News:

.

Main Menu

În parcare

Started by bogdymol, April 07, 2012, 02:19:49 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 12 Guests are viewing this topic.

dumbravaandrei

Cristi, de multe ori iti apreciez opiniile, dar hai sa continuam discutia in contextul Romania si sa nu visam la cai verzi pereti. Merg si eu in tari straine, destul de des si mult, cunosc realitatile. Avem si noi cateva mai speciale. Sa-ti zic doua:
1) fostul chirias de la un apartament ce l-am cumparat si-a dat adresa de acolo mai peste tot pe unde a vrut desi a locuit fara forme legale acolo. Crezi ca ma interesa asa tare procesele lui de divort, custodie a copilului si partaj?  si recuperatorii creditelor lui neachitate care imi bateau si la 1 noaptea in usa? Am avut peste 30 de reclamatii si apeluri prin 112 la politie...
2) la un alt apartament, fostul proprietar luase in spatiu vre-o 7 basarabeni ca sa-si faca aia cetatenie (intr-un ap de 40mp). Bineinteles ca am aflat dupa ce am terminat cu toate actele la apartament si soseau toate amenzile posibile si imposibile iar intr-o noapte pe la 3 au venit cagulatii sa ridice unul din basarabeni de la adresa lui de domiciliu (sunt ferm convins ca poate ala nici nu stia unde e Iasi pe harta). N-ai vrea sa stii reactia chiriasilor (btw, le facusem forme legale, tot ce trebuie) si cate drumuri a trebuit sa bat sa lamuresc situatia.
Si toate astea posibile chiar cu un sistem mai greoi de integistrare :)
Asa ca nu... nu declararii pe proprie raspundere. Nu ar trebui facut nimic in tara asta pe proprie raspundere. Justifica de la bun inceput procesul, ca pe proprie raspundrre poate facem prostii chiar si din nestire. Si apoi, la ce ne ajuta ca ti-ai asumat raspunderea din momeng ce pericolul de care ne temeam si-a produs efectul

stangabriel

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21475112-guvernul-stabilit-situatiile-care-pot-ridicate-vehiculelor-parcate-neregulamentar.htm

In toate cazurile in care este interzisa oprirea voluntara;
In zona de actiune a indicatorului cu semnificatia 'Stationarea interzisa' si a marcajului cu semnificatia de interzicere a stationarii;
Pe drumurile publice cu o latime mai mica de 6m;
In dreptul cailor de acces care deservesc proprietatile alaturate drumurilor publice;
In pante si in rampe;
In locul unde este instalat indicatorul cu semnificatia 'Stationare alternanta', in alta zi sau perioada decat cea permisa, ori indicatorul ¬Zona de stationare cu durata limitata¬ peste durata stabilita.

Hotararea adoptata astazi de Guvern aduce si o serie de imbunatatiri ale Regulamentului in privinta parcarii pe trotuar, astfel ca stationarea vehiculului este posibila numai daca acel trotuar este amenajat in acest scop, prin marcaje si semnalizare corespunzatoare.

ciprebbe

De asemenea, actul normativ se referă și la o serie de obligații stabilite de Regulament pentru conducătorii de biciclete și care au fost aduse în acord cu realitățile tehnice/tehnologice actuale.
Astfel, de exemplu, echiparea bicicletei trebuie să se facă cu elemente sau dispozitive care să asigure vizibilitatea acesteia în trafic, în special pe timp de noapte, și să nu se limiteze doar la cele de culoare portocalie fixate pe spițele roților; se specifică distanța laterală recomandată la depășirea unei biciclete, de minimum 1,5 m, în loc de o ,,distanță laterală suficientă".
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

cristi5

#7668
Quote from: dumbravaandrei on December 15, 2016, 08:15:26 PM
Cristi, de multe ori iti apreciez opiniile, dar hai sa continuam discutia in contextul Romania si sa nu visam la cai verzi pereti. Merg si eu in tari straine, destul de des si mult, cunosc realitatile. Avem si noi cateva mai speciale. Sa-ti zic doua:

Multumesc dar hai sa nu mai credem ca in Romania nu putem aplica idei care merg la altii si ca sunt cai verzi pe pereti. Eu sunt convins ca si Romania poate avea un sistem fiabil care contine date corecte, la zi, de evidenta populatiei, care practic leaga orice CNP de o adresa. Ca e pe proprie raspundere sau nu, e alta discutie dar e clar ca trebuie sa fie simplu si ca cetateanul sa aiba un interes direct ca statul sa-i stie adresa.

In momentul in care ai un astfel de sistem, nu mai dai adresa, dai CNPul (care oricum se da si acum peste tot si se lasa "copie dupa CI" intr-o veselie, ceea ce duce la furturi de identitate la greu, ca odata ce omul iti stie si numele si adresa si CNPul te "face" cum vrea el).

