News:

.

Main Menu

În parcare

Started by bogdymol, April 07, 2012, 02:19:49 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Ionut

Cam asa se naste si CNIR.

pasadia

Quote from: dumbravaandrei on November 10, 2016, 09:03:04 AM
Nu e rau deloc considerand [...]
P.S: Clasamentul il puteti gasi aici. Aveti posibilitatea sa faceti si comparatii si sa accesati mai multe detalii.

Daca te uiti la "The prosperity Gap" parca situatia nu mai e deloc roz. Adica raportandu-ne la PIB/capital, ceea ce  ofera tara asta e cam negativ, considerabil mai rau decat multe alte tari.

Stefan01

Stim cu totii cum este infrastructura rutiera, feroviara, etc. din Romania. Dincolo de toate nemultumirile, romanii au mereu simtul umorului. Cred ca acest forum are nevoie de un topic care sa aduca buna dispozitie. L-am creat la rubrica "Rutier" deoarece este cea mai vizualizata si meritam cu totii momente vesele.

Haideti sa radem !

Incep cu o patanie de acum cateva saptamani. Stiati ca in parcarerea unui supermarket din Alba Iulia ,,s-a infiintat un nou loc de parcare" ? Nu unul oarecare, ci ecologic.  :lol: Ce s-a gandit romanul sarac ce vine la supermarket ? Caii putere de sub capota au loc de parcare, de ce sa nu aiba un asemenea loc si calul (animalul), ca doar el este etalonul cailor moderni ? Am ramas surprins la vederea unui cal care pastea nestingherit printre masini. In timp ce era parcat alimenta ecologic, nu ca restul cailor, de la pompa.  :lol:

ashbird

http://stiri-neamt.ro/referat-dna-politistii-din-piatra-neamt-banuiau-ca-sunt-interceptati-vezi-unde-tineau-mita/

Polițiștii rutieri din Piatra Neamț cercetați pentru mai multe fapte de luare și dare de mită și fals intelectual suspectau că ar putea fi interceptați audio, astfel că în multe cazuri luarea sumelor de bani cu titlu de mită se realiza doar prin semne, banii primiți în acest mod fiind ținuți într-o carte cu conținut religios, se arată în referatul DNA cu propunerea de arestare preventivă a inculpaților.

Conform documentului, între lucrătorii de poliție, ca membri ai echipajelor de control, a existat o ,,unitate de voință", acțiunile acestora fiind ,,premeditate și dirijate" în sensul obținerii unor foloase necuvenite, și nu al respectării de către conducătorii auto a normelor rutiere referitoare la viteza de deplasare legală.

,,În acest sens, este de menționat și faptul că din (...) rezultă că lucrătorii de poliție suspicionau posibilitatea de a fi interceptați audio și în multe cazuri luarea sumelor de bani cu titlu de mită se realiza doar prin semne, astfel că în timp ce primeau sumele de bani necuvenite, discuțiile acestora privind constatările și sancțiunile nu aveau corespondent în imagini", arată DNA. – precizează AGERPRES

Potrivit procurorilor, în perioada supusă monitorizării, 22.04.2016 — 18.05.2016, pe parcursul a 25 de servicii efectuate în echipaje de doi sau trei lucrători, lucrătorii de poliție au primit sume de bani cu titlu de mită de la numeroși conducători auto, în legătură cu atribuțiile de serviciu.

,,De asemenea cu ocazia percheziției asupra autospecialei de poliție marca Dacia Logan cu numărul de înregistrare MAI—(...), în torpedoul acesteia a fost identificată și ridicată o carte cu conținut religios având titlul ,,Sfântul Iov din Uglea, fiu al Maramureșului (1902-1985), Viața, Minunile și Acatistul,,, carte ce corespunde cu aceea în care lucrătorii de poliție rutieră introduceau sumele de bani primite cu titlu de mită (...)", spun anchetatorii. – notează aceeași sursă citată

Totodată, procurorii mai spun că numărul mare de acte materiale specifice elementului material al infracțiunii de luare de mită comise în fiecare din echipajele ce efectuau servicii pe autospeciala respectivă, indiferent de componența echipajului, dovedește că această practică este ,,frecvent uzitată de mare parte din lucrătorii de poliție din cadrul Biroului Rutier al Poliției municipiului Piatra Neamț, constituind o importantă sursă de venituri ilicite pentru aceștia,,.

Comisarul șef Viorel Andronic, șeful Biroului Poliției Rutiere Piatra Neamț, și șase agenți din subordine, reținuți de procurorii DNA Bacău, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, joi, prin decizia Curții de Apel Bacău, pentru mai multe fapte de luare și dare de mită și fals intelectual

Alți șapte agenți de la același birou, dar și de la cel de ordine publică au fost puși sub control judiciar.

Anchetatorii susțin că, în perioada 22 aprilie — 18 mai 2016, cei 14 polițiști au fost desemnați să efectueze activități de prevenire a evenimentelor rutiere cauzate de excesul de viteză, pe parcursul cărora au luat mită de 115 ori.

