News:

.

Main Menu

În parcare

Started by bogdymol, April 07, 2012, 02:19:49 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Ionut

Forumul are securitate foarte buna. Important e ca voi sa aveti parole puternice si sa nu dati click pe linkul de password reset. :)
Simplu.

__dir

Daca exista securitate foarte buna nu primeam 5 email-uri. Am incheiat.

Ionut

Mai omule, intelege ca ORICE prost poate sa foloseasca functia de recover password. Nu trebuie sa fii foarte destept sa faci asta. Vrei sa opresc de tot functia de recover password? :) E o idee, dar mai bine nu.

cristi5

#7128
Singura informatie de care "prostul" (sa nu-i zic atacator) are nevoie pt a folosi "recover password" e numele de utilizator, care e public pe forum. Atunci utilizatorul primeste un mail, asa cum am primit multi.

Dar daca utilizatorul da click pe acel link "prostul" nu castiga mare lucru. In schimb utilizatorului probabil i se schimba parola si trebuie sa o schimbe la loc... Deci mici necazuri practice.

Daca cererea de recover ar fi facuta de utilizatorul insusi, ar aparea in email IPul lui. Asa apare IPul "prostului" care e probabil falsificat cumva.  Putem eventual colecta aceste ip-uri. Eu am primit in 28 aug

IP: 207.244.70.35 orele 22:28, 22:34
IP: 89.234.157.254 orele 21:56 si 21:52

Foarte tare atacul, ce sa zic...

Hercule

Nu se poate cristi5, user name-ul e legat de email cu care te-ai inscris la nivelul bazei de date, informatie care nu e vizibila decat adminilor si moderatorilor. Daca zici ca e asa de usor, trimite-mi un email la hercule@?.com
Deșteaptă-te române!

Ionut

Este cum zice cristi5.
Va rog terminati cu discutia asta, n-are rost.

dr4qul4

Eu nu inteleg ceva.....
Cum naiba sa-mi fure parola daca in mailul primit apare doar sa bag noua parola? Nu si pe cea veche?

Eu am primit mail, dar nu schimb nimic. E mai safe asa.

PS. Poate m-am ramolit eu, dar  pe vremea mea password recovery se facea cu parola veche si linkul nu ducea catre mail.yahoo.com ci catre alte pagini identice gen yahoo.xxx.com.ro
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Ionut

Daca v-am zis sa incheiati discutia despre securitatea forumului... poate ca ar trebui sa o incheiati. :)
V-am spus ca nu trebuie sa dati click pe linkul de password recovery. Simplu. Alte discutii sunt inutile. Hai sa trecem peste.

Io

#7133
Quote from Europiu: "Dar ursi? Nu zic de zona cu tunelele neincepute (pe-acolo or fi), dar la peticele alea de padure din jurul ecoductelor LD3 nu cred ca mai mult de o caprioara si/sau o vulpe se va mai bucura cineva de ele... Chiar: de ce le-au pus fix acolo, unde se termina padurea?"

Incerc un raspuns aici sa nu poluez dincolo:
1 - ursul e un animal al carui teritoriu depinde de cantitatea de mincare disponibila intr-un areal. Datele observatiilor dau ceva de genul 80 km patrati/animal in mod normal insa se cunosc cazuri in care pot trai unul linga altul daca au mincare suficienta (i.e. sint hraniti), fac niste burti cit malu', etc.
2 - se poate intimpla ca in Bucegi unde:
a) - noi ne-am urcat pe arealul lor defrisind si construind; rezultatul e ca ursilor tineri nu le mai e frica de oameni astfel incit ii vezi ziua-n amiaza mare in Parcul Cazinoului din Sinaia (vazut eu nu Pro-Tv, da?) sau te trezesti cu el in casa (nu vorbesc din auzite, eram in Busteni, in casa unui amic, cind ursul cauta mincare in frigiderul de pe veranda!), vin noaptea pe pirtie la Busteni (ceva ursache tinar pe care l-am pus pe fuga aruncind jar catre el, yep, faceam gratar in clapari  :D )
b) - ursii in general se feresc de oameni, mirosul lor e foarte bine dezvoltat, ne simt si ies din potecile noastre (intre altele poteca de urs arata cu totul altfel decit poteca de om). Cei tineri sint obisnuiti de mici sa umble in gunoaie, ei merg acolo cum mergem noi la Carrefour si e greu sa-i dezveti si sa se intoarca ei la cautat prin padure, scormonit pe sub radacini, prin stupi etc
3- nu stiu de unde provin ursii carora noi le facem ecoducturile de pe LD, in general cei din Bucegi (tineri si obisnuiti cu oamenii) sint mutati in alte masive montane atunci cind sint prea multi.
Citi ursi sint in zona de interes a LD nu stiu, oarece paznic de vinatoare al locului stie in mod sigur ca se cistiga niste iepuroi din vizualizare si/sau vinatoare.