Asa ca nu-ti mai vine nimic de la fostul chirias daca pt el e usor sa declare noua adresa. Si daca iti vine tai cu pixul adresa si bagi scrisoarea in cutia postala, si posta intelege ca omul s-a mutat, si ia din baza de date noua adresa.

Si daca l-ai dat afara, poti sa declari asta si nu-l mai cauta nici politia la tine, nici 112 nici altcineva.

Cand cumperi un apartament afli automat daca mai figureaza cineva acolo (ca doar e al tau, si poate fostul proprietar a uitat sa-si faca mutarea). Sistemul de evidenta populatiei e legat de cel cu imobilele si de cel cu vehiculele...

Pe scurt, mai toate problemele pe care le-ai avut (si-mi inchipui c-a fost nasol) apar tocmai din cauza ca Romania nu are acest sistem cu date "la zi" (ca poate tehnic il are). Si nu il are pentru ca e greu de schimbat adresa si atunci cetatenii nu se deranjeaza sa-l actualizeze, ca merge si-asa. Si daca introduci piedici si verificari nu rezolvi mare lucru, faci doar cetateanul sa se simta suspectat si urmarit, si cei care vor sa faca manareli fac oricum, cum sunt basarabenii si altii din exemplele tale. Iar de pe urma lor trebuie sa sufere toti ceilalti, cam asa procedeaza statul roman...

ovideatza

#7669
Legat de vechi persoane "rezidente" in casa, am intrebat acum 1-2 ani la politie daca se poate "radia" domiciliul unei persoane, fiind direct interesat de acest aspect.
Raspuns = NU.
Nu exista procedura la noi, si politia/ altii ii tot cauta la acea adresa fictiva.
Se foloseste cu folos in diverse ilegalitati, pentru a scapa de executori, recuperatori, amenzi, etc.

Noi ceilalti, care suntem de buna credinta, ne-am declara corect si la timp adresa noua. De altfel o facem si acum, in conditiile actuale ale legii. Oricine are nevoie de adresa si-o declara/ actualizeaza.

Dar ce facem cu cei care nu isi declara in mod voit adresa corecta?
Cum am putea sa ii determinam pe respectivii?

Ce sa le faci?
Daca nu au adresa valabila sa nu ia salar de exemplu, sau sa li se inchida contul bancar. Ok, primesc bani la negru. Doar nu credem ca 1,5 mil din salariatii romani au salar minim real, cum apar in evidente.
Sa li se anuleze asigurarea medicala. Fim seriosi, multi merg la urgente sa isi faca analizele, acolo nu te cauta nimeni de asigurare medicala. Sau isi fac analize in mediul privat.

Nu vad nici o solutie pentru cei care ar ramane "in aer", fara adresa de resedinta.

Doar sa li se anuleze automat buletinul la expirare/declararea nula a domiciliului, iar prima data cand ajung la o banca/ orice alta institutie sa li se retina pe motiv de expirat, pe modelul cardului bancar. Asta ar insemna sistem centralizat de evidenta populatiei si cu acces in timp real al altor entitati (ps: la noi nu se stie clar cati angajati sunt in tara, desi exista REVISAL/REGES ONLINE, sistem electronic pentru contractele de munca).

Quote from: cristi5 on December 15, 2016, 11:42:32 PM
i daca iti vine tai cu pixul adresa si bagi scrisoarea in cutia postala, si posta intelege ca omul s-a mutat, si ia din baza de date noua adresa.

Aici m-am amuzat tare. Spune asa ceva la posta romana si vezi ce raspuns primesti  :lol: :lol: :lol: Cam 50 ani (poate chiar ani-lumina) e diferenta intre ziua de azi si ziua in care posta romana va functiona astfel. Imi si imaginez "baza de date" de la posta  :lol: :lol: :lol: Daca la trezorerie cand depun OP-urile pe firma verifica specimenul de semnatura intr-un dosar jerpelit cu specimene....daca sunt BANCI in Romania care nu au incredere in sistemul electronic si verifica pe mail/ telefonic daca X are drept de semnatura la data curenta. (cunosc 2 astfel de banci de acest gen).

