fi scoli ale bogatilor si scoli ale saracilor"..... Aici avem o problemă (deja polarizrea societății românești este făcută, cu toate efectele adverse pentru o învățătură/educație, normală/dreaptă/echitabilă).... Din păcate, după apropae 30 de ani de la o schimbare radicală de sistem ce a inclus și educația, asistăm azi la un marasm și valorizare/cointeresare a elevului spre "0" (de unde mă mir că avem medaliați cu aur, prin lume, dar dragii de ei sunt niște bieți anonimi, neinteresanți, chiar și-n mediile de socializare "online"... Ăștia nu sunt cocalari/bizoni de renume, sunt niște amărâți cu fizica, chimia, matematica (auzi...matematică), literatura, geografia, limbile străine..."în freză", ce le trebuie atenție, ce le trebuie prețuire, respect.... Ăștia sunt fraierii ce muncesc (de mici, din primele clase) și nu fac bani....
    La cea mai apropiată școală.... Mi se pare corect și faptic așa este, dar e imposibil în 70% din situații; totul este legat de natalitate și concentrarea subiecților pe unitatea de teritoriu...  Se mai ridică aici, problema existența unei unități de învățământ de tip vocațional, care, în sine, este cam "izolată" în perimetrul unui oraș și ai alte probleme cu deplasarea...
    CA NU TREBUIE INCURAJAT MERSUL CU MASINA PERSONALA LA SCOALA. Si in nici un caz mersul cu masina departe la scoala... Foarte corect, dar părinții superprotectori (la un moment dat nu le poți reproșa "protecționismul") au uitat că la vremea când erau cu "cheia la gât" mergeau la școală cu două trolee sau autobuze sau combinate, unul și unul și nu mai zicea nimeni nimic... , dar au odrasle ce nu sunt în stare să se descurce; dimpotrivă, de s-ar putea ar intra cu mașina chiar pe holul școlii, la ușa clasei.... JENANT, cel puțin... Plus că la astfel de "transport" pe strada pe care se află școala, la orele de începere/sfârșire de cursuri, nu mai poți trece; și nici chiar pompierii din cauza părinților revoltați că-și așteaptă copiii.....
  Mulți (din părinții de azi) au uitat (și aici mă repet) cum era cu cheia de gât, cum era să mergi la școală schimbând unul/două autobuze/trolebuze, cum era să-ți coși matricola la intrare pe poarta școlii (că matricola nu era voie să fie cu capse "moș și babă" sau cusută numai în patru colțuri...
Acești copii aduși și duși la școală precum cei mai neajutorați, vor fi toată viața cu pretenții, pentru că "li se cuvine", lucru pe care-l vor azvârli (cu tupeu de neclintit) și-n obrazul propriilor părinți............................
Cu scuzele de rigoare, nu vreau să atac pe careva, dar există "Stan pățitul""

ovicor

Duminica dimineata, 3 bascule UMB de deplasau pe directia Dej -> Bistrita. Intuiesc ca itinerariul complet este Soimus -> Centura Radauti. Celui de-al 3-lea i-am dat un blit, din simpatie, apoi am regretat, realizand ca poate a interpretat "radar".

gruiarew

Eu stau între un liceu și o generală. Cam 500m una de alta. Dimineața nu poți respira de la "dizelache". Să nu mai zic că e blocat un cartier întreg. N-am nimic cu nimeni, fiecare face ce vrea și ce poate că suntem (chipurile) o țară liberă. Dar să-ți duci pruncul cu mașina la liceu mi se pare de porc. Ia-i un telefon și du-l / adu-l de la școală. Și după aia întreabă-te de ce nu-i în stare să treacă strada și de ce stă pe șomaj sau ajutor social. Nu știu cum e în București, hai să zici că acolo o fi cum o fi. Oraș mare aglomerație, mulți oameni etc. Eu vorbesc de Sibiu, un oraș care-l faci cu piciorul pe jos într-o oră, maxim două dacă treci dintr-un capăt în altul și mai și caști gura aiurea.

N-ar trebui încurajat mersul cu mașina niciunde. Un transport în comun, decent, ar încuraja oamenii să lase mașinile acasă. În Sibiu din ce-am văzut în autobuze sunt doar cei ce n-au altă variantă. Vara te coci, iarna îngheți. În rest pute de-ți mută nasul. Plus nu vin la timp, asta e cumva motivată să zicem din cauza traficului.
'You can't cheat an honest man. Find somebody who wants something for nothing, then give him nothing for something.'' -- A Hater's Synthesis

Liviu M

#11067
Quote from: vancouver on October 14, 2018, 11:09:02 PMSi cel tarziu din clasa a 3-a sau a 4-a copii trebuie sa mearga 100% singuri la scoala.
Ai cantarit vreodata ghiozdanul unul copil de clasa a 5-a? Daca copilul e mai firav, asa, pare ghiozdanul mai greu ca el.
Si da, imi duc copilul cu masina (diesel) la scoala.

alin2pas

Dacă voia madam Firea să ajute părinții să-și ducă copii la școală cu mașina, mai bine făcea parcări în apropierea școlilor decât să dea bani degeaba la șoferi. Dacă nu-i ajung banii, să ia de la șoferii care staționează pe trecerea de pietoni în așteptarea copiilor. M-am săturat de pomeni electorale: bilete la mare în Grecia, bani pentru car sharing și cine știe câte alternative la vanghelion mai inventează, în loc să investească într-un transport public civilizat. Eu nu am așteptat să-mi dea statul subvenții la căldură, bilete gratuite la mare sau bani de transport. Când mi-a trebuit ceva mi-am luat din banii mei, nu am așteptat pomană de la stat. Cine își permite să-și ducă copilul cu BMW-ul ultimul răcnet la școală oricum nu are nevoie de banii lui Firea.

JohannDB

#11069
Ai cantarit vreodata ghiozdanul unul copil de clasa a 5-a? Daca copilul e mai firav, asa, pare ghiozdanul mai greu ca el.
  Daaa... Și nici noi la acea vârstă nu eram "Arnold Schwarzneger"... Arătam și noi pirpirii, mai mult, sau puțin și mai mult, și căram și noi ghiozdanul cu de toate cele trebuincioase (mă rog, trebuincioase sau mai puțin trebuincioase; era discutabil și atunci ca și acum), de ne strâmbam umerii, când a venit moda genții de mână.... Aveam și noi caiet pentru clasă, caiet pentru acasă, caiet pentru lectură suplimentară la aceeași materie, caiet pentru exerciții suplimentare, etc.... Hârtia era și este încă la fel de grea....
  Dar pentru asta mergeam cu una /două mijloace în comun și ne mai înghețau mucii iarna prin stații (deși la un moment dat părinții multora aveau deja mașină, dar părinții începeau munca la 7:00), iar la finiș fugeam de la ultima stație la poarta scolii, de ne sfârâiau călcâiele.... Pentru asta n-a murit nimeni, dar am învățat să apreciem când am avut ceva !!