News:

Doar 30 minute de editare!
Poți edita propriul mesaj timp de doar 30 minute după ce l-ai scris!

Main Menu

În parcare

Started by bogdymol, April 07, 2012, 02:19:49 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

alecu26

vreo 2 stiu eu....cele 2 tronsoane CF, anulate de CFR.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).


adiarc

Nu zice nimeni nimic de Brexit ?

ce se va întâmpla cu fondurile europene ? ( M.Britanie este totusi contributor net si vor dispărea vreo 17 mld de euro ),ceea ce ridica problema micșorări alocări pt beneficiarii neți,inclusiv Romania ?

Ce se întâmpla cu romanii care studiază,muncesc sau au companii mixte ?

ce se întâmpla cu uzinele din M.Britanie care exporta in mare parte in UE ? ( poate unele vor dori sa reloce producția )

Etc,etc......
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

florin74

#6738
E prea devreme, negocierile vor dura 2 ani, exercitiul financiar 2014-2020 nu va fi afectat, sau daca da, nu intr-o masura semnificativa,dupa 2020 o sa vedem ce va urma.

Morosanu

S-ar putea sa urmeze si altii, din pacate.
Politica distruge tot ce atinge.

dumbravaandrei

Ma intreb cine...
Singurele candidate din punctul meu de vedere:
Romania -  E... aici e surpriza... ca daca vine Dragnea cu VVP si iar ne baga placa cu integritate sau strazi... s-ar putea ca sectantii sa ne lase pe afara...
Bulgaria? La prima nava ruseasca mai voluminoasa (chiar daca aia cara paie), s-au predat.
Singura sansa de a avea noi cazuri e prostia  ???

holger

#6741
Cred ca e cam 13 nu 17 ca au rebate,  eu am citit ca diferenta va fi pusa de membri ramasi in %, asa nu ar trb sa fie probleme.
Eu raman convins ca ei pierd cel mai mult in idiotenia asta, si pun pariu ca scotia se va desparti si poate si NIreland se va lipi de restul Ireland.

alecu26

Facebook-ul MT-ului este o adevarata placere. Din seria...tara arde si baba se scarpina. (nu ca nu e bine sa promovam spiritul national, si chestiile frumoase...dar parca as vrea sa vad altceva acolo decat Ziua Sanzaienelor, Ziua IEI, Hai Romania, tot felul de evenimente si showuri aeronautice).

De ce nu investesc niste eforturi si sa reinceapa filmarile aeriene ale proiectelor majore? (este un exemplu).
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

vancouver

#6743
Marea Britanie nu va putea iesi complet din UE, va ramane cu un statut special. Inclusiv va trebui sa continue sa contribuie la bugetul fondurilor structurale o perioada, iar ulterior va oferi finantari directe, asa cum fac acum Norvegia si Elvetia, care nu sunt parte din UE. Este in interesul lor ca tarile mai sarace din Europa sa avanseze economic, astfel firmele lor mari vor putea pe de o parte sa-si vanda mai bine marfa in aceste tari, iar pe de alta parte isi vor putea muta sau extinde productia in conditii sigure. (asta este si teoria din spatele fondurilor europene sau a celor adresate statelor vecine, exterioare UE, cum ar fi Rep. Moldova.)

Dupa parerea mea liberalismul economic, care este baza creerii EEC (comunitatea economica europeana) asa cum a fost la inceput creata UE, poate sa existe si in momentul parasirii de catre GB a UE. Ideea principala a liberalismului economic este LIBERTATEA COMERCIALA SI ANTREPRENORIALA. Adica lipsa taxelor vamale si o interventie minima (sau deloc) a statului in reglementarea activitatii interne a firmelor. Nu vad nici un motiv pentru introducerea pe viitor a unor taxe vamale intre UE si regatul GB. Nu asta si-au dorit cei care au votat pro BREXIT. Introducerea de taxe vamale ar insemna cu adevarat o saracire de ambele parti ale canalului mânecii, deci un motiv real de scadere a cotatiilor bursiere. Dar repet, nu cred ca asa ceva se va intampla.

