News:

.

Main Menu

În parcare

Started by bogdymol, April 07, 2012, 02:19:49 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 16 Guests are viewing this topic.

danutzu_1069

S-a mai discutat. Este o numerotare provizorie, dealtfel pe placuta asta de la Cluj scrie A3-Cj...
Dupa ce va fi gata bucata de le Tg Mures si cea de la Chetani, se va renumerota, de la Tg Mures. Dar nu de la 0 ci se estimeaza km lipsa.

Oneinthecrowd

Iar motivul este ca nu stii cati km vor avea segmentele lipsa.

gruiarew

@vancouver:

1. Sărim prea repede la concluzii. Nu știm exact toate cauzele și variabilele, dar deja rezultatul în mintea noastră e clar. De când am început să o gândesc din partea cealaltă "să încerc să mă pun în bocancii / papucii celuilalt" ai să vezi cum începe să apară așa un val de ceață. N-ai de unde știi ce experiență de viață are și cu cine a avut de-a face. Scuze c-o zic pe șleau dar în general oamenii îs de căcat. Dacă nu mă crezi hai în țară și fă-ți de lucru cu instituțiile statului. De exemplu încearcă să-ți înmatriculezi o mașină pe bune, fără firme și intermediari. Sau să-ți recalculeze o factură ce o consideri greșită la un furnizor oarecare. Sau dările la ANAF. Sau să-ți recuperezi o taxă. Oricare chestie. După care vino și zi-mi că n-am dreptate.

2. Am citit si înțeles. Mai ales pe cei cu care nu-s de acord îi citesc mai atent ca să nu fac gafe dacă am ceva de zis contra.  :p Mulțumesc pentru explicații aici nu mai am ce comenta.
'You can't cheat an honest man. Find somebody who wants something for nothing, then give him nothing for something.'' -- A Hater's Synthesis

vancouver

Sunt absolut de acord cu tine ca multe lucruri in Romania sunt de cacao si deseori imi vine sa intrerup orice legatura cu tara asta - ca de plecat am plecat de mult. Si stiu pe altii plecati care au renuntat sau au lasat-o mai moale cu legaturile cu tara. Din pacate eu sunt un "optimist inrait" si cred in om si in omul roman si ca se poate face ceva. Cand eram copil sau mai tanar imi spuneau ca sunt naiv / credul sau ca o sa vad eu mai tarziu. Nu am ce sa vad mai tarziu.

Eu cred cu fermitate, ca aceia care au 1000 de povesti despre cat de rai sunt altii si ce nenorociri se petrec, si ca nu mai e nimic de facut, de fapt urmaresc un scop cu aceste povesti: sa se scuze fata de ei insisi pentru neregulile pe care le fac, pentru neplata unor taxe, pentru incalcarea unor reguli de circulatie, pentru o spaga data la medic, etc..

Insusi laitmotivul romanesc ca legile sunt proaste, este de fapt doar argumentul care le da dreptul sa le incalce. In esenta sa fure. Ca pana la urma acolo ajungem. Este un univers paralel construit, ca sa se justifice in fata lor insisi si in fata celorlalti. De exemplu daca la stat totul se fura, de ce sa platesti corect taxe si impozite, ca oricum se fura? Serios?... Inclusiv rude apropiate imi vand aceste povesti de adormit copii.

Stiu ca nu e usor si ca sunt probleme si tocmai de aceea vreau sa ajut sa le reducem. Capitularea in fata acestor probleme, resemnarea, SIGUR, dar absolut SIGUR nu vor ajuta, iar generatiile viitoare vor trai in aceeasi atmosfera.

NU ma intereseaza povestile. Ma intereseaza doar solutiile.
Feroviar: inadmisibil că ramâne 1 fir pe unele porțiuni după reabilitare pe Craiova-Caransebeș și Cluj-Oradea. Da pentru extinderea programului Quick Wins. Limitare instalare ETCS doar pe coridorul IV, pana cand va deveni pe deplin functional si isi dovedeste eficienta. Autostrazi: DA pentru 4 treceri montane: A1, A3, A6 si A8. NU deocamdata pentru A13 montan si A Nordului partea montana.

JohannDB

CITAT:  """"" In esenta sa fure. Ca pana la urma acolo ajungem. Este un univers paralel construit, ca sa se justifice in fata lor insisi si in fata celorlalti."""""
        "Univers paralel"......sau "dublă măsură"..... Ban la ban și nimic altceva !!
         Stimate coleg, concluzia ta, am simțit-o pe propria-mi piele, în "Merkel-land" (ar fi trebuit cu literă mică), la momentul la care cu toate taxele plătite, cu studiul și proiectul de traseu făcute, un isteț, sau mai puțin isteț, de la biroul autorizări îmi dădea autorizații pentru Germania ((aceeași piesă, același tonaj, aceeași lungime, aceeași lățime, aceeași înălțime, cu TUV pentru supra tonaj =163 tone și supra lungime 56 m  pentru o perioadă de 3 luni (NU CA LA NOI, pentru FIECARE TRANSPORT, deci muuult mai furăcios)...)), pe anumite secțiuni de drum (că era B=Bundes sau BAB=autostradă) odată aveam poliție pentru un sector și la următoarea tură, nu aveam poliție, pe ACELAȘI SECTOR....................
      Răspunsul polițiștilor rutieri, și ei agasați de solicitare, mai ales pe "ringul" berlinez (motivați și ei de lipsa de oameni - și erau enorm de fericiți când "vorbeau" cu oameni pe limba lor, de ne făceam treaba la "perfecție"), era că cei de la autorizări erau cretini prin lipsa de experiență/necunoaștere și practică, plus ne-cunoașterea "locală/pe sector" a drumului...... Și poliția germană duce mari lipsuri de oameni și nu se poate împărți unde și când este nevoie (Doamne ce ma stăteam în așteptare la km 155 pe partea de vest a Ringului berlinez la parcarea de la "Wolfslake Ost", pentru a intra apoi în A24 spre Hamburg și apoi A19 pentru Rostock.....).........................
Numai faptul, că pe sector bine-definit îmi cerea poliție, INUTIL, comparat cu tura trecută, mă/ne furau la greu cei de la autorizații (sediul în Amber), în beneficiul poliției germane (serviciu plătit, la greu)..........................................
      Părerea mea... Nu mai lăudați "perfecțiunea" vestului... Nu-i chiar așa !! Eu de multe ori m-am contrat cu polițiștii rutieri care acționau cu prea multă  "blândețe" legat de condițiile, concrete, de siguranță ale transportului; erau prea blânzi la pericolul creat de ceilalți participanți, care "dădeau  peste noi/ei".... Și cu impedimentele legate de personajele "de decizie"  în domeniul autorizărilor (habarniști)....., probabil, ca la noi, nepoți/nepoate prin birouri, de te iei de cap....
      Sub masca "pefecțuinii vestice" se fac mari căcăciuni..... Și nu mai zic de personaje "cu renume" care fac ce le dorește inima, dar la un mod (totuși) decent, la care să nu sară nimeni în aer...
              CITAT........""""Sunt absolut de acord cu tine ca multe lucruri in Romania sunt de cacao....""""  NU NUMAI LA NOI......NU suntem singuri în lumea asta........ Și nu mai victimizați țara asta; habar n-aveți cum e la alții și cum se ascunde totul sub masca "normalului".............
         ROMÂNIA nu este o leproasă..... Nu suntem noi ultimii oameni !!

vancouver

@JohannDB, ai perfecta dreptate. Exact asta este si concluzia mea. Ceea ce vedem in Romania, bâlbe in situatii de urgenta, cozi, functionari care te trimit de colo colo, autostrazi care se fac cu intarziere, etc.. TOATE astea exista si in Germania sau Franta. Si saracie crunta exista de asemenea (cine castiga doar 1000 de euro pe luna e sarac, pentru ca totul e f. scump si aproape nimeni nu e proprietar in Germania, deci trebuie platita chirie, care la o garsoniera e de 500-700 € / luna - iar cine nu castiga nimic si primeste ajutor social, e ca la inchisoare, controlat continuu, n-ai voie sa-ti iei o bicicleta mai scumpa, n-ai voie o masina veche, decat daca chiar e rabla rabla, ca altfel se taie banii).

Dar cei care nu prea au iesit in afara sau au iesit doar ca turisti, cred ca in Germania curge lapte si miere si tot raul s-a strans in Romania. FALS. Total fals. E cam la fel peste tot. Peste tot ai proceduri greoaie, birocratie, etc..

Asa ca toate povestile gen "vino in Romania sa vezi cum se inmatriculeaza o masina" care vor sa arate ce nasol e in Romania, sunt o prostie. Pentru ca si in Germania e greu sa-ti inmatriculezi o masina, mai ales daca o aduci din afara Germaniei sau ceva nu se potriveste 100%. La o masina noua, da e ok.

Concluzia este: fiti mai intelegatori fata de functionarii romani, fata de oamenii din statul roman, fata de tot ce se intampla. PRETENTIILE EXAGERATE DUC LA NEMULTUMIRE. Pe fond de nemultumire nu se poate construi nimic sanatos.
Feroviar: inadmisibil că ramâne 1 fir pe unele porțiuni după reabilitare pe Craiova-Caransebeș și Cluj-Oradea. Da pentru extinderea programului Quick Wins. Limitare instalare ETCS doar pe coridorul IV, pana cand va deveni pe deplin functional si isi dovedeste eficienta. Autostrazi: DA pentru 4 treceri montane: A1, A3, A6 si A8. NU deocamdata pentru A13 montan si A Nordului partea montana.

gruiarew

Măi aveti și n-aveti dreptate. La mine e frate-miu în DE și-mi spune că și acolo sunt probleme dar nu ca la noi. Dacă vreți fac topic separat cu toate mizeriile de care am avut parte în țară. Îmi cere acum copie după CI-ul vânzătorului ca să-mi ia în evidență mașina la primărie. Mașina adusă din DE. Doar că a văzut că a fost înmatriculată în strainatate pe român (frate-miu) și s-o gândit să-mi mai ceară un act.

La RAR mi-au trecut toate anvelopele posibile în carte, mai puțin alea care erau pe mașină. Dacă te respinge nu-ți zice exact ce are cum îti spune TUV-ul. Mergeți la un service și rezolvați.

De ce dincolo în 15 minute îți rezolvi problema, ai plecat cu actele sau cu lista de chestii ce trebuie rezolvate, aici e cu: "mai veniți mâine", "nu vă putem elibera azi", deși ești cu toate actele necesare la tine? Te uiți pe net, strângi alea, suni înainte să întrebi ajungi la ghișeu. Mai trebuie ceva. Păi uitati aici scrie aia și aia, am și sunat ieri. Păi nu e "updatat pe net" / n-ați vorbit cu mine / așa e procedura.

Îmi fac programare la 8 pentru o chestie de 30 minute și ajungi la 13 și ceva. Dă telefoane la lucru că nu te-a dus capul să-ți iei liber, când la 9 trebuia să fii înapoi cu toate chestiile rezolvate.

N-am cum să fiu înțelegator când pe factură îmi iei indecșii de două ori și merg când în sus când în jos și la sfârșit se adună tot. Când găsești pe cineva cu cine să vorbești după zeci de telefoane și mailuri la care nu se răspunde te ia la perpules "haideți că facem ca la școală aritmetică de clasa a 5-a". După care... păi nu-i bine. Dar nu vă pot ajuta eu sunati mâine la numărul X unde iar nu raspunde nimeni. Si o iei de la capăt.

Ți se pare exagerat ce cer? Mie nu. Vreau doar să mi se respecte timpul și banii, atât.

Acum înțelegi de ce-i țin partea ăluia ce e convins că "lumea e rea" si vrea să te faulteze? Nu m-a deranjat NICIODATĂ faptul că s-a greșit (mi-au greșit și la nemți actele) mă deranjează maxim cum te tratează. La nemti și-au cerut scuze și au rezolvat pe loc, la noi numai ca nu te înjură și încearcă cumva să-ți pună tot ție în cârcă greșeala că n-ai priceput tu cum trebuie sau te face prost în față.
'You can't cheat an honest man. Find somebody who wants something for nothing, then give him nothing for something.'' -- A Hater's Synthesis

ionut_16

^
cazurile astea sunt rare, cred s-au te-a nimerit doar pe tine.
din 6 plimbari la rar, n-am avut vreo problema, totul a mers ca pe roate

haz de necaz, poate se uita si la fata omului  :lol:

vancouver

Eu am inscris 2 masini in Ro si am un prieten care tot la 2 ani il ajut sa cumpere din Germania si sa inscrie in tara. Eu nu am avut niciodata probleme, el nu a avut niciodata.

Singura problema in ultima vreme este in Germania, unde din cauza Covid trebuie programare ca sa iti iei acte provizorii, si programarile se dau abia peste 2-3 saptamani. O mizerie. Trebuie sa apelezi la o firma (un händler), firmele au acces imediat si rezolva in cateva ore. Alta mizerie in Germania, e grija excesiva a unor vanzatori pentru TVA, care trebuie lasat garantie, dar de recuperat trebuie sa te chinui cu saptamanile si cu amenintari.

De asemenea am avut de mutat niste masini din Franta in Germania. Cele care anterior mai fusesera in Germania inscrise au mers repede. Dar stai sa vezi tata, daca masina nu a mai fost niciodata in Germania si e mai vechiuta... Din Romania daca vrei sa inscrii in Germania merge mai binisor, actele romanesti sunt complete de regula, dar din Italia sau Franta e criminal.

Deci personal am probleme NUMAI cu autoritatile din Germania si cu unele firme din Germania, in schimb in Romania nu am avut niciodata probleme daca m-am interesat din timp si am avut toate actele (nu putine, ce-i drept).

Ce concluzie trebuie sa trag eu atunci?

gruiarew

De obicei ai probleme acolo unde stai. Eu n-am apelat NICIODATĂ la firme / intermediari. Nu știu, oi avea eu față mai de prost, dar și ăștia mai prostalăi trebuie să ne putem înmatricula o mașină / plăti o factură / primii niste acte.

Întotdeauna am avut actele pregătite toate și FIX în ordinea în care sunt enumerate pe site (chiar râdea ăla de la înmatriculări de mine). Dacă am avut ceva de plată, tot timpul am avut banii ficși unde nu s-a putut plăti cu cardul. Nu-mi plac discuțiile în plus și nici pierderea de timp.

Doi ani am stat în Cehia unde ca să vorbesc mă dureau mâinile. Am avut de-a face și acolo cu tot felul de chestii. Totul se rezuma la "Dobry den" împins actele, primit actele "Dekuji, na shledanou". Am înregistrat oameni la poliție, am plătit amenzi pentru alții, am deschis conturi la banca pentru mine și pentru alțiii ce nu știau o boabă cehă. Nici eu nu știam în afară de bună ziua, mulțumesc, la revedere, o bere (sau două), și să număr (chestie ce m-a învățat casiera din Kaufland). Una din cele mai hazlii faze. Dar erau chestiile clare. Intrai pe site, dădeai cu goole translate, găseai lista de acte, făceai teancul de acte și... ALEA erau. Nimic mai mult, nimic mai puțin. Nu-ți zicea nimeni "mai trebuie o copie după... " "Veniti mâine". Dacă era berea 24 coroane îti aducea înapoi 26, nu 25 că "așa era rotund".

