News:

.

Main Menu

În parcare

Started by bogdymol, April 07, 2012, 02:19:49 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

oneLess

Acesta este mesajul meu !
Quote from: oneLess on November 28, 2024, 12:48:17 PMNu e făcătură. A fost noaptea prea scurtă!

Eu sunt consternat de profunzimea mesajului!

RataRR

@carutasul Din ce stiu deja e setare pentru primele 10 mesaje sa se posteze doar cu acord de la moderator. Acum nu stiu daca doar Ionut le poate accepta sau nu.

zone_rider

Pentru mine forumul este relevant prin poze si filmari cu drona, si pentru asta le multumesc celor care isi dedica timpul si banii pentru asa ceva. Personal nu ma intereseaza ca se deschide lotul UMB inainte sau dupa, nici barfele cu/fara conotatie politica. Astea oricum se gasesc prin presa.

Ionut

Chestia asta nu e de azi de ieri. E de ceva vreme. Eu zic ceva, apoi mi se pun cuvinte în gură, se denaturează ce zic, nu mai aveți încredere în ce zic, sunt eu înjurat, sunt luat la mișto etc. Vă dați seama că treaba asta erodează foarte mult și nervii și răbdarea și energia... resursele pe care le am.

Așa că am zis: ia să vedem, e mai bine fără forum? Dacă eu sunt de vină, dacă nu sunt bune informațiile (sunt conspirații, sunt anti-UMB, etc etc etc), atunci... închidem. Nu? Vorba aia, chiar pe patul meu și pe muzica mea?!

Din păcate vremea inocenței acestei comunități s-a dus. Acest forum este, tehnic vorbind, al meu, nu al API, și cele două entități sunt separate (API - PUM). Dar faptic vorbind, PUM este asociat/confundat chiar cu API. E normal să fie așa. Cu voia și/sau fără voia mea/a colegilor din API/a voastră colegi din forum/comunitate, nu mai contează cum, e cert că forumul are influență, este citit de TOATĂ lumea, presa ia de aici informații direct fără să treacă prin API. Că vrem că nu vrem, trebuie să fim atenți ce și cum dezbatem, trebuie să fim RESPONSABILI, într-un cuvânt.

Iar responsabilitatea asta este nu doar imensă, este extrem de greu de respectat, de implementat, când apar tot felul de useri pe forum cu tot felul de aberații, agende și obsesii. Această gălăgie adusă de cei noi DAR ȘI DE O PARTE A CELOR VECHI, din păcate, mai ales pe anumite teme/thread-uri, a stricat foarte mult.

Mai mult, comunitatea trebuie, în opinia mea, să revină la discuții/dezbateri de calitate, pe toate thread-urile. Discuții tehnice și nu numai. Cu argumente, fără flame. Respectate regulile forumului, le știți. Din dorința de a nu pune botniță din start și de a lăsa criticile libere, nu am împărțit ban în stânga și-n dreapta decât după ce am lăsat oamenii să zică ce aveau de zis, cât de cât. Dar asta a generat prea mult flame, pe mai multe thread-uri/teme de discuții.

În plus, mulți colegi din nucleul-dur, mulți din cei vechi, au devenit blazați, plictisiți, obosiți, frustrați, indiferenți și m-au lăsat (aproape exclusiv) pe mine să țin piept cu explicații și să-mi încasez înjurăturile și miștourile. Și m-am cam săturat.

Așa că avem două variante: ori mergem mai departe înainte, ca o comunitate, ori... nici nu vreau să zic. Trebuie să mergem înainte ca o comunitate. Pentru asta trebuie să aveți încredere în mine și în API și în nucleul-dur al oamenilor de-aici. Suntem de bună credință, nu vă dezinformăm, nu facem conspirații. Aducem informații cât mai precise, cât mai bune. Predicții, analize, opinii personale argumentate.

Mai și greșesc, evident. Greșim. Punem și pariuri, whatever. Trebuie însă să respectăm niște reguli și să contribuim. Cuvântul cheie ăsta e: contribuție. De-asta a crescut forumul atât de mult și a devenit atât de relevant. Oameni de bună credință care contribuie. De când mama dracului ne-am pierdut încrederea unii în alții?!? Cu amărăciune observ chestia asta la nivel de societate.

Din păcate multe aspecte ale societății noastre sunt sub presiune. Cei vechi știți că această comunitate a fost atacată din multe părți de mai multe ori. Dar parcă niciodată nu a fost atacată din interior. Cel puțin nu în asemenea hal ca până acum.

Vă mărturisesc cu toată sinceritatea pe care cred c-am demonstrat-o în ani de zile că am senzația că îmi scapă din mână, cu modestie, leadership-ul acestei comunități. Parcă orice zic e din start (pentru unii) luat ca fals, ca conspirație, ca o agendă ascunsă. Orice predicție făcută cu bună credință și cât pot eu de bine, e anti-UMB. E anti-ceva. E ceva ascuns acolo.

Am nevoie de ajutorul vostru să re-înviem spiritul acestei comunități. Dezbaterea cu argumente, pasiunea pentru infra, respectul față de colegi, răbdarea de a-i informa și de a explica încă o dată unul user nou ce explicăm de 13 ani. Dar asta NU POT FACE SINGUR.

De moderat e simplu. Ban și gata. Dar apar alții, iar și iar. Trebuie umplut spațiul de emisie, ca să zic așa, cu un conținut de calitate. Ăsta a fost de la voi, de la mine, de la tine, de la ZECI și CHIAR SUTE de colegi.

Unde sunteți fraților?!?! Sunteți aici cu mine sau ne-am pierdut cu toții în extreme?! WTF?!

danutzu_1069

@Ionut , moderarea cu ban (definitiv sau nu), nu este eficienta pentru poate apărea sub alt nume, cu aceleași inepții.
Mai eficient ar fi ca, așa cum au zis ceva colegi, moderarea primelor 10... 100 de mesaje. (daca se poate tehnic).
Desigur, nu va fi ușor sa faci treaba asta singur, si tot pe ideea colegilor, trebuie ajutoare.
Nu știu daca in momentul de fata ai ajutoare la moderare, dar trebuie sa fie. Chiar si pentru moderare... uzuala, printre asta mai... "bătrâni", ca mai ... deraiem si noi, nu zic ca suntem perfecți.
:)

@oneLess, daca mesajul tau, ala cu filmarea s-a vrut unul amuzant/glumet, asigura-te, prin exprimare, emoticoane,. ca așa sa fie perceput. Altfel, se poate înțelege ca mesaj serios si generează....siguranțe sărite.  :lol:

Ionut

Da, asta cu primele X mesaje e setată de foarte mulți ani de zile. Sunt 5 mesaje necesare a fi aprobate de mine pentru ca, începând cu al șaselea, să nu mai fie nevoie de aprobare. Pot pune mai multe, dar nu e necesar. Vă dați seama că eu am șters, literalmente, MII de mesaje care nu au apărut niciodată pe forum, de-atâția ani de zile, tocmai pentru că erau de la useri noi sau vechi care aveau sub 5 mesaje aprobate.

Cum le-am zis și colegilor din API, nu moderarea e problema. Asta e simplă. Complicată și mâncătoare de timp/energie este implicarea colegilor de forum în "educarea" și informarea celorlalți colegi, mai noi, mai vechi. Contribuția, pe bune, calitate, pe bune. De asta e nevoie... ban și moderare e simplu și se face, parțial, automat.

horyatm

Eu sunt mai vechi, nu particip la discuții frecvent, dar citesc destul de mult. Dau un singur exemplu. Pe Centura Timișoara este un user tom sawyer, care o tot ține că de ce nu se fac drumuri la Galați și la Vaslui și la Timișoara se fac într-una. Că Grindeanu nu știu ce...

Am scris de două ori, de două ori mi s-au șters comentariile. Păi atunci de ce să mai postez? Să scrie postacii, dacă eu nu pot să contribui.

Doi la mână agresivitatea unora, nu doar a celor noi, descurajează. De ce să intru în polemici care mai mult mă enervează în loc să purtăm discuții civilizate. Cred că problema este că lumea nu înțelege cum funcționează forumul, e total depășit de realitățile noastre. Sunt obișnuiți cu Facebook-ul unde poți să scrii ce vrei, că oricum nu te bagă nimeni înseamnă din cauza algoritmului.

Eu cred că singura soluție este ca pe Reddit: să fie anumite topicuri unde să poate scrie oricine ce vrea și după ce are mai multă karma - aici nu mai există așa ceva - să poată scrie și pe topicuri mari. Altfel vin unii noi și scriu tot felul de aberații care obosesc foarte mult.

La început nu existau atâtea surse de informare și era normal, dar acum pot să verifice sinteze pentru stadii șamd. Vin unii cu ce se mai aude de X?, de parcă forumul ăsta e Google... să caute.

Clar trebuie făcute schimbări, nu se mai poate merge înainte așa, eu personal de peste 13 ani citesc forumul, am obosit, mai ales cu A7. Mi-a pierit tot entuziasmul pentru niște discuții derizorii.

naivu

^nu retin ce si cum ti-a zis @tom.sawyer, dar, dincolo de faptul indisputabil ca Timisoara avea nevoie de centura S, UMB avea contracte deja semnate pe VO Galati si podul peste Siret de la Cosmesti pe care le-a abandonat (chiar au cerut rezilierea amiabila) si s-a apucat de TimisoaraS! Cum s-ar fi simtit timisorenii daca ar fi fost invers situatia: sa semneze intai TimisoaraS, iar dupa vreun an sa semneze VO Galati si sa ceara reziliere amiabila pt Timisoara?!
Mai mult, prin semnarea (si respectarea) acestui contract au intarziat proiecte mult mai importante decat TimisoaraS sau VO Galati. Cei 25km de pe TimisoaraS puteau fi 25 km in plus pe A7 sau un A8 Leghin-TgNeamt-Motca la peste 50% executie livrabil fara emotii in termenul PNRR, puteau fi un DX12T4 terminat integral, puteau fi niste sute de metri in tunelurile "pt ursi" care in prezent abia daca au un portal inceput(alt lot la care mai bine nu licitau)!
Cu speranta ca nu percepi aceasta postare ca o agresiune  :) si multumiri pt suportul, fie el doar prin nr de vizualizari, acordat in 13ani acestui forum (eu am doar vreo 5ani).

stent76

Urmaresc forumul practic de la infiintare, mai exact de cand am aflat ca Ionut, care disparuse de cateva luni de pe SSC, isi facuse forum propriu. Dupa vreun an am devenit si membru. Postez putin, nu am competente in materie, sunt medic si sunt plecat din tara de mai bine de 20 de ani. Vin rar acasa. Totusi de 15 (?) ani intru cel putin saptamanal sa ma aduc la zi cu ultimele noutati. Legat, bine-nteles de argumentele care ma pasioneaza si ma intereseaza.
Pot spune ca, vazut din "afara", forumul a reprezentat vocea societati civile romane, legata in mod special de infrasctructuri, dar in general de dezvoltarea si modernizarea tarii. Si a contat, a avut mult succes, a educat membrii si a cultivat dialogul echilibrat, informarea argumentata, cred ca a deschis ochii multora.
Ar fi pacat sa moara... pentru tara ar reprezenta moartea unei parti a societatii civile. Pentru mine ar fi ca si cum as pierde un vechi prieten.

tom_sawyer

@horyatm Ia-te de mână cu @timisoreanul și puneți-mă pe ignore dacă nu suportați să vi se spună adevărul în față.

Harry

Ionut

Hai că trebuie să mă duc la somn. Poate nu dați foc forumului până dimineața. :)

Asta cu Timișoara e un exemplu foarte bun legat de ce am zis, de problema comunității. Este absolut evident că Timișoara a fost favorizată de faptul că Grindeanu e din zonă. La fel cum A13 Brașov-Bacău a fost băgată în fața A8 pe vremea lui Lucian Șova, super-aprins subiect la vremea respectivă. A plecat Șova, a plecat și Brașov-Bacău. :lol:

Oricine nu vede acest adevăr evident, că au fost împinse proiecte din zona Timișoara in detrimentul altora, e ipocrit sau orb.

Pe de altă parte, @tom_sawyer este foarte acid când spune acest adevăr evident. Și uite așa e mult mai ușor ca fiecare să-și ia partea de adevăr și să își apere feroce colțul său din ring.

Asta a distrus mult din atmosfera de aici. A erodat foarte mult comunitatea.

Ce facem, cum spunem adevărul fără să ne scoatem ochii? Sincer vă zic, fără ajutorul vostru nu pot. Forumul a devenit prea mare și prea important și nu mai ține doar de mine.

Trebuie găsită puterea în fiecare din voi să vedeți adevărul vostru dar și al celui din jur. Timișoara a beneficiat în mandatul lui Grindeanu de proiecte care nu aveau acum rost, gen A9. La fel, adevărat că are nevoie de inel complet pe 2 benzi.

UMB este înger și demon. Eu și API le zicem pe amândouă, și partea de înger și partea de demon. Asta e crucea noastră.

Cum facem fraților să nu ne scoatem ochii și să putem exista împreună? Ca o comunitate. Care merge înainte. Ca o societate!!! Fără să dăm în extreme!

ciprian.m

Desi am urmarit acest forum inca de prin 2012, abia prin 2019 mi-am facut cont, dar nu am postat aproape deloc. Am fost doar "spectator" in aceasta comunitate. Astazi am avut un soc cand am vazut mesajul lui @Ionut, in conditiile in care intrasem dimineata sa mai citesc lucruri pe A7, iar dupa-amiaza forumul s-a inchis. Da, sunt total de acord cu ce a spus referitor la calitatea informatiilor precum si felul in care trebuie sa fim "educati" in a posta pe un forum public, a oferi argumente pertinente si a initia un dialog.
@Ionut te inteleg perfect. Sa iti iei mereu castane si sa fii luat la misto de unii si altii, dar mai grav sa fii injurat oricare ar fi dintre noi ar ceda psihic. Ce am apreciat mereu la tine a fost faptul ca ai fost impartial si ai spus lucrurilor pe nume. Da, e obositor si iti mananca multe resurse acest forum, dar mai ales sa combati manipularea unor membri/useri si a tot felul de idei ridicole.
Trebuie sa recunosc ca sunt un simpatizant UMB, dar in egala masura admit ca UMB are un tratament preferential in fata CNAIR...ce sa mai zic pentru unii muma, pentru altii ciuma acest CNAIR. Si-acum imi aduc aminte de ministrul de trista amintire cu nume de pasare care facea circ doar cu presa de fata (a rupt contractul, de fapt erau niste copii xerox) iar prin prostia si ticalosia CNAIR-ului s-a reziliat un contract ajuns la 99% pentru lotul 3 Lujoj - Deva cu spaniolii de la COMSA prin care noi ca societate am pierdut enorm de mult (garantia lucrarilor + despagubirile), ca mai apoi sa-si mascheze neputinta si ipocrizia prin contractarea serviciilor "tehnice de evaluare" pentru lotul 3 Lugoj-Deva, iar autostrada s-a deschis initial cu restrictii de trafic, ca mai tarziu sa fie eliminate acele restrictii, fara insa a interveni la terasamente si asfalt.

AdrianB1

Din experienta a aproape 22 de ani pe forumuri, din care cateva romanesti si cateva straine, inclusiv ca supermod pe unul din cele mai mari forumuri din acea vreme (locul 2 in Romania), sunt 2 cauze care fac ca forumurile sa derapeze si sa esueze:
1. moderarea
2. discutiile pe pe teme subiective, asupra carora nu e posibil sa cazi de acord in mediu online

Moderarea. Am vazut forumuri care au decazut din cauza slabei moderari (moderatori subiectivi, inconsistenti, lenesi, incompetenti, etc). Am vazut, mai rar, forumuri care au avut probleme cu lipsa moderatorilor, drept pentru care cei foarte putini care existau erau depasiti, reactionau excesiv (ban in stanga si in dreapta) pentru ca nu aveau timpul si energia sa modereze tot ce era de moderat. Cam ca parintii care isi lasa copiii sa faca tot ce vor pana cand ajung in puscarie si atunci ii dezmostenesc.
Moderarea nu e o chestie marunta de facut ocazional. Unul din cele mai renumite forumuri externe in IT are 2 moderatori full-time care reusesc sa tina situatia sub control foarte bine, dar asta costa o gramada de bani. Nu e cazul cu forumul asta, nu are nimeni bani de moderatori full-time, platiti. Dar un singur moderator e insuficient.

Discutiile pe teme subiective. De obicei politica si religia sunt in topul discutiilor asupra carora nu poti sa cazi usor la pace, oamenii au opinii diferite si tin la ele si nu e o stiinta, ca sa ii poti confirma ca are dreptate sau demosnstra cand nu are. De aici ies flame wars si probleme, ad infinitum.

Pe forumul asta si pe inca vreo 2 pe care am participat in trecut mai e o problema: membrii sunt foarte neomogeni in ceea ce priveste cultura, educatia, bunul simt, etc. Asta cauzeaza probleme suplimentare si e mai greu de tinut sub control pentru ca, dupa cum am vazut prin semnatura cuiva, prostul cu opinii puternice e periculos si un corolar spune ca atunci cand spui sau scrii o prostie nu iti dai seama ca e o prostie, ca altfel nu ai spune sau scrie. Asta necesita si mai multa moderare, acea resursa care e deja foarte limitata.