Barierele neeconomice, gen existenta unui punct de frontiera formal intre GB si UE, nu este o problema pentru cetatenii cinstiti ai ambelor parti. Doar cei mai putin cinstiti vor avea un control in plus de evitat, posibil deci sa renunte sau sa se reorienteze.

Singurul impact major va fi pe zona sociala, unde aparent românii din GB vor avea de suferit. DAR. Apare un mare DAR. Cei care sunt deja acolo nu vor putea fi dati afara, decat daca incalca legi. Iar fluxul masiv de români a avut deja loc. De acum ar fi urmat alte fluxuri masive: sirieni, ucrainieni, rusi, magrebieni, etc... Daca acestia ar veni in anii urmatori in GB, acest lucru ar periclita statutul românilor in 2 feluri: ar creste aversiunea localnicilor fata de straini in general; i-ar concura pe piata muncii pe români. Faptul ca bariera se pune DUPA ce au intrat românii este EXTRAORDINAR de bine pentru noi. Noi am prins trenul si trenul pleaca fara sa astepte pasageri in plus, care sa-l aglomereze exagerat. Calatorie placuta!


In concluzie: impactul economic va fi cred eu limitat. Impactul pe fonduri europene de asemenea limitat. Impactul social se poate intoarce in favoarea romanilor deja aflati acolo. Un control de frontiera minimal este chiar de dorit.
Feroviar: inadmisibil că ramâne 1 fir pe unele porțiuni după reabilitare pe Craiova-Caransebeș și Cluj-Oradea. Da pentru extinderea programului Quick Wins. Limitare instalare ETCS doar pe coridorul IV, pana cand va deveni pe deplin functional si isi dovedeste eficienta. Autostrazi: DA pentru 4 treceri montane: A1, A3, A6 si A8. NU deocamdata pentru A13 montan si A Nordului partea montana.

Europiu

M-am abtinut sa comentez ceva vis-a-vis de Brexit pentru ca, in opinia mea, tot politica e, subiect declarat tabu pe acest forum. :)

In mare masura, ce a scris @vancouver se suprapune peste gandurile mele. As mai adauga ca nici in UK un referendum nu e "binding". De fapt, catre asta forta si Cameron cu anuntul demisiei; Parlamentul UK, folosidu-se de suveranitatea sa (pe care cica nu o are ca membru UE) poate sa se opuna activarii clauzei 50. Si s-ar putea foarte bine sa curga multa apa pe Tamisa pana cand se va ajunge la un Parlament majoritar "Leave". Pe de alta parte, vedeti ca restul liderilor europeni sunt foarte radicali in ce priveste startarea procedurii de separare. Cred (si sper) ca e doar isterie de moment...

Ca sa concluzionez (e si varsta la mijloc, recunosc): nu cred ca dracul e asa negru precum pare. 
The problem with the world is that the intelligent people are full of
doubts, while the stupid ones are full of confidence (Charles Bukowski).

ticker

Quote from: NGC20 on June 23, 2016, 10:32:26 AM
^^^ Il las pe Catalin sa detalieze atunci cand vom avea rezultatul.

Si ne tii pe ghimpi pana atunci? Pai e frumos?  O:-)

alecu26

Mai asteptam pana pe 30....daca e vorba la ce ma gândesc eu.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

GDPR

Eu cred ca colegul @NGC20 ne cam trolleaza acisilea :lol:

NGC

 :p

Dupa cum a spus si alecu26, mai avem de asteptat pana in 30.
Dar, ca sa va linistesc, va spun ca nu are legatura directa cu vreunul din proiectele majore pe care toti le asteptati sa progreseze, si nici cu reorganizarea CNADNR.

Daca stiam ca voi genera astfel de polemici, mai bine nu mai deschideam subiectul. :D

Dar daca va place sa veniti cu idei, va propun imediat o problema in topicul de discutii cu si despre CNADNR.

TibiV

Quote from: vancouver on June 24, 2016, 03:48:36 PM
impactul economic va fi cred eu limitat. Impactul pe fonduri europene de asemenea limitat.

Daca este atat de limitat, atunci nu ar fi bine sa iasa din UE si FR si DE ?...
Ca efectul va fi tot limitat.
Si atunci... De ce sa nu sa iasa toata lumea ?!?!....
Sa desfiintam de tot UE.
Sa vezi atunci impact limitat...