PS: Caz real acum 2 saptamani:  Pentru un OP intr-o banca. Nu spunem care. Omul avea deschis contul intr-o alta filiala, dintr-un sat la 30 km. A incercat sa faca in alta parte OP-ul. Ca sa ii verifice specimenul, a trebuit sa asteptam verificarea fizica a foii de specimene, care a insemnat ca un coleg de la alta sucursala sa mearga sa deschida acea sucursala unde era deschis contul (respectiva unitate are program doar in anumite zile), sa il ia personal si sa il aduca in banca in care s-a depus OP-ul. Asta dupa putin "scandal", altfel timpul de decontare era cateva zile = "cam cand are drum un coleg pe acolo". Cand ne-au explicat am crezut ca glumesc, dar era real.

carutasul

Cred ca există o singură bancă în situaţia asta, aia la care un leu depui... :)
Restul cred că sunt in zilele noastre...

JohannDB

Quote from: ovideatza on December 16, 2016, 03:29:00 PM

PS: Caz real acum 2 saptamani:  Pentru un OP intr-o banca. Nu spunem care. Omul avea deschis contul intr-o......................................... Cand ne-au explicat am crezut ca glumesc, dar era real.

    Am avut și eu proasta inspirație, cu muulți ani în urmă să "fac ceva"....Și am dat peste bănci, peste "registrul comerțului", peste "camera de comerț și industrie" (cu bună intenție scrise cu litere mici), astfel că ajuns la acest punct NU POT ÎNȚELEGE PUDOAREA de "fată mare" la momentul la care nu faci publicitate unei entități (cu nume și prenume, ca să știe tot "prostul ulterior"), care ți-a furat timpul petrecut la ghișeul ei, ți-a făcut nervi, te-a tracasat și-a bătut joc de timpul și viața ta, în ultimă instanță..... Alții se vor lovi de acest MODUS VIVENDI al unor entități ce ar MERITA SĂ DISPARĂ, nu să mai facă profit pe plaiurile acestea..... Sunt revoltat; îmi cer scuze, dar prea răbdăm, pe banii noștrii (și nu numai) !! Cu tot respectul....

ovideatza

Ca sa va satisfac curiozitatea: CEC cea cu verificare fizica prin transportul foii cativa zeci de km, Banca Romaneasca cea cu verificarea telefonic/email.

vancouver

#7673
Quote from: dumbravaandrei on December 15, 2016, 04:58:53 PM
@vancouver... este o vorba prin popor: nu sunt pesimist, sunt patit
Cum ar fi sa ma trezesc cu amenzile unuia care si-a declarat domiciliul in apartamentul meu? Adica pe bune acum  :o
Sau cum ar fi sa ma trezesc cu o gasca de oameni cu domiciliul sau mutatie declarate "pe proprie" raspundere in apartamentul meu doar pentru simplul fapt ca unii vor sa-si ia permisul mai usor (vezi cazul de la Arges)
Cum ar fi ca la o campanie electorala sa isi declare unul domiciliul unde vrea pe proprie raspundere ca sa voteze unde ii doreste inimioara, nu acolo unde trebuie?
Cum ar fi ca unul sa isi declare domiciliul asa cum vrea el si dupa aia sa ma trezesc ca il cauta bancile si or sa imi frece mie nervii si zilele?
Cum ar fi ca .. (as putea sa continui 3 zile cu exemple si intrebari)

Pai inseamna ca nu intelegi sistemul si nici nu vrei sa te gandesti la un sistem functional. Pur si simplu daca un lucru merge prost, in loc sa cauti o solutie, incepi sa te smiorcai ca merge prost, dar n-ai ce-i face.

1. ATENTIE: In Germania pe fiecare cutie postala SCRIE NUMELE OMULUI. Daca tu ai o cutie postala in fata casei nu o sa accepti niciodata sa scrie acolo alt nume. NU ESTE SCRIS NUMELE, POSTASUL NU LASA NICI O SCRISOARE. ASADAR NICIODATA NU VEI PRIMI SCRISOAREA ALTUI OM !

2. Asta cu permisele de Arges este un exemplu stupid. El pleaca de la premisa de vinovatie. Nu poti dicta legi sau obligatii pentru cetateni, care deriva din comportamentul nelegal al altor cetateni. Nu mai vorbim ca este total absurd ceea ce spui: IN SISTEMUL ACTUAL, IN CARE DECLARATIA PE PROPRIA RASPUNDERE NU A FOST POSIBILA, S-A INTAMPLAT CAZUL ARGES. Ori tu vii si aperi sistemul actual cu un exemplu care arata cat de prost functioneaza? Cat de absurd este asa ceva?

3. Tu confunzi niste notiuni elementare. Justitia nu are legatura cu proprietarul casei. Justitia are treaba numai cu faptasul. Niciodata proprietarul unei case nu poate fi responsabil in nici un fel de ce fac locatarii casei, nici macar de propriile rude. In lumea civilizata este tras la raspundere exclusiv cel dovedit vinovat. Ca atare o mie de scrisori de ar  veni la tine acasa. Daca nu sunt pe numele tau le poti arunca la gunoi.


