News:

.

Main Menu

În parcare

Started by bogdymol, April 07, 2012, 02:19:49 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

TibiV

Horatiu, fascinant articolul...
In tineretea mea cand intrai la facultate serveai intai o "portie" de 9 luni de armata.
Am servit portia mea la Caracal.
Tin minte si acum ca intr-o zi de sfarsit de iarna/inceput de primavara 'lentul ne-a scos ca de obicei la instructie si in ziua aia ne-a dus pe un deal la vreo 6-7 kilometri la nord de gara Caracal.
Zapada incepea sa se moaie si stratul nu mai era continuu, aparusera mici pete de sol, cam in proportie de 90% zapada / 10% sol.
Insa lentul ne-a aratat drept in fata o linie neagra, o fasie de pamant care nu mai avea nici un strop de zapada si care se intindea trasa parca cu rigla spre nord, catre orizont.
Stii ce ne-a spus ?
Ca acela este vechiul drum roman catre Sarmisegetuza, si ca se vede asa pentru ca pietrele/lespezile puse de romani (desi acum sunt acoperite de pamant arat de tractoare) absorb mai repde caldura si intotdeauna zapada se topeste prima data pe de pe traseul fostului drum roman.
Cred ca este drumul care apare pe harta din artcol, si am impresia ca Romula este cam pe unde este acum Caracalul sau Slatina... :)
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

yetiman

Doar un singur citat vreau sa subliniez din articol, pentru ca spune totul despre drumurile nostre de azi:
QuoteRomânia are cea mai proasta infrastructura din Uniunea Europeana potrivit raportului Forumului Economic Mondial dat publicităţii în urmă cu câteva zile: Până şi Bulgarie depăşeşte România sub acest aspect. La fel de rau stam si la nivel international pe locul 121 din 141 de tari luate, in calcul. Doar Rusia, Albania, Serbia şi Moldova stau mai prost ca România în acest sens.
Cred ca orice comentariu este de prisos...  :-[
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

horatiu.cosma

Eu am fost de multe ori la Porolissum, si sunt impresionat de cum arata dupa aproape 2000 de ani de la constructie. Ziduri groase, foarte solide, drumuri din bucati mari de piatra de rau, foste santuri de scurgere, porti de acces inca in picioare(cel putin partea de piatra), privelistea superba, se vede de pe zidurile cetatii la multi km in departare, in orice directie. Au avut multe probleme romanii, care i-a dus pana la urma la pieire, dar au avut si niste genii ingineresti de exceptie, care au lasat in urma lucrari ce rezista mii de ani.

nicolaem

TibiV, la fel de fascinat am fost si eu cand mi s-a aratat drumul roman din Mtii Sureanu, destul de aproape de Vf lui Patru.
In saua unde acum sunt partii de schii a fost din cate stiu cea mai inalta constructie militara pe teritoriul Romaniei.

TibiV

Căderea Imperiului Roman şi intrarea în Evul Mediu a fost poate cea mai grea pierdere istorică a omenirii...
Dacă rezista am fi avut acum o Europă foarte unită, şi poate TGV-ul ar fi fost inventat atunci când Stephenson inventa locomotiva cu aburi... :)
Ganditi-va ca o bună parte a Romei este încă alimentată cu apă prin vechile apeducte romane...
Să vedem cât vor ţine cele de la Apa Nova... :D
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Europiu

@TibiV: cumva, prabusirea imperiului si intrarea in evul mediu se suprapun cu instaurarea obscurantismului religios... Dupa mine, asta ar fi catastrofa majora din istoria omenirii (sau, mai corect, a Europei).
The problem with the world is that the intelligent people are full of
doubts, while the stupid ones are full of confidence (Charles Bukowski).

Ionut

Baieti, hai sa nu deviem chiar complet...

dorum

Deci DEMISIA e confirmata??? HOTNEWS e mort :)

stangabriel

Se pare ca da, si alte site-uri de stiri au inceput declaratia si s-au blocat.

__dir

Da, confirm, apare si pe Digi

adiarc

ma bucur sa constat cat de puternica si putin influentabila este generatia noastra impreuna si e valabil pt aseara , dar si pt.ceea ce facem noi aici
ma bucur ca am scapat de o mare pata de pe obrazul Romaniei

acum sper ca sa nu scapam de dracu si sa dam de muma-sa , iar inlocuitorul plagiatorului sa inteleaga ca trebuie sa manifeste o vointa puternica de a schimba lucrurile cu adevarat.....pana acum ne-au aratat o vointa puternica de a conserva actualul sistem infect , dezastruos pt majoritate , dar excelent pt o minoritate restransa
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

dr4qul4

Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

adiarc

indiferent cine esti sa fii drastic amendat si chiar sa ti se suspende activitatea , chiar daca esti primaria Sibiu sau chiar parlament ( o buna perioada nici acesta nu a avut autorizatie ), sau orice alta institutie , firma , companie , etc

incet , iasa tot puroiul afara  :)
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

ciprebbe

Victor Ponta a demisionat. De ziua lui Traian Basescu. :))))
Neaga ...se aude?
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe