News:

.

Main Menu

În parcare

Started by bogdymol, April 07, 2012, 02:19:49 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

cristi5

#7740
Quote from: ovideatza on December 16, 2016, 03:29:00 PM
Legat de vechi persoane "rezidente" in casa, am intrebat acum 1-2 ani la politie daca se poate "radia" domiciliul unei persoane, fiind direct interesat de acest aspect.
Raspuns = NU.
Nu exista procedura la noi, si politia/ altii ii tot cauta la acea adresa fictiva.

ceea ce nu inseamna decat ca infrastructura de evidenta populatiei are nevoie de o reforma serioasa.

Quote from: ovideatza on December 16, 2016, 03:29:00 PM
Dar ce facem cu cei care nu isi declara in mod voit adresa corecta?
Cum am putea sa ii determinam pe respectivii?

Problema sunt cei multi, care ar vrea sa-si declare adresa corecta dar e asa de complicat ca se lasa pagubasi!!! Din acelasi motiv, statul nu poate veni cu legislatie mai dura in domeniu. Ar fi foarte nepopular.

Dar nu e vorba numai de legislatia de pedepsire a nedeclararii. La un moment dat atarna prea greu in balanta riscul sa nu-ti primesti asigurarile sociale, cartea de alegator, declaratia de venit pre-completata, vreun act nou eliberat, vreo amenda de care nu afli si ajungi pe vreo lista neagra de nu mai poti imprumuta nici macar un DVD, ce sa vorbim de inchiriat masini sau luat un credit.

Quote from: ovideatza on December 16, 2016, 03:29:00 PM
Asta ar insemna sistem centralizat de evidenta populatiei si cu acces in timp real al altor entitati (ps: la noi nu se stie clar cati angajati sunt in tara, desi exista REVISAL/REGES ONLINE, sistem electronic pentru contractele de munca).

Da, clar ca sistemul trebuie sa fie accesibil altor entitati ca posta, banci, etc.

Nu se stie, nici cati angajati, nici cati pensionari, pt ca sistemele au fost facute de firme platite regeste si datele au ramas in proprietatea firmelor.

Quote from: ovideatza on December 16, 2016, 03:29:00 PM
Quote from: cristi5 on December 15, 2016, 11:42:32 PM
i daca iti vine tai cu pixul adresa si bagi scrisoarea in cutia postala, si posta intelege ca omul s-a mutat, si ia din baza de date noua adresa.

Aici m-am amuzat tare. Spune asa ceva la posta romana si vezi ce raspuns primesti  :lol: :lol: :lol: Cam 50 ani (poate chiar ani-lumina) e diferenta intre ziua de azi si ziua in care posta romana va functiona astfel. Imi si imaginez "baza de date" de la posta  :lol: :lol: :lol:

Eu nu vorbesc de posta (sau bancile) de acum, ci de posta pe care trebuie s-o ai cand implementezi un astfel de sistem. Problema e implementarea sistemului de evidenta populatiei si "CI fara adresa", posta o organizezi cumva ca nu e rocket science. Si baza de date nu ar fi a postei, ci a statului, accesibila de alte entitati, asa cum spui.

Pe de alta parte, pentru majoritatea cetatenilor ar avea sens ca statul si alte entitati sa comunice cu ei direct in format electronic. Mai ales ca internet-ul e foarte bine raspandit, iar posta tot mai proasta. Dar o alternativa pe hartie trebuie inca sa existe, pt cei mai putin "computer literate".

Harry

Propunerea pentru Ministerul Transporturilor:

Transporturi – Mihai Fifor: Provenit dintr-o familie de profesori, Fifor a urmat cursurile a numeroase universitati atat din Romania cat si din Europa, fost director al Muzeului Regional al Olteniei si secretar de stat in cadrul MAI, Fifor are mai multa treaba cu viata universitara decat cu transporturile.

:( >:(:ohno: :rip:

cristi5

#7742
Ma gandeam la starea infrastructurii romanesti in general, ceva de genul:

- cablu TV, top level, TVul e la putere
- telefonia fixa s-a imbunatatit mult
- telefonie mobila buna si foarte buna exceptand acoperirea pe CF si in zonele mai indepartate
- Internet-ul are o penetrare buna si viteze mari, profitand de cele de mai sus
- posta, la pamant, mai ales reputatia proasta. Cu toate astea hartia e la putere in multe institutii, singurul mod acceptabil de comunicare ramane posta sau ghiseul.
- bancile, nu ma pricep dar pare eterogen si ne-integrat cu sistemele statului, pt ca nu exista sau nu sunt accesibile conform legii
- evidenta populatiei, inapoiat, cum am vorbit. CI inapoiat, cu adresa pe el
- identificare electronica cu certificat digital nu stiu sa existe in sistemul bancar (?), si sigur nu exista la stat
- electoral, inapoiat din motive de lipsa evidentei populatiei, liste suplimentare ne-verificabile cu informatii disponibile local, etc. Votul prin corespondenta accesibil doar unei minoritati (domiciliu oficial in strainatate).
- incalzire in urban: sisteme foarte avansate de incalzire centrala dar prost administrate au fost parasite de clienti nemultumiti care au trecut la centrale de bloc, apoi de scara, iar cel mai multi direct la centrala de apartament. De notat aici ca Romania are mare noroc cu distributia de gaz, nu mai departe decat in Bulgaria incalzirea individuala se face cu pompe de caldura aer-aer electrice ("aer conditionat" folosit invers)
- incalzire in rural: sobe deschise, majoritatea caldurii se pierde pe horn. Consumul de lemn ar putea scade la o treime cu o modernizare minima
- apa curenta si canalizare depind de capacitatea autoritatilor locale, acolo unde se vrea se face treaba, fonduri sunt
- drumuri judetene si comunale la fel, si in unele locuri indepartate chiar au aparut drumuri remarcabile. Sunt curios cat va dura pana le distrug forestierii
- distributie de gaze mult mai buna decat in alte tari
- distributie de electricitate ok dar cu semne clare de inrautatire
- drumuri nationale, stim cu totii, calitate tot mai buna a suprafetei de rulare, dar foarte nesigure (ultimul loc in Europa)
- autostrazi in crestere, dar crestere lenta nu din lipsa de bani ci din lipsa de management ale unor proiecte de asemenea anvergura
- CF secundare la pamant (gari din sec XIX si XX lasate sa se darame, linii inchise, etc)
- CF principale in crestere pe alocuri, dar si mai greu de miscat decat autostrazile. Bani sunt, si mi se pare ca in ultimii ani s-au facut mai multe reparatii pe CF principale care nu se reconstruiesc total.

E clar ca unele sisteme sunt in evolutie pozitiva, altele o iau la vale. Putem discuta de ce (de ex concurenta pe piata telecom cred c-a fost un factor pozitiv). Ce vreau sa remarc e ca trebuie profitat de partile din infrastructura care sunt "state of art", cum ar fi internet-ul. Daca ar exista un sistem de identificare online oficial (certificat digital distribuit de stat ca in Estonia sau de o intelegere a bancilor si acceptat de stat ca in Suedia), s-ar putea infiinta casute postale oficiale electronice pt toti cetatenii care doresc => modernizarea postei nu mai e o problema atat de mare. Practic se sare o etapa, cum s-a sarit si cand au trecut multi direct la telefon mobil, fara sa mai aiba fix (si au introdus fix doar pt internet mai tarziu).

Dupa aceea se pot moderniza evidenta populatiei, sistemul electoral (odata ce ai un CI digital, poti sa-ti tiparesti singur un certificat electoral pt vot anticipat sau prin corespondenta), bancile si alti agenti economici se pot moderniza cu semnaturi electronice, etc.

Asta ar fi o aplicatie simpla a unei astfel de analize, se pot gandi si altele.

Europiu

Un An Nou fericit tuturor si familiilor voastre!
The problem with the world is that the intelligent people are full of
doubts, while the stupid ones are full of confidence (Charles Bukowski).

user201

Un 2017 cât mai bun tuturor, cu multă sănătate și realizări personale. Să sperăm că vedem și ceva deschideri de loturi noi de autostradă în 2017 ( nu mă refer aici doar la LD2 parțial și cei trei km până pe Popasului din A3 )!

rocklee

LA MULTI ANI ROMANIA ...LA MULTI ANII 2017 ....LA MULTI ANII CU BINE ...TUTUROR DE PE ACEST FORUM  :dunce: :cake: :cheers:

stefanudrea

La multi ani tuturor si in special tie "rege al autostrazilor under construction"! La cat mai multi km in 2017!

Trimis de pe al meu Lenovo K33a48 folosind Tapatalk


jalemare

La mulți ani, oameni buni!
La mulți ani, API!
La mulți ani, România!
"Mulțumiri" adânci nemernicilor care au avut in mâini, în acest an, hățurile infrastructurii. Să-i uităm repede, și pe ei, și acel mare zero al km. de autostradă inaugurați în 2016!
Rușine!

Atila60

Tuturor colegilor de pe acest forum va doresc din suflet un calduros La Multi Ani.

stangabriel

La multi ani! Sa fim sanatosi, restul facem pe parcurs.

GDPR

^^^Las' ca o sa vina oameni foarte bine pregatiti in domeniu: http://www.fifor.ro/senator/biografie/

De fapt la autostrazi muzeu ne trebuia un manager cu experienta in domeniul muzeal  :p

La Multi Ani!

Allex

#7751
La multi ani!!

Fie ca asemenea performanta de 0 km de autostrada deschisi intr-un an calendaristic sa devina ceva unic in istorie si sa nu se repete vreodata in viitor.
"Asta-i ţara tuturor imposibilităţilor"

DN2 - E85 | Monitorizare A7 Autostrada Moldova

w22


TEO73H11

Un An nou fericit si un An 2017 cu mai multe realizari. Salutari din Verona  Auguro a tutti un felice anno nuovo

zedus

La Multi Ani!!!

Sent from mTalk