Polițiștii au primit sume de bani cuprinse între 50 lei și 400 lei de la mai mulți conducători auto opriți în trafic pentru depășirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier, se arată în comunicatul DNA.
Fie sa renasca numai cel ce har/Are de-a renaste, curatit prin jar,
Din cenusa-i proprie si din propriu-i scrum,/Astazi ca si maine, pururi sï acum!

cristi5

Am primit o recomandata, ceea ce de obicei inseamna vesti proaste: amenzi de viteza din tari straine, amenintari cu chemari in judecata, etc. De data asta a e o veste buna: infrastructura electorala din Romania a trecut din secolul 19 (votul cu stampila) in secolul 20 (votul prin corespondenta).

A fost foarte simplu de aplicat, in 30 min am completat, tiparit, semnat si fotografiat un formular + fotografiat pasaportul romanesc si am anexat totul (impreuna cu extrasul din evidenta populatiei suedez) la un email. Am primit raspuns cam in 2 zile ca mi s-a aprobat trecerea in registrul electoral din strainatate.

dumbravaandrei

Super! Sa-l folosesti INTELIGENT!

infraAdi_ro

Romania are un viitor doar daca are prezent!

florin74

trifuhoria

dr4qul4

E u nu inteleg ceva... doar au turnat ciment? pamant deloc?
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Dan_s

Cred ca noi am gresit planeta  :D
La noi pentru o amarata de groapa ne trebuie SPF, SF, PT, Comisie aprobare PT, licitatie, contestatii peste contestatii, AM, AC, mutare utilitati, iar in tot acest timp mor oameni nevinovati pe DN si sunt pierderi de milioane in economie.

vancouver

Nici la noi pentru lucrari urgente nu trebuie atatea aprobari, dar trebuie cineva sa declare urgenta si sa se ocupe de treaba. Cine?
Feroviar: inadmisibil că ramâne 1 fir pe unele porțiuni după reabilitare pe Craiova-Caransebeș și Cluj-Oradea. Da pentru extinderea programului Quick Wins. Limitare instalare ETCS doar pe coridorul IV, pana cand va deveni pe deplin functional si isi dovedeste eficienta. Autostrazi: DA pentru 4 treceri montane: A1, A3, A6 si A8. NU deocamdata pentru A13 montan si A Nordului partea montana.

rocklee

ministrul transportuli....la tvr...

infraAdi_ro

Pentru cei care vor sa mearga la aceasta intalnire:Dezbatere miercuri seară la Camera de Comerţ pe tema autostrăzii: «Cei de la Bucureşti vor să ne ţină în capsula sărăciei, pentru că voturile oricum vin»

Iniţiatorii campaniei «Moldova vrea Autostradă» au programat pentru miercuri o dezbatere pe tema atragerii de investiţii în Moldova şi a necesităţii demarării cât mai repede a lucrarilor la autostrada Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş.
Dezbaterea începe la ora 18.00, la Camera de Comerţ Iaşi.
Sunt invitaţi la discuţii reprezentanţi ai partidelor, ai mediului de afaceri, dar şi ai societăţii civile. Moderatorul dezbaterii va fi Marius Alexa, CEO Arhipelago, dar şi preşedinte al APEC (Asociaţia pentru Promovarea Economiei Cunoaşterii Iaşi).
,,Proiectul are nevoie de susţinerea parlamentarilor din Iaşi. Tot ne-am împărţit, unii trag într-o parte, ceilalţi în altă direcţie, dar există un interes comun. Nu ne interesează culoarea politică, ci proiectul", a declarat Mihai Bîrsan, MB Event, unul dintre cei implicati in organizarea dezbaterii de la Camera de Comert.
El spune că Moldova a ajuns cea mai săracă regiune din Europa şi că, într-adevăr la Iaşi s-a dezvoltat accelerat sectorul IT, însă fără autostradă nu vor veni în zonă companii care să facă producţie.
,,Sunt companii care ar veni, pentru că aici există forţă de muncă. În vestul ţării, nu mai găseşti mână de lucru, plus că acolo lefurile sunt mai mari, ba chiar şi preţurile furnizorilor sunt mai ridicate decat in Moldova", a mai spus Bîrsan.
El a precizat că e necesară o presiune constantă asupra politicienilor şi acum în campanie, dar şi după alegeri.
,,Nu suntem uniţi, iar cei de la centru nu vor să dezvolte Moldova, pentru că regiunea este mereu un rezervor de voturi. Cei de la Bucureşti ne-au tot dus cu vorba, au vorbit şi despre autostrada Iaşi-Tg Mureş, dar şi despre Braşov-Bacău. Mai există orgolii şi între Iaşi şi Suceava, dar nu se mişcă nimic. Unii gândesc că e mai bine să-i ţii pe cei din Moldova în capsula sărăciei, de asta trebuie să punem presiune. Dacă tăcem, nu se va rezolva nimic", a mai spus Mihai Bîrsan.

http://www.jurnalvirtual.ro/2016/11/15/dezbatere-miercuri-seara-la-camera-de-comert-pe-tema-autostrazii-%C2%ABcei-de-la-bucuresti-vor-sa-ne-tina-in-capsula-saraciei-pentru-ca-voturile-oricum-vin%C2%BB/
Romania are un viitor doar daca are prezent!