Ce nu-mi place la spatiul ala de servicii e exact asta, e mult prea aproape de ecoduct, animalul va cauta orice sursa de hrana si evident daca va gasi hrana usor de procurat in zona spatiului aceluia va sta in zona. E normal. Asta insa poate duce la niscaiva intimplari, nu toate vesele, din care-si cistiga piinea alde Esca sau mai rau, Stirile de la ora 5.
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.

dumbravaandrei

Cred ca ursii au fost prezentati asa... ca sa se exagere problema sa inteleaga lumea mai usor...
Din cunostintele mele, in zona respectiva sunt multi lupi... ursi n-ar fi decat vre-o 5, prin tranzit in mod sezonier (nu prea e zona lor). Iar ecoductul respectiv a fost facut pentru pradatori de talie medie si mare.

dumbravaandrei

Ciolos pe TVR discuta de cnadnr, cnir si autostrazi... n-am prins de la inceput...

rocklee

tot aceleasi povesti ..bla bla...

Europiu

#7137
@Io: Nu contest cele spuse vis-a-vis de comportamentul ursilor. La fel, stu ca in Colorado, daca dadeau de gustul localitatilor, erau prinsi si stramutati la sute de kilometri departare. Si am mai auzit ca in Aspen cica ar fi invatat ursanii sa deschida usile rotind 'door-knob'-ul...

Ce puneam eu la indoiala era prezenta ursilor in acea zona.

Imi permit sa nu fiu de acord cu ultimul paragraf: daca e ca parcarea de la Ohaba sa atraga mamifere (mari sau mici) o va face, indiferent daca ai sau nu ecoduct. Fiind cate un spatiu pe fiecare parte a drumului, unul tot va fi activ...  Eu nu am mai fost prin Carpati de aproape 15 ani dar va intreb: s-au introdus containere de gunoi care sa se inchida? Peste tot in Rockies sunt asa, fie simplu cu zavoare, fie ceva mecanisme mai complexe, incat sa descurajeze animalele sa cotrobaie prin ele (de la ratoni pana la ursi).
The problem with the world is that the intelligent people are full of
doubts, while the stupid ones are full of confidence (Charles Bukowski).

michidush

Ma gandesc e posibil sa fie modificata legislatia astfel incat contestatiile pentru licitatii sa fie obligatoriu solutionate in maximum 30 de zile de la depunerea lor in instanta?
Sunt unul dintre "defavorizatii" dare locuieste in Prelungirea Ghencea si ma apuca disperarea vazand ce haos provoaca contestatiile la licitatii si cat dureaza solutionarea lor.....ma gandesc ca asemenea lege ar trebui facuta si pentru scurtarea termenului in care evaluarea castigatorului unei licitatii sa fie anuntat....daca nu ma insel guv Ponta a tinut vreun an in sertare anuntarea castigatorilor la niste licitatii pe A1? Sau ma insel..

Io

#7139
Nu sint un cunoscator al zonei, nu am date certe si nici nu cunosc vinatori din zona (nu, am fost la 2 vinatori - de mistret si de urs - cind eram copil si nu mi-a placut, desi atmosfera de la focul vinatoresc de dupa era foarte vesela. Cit ni s-a permis noua, copiilor sa stam. Nu sint deci vinator si nici nu voi fi vreodata, sint doar montaniard), presupun doar ca exista citeva exemplare in zona si e bine asa.

N-am gasit pe undeva containerele de care vorbesti, ce se face, asta pe unde se face, e sa se ridice gunoiul cit de repede. Nu prea e cazul in zonele unde ursii sint multi (si, repet, tineri-obisnuiti cu omul) si unde turismul de un anume tip (rulote, etc) s-a instapinit de ani buni: Diham, Padina, urmeaza probabil Cheia.
Pentru LD - ramine de vazut, nu m-ar mira ca ursul sa fie deranjat de zgomot si sa se mute mai incolo, dupa cum iar nu m-ar mira sa apara un urs Costica (asta era in anii '80 un urs care "vamuia" masinile care urcau catre Balea si care era un simpatic mincator de biscuiti). Nu au fost vreodata incidente/accidente cu el.
E totusi posibil si sa nu se intimple nimic, poate niste maidanezi sa fie mincati iarna de lupii care inteleg ca sint destul de numerosi in zona. Pentru cei care eventual vor fi speriati de asta: nu va faceti probleme, in citeva zeci de ani de munte nu am vazut vreodata lup (aproape sigur el m-a vazut/simtit pe mine) doar urme iarna. Multe, indeosebi in zona M-tilor Codru Moma, Platoul Vascau, Briheni, Cimp Moti, etc.
Ca anecdota: la Caput - actuala Cabana Cetatile Ponorului se-nvatase sa vina mai acum 3 ani un vulpoi. Initial seara/noaptea, apoi ziua. Cerea de mincare, facea scandal, ii era si nu prea teama. Nu s-a intimplat nimic decit ca a primit de mincare sub mistourile noastre, dar tineam copiii totusi departe de el. Si...mirosea cum numai o vulpe poate sa miroasa :))))
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.