Dar la faptul ca in sistemul actual exista unele enorme probleme te-ai gandit?
- exista proprietari plecati in strainatate si cazuri in care nu pot fi gasiti sau s-au imbolnavit si dureaza pana devin din nou disponibili
- exista locuinte in litigiu - sunt multe cazuri in care oamenii locuiesc in astfel de locuinte ani buni si nu se pot declara
- nefiind trecut numele pe cutia postala, acum postasii lasa scrisori, incl. somatii in cutie, desi nu se stie daca persoana mai locuieste acolo. Dar odata puse in cutie se considera ca au ajuns la destinatar si se intreprind pasii urmatori, mergand pana la executari silite - fara ca cel in cauza sa afle (cunosc un caz care era sa faca 6 luni de puscarie din cauza ca nu-si platise niste amenzi si ignora toate amenintarile si ordinele de munca in folosul comunitatii, dar omul se mutase si la noua locatie exista un conflict juridic si nu putea sa se declare).

Stii ca datorita sistemul actual greoi sunt milioane de oameni despre care politia si autoritatile HABAR NU AU UNDE STAU CU ADEVARAT ? In schimb daca ar exista o simpla declaratie, atunci macar ar avea un indiciu. O mare problema care deriva din tampenia asta, este ca nu se pot executa amenzile. In Romania gradul de colectare al amenzilor rutiere este de doar 30-40%, fata de Bulgaria ca. 65%, Ungaria ca. 80% si tarile vest-europene care au intre 90 si 98%. In Germania este ca. 95%. Ce se intampla in Romania este pur si simplu o catastrofa. Si mai vine cate unul si ia apararea sistemului actual . . . Ramâi perplex.



Feroviar: inadmisibil că ramâne 1 fir pe unele porțiuni după reabilitare pe Craiova-Caransebeș și Cluj-Oradea. Da pentru extinderea programului Quick Wins. Limitare instalare ETCS doar pe coridorul IV, pana cand va deveni pe deplin functional si isi dovedeste eficienta. Autostrazi: DA pentru 4 treceri montane: A1, A3, A6 si A8. NU deocamdata pentru A13 montan si A Nordului partea montana.

vancouver

#7674
@dumbravaandrei

Deci iata, sistemul actual nu a impiedicat CU NIMIC abuzurile.

1. Iar in Germania nu trebuia sa faci nici un drum. Tu ca proprietar poti oricand sa trimiti prin posta o o declaratie pe propria raspundere, cum ca la locuinta ta locuiesc numai persoanele X si Y si atat. Punct. Se ia la cunostinta, restul se sterg instantaneu.
2. In Germania nu se lasa nici o scrisoare pentru persoane al caror nume nu apare scris pe cutia postala. Asa ca scapai de tot tambalaul cu banca si cu divortul ....

Asa ca mai gandeste-te.
Feroviar: inadmisibil că ramâne 1 fir pe unele porțiuni după reabilitare pe Craiova-Caransebeș și Cluj-Oradea. Da pentru extinderea programului Quick Wins. Limitare instalare ETCS doar pe coridorul IV, pana cand va deveni pe deplin functional si isi dovedeste eficienta. Autostrazi: DA pentru 4 treceri montane: A1, A3, A6 si A8. NU deocamdata pentru A13 montan si A Nordului partea montana.

stangabriel

http://www.economica.net/asociatia-pro-infrastructura-anul-viitor-ar-putea-fi-gata-maxim-50-de-kilometri-de-autostrada_130127.html

"Asociaţia Pro Infrastructură susţine că este o organizaţie fără scop patrimonial, non-profit, non-guvernamentală şi apolitică. Aceasta susţine şi promovează dezvoltarea infrastructurii."

Sper ca asa vor prelua stirea si celelalte entitati mass-media.

elphax

Quote from: Ionut on December 17, 2016, 10:00:17 PM
Pai poti sa zici orice... nu?
Declaratii iresponsabile.
Doar nu credeti ca mai rezista Homor și restul conducerii încă un an?

cristi5

Nu dar vor urma alte declaratii heirupiste, entuzaiste si iresponsabile de la cei noi :)

Dan027

Oare cine va fi ministrul transporturilor?  ???

GabiHd

#7679
Da, ar trebi sa fie folosita breteaua de urcare inspre Deva, dar pentru a merge inspre Lugoj, la nodul Margina. Astfel ar fi evitate conflictele dintre sensurile de mers.
@vacouver Din pacate, pe Google Maps rutarea nu se face corect acolo.

PS. Am editat bucata de A1 care se va deschide sapt. viitoare in Google Maps. Din pacate cred ca din nou va trebui sa stam la mila indienilor de la Google pentru aprobare...