News:

.

Main Menu

În parcare

Started by bogdymol, April 07, 2012, 02:19:49 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

mircea

@horatiu.cosma sunt multe ce ar trebui regândite de la zero.

nicolaem

Felicitari CATALIN si API!!!!
Imi pare rau ca altii fug de resposabilitati cu pretexte " nu avem timp sa ne organizam " sau ca invitatia la consultari nu e la ora potrivita si alte teorii ale conspiratiei.
E o ocazie, sa profitam de ea !

nicolaem


Interensant, vad ca imi iau minusuri cand felicit API si pe Catalin ca se implica activ in societate!!!!

dr4qul4

#4968
eu cred ca primul lucru pe lista trebuie sa fie : TRANSPARENTA!!!


Toate proiectele de infrastructura ar tb sa fie filmate lunar de catre beneficiari si puse pe site-urile proprii. Sa nu-mi spuneti ca ar suferi bugetul CNADNR pentru 20000 de euro lunar, cat i-ar costa sa filmeze toate santierele pe care le au in subordine (inclusiv DN-uri). S-au ar putea sa le urmareasca direct prin satelit. Sunt sigur ca exista , contra cost, aceasta posibilitate, la rezolutii extrem de bune.

Si cand cineva spune ca nu poate pune la dispozitie documente sau in format electronic (indemnandu-ne sa le studiem la sediul lor pe suport de hartie), sa plece in secunda 2.


PS. Sper sa nu propuna nimeni alegeri anticipate. Stiu ca suna bine dar cea mai mare tampenie posibila ar fi sa avem 3 alegeri in 6 luni (anticipate parlamentare-locale-parlamentare). S-ar bloca toate proiectele de investitii si oricum nu prea vor mai ramane bani pentru ele dupa majorarile salariale (care nu pot fi oprite pentru ca vor iesi sute de mii de bugetari in strada).
Trebuie doar un guvern apolitic . Peste 1 an vedem ce va fi.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

filippasteur

#4969
E minunat ca API primeste o recunoastere oficiala.
Nu pot insa sa nu observ va propunerile din afis/manifest sunt cat se poate de pertinente, dar folosesc termeni vagi: competent, credibil... care ar fi criteriile concrete pentru a stabili ca cineva este credibil sau competent?

MNU

Am eu o propunere care-mi sta de mult in minte dar stiu 100% sigur ca nu va fi acceptata NICIODATA de clasa politica.

Numar de parlamentari direct proportional cu prezenta la votare pe fiecare ciclu, cu stabilirea unui numar "etalon" de atins numai pentru 100% prezenta.

:D

dr4qul4

@MNU, aici e clar deja. Maxim 300. Problema e, ca pentru asta tb modificata legea electorala si nu poate fi facuta decat dupa alegerile de anul viitor...Sau in maxim 5 zile.

Iar daca nu mergem pe varianta 200+100 si vrem Parlament unicameral (ca la referendum), trebuie modificata Contitutia!


PS. ce cauta Nicusor Dan pe lista aia? De cand reprezinta ala pe cineva? @Cutter, te rog eu sa nu-l lasi sa inceapa cu aberatiile lui anti-infrastructura. O fi omul ecologist, dar e extremist. Daca ar fi dupa el, ar reintroduce regula lui ceasca: o zi numere pare, o zi impare... De fapt ar merge mai departe si ar darama toate pasajele denivelate.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

nicolaem

-alegeri anticipate nu inseamna ca vei avea din nou alegeri in 2016. noul parlament va fi ales pe 4 ani. deci nu e "cea mai mare tampenie" pentru ca vom avea 3 randuri de alegeri in 2016. din contra daca exista vointa s-ar face la comun cu localele in iunie.

-chestia cu 300 de parlamentari ar fi excelenta. acum e momentul sa se impuna.

-Nicusor Dan cauta exact ce cauta si Cutter. reprezinta o buna bucata din cei care imbratiseaza un curent (ecologist sau ce-o fi). Personal nu sunt deacord cu el, dar nu vad care e problema ca e acolo. Nu era vb ca vrem democratie si reprezentativitate pt toti?

-interesanta ideea cu parlamentari versus prezenta la vot. Dar tare imi e ca tot judetele sarace se vor mobiliza mai bine ( pe termen lung) si vei avea Telerman cu mai multi parlamentari decat Timis sau Cluj, pt ca in orasele mari destinele nu depind atat de mult de primar

-toti vrem acum un guvern apolitic. dar un guvern apolitic un an de zile va fi unul slab. nu isi va putea impune proiectele. din pacate nimeni nu vrea anticipate cu adevarat acum si nu ne permitem sa pierdem 1 an de zile cu guverne interimare. trebuie sa fim si realisti. Anticipate in primavara ar permite si "celor din strada" sa se organizeze sa participe activ la alegeri. TREbiuie sa cerem lucruri transparenta, legislatie corecta, imunitate diminuata sau deloc.