Am avut și în RO parte de oameni faini (deși am fost respins la RAR cu o coajă din '99 omul a ieșit de pe linie și mi-a spus exact ce are și unde să mă uit și ce să-i fac).  La ANAF Sibiu am rezolvat în două zile ce n-am putut rezolva în Timiș în trei ani... Un rahat de taxă auto deși aveam hotărârea judecătorească m-au plimbat între ghișee până m-am mutat la Sibiu. Dar majoritatea au un sictir de nedescris și simplul fapt că-și fac meseria, te face să te simți că-ți face o favoare. E o luptă să-ți dea o adeverință, sau să-ți emită un act corect. Am încercat să mă pun și în locul lor. Da, înțeleg, poate fi un job de cacao. Dar nu i-am pus eu acolo și nici nu-i țin cu forța.

Concluzii își trage fiecare cum poate. Nu putem avea toți aceleasi experiențe de viață. Ce doream să spun si în posturile anterioare e că poate să existe și o "dreptate" puțin diferită de a noastră / cea pe care o știm.

alexandru_m

Anul trecut am inmatriculat o masina SH, cumparata din Romania. Bine, am inmatriculat inseamna in cazul acesta ca logodnica a inmatriculat pe numele ei.

Singura problema a fost faptul ca de la momentul contractului de vanzare-cumparare si pana la inmatriculare noua proprietara si-a schimbat buletinul. Alta serie pe buletin decat pe act vanzare-cumparare -> alt certificat fiscal.

Pe scurt a trebuit sa-si dea singura certificat fiscal, de la Bucuresti la Arad, pe acelasi CNP.

Exceptand aceasta mica balba, totul a mers snur, inclusiv cu certificatul ITP si modificarea lui pe noul proprietar / nr de inmatriculare.

Apropos, toata discutia cu Bucurestiul s-a rezolva prin telefon / mail. Impiedicat, cu nervi, dar fara prezenta fizica / drum.

hvm

Nu stiu unde sa pun, asa ca o sa pun aici.

Vreau sa imi iau o camera duala fata/spate, si daca tot fac investitia ma gandeam sa caut una 4K fata/HD spate ca sa nu ma mai gandesc la ea vreo cativa ani buni.... As vrea ceva si cu GPS sa inregistreze locati pe filmare, si eventual sa vad si un traseu cu timpii reali de calatorie.... Bugetul nu e principalul considerent. Ma intereseaza mai mult calitatea. Si ma intereseaza sa faca scriere in bucla, desi am vazut ca majoritatea au asa ceva...

Daca s-ar putea niste recomandari, fie aici, fie in privat ca sa nu se considere publicitate...
Pariuri: A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe - aici

gruiarew

Fred

https://www.aliexpress.com/item/4001338416982.html?spm=2114.12010612.8148356.2.136f2d3eToa1Ji

E decenta, au 2 prieteni, unul doar camera frontala si unul ambele si sunt multumiti. Eu am varianta 1080p si e ok pentru banii respectivi.

Trebuie sa fii atent la carduri, dupa un numar de rescrieri se duc naibii si trebuie sa le schimbi. Problema e sa le schimbi inainte sa moara, ca sa nu ai surprize ca aveai nevoie de inregistrare si cardul e busit. Un card tine cateva zeci de rescrieri, in functie capacitate si de cat conduci asta inseamna intre 1 luna si 1 an sau mai mult. Eu le schimb pe alea de 32 GB o data la 6 luni ca sa fiu sigur, acum am trecut pe din alea de 64GB si le schimb anual.

voicul

Care e urmatoarea "mare" deschidere de anul asta? Orice nivel, dar constructie noua sa fie.

Hai sa nu punem UMB pe A7 ca e putin iminent?
Mogosoia sa fie urmatoarea?