News:

.

Main Menu

În parcare

Started by bogdymol, April 07, 2012, 02:19:49 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Ionut

:cheers:

Imi e dor de vremurile acelea de haiducie. Nu aveam informații mai deloc, ne furisam pe șantiere, mai primeam cate o poza-doua de la cate-o sursa din șantier, asteptam fiecare poza ca pe pâinea caldă și îmi aduc aminte ca eu le studiam pe toate cu atentie.

Era teribil de frustrant (și acum este, dar din alte motive) dar cand venea cineva cu un fotoreportaj din teren era nebunie!

elion

TibiV

M-ai facut curios sa vad ce si cum era atunci - adica acum 10 ani. ( Eu sunt membru doar de 7ani...  :-[

Pe A1, cel mai "grasut" topic al forumului, 3-4 pagini de postari acopereau o luna. Astazi avem si 3-4 pagini pe zi...

Din pacate, multe poze si filmari de atunci nu se mai vad. Fie trebuie "artificii", fie pur si simplu nu mai exista sursa....

Oricum, apropos de Bogdan.
Mi s-a parut foarte instructiva (ca si reper pentru ce s-a intamplat in zece ani) aceasta postare:
Quote from: bogdymol on October 22, 2011, 10:25:06 PM
Am facut si o harta:

Motorways currently u/c in Romania:

• Arad - Nadlac (both sections) - 38,9
  • Arad bypass - 12,25
  • Arad - Timisoara - 32,25
  • Centura Timisoara (TM-Lugoj section 1) - 9,5
  • Timisoara - Lugoj lot 2 (this will have to be re-tendered) - 25,63
  • Lugoj - Deva lot 1 - 27,47
  • Deva - Orastie - 32,8
  • Orastie - Sibiu (all 4 sections) - 82,07
  • Murfatlar - Cernavoda - 30,5
  • Constanta bypass (8,5 km out of a total of 22 are already opened) - 13,5
  • Bucuresti - Ploiesti (all sections, without those 10 km between Bucharest-city and it's bypass where works haven't started yet) - 52
  • Suplacu de Barcau - Bors (I'm not sure that they are actually working here) - 64
Total: 420,87 km
Total without Timisoara - Lugoj section 2 and Suplacu de Barcau - Bors: 331,24 km

Legend:
green: opened
blue: to be opened this year
orange: u/c, to be opened in 2012
purple: u/c, to be opened in 2013
red: construction started now
gray: it will be re-tendered
yellow: the tender should start soon

La Multi Ani, PUM !...  :cake:

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

bogdymol

Bai ce a trecut timpul!

Intre timp vietile noastre s-au schimbat radical, unii vechi de pe aici nu mai avem timpul de pe vremuri sa fim atat de implicati, dar garda noua e deja aici si ne ofera niste imagini de o calitate, detaliu si la intervale de neimaginat acum 10 ani. Pe vremuri apareau poze o data la cateva saptamani, acuma avem filmari aproape zilnice din drona.

La multi ani!
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

Marius

La multi ani PUM si felicitari!  :cake:

Raducu Popa

La multi multi ani!
Filmarile din avion inclusiv cheta pentru carburant :) plus multe altele, amintiri de nepretuit.

dr4qul4

Eu sunt doar de 8 1/2 dar tot vremuri de haiducie erau si pe atunci.
Daca vroiai sa vezi o poza de la un santier din zona ta trebuia sa intri de 5 ori pe forum. De 4 ori degeaba si a 5-a sa pui chiar tu poza pe forum  :lol:
La Multi Ani PUM!!! 
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

user201

La mulți ani PUM! :D :D Trece timpul... :(

davyl

La multi ani PUM! Ce vremuri atunci cand forumul era la inceput! Si sa nu uitam ca eram si mai tineri cu 10 ani! :)

La multi multi ani!  :cake:

luc

Ce trece vremea!! Sunt membru pe forum din ianuarie 2013 dar știu ca am început să  urmăresc forumul înainte cu ceva timp, atunci era concurența cu cei de la Skyscrapercity. Iar filmările din avion le așteptam ca pâinea caldă!

Tot ca amintire personală știu ca am prins în direct când au închis un sens din Lotul 3 (Imbecilio) Orăștie - Sibiu, iar știrea (poze) a fost preluată de aici în presă națională (Hotnews etc).

Ca anecdota (prietenii știu de ce :)) ) , dealul de la Aciliu nu mai vine peste autostrada...

La mulți ani forumului, La mulți ani membrilor și... La Mulți ani @Ionut!!

TibiV

De multa vreme am tot vrut sa spun despre o chestie importanta, si acum la "bilantul de 10 ani" pare momentul potrivit...

Va dati seama cata democratizare a lucrarilor de infrastructura a adus tehnologia?
Tehnologia dronelor, in cazul nostru...

A scris R@du despre "Filmarile din avion inclusiv cheta pentru carburant".
Pai da, faceam cheta si asteptam saptamani pana venea o filmare din avion.  Si aia la o rezolutie amarata, 480 in cel mai bun caz...

Acum am avut si cate doua filmari in aceeasi zi, pe acelasi lot. HD. Chiar 4K - daca te duce monitorul....

Am incercat sa gasesc primele "filmari aeriene de recunoastere" facute de Paul pe A10 si pe A1 LD2/ LD3 / LD4, dar nu am reusit...
Era filmat doar traseul viitor (cred ca nici organizarile de santier nu erau facute) si mi se parea (la vremea aia) ca pilotul a gresit drumul... Nu l-a gresit.

Iar acum putem circula pe asfalt pe cea mai mare parte din aceste loturi.
Si am fost la curent cu fiecare pas!

In plus, acum trebuie sa fim de 10 ori mai atenti la fiecare postare, pentru ca orice parere poate fi luata "de buna" de mass-media - ca, deh, este de pe PUM...

Deci am trait democratizarea documentarii, si in paralel "valorizarea" (in ochii societatii) a comunitatii si a opiniilor noastre...

Poate unora li se par lente transformarile, dar mie mi se pare ca ne-am "miscat cu talent" in 10 ani...

:cheers:

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Dominik

La multi ani API !!!
You're in Steelers Country

Whyse1

Nici macar nu este nevoie ca monitorul sa fie 4K ca sa folosesti modul respectiv (il folosesc mereu cand este disponibil). Se vede considerabil mai bine si pe un monitor 1080p datorita bitrate-ului mult mai ridicat folosit de filmarile 4K pe YouTube.

b1

La mulți ani PUM și la cât mai multe realizări!
Gândirea de grup presupune că valorile grupului nu sunt doar indicate, ci și corecte și bune.

Europiu

La mulți ani, PUM și vouă tuturor!

Cred că mie mi-a rămas cel mai mult la inimă: 1) prima filmare aeriană de pe ST; 2) primul fotoreportaj de la Gilău urmărit in paralel cu randarea lui delacroix; 3) campania de strâns fonduri pentru prima dronă API

Să aveți cu toții parte de noroc, sănătate și drumuri bune!
The problem with the world is that the intelligent people are full of
doubts, while the stupid ones are full of confidence (Charles Bukowski).