Cred in democratie si sunt convins ca nu vom scapa niciodata de Dragnea, Blaga, Tariceanu, pentru ca ei vor fi alesi ori pe lista ori uniniminal ( refugiindu-se  pe sate unde partidele lor au primari). nu exista sistem perfect de organizare statala. Si ne pierdem energia degeaba cerand ca "toti politicieni sa dispara ca au furat".

boer_escu

E excelenta vestea implicarii si participarii lui Catalin. Nu stiu ce s-a discutat si ce s-a declarat mai apoi (sunt la birou si nu am avut timp sa ma pun la punct) dar eu unul ma simt reprezentat de Catalin! Bravo!

pasadia

S-a dat drumul la off-topic? :D

Doua comentarii:

- parlament mai mic sau mai mare nu conteaza cat timp rolul, atributiile nu sunt mai limpede delimitate (atat intre camere, cat si in raport cu Guvernul care la noi e principalul izvor de legislatie). In plus, data fiind acceptarea bicameralismului, ar trebui ca modul de formare al camerelor sa difere, astfel incat componenta acestora sa difere, fapt ce ar justifica existenta lor (alaturi de rolul diferit). Sistemul de acum, in care cele doua camere au cam acelasi rol si se formeaza in mare in acelasi mod, cu aceleasi majoritati, nu conduce la vreun dialog real ci doar imparte o camera unica in doua.

- eu as pune mult mai sus pe listele de revendicari cerinta privind profesionalizarea conducatorilor de institutii (ma rog, pe manifestul semnat de API a fost pe locul 10, ultimul). Mi se pare inacceptabil ca o institutie de stat, de la DSV la ITM si de la Vama la ISC sa fie condusa de oameni numiti politic, care in multe cazuri nici macar nu au lucrat anterior in domeniu respectiv. Din punctul meu de vedere regula ar trebui sa impuna conditia minima a unei vechimi de 2 ani in cadrul institutiei pentru cei care isi doresc sa conduca o institutie (spital, scoala, cnadnr, ETC...)

patruroti

felicitari! sunt uimit ca asemenea lucruri se intampla, ca schimbarea e posibila. mi-as dori sa va vad ca sunteti chemati atunci cand se iau decizii si de ce nu, sa fiti voi cei care conduceti marile proiecte. succes!

Europiu

Hm, @pasadia are dreptate: cat mai avem liber la off-topic? :)

Quote from: MNU on November 06, 2015, 01:39:53 PM
Am eu o propunere care-mi sta de mult in minte dar stiu 100% sigur ca nu va fi acceptata NICIODATA de clasa politica.

Numar de parlamentari direct proportional cu prezenta la votare pe fiecare ciclu.

E interesanta ideea, dar va redeschide discutia neconstructiva legata de valoarea votului "abtinere". Sunt destui care nu se implica in viata cetatii din varii motive, incepand de la indiferenta si terminand cu "pudoarea". Este, la urma urmei, si asta un drept: sa nu spui nimic. Fara sa insemne neaparat ca nu ai avea ce sa spui sau ca nu ai avea nevoie de un reprezentant.

Haideti sa va impartasesc ideea mea, tot asa, coapta de ani buni: de ce nu ar fi posibil ca aceste functii reprezentative (parlamentar, consilier etc.) sa fie remunerate nu pe baza unei indemnizatii specifice ci conform profesiei pe care o ai? De pilda, un profesor de liceu ajuns consilier (pozitie vremelnica oricum) continua sa fie platit ca inainte. Ma gandesc ca, fara perspectiva unor castiguri materiale imediate/excesive, nu s-ar mai inghesui asa multi, ramanand doar cei care chiar vor sa faca ceva...
The problem with the world is that the intelligent people are full of
doubts, while the stupid ones are full of confidence (Charles Bukowski).

igorashu

Quote from: dr4qul4 on November 06, 2015, 01:47:21 PM
PS. ce cauta Nicusor Dan pe lista aia? De cand reprezinta ala pe cineva? @Cutter, te rog eu sa nu-l lasi sa inceapa cu aberatiile lui anti-infrastructura. O fi omul ecologist, dar e extremist. Daca ar fi dupa el, ar reintroduce regula lui ceasca: o zi numere pare, o zi impare... De fapt ar merge mai departe si ar darama toate pasajele denivelate.
Cred că reprezintă cel puțin 72.000 bucureșteni care l-au votat în 2012. Fiecare dintre cei invitați au dreptul să-și spună părerea, nu să le fie pus pumnul în gură - asta e esența democrației.
Iar Cătălin va participa la o întâlnire cu Președintele României, nu cred că e cazul să incităm la mahalagisme.

dr4qul4

@nicolaem, durata unui mandat de parlamentar este de 4 ani si incepe de la data alegerilor generale! Orice alegeri anticipate vor avea ca rezultat doar schimbarea persoanei pe durata ramasa din mandat.
In constitutie scrie clar ca durata unui mandat este de 4 ani! Persoana care indeplineste mandatul se schimba la alegerile anticipate. Datele de inceput si sfarsit ale mandatului raman insa neschimbate. (art 63) Orice alta "reinterpretare" este neconstitutionala. 

Asadar, in caz de alegeri anticipate, tot vom avea alegeri generale anul viitor in toamna.

in plus, o decizie a ccr supne clar:
Încetarea colectivă a mandatului deputaţilor şi senatorilor şi a activităţii celor două Camere ale
Parlamentului, înainte de expirarea duratei mandatului acestora, precum şi declanşarea unor alegeri
anticipate, pot avea loc numai ca efect al dizolvării Parlamentului de către Preşedintele României, în
condiţiile art.89 din Constituţie.

Asadar, daca un singur parlamentar refuza sa demisioneze si contesta o eventuare dizolvare a parlamentului la ccr, va castiga.


Asa ca nu mai credeti toate declaratiile populiste. Deschideti ochii.


@Nicusor Dan a fost votat de 72.000 de Bucuresteni? din 1,5 mil cu drept de vot... Vanghelie a obtinut cateva sute de mii. Hai sa se duca si el la consultari.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist