News:

.

Main Menu

În parcare

Started by bogdymol, April 07, 2012, 02:19:49 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

Europiu

Un alt fel de drumuri :)
France Is Paving More Than 600 Miles of Road With Solar Panels

Cel mai mult imi place asta: "the panels are even snowplow-proof, although plows need to be a little more cautious so as not to rip the panels off the ground."
The problem with the world is that the intelligent people are full of
doubts, while the stupid ones are full of confidence (Charles Bukowski).

TibiV

Aici nu ai dreptate.

În benzină ai doar acciza, care este o acciză "armonizată", adică are un nivel minim impus de UE.
Motivele pentru care UE are aceste accize pentru carburanți, alcool şi tutun sunt o altă discuţie.

Rovigneta/rovinieta este altceva, şi are locul la sisteme de taxare...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

JohannDB

TibiV, cu toată consideraţia... s-a schimbat ceva pe plaiul mioritic şi CHIAR n-am prins de veste ?? 
   Păi taxa de drum (aici intrăm în polemică/contradicţie) INCLUSĂ în litrul de carburant s-a scos cumva şi eu nu am aflat/nu m-am prins ?
   Ce este trist este că mai ai şi ''vigneta" pe care o plăteşti  pentru "A" si "DN"-uri (iar la DJ-uri, alt "stat in stat", le mai platesti si lor "vignete locale"): chiar te rog arata-mi un plan de cost al litrului de combustibil, in care sa vad repartitia pe capitole a componentei pretului la litrul de combustibil...
   Pentru ca la ultimele examinari "taxa de drum" (singura) atingea cam 18 % din litrul de combustibil, dupa care veneau accizele, extractia, rafinarea, transportul si ca intotdeauna la noi, desi barilul a cazut in "genunchi",  nu scade pretul, pe "varii" motive....Desi abia a coborat la 4,75 motorina (ca a cresut iar in ultimele saptamani).
   Si apropo de taxa "armonizata"...armonizata la salariul din vest, ca eu chiar nu simt sau nu...vad !

cristi767

Nu ai dreptate cu prețul benzinei. Aruncă o privire pe articolul ăsta ca să vezi din ce e altcătuit.

TibiV

NU există taxa de drum INCLUSĂ în benzină....
Nici măcar 0,01 USD pentru datoriile fostei Companii Nationale a petrolului nu mai există.
Poţi verifica ...

"În benzină" nu mai există decât acciza. Iar cu banii din acciză statul poate face ce vrea. De exemplu catedrale....

Ah....
Mai există TVA.
TVA care se calculează şi pe acciză.
Deci dacă benzina costă 1,50 lei, acciza 2,50 lei, statul ia TVA pe tot, adică pe 4 lei.
Deci te pune să plătești acciza de 2,50 şi după aia îti ia încă 50 de bani, pedeapsă că ai plătit atât de multă acciză... :D
Asta este dublă impozitare !
Dar....

Nu te înfierbânta...
Am verificat de muuult... Aşa funcţionează în toată UE. :(

PS
Bucură-te dacă eşti nefumător.
Fumătorii plătesc cam 90% taxe.
Şi încă e bine, în alte ţări UE este muuuult mai rău...

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

esendy

Costul carburant e compus din pret la producator + acciza + TVA

http://ec.europa.eu/energy/en/statistics/weekly-oil-bulletin

Harry

Parcare a la Constanta :)))

JohannDB

Și nu numai la Constanța...., dar travesând orașele ai ocazia să vezi că mai avem...mai avem mult până departe......

..... "respectivul" a avut nevoie să "cadă" din mașină, direct în intrarea magazinului...."Locurile pentru persoanele cu handicap"... Iar acei "indivizi" ce au ca îndeletnicire paza, spuneau nonșalant că parcarea nu le intră în atribuțiuni, dar "magazinele urlă" că parcarea este a lor.................. Poate că domnișoara avea un "handicap" de a fost lăsată "de pază", în mașină, contara "cârcotașilor comentatori" !!

JohannDB

...... :-[ ...... se pare că sunt, cu îndârjire unii care vor să fie mai aproape de....intrare... De data asta, un "cadru medical" sau o fi fost numai "secretara", tot pe același loc, din poza de mai sus, unde era acel BMW....din August 2015, numai că aici este mult mai devreme, e Februarie 2015.... De treci din timp în timp prin orașele patriei, constați că  (oare ce calitate are o îngrijire la domiciliu a celor de la firmă ?) nu prea mai ai ce spune....

StefanCelMare

Waze a publicat pe Facebook o hartă cu plăcerea șofatului (driver satisfaction) pe țări... România este evident plasată la exemple negative... Singura țară din UE plasată astfel, deși nu toate au date completate... https://www.facebook.com/Waze/photos/a.93481487633.89615.86232932633/10153538901607634/?type=3&theater

adiarc

o solutie cel putin bizara,dar cu siguranta ineficienta pt a asigura trecerea pietonilor....in Alba Iulia - semafor+giratoriu in cativa m...aproape zilnic sunt tamponari...din fericire usoare.....
inainte era semafor,dar se pare ca moda giratoriului trebuie respectata  :lol:

"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

Harry

tot de la Constanta  :lol:

Cursă cu peripeții pentru călătorii liniei 43 M din Constanța. Autobuzul a rămas blocat de-a curmezișul unei intersecții, după ce șoferul a făcut o manevră greșită. Ca să repună mijlocul de transport pe șosea, oamenii s-au dat jos și au început să-l împingă.

http://www.reporterntv.ro/flux/constanta-haos-in-trafic-un-autobuz-a-blocat-o-mare-intersectie-foto

dr4qul4

@Adiarc, la fel e si in Targu Jiu. Prima data era sa mi-o iau.
Inteleg ca trebuie sa treaca si pietonii, dar de ce mai ai cedeaza in giratoriu!!!!

e unul din acele cazuri in care semnul bate semaforul!!!!

Si ca sa mai zambim putin:
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

yetiman

Banuiesc ca semaforul este doar pentru a se da prioritate pietonilor (ca sa nu treaca tot timpul, asa cum le-ar permite zebra).
In rest, cand e verde, se aplica regulile clasice din giratoriu.

N-am fost pe acolo, dar banuiesc ca fie e rosu peste tot (si verde la pietoni) sau verde peste tot (si atunci e giratoriu clasic).
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu