News:

.

Main Menu

În parcare

Started by bogdymol, April 07, 2012, 02:19:49 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 15 Guests are viewing this topic.

dr4qul4

cand ati hotarat sa migrati ati trecut pe hartie si gloantele si tirurile care circula acum libere prin "lumea civilizata" ?
Sau astea au venit bonus?
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

adiarc

#9451
Drumurile proaste,spitalele infecte ,corupția ,nepotismul,diverși cuci plasați peste tot si sistemul de educație uneori inaccesibil sau neconectat la realitate omoară infinit mai multi oameni decat acele gloanțe si acele tiruri...
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

andrei@buc

Quote from: AdrianB1 on October 14, 2017, 11:46:46 AM
Lying with statistics. Da o tura pe-acolo si vezi cum e, nu te lua din ce scrie in carti cu intentii.
imi e dificil sa inteleg de unde vine aceasta rabufnire. si cu atat mai dificil sa inteleg cum as putea sa nu ma iau dupa ce scrie in carti. prin natura pregatirii profesionale ma bazez pe studii, lucrari stiintifice, teze doctorale. ce s-ar intampla daca fiecare ar lua decizii exclusiv in urma experientelor personale? daca nu ai hotari in ce tara sa traiesti pana nu le incerci si experimentezi pe toate? si cat dureaza "o tura"? o luna e suficient? un an? 5 ani? am avut 8 tari pe lista scurta, ar fi trebuit sa "trag o tura" prin toate?

am prieteni romani care s-au mutat in state, am prieteni americani care s-au mutat din state, cunostinte care s-au mutat din canada si care au migrat in canada. ma indoiesc ca exista tara perfecta care sa se potriveasca tuturor personalitatilor, tuturor situatiilor familiale si personale, afinitatilor si aproprierilor culturale.

Quote from: dr4qul4 on October 14, 2017, 02:15:47 PM
cand ati hotarat sa migrati ati trecut pe hartie si gloantele si tirurile care circula acum libere prin "lumea civilizata" ?
Sau astea au venit bonus?
daca asta e o referinta la recentele atacuri teroriste din occident raspunsul este ca acest risc mi se pare atat de mic incat nu merita luat in calcul.

doar ca exemplu, ca tot e un forum despre infrastructura, legat de siguranta circulatiei:
in 2016 au fost 1900 de morti in accidente rutiere in romania, cu 95 de morti la un milion de locuitori (aprox, conform comisiei europene, desi daca il ascultam pe AdrianB1 ar trebui sa nu credem statisticile, pentru ca ne mint). media europeana a fost de 50 si un pic de morti la 1 milion de locuitori, cu tari precum suedia sau uk cu medii de pana in 30 de morti la 1 milion de locuitori.
cate persoane au fost afectate in intreaga "lume civilizata" de terorism in 2016? prin comparatie ar fi trebuit sa nu ies din casa in romania, cand am facut probabil peste 150.000 km pe dn2

ma rog.. la finalul zilei fiecare isi face calculul pentru el si pentru familia lui cat poate de bine iar daca cineva are un glob de cristal sa ne anunte cand vine urmatorul crash bursier


alecu26

Andrei, eu nu înțeleg. ..Ai emigrat (bănuiesc în ceva tara capitalista...ca doar nu în Coreea de nord) dar dai impresia ca critici capitalismul. Sau cel puțin citezi din cărți care ăsta fac.
De acord cu modul de informare...dar tot genul ăsta de cărți sunt și cele scrise de Marx,Engels  , Lenin. Și lucrări de doctorat și statistici au fost scrise și despre superioritatea comunismului și socialismului.

Și doar o vorba sa-ti mai spun: cineva spunea....Democrația (capitalismul) nu e nici pe departe un sistem perfect, dar e cel mai bun inventat pana acum.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

andrei@buc

Quote from: alecu26 on October 14, 2017, 05:56:02 PM
Andrei, eu nu înțeleg. ..Ai emigrat (bănuiesc în ceva tara capitalista...ca doar nu în Coreea de nord) dar dai impresia ca critici capitalismul.

eeehhheee... lunga discutie. cred ca lumea se schimba prea repede pentru modelele pe care studentii le invata azi prin diverse universitati, inclusiv unele de prestigiu.

acum 200 de ani te nasteai cu un IQ de 145 si munceai la plug... nu facea o diferenta prea mare fata de cel de langa tine care poate avea un IQ de 85. erai mai productiv insa nu mult mai productiv. astazi costul marginal al software-ului este inexistent. te nasti cu un IQ de 145 si ai norocul sa ai parte de o educatie cat-de-cat si poti sa fii de 1000 de ori mai productiv decat cel cu IQ de 85. si asta nu e o exagerare. sefa de HR de la google spunea ca un inginer bun este de 300 de ori mai valoros decat un inginer comun. iar la google, inginerii "comuni" oricum sunt extrem de buni.

thomas piketty atrage atenti ca in ultimele decenii omenirea a avut (din memorie ca e tarziu sa mai caut datele exacte):
crestere gdp vreo 2%
top 1% return on capital de vreo 3.5%
top 0.1% return on capital de vreo 5%
top 0.01% return on capital de peste 6%

observi un pattern? cu cat esti mai sus pe scara, cu atat urci mai repede. se numste o lume in care r>g (rate of return on capital > rate of economic growth), in care diferentele se accentueaza

in acest conditii, capitalismul asa cum este el inteles si aplicat intr-o parte importanta din lume are niste hibe si genereaza tensiuni in societate.
insa spre deosebire de perioada agrara, occidentalii azi au amintirea parintilor si bunicilor (diverse perioade, usor decalate in europa mai tarziu fata de statele unite, anii 50-80 per total) care au avut un job, si-au platit mortgage-ul pana la 55 de ani, si-au schimbat masina la 5 ani, si-au trecut copiii prin college (care era gratuit, btw) si dupe ce au iesit la pensie au fost in croaziere si au vazut lumea. aceasta lume nu (prea) mai exista

si acum ce faci cu cel care nu isi gaseste locul in societate? cel care va fi mereu frustrat ca nu are instrumentele necesare pentru a fi productiv? pentru a isi realiza visele? IQ sub 85 inseamna 10% din populatie, btw. ce faci cu ei? ii bagi la inchisoare (modelul american, natia cu cel mai mare procent de persoane incarcerate)? ii pui pe welfare, modelul socialist european? sau opresti tehnologia pentru a-i asigura un loc de munca (cum au incercat the luddites).

occidentul alearga cu toata viteza spre un viitor pe care majoritatea nu il pricep. cand masinile care se conduc singure vor trece de problemele legale (de impartire a liability) cum va reactiona societatea la trecerea in somaj a cele mai importante categorii socio-profesionale din lume (soferii constituie cea mai numeroasa profesie, zice-se). bancile au cresteri de 10% yoy de active dar se asteapta sa inlocuiasca 40% din personal cu automatizari in 5 ani. stiu din interior companii FAANG care dau afara manageri de proiect pentru a ii inlocui cu automatizari. repet: manageri de proiect din companii de tehnologie.

dar nu-i bai, este foarte probabil sa fiu eu mai prapastios din fire  :lol:

AdrianB1

Quote from: andrei@buc on October 14, 2017, 06:55:45 PM
sefa de HR de la google spunea ca un inginer bun este de 300 de ori mai valoros decat un inginer comun. iar la google, inginerii "comuni" oricum sunt extrem de buni.

si acum ce faci cu cel care nu isi gaseste locul in societate? cel care va fi mereu frustrat ca nu are instrumentele necesare pentru a fi productiv? pentru a isi realiza visele? IQ sub 85 inseamna 10% din populatie, btw. ce faci cu ei? ii bagi la inchisoare (modelul american, natia cu cel mai mare procent de persoane incarcerate)? ii pui pe welfare, modelul socialist european? sau opresti tehnologia pentru a-i asigura un loc de munca (cum au incercat the luddites).
300 e o exagerare crunta, dar 10-20 am observat personal in cei 20 de ani de experienta in domeniu.

Intrebi ce te faci cu cei cu IQ sub 85? Dar nu te intrebi ce faci cu cei cu IQ peste 120 care muncesc mai mult pentru altii decat pentru ei (impizitare pana la 70% daca faci calculul complet)? Inteleg ca ti-e mila de cei cu 85, dar nu iti pasa de cei cu 120? Totul in numele inechitatii, ca ala care nu are ceva primeste automat dreptul de a lua (fara sa intrebe) de la ala care are. Principii morale solide, coloana vertebrala de molusca - sub diverse pretexte poti spune ca cei cu 85 au drepturi (de unde vin? de natura divina?), altii au obligatii (sa ii intretina pe primii), dar daca ai ghinion maxim esti incadrat in categoria stea galbena pe piept pentru ca asa vor altii. Dupa cum spuneam, pe principiul "ce te faci cu femeile?" o sa se puna impozit pe testicole. Stiu ca e o exagerare crunta, dar e fix aceeasi logica de fier: poate cineva isi da seama cat de stupida e logica.

Ionut

Băieți, deviati mult prea tare, chiar și pentru discuțiile din parcare.