Din istorie, decaderea unui forum incepe cu plecarea membrilor de top. Nu toti odata, dar pe rand pleaca mai multi decat cei care se alatura, iar forumul ajunge un soi de comunitatea de autobaza din Targoviste, dupa care devine un soi de fantoma cu discutii rare de slaba calitate. Fiecare poate sa traga ce concluzii vrea din asta.

PS. Administratorul sau proprietarul unui forum nu e leaderul de facto al forumului. Am cunoscut 2 astfel de persoane, nu erau invizibile pe forum dar nu incercau sa isi impuna pareri si nici nu erau cele mai calificate in domeniul forumurilor respective, unul in IT si unul in auto. Erau oameni cu o pasiune care au pus pe picioare cate o comunitate, dar nu au pretins sa fie si benevolent dictator for life (desi exista si cazuri de succes). Una din realitatile unui forum online este ca nu poti forta leadershipul, poti deveni un leader prin calitati precum competenta si intelepciune, dar nu poti forta asta. Nimeni nu e obligat sa te urmeze, dar o pot face daca au incredere in tine si te considera, fiecare in felul lui, demn de urma. Si nici nu e nevoie de leaderi formali, tocmai de-aia in mediul online exista termenul de influencer, nu de megaboss: e conducere prin influenta, nu prin forta. Si forumurile cu un singur leader de obicei sunt sortite esecului, cele distribuite au succes.

horyatm

La asta ma refer și eu.

Eu am spus prin acele postări ca pe mine personal ma entuziasmează toate proiectele din țara, nu doar din Timișoara. Tonul meu a fost foarte calm și înțelegător, cu toate acestea a fost șters. Ca și când doar unii au dreptate și dacă nu-ți convine "pa".

E evident ca au fost anumite proiecte prioritizate, dar chiar dacă este adevărat, ce o să facem? O să le denigram? Eu zic ca invers, trebuie susținute celelalte proiecte.

Pe mine nu m-a deranjat ce a zis tom, fiecare poate să-și spună părerea. Pe mine m-a deranajat ca mi-au fost șterse postările.

Am văzut ca prima dată a fost șters, am înțeles ca poate am reacționat nepotrivit, apoi am avut un ton calm și același rezultat.

Nu mi se pare corect. Iar el din toată povestea asta nu a înțeles nimic. Reacții de genul "ia-te de mână" sunt jignitoare.

De obicei ignor astfel de oameni. Eu de profesie sunt avocat. Dacă mi-aș pune mintea cu astfel de oameni zi de zi n-aș rezista mai mult de 1 săptămână, dar de data asta aleg să îmi exprim părerea tocmai pentru ca îmi pasă de acest forum.

Eu nu cred ca nu se poate repara, eu cred ca dacă dezbatem deschis ce se poate face, ajungem într-un final la o soluție. E prea multă muncă ca să fie irosită pentru frustrările personale ale unora. Cred ca cu nu minim de efort putem să revenim la o atmosferă mult mai plăcută.

Ionuț, eu te înțeleg și îți înțeleg reacțiile. Am încercat uneori sa transmit mesaje mai neutre care să mai calmeze spiritele, dar în zadar. Nu sunt de acord cu reacțiile tale și te văd de multe ori mult prea radical, dar nu pot să nu iau în considerare efortul enorm și extrem de consistent de-a lungul anilor. E mare păcat ca ajung unii să te jignească. E o muncă titanică în spre, care din păcate nu este recunoscută. Cred ca nu ar trebui să te mai cobori l nivelul lor și cred ca trebuie sa vezi puțin mai departe toată chestiunea asta.

Eu personal te apreciez mult, chiar dacă de multe ori nu sunt de acord cu ceea ce spui și mai ales cu modul în care o spui. Și apreciez contribuția tuturor comunității, dar fără critică lucrurile nu se vor schimba. Asta e adevărul, atmosfera asta nu o să mai funcționeze multă vreme. Deja se văd niște tensiuni mari, care nu văd cum ar putea fi rezolvate pe termen scurt.

Sper ca se va găsi energia și înțelepciunea pentru a trece mai departe și pentru a se rezolva toate aceste probleme! Mult succes!