News:

.

Main Menu

În parcare

Started by bogdymol, April 07, 2012, 02:19:49 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 12 Guests are viewing this topic.

Ionut

Mâine dimineață la ora 10 sunt la Antena 3 în studio. Vorbim despre autostrăzi și ceva feroviar. :)

csebi24

Vin sa ma plang aici, ca n-am prieteni pasionati de infrastructura si ca voi sunteti "obligati" sa-mi ascultati off-ul.

Am facut un mini eurotrip din Cluj-Lucerne si inapoi + cam 1500km prin Elvetia. Deobicei ma cam uit la ce vizitez, dar in Elvetia mergand la un prieten, am zis ca oricum stie el mai bine ce e de vazut si tot din fericire a reusit sa-mi faca o vacanta sa vad cam tot ce era de vazut ca infrastructura rutiera.

Am facut cam asa

Gotthard Tunnel - dus intors
Furka Tunnel ( tunel feriovar cu masina ) - du
Furka Pass ( cam 2 clase peste transfagarasan si transalpina )
Urcat cu trenul pana in Jungfraujoch.

Astea sa zic ca sunt chestiile mai mari si mai interesante.

Stiti cu ce am ramas dupa excursia asta? Cu un gust amar ca am ajuns in Romania si in loc sa am un tunel frumos la piatra craiului am stat de la urcare pana la coborare in spate la un tir cu 30 la ora, ca dupa sa conduc ca un bezmetic pana in Cluj ca deja se facea catre 1 noaptea si eram de 9 ore pe drum.

Nu stiu cum oamenii aia reusesc sa faca tunele de 17km, 10km ( au in total in jur de 2000km de tunel rutier ) si noi nu suntem in stare sa facem niste amarate de tunele de 1-2-3km, poate nici atata in anumite zone. Nu stiu si nu pot sa inteleg de ce la ei tuneluri de 500-600m pana la 2km is ca ciupercile, daca pot taiat un pic din mute o fac fara ezitare.

Nu stiu cum reusesc toti sa respecte limita de viteza si sa depaseasca doar in zonele permise ( in 1500km am fost depasit o data pe linie continua de o masina de ungaria )

Nu stiu cum pot sa faca un sistem de ticketing la transport in comun care il poti folosi pe toate trenurile comerciale ( 50% reducere pe cele turistice ) si pe toata reteaua de transport in comun din tara ( da toate orasele, aceeasi aplicatie )

Nu stiu cum la ei transportul cu barca pe lacuri este transport public.

Nu stiu cum la atata amar de autostrada/tunel si infrastructura vinieta anuala ( doar asa se poate lua ) este 40 de franci, adica o suma MODICA de 180 lei.

Acuma sa nu credeti ca nu inteleg, cred ca singurul lucru care nu-l stiu e de ce multi mai stam aici si nu ne mutam dracului toti acolo. Cred ca trebuie sa ma duc din nou in Egipt sa-mi aminesc ca se poate mult mai rau ca in romania, ca pana atunci urmarind A10,A1,A3 si tot ce se mai face pe la noi, mi se pare asa, o gluma proasta. Da stiu ca sunt chestii de care Romania are nevoie ca de aer, dar  aer-ul asta de autostrada trebuia respirat de prin 2000, nu prin 2021.

Stiu ca e o tara bogata si o sa imi zica lumea ca ei au avut si noi n-avem bani, dar uitandu-ma asa in jur, nu par banii problema, mai mult pare ca noi nu vrem pentru noi sub diferite forme ( coruptie, birocratie si altele ).

N-am nicio concluzie, da trebuia undeva sa imi descarc frustrarea asta si nu mai calc veci in Elvetia ca ma face sa-mi iubesc mai putin tara, chiar daca o face involuntar.  :((

danutzu_1069

^ Ai dreptate.... dar nu uita:
- pe la ei nu au fost ideologi de o anumita orientare politica
- sunt neam germanic, nu latin
- tara mult mai mica decat Romania, si majoritatea montana, eci tunele sunt un "must have"
- nu mai zic de PIB si alte dracii d-astea...

carutasul

eu nu dau doi bani pe asta cu "neam germanic" ( și italienii au făcut șosele) dar trebuie să te gândești că noi am pierdut cea mai puternică și sănătoasă perioadă a Europei ( din anii'60 până prin '80) construind canale și culegând porumb în locul țăranilor care în schimb dădeau la pilă....

ionut.damian

@Ionut, exista pe undeva inregistrarea emisiunii din 21.08?

Ionut

In 21 aug am fost la A3, daca tin minte corect. Emisiunea este "Income", probabil e o arhiva de emisiuni undeva pe site-ul Antena 3...

b1

Am găsit-o, dar nu mă lasă să o vizionez fără să îmi fac cont. ???
Gândirea de grup presupune că valorile grupului nu sunt doar indicate, ci și corecte și bune.

shAkur

O inregistrare de 16 minute pe youtube a emisiunii de sambata

csebi24

^^^^^^ multumesc de corectare, era ora 1 noaptea am citit de 2 ori textul da tot mi-a scapat.
^^^^^ carutas, aia e chestia ca ei nu is nemti, o parte is italieni, o parte is francezi etc. Da intr-adevar am pierdut mult si din pacate din cauza mentalitatii care s-a creat atunci inca pierdem. Avand oameni care stau acolo si mi-au povestit si de sistemul medical si de alte chestii, cat de usor poate fi, nu iti vine sa crezi.

Ati auzit de concediu medical pe motiv de work "burnout", la ei exista si ti-l poti lua. Oamenii care lucreaza ani la rand de luni pana sambata cu 1-2 saptamani de vacanta pe an cred ca is trecuti de mult de partea asta de burnout.

E asa la 1500km distanta o lume total paralela.

tom_sawyer

Astăzi s-a adoptat o OG prin care autoritățile contractante sunt obligate să semneze contractele, în caz de contestații, după decizia CNSC sau a primei instanțe sesizate, deci nu se mai așteaptă recursul:

http://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=2831.msg357721#msg357721

dr4qul4

traficul este in crestere si infrastructura noastra scartaie. Degeaba carpim intr-o parte ca mutam blocajul in alta parte.
Marti seara am plecat pana la Tg Jiu... noaptea pe la 8. Plin de tiruri atat pe A1 cat mai ales pe dealul negru. Cand spun plin...adica, din loc in loc, erau cate 5-6 si inca 1-2 ce le depaseau chiar si pe zona cu banda suplimentara de pe DN7.
Iari cand m-am intors (am plecat pe la 15:00) am intalnit asa;  ambuteiaj de la Maldaresti la Horezu (da, se pare ca MZA-ul ala e corect..), si aglomeratie pe dealul negru, unde fusese si 1 accident la Milcoiu. 2 automobile din sensuri opuse... unul rasturnat complet in santul spre Pitesti si celalalt in padure pe celalalalt sens, intors 330 de grade.. La radio am mai auzit si de un accidnet pe la Brezoi..

Ajung la Bascov.. coloana imensa la iesirea de pe A1. Coloana tinea pana aproape de podul peste Arges (peste 3 km, pe 2 benzi..), unde un alt viteaz, care nu a auzit de waze, intrase sub fundul unui TIR oprit in coloana.