AdrianB1

Deviem? Sigur, dar nu neaparat noi: cand jumatate din bugetul tarii e cheltuit pe ajutoare sociale, de unde bani de infrastructura? Tocmai au facut rectificare bugetara si au mai taiat, de unde au taiat?

andrei@buc

Quote from: AdrianB1 on October 14, 2017, 09:04:02 PM

Inteleg ca ti-e mila de cei cu 85, dar nu iti pasa de cei cu 120? Totul in numele inechitatii, ca ala care nu are ceva primeste automat dreptul de a lua (fara sa intrebe) de la ala care are.

nu le plang de mila si nu am mentionat niciodata cuvantul inechitate. tot ce am spus a fost inegalitate.
wealth inequality in sua este o functie a multor factori: biologici (iq, personalitate), culturale (chiar am citit un studiu despre cultura top 0.1% din america: casatoriti, nefumatori, nebautori, isi trimit copiii la universitati de top), sociale. intradevar, as adauga la lista si un factor numit inechitate, dar e dificil de cuatificat. vorbesc despre equality of outcome (inegalitate masurabila) vs equality of opportunity (sau, inechitate, dificil de masurat). postmodernistii au drept baza a gandirii presupunerea: inegalitate implica existenta inechitatii, societatea patriarhala, rasism, islamofobie, homofobie, white guilt and privilege. nu ma gasesc nici pe departe in aceea categorie

cred ca fiecare om ia deciziile cele mai bune cu instrumentele intelectuale si informatiile la care are acces. parerea mea este ca inegalitatea extrema are efecte negative asupra societatii americane (din nou: rata criminalitatii este net superioara oricarei alte tari ti-ai dori sa traiesti, rata de incarcerare unica in lume, rezultate slabe in educatia pre universitara, rezultate dezastruoase in sanatate, in ciuda celei mai mari alocari per capita din lume). asta e parerea mea si am decis in consecinta. nu ii judec pe care s-au mutat in state si ma astept sa nu fiu luat la rost daca am alta parere. fiecare are alta situatie de familie, alte afinitati, urmareste alte scopuri, alte oportunitati, are alt sistem de valori.

eu pur si simplu nu am vrut sa imi cresc copilul acolo. si de la asta a pornit toata discutia.

si ca intotdeauna: nu am un glob de cristal, nu sunt plin de certitudini, il las pe bukovski sa explice cine are certitudini

alecu26

Ca SUA e cel mai feroce capitalism...da. Și ca au și ei piticii lor pe creier...iar adevărat.
Ca nu toți oamenii sunt la fel și nu toți gândesc la fel....O arata tocmai faptul ca unii migrează spre America (auzisem recent un interviu cu Sergey Celibidache),  și alții din America spre alte tari (Canada)....
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

cristi5

Quote from: cristi5 on August 23, 2017, 08:22:07 PM
Apropo de discutiile mai vechi privind infrastructura evidentei populatiei si aventuri la ghisee...

http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-21965794-adresa-din-cartea-identitate-esecul-digitalizarii-consecinte-electorale.htm

Intre timp au dat catalanii copy-paste la statul digital estonian si urmau sa-l foloseasca dupa declararea independentei. Deci infrastructura administrativa e un software in zilele noastre. Va dati seama cati bani ar putea economisi Romania?

http://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/planul-secret-de-guvernare-digitala-a-cataloniei-810916

SkyPilot

Quote from: alecu26 on October 15, 2017, 09:10:23 AM
... și alții din America spre alte tari (Canada)....
Confirm ca sunt destui, dar sa fiu al naibii daca inteleg de ce au facut asta. In afara de sistemul de sanatate nu stiu un singur lucru pentru care sa merite.

adiarc

#9462
@cristi5

Pai asta ar presupune ca nr bugetarilor sa se reducă spre 100-200.000 de la 1,1 mil in prezent.Perfect rezonabil pt mine,dar inacceptabil pt politicieni.Au nevoie de o masa captivă cat mai mare,pe care sa o poată hrănii din cand in cand.Bineanteles aceasta masa supra,supra dimensionată este cea mai mare piedica in dezvoltare

Am fost recent la un schimb de experiența in Italia...la o comuna de aprox 3000 de oameni erau 3(trei) angajați),din care unul era primarul ...la noi ,am întrebat o comuna similară cu 2500 de oameni erau 18(optsprezece)oameni....diferența era ca la noi exista o groaza de hârtii inutile ,care vin din faptul ca autoritățile nu comunica între ele ( chestii de genul :" mergeti la biroul x si aduceți hârtia y"...noi nu comunicam cu ei ),sau pur si simplu cerințe inutile,asa cum este minim 90% din birocrația românească...

"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

dr4qul4

pana va mai contraziceti voi pe un subiect fara rost, pun si eu o stire care a trecut neobservata:
Fara ajutoare pt caldura
Daca inteleg eu bine, se interzice subventionarea globala, sau pe romaneste, Bucurestiul nu va mai putea da RADET cateva sute de milioane de Euro anual!
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

NGC

Am uitat sa va zic ceva.
Eu zic sa puneti un carton cu 6 beri la rece. Pentru cei cu experienta mai mare, in cel mai rau caz, e bine si o lada. :p
Daca totul merge bine, saptamana care vine veti fi destul de ocupati cu ele. :D