O sa facem totul "din banutul nostru".
(Desi, pe de alta parte, cineva mi-a zis astazi:
"Britanicii se plang ca platesc prea mult la bugetul UE si primesc inapoi prea putin. Dar un sfert din medicii/asistentii nostri sunt in UK, si UK nu a cheltuit un ban pe scolarizarea lor." Perfect adevarat. Dar votantul britanic nu l-a observat pe medicul care l-a tratat si care vorbeste perfect englezeste, educat in Romania pe banii statului roman, dar categoric a observat cersetoarea cu fuste largi venita din Romania...)

Voi nu vedeti ca acest brEXIT pune pe butuci tot ce a incercat UE sa faca?
Reguli unice...

Va dau un exemplu: de vreo 3 ani toate telefoanele mobile din UE au un singur tip de mufa de incarcare/alimentare.
Nu mai intrebi daca ai "tu ai Nokia cu mufa mica sau mare ?"
Acum sunt toate la fel.
Foarte OK.
Din aceeasi categorie... Tineti minte cat va costa roaming-ul in urma cu 10 ani ?
Dupa ce ies din UE, companiile telecom din UK vor putea sa iti puna 0,50 GBP/minutul de roaming fara probleme... Pnetru ca nu li se va mai aplica Directiva UE in vigoare in toate celelate state membre.

Este adevarat ca muuuulte alte reglementari UE sunt absurde.
Una dintre ele care a dus la Brexit (chit ca acum vreo 3 luni Cameron a anulat-o... insa doar pentru UK) era aceea ca romanul stabilit in UK putea sa ceara de la Coroana Britanica alocatie pentru copii... copii care locuiau in Romania !... Adica Piranda crestea cei 7-8-9 mititei in Cretesti, si ii venea lunar cecul de alocatie de la Trezorierul Majestatii Sale.
Pentru ca asa spun reglementarile europene.

Ca sa nu mai vorbim de imigrantii sirieni, irakieni si ce or mai fi fost care rupeau in Franta gardurile de intrare in tunel...
(Personal inclin sa crec ca acele imagini au contribuit in mare masura la Brexit... Si aici nu pot sa le-o iau in nume de rau)
Cum definesti acum "azilantii" ?  Prin faptul ca sunt mai mult de o mie? De zece mii? De o suta de mii ?...
(nu uitati ca si vecini de-ai nostri au refuzat categoric "islamizarea" lor....)

De fapt, UE are mari probleme in a-si defini caracterul, probleme care pornesc de la statele care au fondat-o...
Fie este o Uniune foarte "sociala", asa cum a promovat-o Franta, fie este o Uniune riguroasa, asa cum a dorit Germania.
Ei bine, nu este nici asa, nici asa.
Este o struto-camila.

Una peste alta, Brexitul este o nenorocire (pentru UE) dar nu o catastrofa.
Nu daca se fac reformele necesare.
Daca UE intelege ca sunt zone in care trebuie sa lase tarile membre mai libere.
De exemplu la mici. Mititei. Comisarii "s-au prins", dar cu greu, ca romanii nu vor renunta la micii de pe gratar... Dar ce lupta a fost!...

Ma opresc aici.
Este un subiect prea vast...

Ideea este ca trebuie sa intelegem cum gandesc "bogatii" (nu doar UK) si de ce cred ei ca "platesc inutil".
"Inutil" - vezi chestia cu medicii romani care au facut facultatea gratis, platita de noi toti, si ingijesc pacienti britanici - este adevarat, pe salarii de 30 de ori mai mari. Ceea ce ridica un semn de intrebare - de ce naiba la noi invatamantul superior este gratis?... Doar o intrebare, nu o afirmatie intr-un sens sau altul.
Dar chiar exista un deficit masiv de personal medical, iar cei care au fost educati pe banii nostri (adica ai statului roman) ingrijesc... brexiti.
Valabil cam in toate domeniile.

Mi se pare un subiect la care merita sa ne gandim...

Mama proștilor este mereu gravidă... :)