News:

.

Main Menu

În parcare

Started by bogdymol, April 07, 2012, 02:19:49 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

usiabc

RECTIFICARE DE BUGET!!!!!
DE UNDE SE IAU BANI..... >:(
MINISTERUL TRANSPORTURILOR

Inca nu am gasit linkul pe pagina de la DIGI24,am auzit stirea acuma la tv.


yetiman

Si de ce te miri?
Era de asteptat (certitudine 100%).
Daca nu au fost in stare sa fie cheltuiti de MT, banii se iau si se transfera la altii.

La fel se intampla si in companiile care lucreaza pe baza de bugete. Daca sunt bani necheltuiti se dau la cei care stiu cum sa-i cheltuie.

Pe mine nu rectificarile bugetare ma intereseaza (aici e vorba, mai mult, de o chestiune financiara de rearanjare de bugete). Ce ma doare pe mine e ca MT NU a fost in stare sa cheltuie banii din buget, si, mai mult, NU par sa fie in stare sa o faca nici pe viitor. (nu au nimic pregatit)

,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

vancouver

Ceva e putred in rectificarea bugetara prezentata de digi:

Câștigătorii rectificării bugetare:
...
Ministerul Finanţelor: +613 milioane lei
...

Perdanții rectificării:
...
Ministerul Finanțelor Publice: -47,9 milioane de lei
...

Agggghhh ? ! ?
Feroviar: inadmisibil că ramâne 1 fir pe unele porțiuni după reabilitare pe Craiova-Caransebeș și Cluj-Oradea. Da pentru extinderea programului Quick Wins. Limitare instalare ETCS doar pe coridorul IV, pana cand va deveni pe deplin functional si isi dovedeste eficienta. Autostrazi: DA pentru 4 treceri montane: A1, A3, A6 si A8. NU deocamdata pentru A13 montan si A Nordului partea montana.

ciprebbe

(PMUD Cluj)
DA, din pacate nu a fost cum speram iar interesul populatiei a fost foarte mic , aproape inexistent.
Vorba multa pe durata a 2 ore si jumatate si nu cred ca s-a vorbit concret de PMUD mai mult de 20%( si din astia 20% vre-o 10% pot sa ii trec la capitolul critici si atentionari ca nu se discuta de PMUD).
Aveam posibilitatea sa intervin in discutie insa am preferat sa ascult si sa observ directia spre care se va duce orasul in 2030.
Concluzia trasa e jalnica. Ce e astazi in Cluj as spune ca e parfum fata de ce va fi dupa 2020. E facut pt ca e o cerinta in accesarea de fonduri pe exercitiul 2014-20
Practic pe axa est vest nu exista nici o imbunatatire adusa. Va fi din rau in mai rau.
Solutia majora (salvatoare, unica, cum vreti sa ii ziceti) e prezentata centura pe sud. Bani pt ea doar de la guvern. Daca guvernul nu da ( si stim cum procedeaza) nu avem alternative.
152 mil euro pt 38km o gluma buna (4 mil /km pe Feleac, cu toate costurile incluse).





Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

yetiman

#7010
Cred ca nu ai prins substratul.  :lolz:
Finantele "Publice" pierd 47,9 milioane lei, iar finantele "private" castiga 613 milioane.  :rofl:
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

Ionut

Transporturile pierd 383 mil lei, cam 86 mil euro, bani aferenti proiectelor cu finantare europeana pe exercitiul financiar 2007-2013.

bogdymol

Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

Horațiu 87

Zeci de primari din judetul Vaslui si raioanele Moldovei se bat pentru proiecte transfrontaliere. Miza:100 milioane euro!

Peste 100 de milioane de euro sunt puse la bãtaie pentru judetele de granitã din România si raioanele Republicii Moldova, bani care se dau pe proiecte transfrontaliere. Aceasta este concluzia la care s-a ajuns ieri, la Vaslui, dupã o reuniune la care au participat peste 30 de primari din judet, dar si edili din Raionul Dimitrie Cantemir, de pe celãlalt mal al Prutului. Gazda actiunii, Neculai

Moraru, presedintele Asociatiei Comunelor din România, filiala Vaslui, primarul comunei Fãlciu, a dorit sã-si informeze colegii primari despre posibilitãtile pe care le au pentru a accesa fonduri importante din bugetul UE, pentru infrastructurã, sãnãtate, mediu sau învãtãmânt. Este adevãrat, pentru acesti bani se vor bate cele cinci judete din România, care au granitã cu R. Moldova, dar si raioanele din Basarabia, însã cele mai bune proiecte vor fi finantate, iar beneficiari vor fi cetãtenii din aceste localitãti, a spus Moraru, alãturi de Ciprian Trifan, vicepresedintele Consiliului Judetean.

Primari din tot judetul Vaslui, alãturi de cei din raionul Dimitrie Cantemir au aflat, ieri, cã pot accesa, din noiembrie 2016, sume importante pentru comunitãtile pe care le reprezintã. Este vorba de acele proiecte transfrontaliere, cu fonduri europene, pentru care Uniunea Europeanã pune la bãtaie în jur de 100 de milioane de euro. Primele apeluri de proiecte se vor putea face în octombrie-noiembrie a.c., însã, pânã atunci, primarii trebuie sã identifice variantele pentru care pot accesa acele fonduri, functie de nevoile lor locale. Cele mai mari proiecte, de 1 milion de euro fiecare, vor fi alocate, cum era si normal, pe infrastructurã, proiecte denumite "hard". Alte proiecte, sub valoarea de 1 milion de euro, denumite "soft", vor putea fi accesate pe investitii mai mici, locale, în diverse domenii, fie cã este vorba de învãtãmânt, administratie, social, educatie sau alte domenii.

Aplicatiile pentru aceste proiecte se vor putea accesa on-line, anuntã conducerea CJ Vaslui

O noutate absolutã, de care au luat cunostintã ieri primarii prezenti, este cã solicitãrile de finantare pe proiecte se vor depune on-line, fãrã a mai fi nevoie de sutele de documente de care era nevoie pânã acum. "Nu suntem singurii care asteptãm acesti bani, pentru cã se vor implica si administratiile din Iasi, Galati, Suceava sau Botosani pentru accesarea de proiecte transfrontaliere, de aceea este nevoie sã fiti informati din timp, sã vã gãsiti parteneri de pe ambele maluri ale Prutului, cu care sã puteti colabora. Sunt multi primari care au accesat cu mare greutate proiecte cu fonduri europene si au spus, la finalizarea unui proiect, cã nu se vor mai implica în alt proiect din acesta, dar când au apãrut finantãri s-au implicat si au avut succes", a spus Cristina Vasiliu, de la Directia Programe Europene din cadrul Consiliului Judetean Vaslui. Vicepresedintele CJ, Ciprian Trifan, a promis ajutor tuturor primãriilor din judet care se vor implica în accesarea unor astfel de proiecte transfrontaliere. "Consiliul Judetean a sprijinit si va sprijini în continuare astfel de proiecte, mai ales cã ne-am implicat în multe colaborãri cu raioane din Republica Moldova. Dacã va fi nevoie, vom sprijini primarii din judetul Vaslui si cu cofinantãri, având în vedere situatia din bugetele locale si a câstiga cât mai multe fonduri", a spus Trifan. Ce urmeazã dupã discutia de ieri, în care primarii din Vaslui si Dimitrie Cantemir au aflat ce domenii de interes pot primi finantãri europene? Fiecare dintre primãriile interesate în accesarea acestor proiecte vor încheia protocoale de colaborare, în timp ce primarii din România vor solicita fondurile, alãturi de colegii din R. Moldova.

Primar din Republica Moldova: "Dacã e vorba de cofinantãri, noi am rupt-o, suntem la pãmânt"

Ieri, la Vaslui, au venit 14 primari din tara vecinã, care au mãrturisit sincer cã nu au bani de cofinantãri. "Noi, primarii din Republica Moldova, avem mari probleme cu infrastructura, vã spunem sincer. Stiti care este problema noastrã: nu avem bani, iar când facem calcule pe cota de cofinantare anuntatã (e vorba de o cofinantare localã de 11,11%, n.r.) ne dãm seama cã nu avem nicio sansã, la bugetele mici pe care le avem. De exemplu, calculam cât ne-ar veni cota de cofinantare la un proiect de 900.000 de euro si mi-am dat seama cã, în aceste conditii, am cam rupt-o, suntem la pãmânt cu banii. Cofinantarea este marea noastrã problemã, pentru cã ne intereseazã foarte mult infrastructura. Suntem în urmã, aproape blocati, la proiecte de apã, drumuri, canalizare. Ne pleacã tinerii din satele noastre si vrem sã le oferim conditii civilizate, sã nu mai plece în strãinãtate", a recunoscut un primar din raionul Dimitrie Cantemir. S-au schimbat cãrti de vizitã, numere de telefon, primarii de la Vaslui au discutat cu colegii lor din raionul Cantemir, timp de mai multe ore, cãutându-se portite de colaborare. Nu va fi simplu sã se identifice nevoile comune din douã sau mai multe comune, care pot accesa astfel de proiecte cu finantare de la UE.

"E bine cã am început discutiile acum, cu câteva luni înainte de deschiderea liniilor de finantare. De obicei, începe programul si nu se mai terminã discutiile. Încercati sã discutati, sã gãsiti liniile comune pe baza cãrora puteti comunica si face viitoarele proiecte", a spus vicepresedintele Consiliului Judetean, la finalul sedintei.

http://www.vremeanoua.ro/zeci-de-primari-din-judetul-vaslui-si-raioanele-moldovei-se-bat-pentru-proiecte-transfrontaliere-miza100-milioane-euro

Horațiu 87

Asta e de rasu'-plansu'  :lol: :lol:

Improviziaţii la calea ferată

În lipsa altor mijloace, angajaţii CFR sunt nevoiţi să improvizeze atunci când trebuie să opreastră traficul rutier ca să treacă trenul. În situaţia în care bariera care se activează manual nu funcţionează, la trecerea la nivel cu calea ferată de pe DN 29 apare un muncitor care blochează drumul cu o ,,capră" din metal. S-a întâmplat şi de curând. Unul dintre şoferii aflaţi în trafic a fotografiat întreaga scenă şi ne-a transmis imaginile. DN 29 este unul dintre cele mai circulate drumuri din judeţul Suceava.


cristi5

Inteleg ca sunt probleme cu imgur... Tapatalk are posibilitatea de a incarca imagini direct din telefon. Am gasit si ceva bug-uri de ex cand am incarcat mai multe poze deodata.

Stefan01

Va rog sa-mi spuneti cum pot posta videoclipuri (cu linkuri de youtube) astfel incat sa apara precum postarea lui bogdymol ? Am incercat cu butonul "Insert Flash" si nu imi merge. Sa fie din cauza faptului ca am "Adblock Plus" ?

Ionut

Mai intai trebuie sa pui pe YouTube clipul video.
Si apoi folosesti tutorialul de aici.

Stefan01

@ Ionut - Multumesc !

In timp ce in Romania cei abilitati sa realizeze drumuri dau rateuri monumentale (se surpa autostrada), in alte locuri se pun in practica multe inovatii.

In Suedia
http://www.youtube.com/v/fmcMmYdF6lA

http://www.youtube.com/v/VGe2u8PQ-10

Peste ocean (USA)
http://www.youtube.com/v/Ep4L18zOEYI

Enjoy !

alecu26

Chestia aia din Suedia e clar fezabila. Mă tot gândeam la așa ceva când a pus cineva pe aici....un video de pe un DX din Japonia. Circulau aia așa disciplinat de ziceai ca sunt vagoane la tren. Fără depășit. ..far accesări,  fără frâne. ..doar intrări și ieșiri din flux. Adică o chestie de genul ăsta e evident mai economica și practic ca un ROLA. Nu e cazul sa se înlocuiască șoferul. ...dar cata vreme șoferii oricum vb prin stație,  cata vreme cei din aceasi firma merg la aspirație aproape unul de altul....nu văd de ce nu ar fi posibil așa ceva.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).