News:

.

Main Menu

În parcare

Started by bogdymol, April 07, 2012, 02:19:49 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

adiarc

Da...eu am postat stirea  , dar ritmul trebuie crescut considerabil
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

rocklee

#3166
dupa o sedinta foto de dimineata cu alin simeria veche  :)....dupa amiaza am fost intro mica excursie  de relaxare si shopping cu familia la SIBIU ....sa vedem piata sfatului ....si sa ne bucuram de primi fulgi de nea

a fos minunat ... :D

cel de linga mosul nu sunt eu!!

sarbatori fericite!!! ;)

stangabriel

Si sa incheiem anul intr-o nota pozitiva: http://www.hotnews.ro/stiri-international-18963111-the-telegraph-2014-unul-dintre-cei-mai-buni-ani-din-istorie.htm

Anul 2014 se poate numi "anul Ebola" si "anul Statului Islamic", dar de fapt, in mod obiectiv, a fost probabil cel mai bun an din istorie. In cazul razboaielor, spre exemplu, vietile noastre sunt acum mult mai linistite decat in orice moment cunoscut pentru specia umana, scrie The Telegraph.

Arheologii considera ca 15% din omenire moare devreme si in conditii violente, raport care nu acopera nici macar cele doua Razboaie Mondiale. Dupa terminarea acestora, razboaiele au devenit tot mai rare si numarul victimelor a scazut. Mai multi soldati britanici au murit in prima zi a bataliei de pe Somme decat in orice conflict avut loc dupa 1945.

Recent s-au sarbatorit 25 de ani de la caderea Zidului Berlinului, care a deschis o perioada de calm la nivel mondial. Academicianul canadian Steven Pinker numeste aceasta era "Pacea Noua", mentionand ca orice fel de conflicte - genocid, autocratie sau terorism - continua sa scada brusc in intreaga lume.

Impreuna cu pacea vine insa si prosperitatea. Potrivit unui studiu, speranta de viata globala a atins un nou record de 71,5 ani, cu sase ani mai mare decat in 1990. In India, speranta de viata a crescut cu sapte ani la barbati si cu zece ani la femei. In tari precum Rwanda si Etiopia, speranta de viata a crescut cu 15 ani.

Epidemia de Ebola a dus la 7.000 de decese in Africa. Dar mult mai multe vieti au fost salvate prin progresul inregistrat impotriva malariei si a HIV-ului. Rata Bancii Mondiale pentru saracia extrema (cei care traiesc cu mai putin de 1,25 de dolari pe zi) a scazut la jumatate fata de anul 1990, in principal datorita Chinei.

Prosperitatea aduce beneficii fara a afecta planeta. In Marea Britanie, emisiile de gaze cu efect de sera au scazut fata de anul 1990, desi economia a crescut cu aproximativ 60% - datorita tehnologiilor mai eficiente. Drumurile sunt tot mai sigure si mai ecologice, decesele in urma accidentelor scazand cu o treime fata de acelasi an.

adiarc

imi place nota optimista , dar pasajul cu - prosperitatea aduce beneficii , fara a afecta mediul , este total fara acoperire..un om modern consuma de zeci de ori fata de acum cativa zeci de ani....asadar cele 7 mld de acum consuma cat 70 de mld de oameni de acum 100 de ani...de cativa zeci de ani buni omenirea consuma mult , mult peste capacitatea de regenerare a planetei  si aici principala problema este apa , ca sa nu mai vb de distrugerea habitatelor , incalzirea globala ( care de fapt inseamna cresterea exploziva a fenomenelor extreme ) , etc , etc.Dupa cum spun altii mult mai titrati decat mine , omenirea mai are la dispozitie cam maxim 100 de ani , perioada in care , daca nu gaseste o planeta sa o colonizeze , sf este practic sigur

dar sa ramanem optimisti...exista multi oameni vizionari , inteligenti , pt care scopul final nu este doar acela de a se ingropa in  bani si omenirea a mai facut fata in trecut altor provocari.....cu siguranta asta este cea mai mare....
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

nicolaem

faptul ce se consuma nu inseamna ca se ia de undeva de pe "un stoc" al naturii si nu se mai pune la loc. se si produce mai mult.
100 de ani la scara planetei e totusi " o fractiune de secunda"
Schimbari climatice sunt dintodeauna, sa nu credem ca acum 3000 de ani au aparut civilizatii avansate in zona Egipt-Mesopotamia, daca acea zona nu era prielnica din punct de vedere climatic. Zona desertica e in continua expansiune de pe atunci. Corect nu putem nega influenta omului in fenomenul incalzirii globale, dar nu e dracu asa de negru

dr4qul4

toata chestia asta cu incalzirea globala este o mare tampenie. Omul polueaza, dar in ceea ce priveste incalzirea globala, activitatea umana nu inseamna nici 0,1%.
Pamantul se incalzeste din cauza soarelui care acum este la un maxim. Exact cum avem anotimpuri, la fel avem si perioade de glaciatiune sau de incalzire.
Ultima era glaciara a fost acum 10000 de ani. de atunci vremea s-a tot incalzit. De aceea civilizatia a aparut in orientul mijlociu si mai apoi in Egipt.
Europa era acoperita de gheata, iar acolo temperatura era perfecta. acum e doar desert.
nu sunt adeptul consumarii resurselor in mod haotic, dar va reamintesc ca, in natura, nimic nu se pierde. totul se transforma.
Asadar nu trebuie sa ne facem griji ca ramanem fara "resurse" ci ar trebuie sa ne preocupe cum putem recicla "resursele" consumate.

Daca putem exploata acum o resursa, atunci trebuie sa o facem, dar sa cautam cea mai buna varianta si mai ales, sa investim beneficiile in lucruri de care avem nevoie pe termen lung.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

adiarc

Problema este ca toate aceste modificări si dispariții de habitat se produc mai repede ca niciodată
Este o greșeala sa credem ca putem face orice si putem exploata orice , ca nu se întâmpla nimic
Dispariția zilnică a zeci de specii este mai rapida ca oricând ,iar rezervele de apa scad intr-un ritm alert
De ex topirea ghețarilor din Himalaya in următorii 20-30 de ani , va lasă mld de oameni (India , Banghladesh , parțial China , etc , etc ),fără apa .....de unde vor lua apa ?prin desalinizare ?din pânza freatica de profunzime?, tari din lumea a treia ca Banghladesh.?....e doar una din miile de probleme care vor avea in curând nevoie de o soluție...si astea sunt probleme concrete si nu supoziții ștințifico-fantastice

"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

pasadia

Problema enuntata de tine poate avea nenumarete "rezolvari": migratia ar fi una, pe care mi se pare ca nu ai luat-o in calcul.

stangabriel

Migratie? Unii nu se muta din zona inundabila a unui rau,cativa metrii mai sus si isi refac casa in fiecare an, crezi ca isi vor muta familiile si viata toata in alta parte?

dr4qul4

Migrație care a fost folosita si in trecut, pusa in mișcare tot de condițiile meteo, si îndeosebi de epuizarea resurselor de apa.
Insa acum devine mai greu deoarece exista granite si nu mai poți porni la război ca in trecut.
Suiprapopularea este o problema reala, dar nu este legata de dezvoltarea societatii. De fapt, statele mai puțin dezvoltate au o natalitate exploziva si ar tb sa ia masuri, poate chiar la fel de drastice ca si china.
Dar asta nu înseamnă ca nu tb sa exploatam resursele.

Ghețarii s-ar fi topit si fara ajutorul omului, probabil doar cu câțiva ani mai târziu.

Odată cu încălzirea globala, vor apărea noi teritorii propice locuirii, cum sunt siberia, canada, Alaska, sudul americii de sud si Groenlanda.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

pasadia

Quote from: stangabriel on December 30, 2014, 06:39:54 PM
Migratie? Unii nu se muta din zona inundabila a unui rau,cativa metrii mai sus si isi refac casa in fiecare an, crezi ca isi vor muta familiile si viata toata in alta parte?

Nu, vorbesc de migratie in adevaratul sens al cuvantului. Daca vrei, imi permit si un pronostic: cum au migrat foarte multi turci inspre Germania in deceniile VI-VII ale secolului trecut,  la fel vor migra si foarte multi locuitori din India si Bangladesh spre China, Singapore si statele arabe in deceniile III-IV ale alestui secol (si da, am trecut China in acea lista, efectele demografice ale politicilor introduse de prin 1990 la ei vor avea cat de curand si repercursiuni majore si in sens invers).

stangabriel

#3176
Ok,dar momentan societatea nu e pregatita pentru asta,poate pentru ca si cei care vor sa se  mute nu se comporta bine fata de tarile unde vor sa se stabileasca si deja exista o ura in fata imigrantilor.

Si cel mai important: Migratia masiva va avea loc atunci cand populatia va intelege motivele inrautatirii conditiilor din motive de clima,nu dand vina pe divinitati.

Tarile dezvoltate deja nu vor mai primii oameni,in Germania,anul 2014,au cerut aprobare 200 000 de oameni,au primit doar 15 000. In conditiile in care erau cei din zone de razboi in mare parte. Se vor cauta zona inca pustii,dar mai prielnice pentru habitare,asta insemnand ca natura din nou va fi invadata sa faca loc oamenilor in acea zona....

Dar totusi consider ca e ceva natural. George Carlin o spunea intr-un mod mai amuzant. Arrogance of mankind

Atentie,poate sa ofenseze pe cativa.


SB76UFO

Offtopic
Cine ma poate ajuta sa gasesc jocul SimCity pentru PC varianta mai noua si eventual sa-l instalez. Sunt afon la trebui din astea si baiatul meu ma innebuneste ca il vrea. Va rog sa-mi raspundeti pe privat la adi76tutu@gmail.com
@Ionut: Scuze de offtopic si daca vrei poti sterge postarea dupa 2-3 zile plss.
"Prostia este eternă și invincibilă"

dorum

...ti-am scris pe mail... daca ai nevoie de ajutor suplimentar, rezolvam.... :)

user201

La mulți ani tuturor, multă sănătate și un 2015 cât mai bun!
Sper să vedem deschiși circulației cel puțin alți 50 km de autostradă în 2015, dacă nu mai mult! :dunce: :thumbsup: