News:

.

Main Menu

În parcare

Started by bogdymol, April 07, 2012, 02:19:49 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 12 Guests are viewing this topic.

danutzu_1069

@pasadia, toate sistemele de navigatie au un set de initial harti, dar care trebuie actualizate periodic ca sa corespunda cu realitatea din teren.... Si cel mai important este ca hartile sa fie actualizate pentru zona de folosire...
Principali "jucatori" pe piata asta sunt: Garmin, TomTom, Mio... numiti intr-o ordine aleatorie...

gruiarew

@pasadia eu am o pocnitoare de smailo. E cu iGo pe el, merge de rupe deși e mai vechi ca istoria. Dacă este internet eu zic că nu bate nimic google maps. Dacă ieși în afară, poate e mai ok o cartelă cu roaming / net decât un gps. Nu știu, zic și eu.
'You can't cheat an honest man. Find somebody who wants something for nothing, then give him nothing for something.'' -- A Hater's Synthesis

Cristi N

Si la Google Maps ai optiunea de a-ti downloada hartile in avans daca nu vrei sa faci trafic de date.

gruiarew

Am uitat de opțiunea respectivă. Dar depinde și de aria respectivă. De exemplu nu poți salva direct Ro-De. A trebuit să folosesc Viena ca punct de legătură.
'You can't cheat an honest man. Find somebody who wants something for nothing, then give him nothing for something.'' -- A Hater's Synthesis

Liviu M

Here WeGo e app de navigație cu hărți offline folosibil.

kitsune

Eu mai folosesc Guru Maps pe telefon, că pe aia pot vedea Harta Calității de pe proinfrastructura.ro (Guru e fostul Galileo Maps). Și văd că are și navigație, offline. Harta poate fi OSM sau altele (varianta pro). Se poate salva harta/ruta pentru offline:

Powered by API/PUM imgur uploader

Am mai folosi și Here Maps și e ok. Iar pe vremuri aveam iGo Primo cu licență lifetime, au schimbat denumirea aplicației și am pierdut licența. Intenționat au făcut asta.
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

ionut_16

A fost Ionuț in direct la Digi dar i-au tăiat craca cu summitul NATO  :lol:

kitsune

Nu-i bai că a parcat la electrice până la urmă, poate avea omul o urgență de viață și de moarte și chiar nu avea unde să parcheze (deși nu e ăsta motivul, omul mersese să ia o cafea de la Profi și acum o savura in fața magazinului).
Dar, să nu fii in stare să incadrezi un Tico între două linii unde încape un Touareg ar trebui să fie motiv de suspendat permisul pentru vreo 15 zile.

(GPS)

Powered by API/PUM imgur uploader

gruiarew

Sau macar dacă avea mașina verde  :lol:

TibiV

Dragi colegi, declansez un mic SCANDAL.
(Stiu ca lui Ionut nu-i plac majusculele si nici "bold"-urile in exces, dar de data asta este nevoie sa incalc regulile... Pentru ca altii le incalca flagrant!)

Este vorba despre corectitudinea postarilor, dar mai ales despre MORALITATEA lor.

Cu totii suntem abonati la canalele YT ale celor mai activi colegi de forum.
Dar daca avem ocazia sa vedem primii niste filmari, asta NU inseamna ca putem sa ne prevalam de norocul de a vedea un video "Premiere" ca sa ii furam munca fara ca macar sa o precizam....

Asa ca... O iau de la raul cel mic la raul cel mare:
1. NU mai postati filmari "chioare". Adica doar link la filmarea YT, dar fara o vorba despre ce contine filmarea. Rezultatul va fi un link de genul youtube.com/watch?v=XXXXX, care la o cautare ulterioara va fi imposibil de gasit.
(1.a. Chiar si cei care isi posteaza propriile filmari, ar face bine sa scrie un scurt text - ala de prezentare pe YT)
2. NU mai postati filmarile unor colegi activi pe forum, decat atunci cand vedeti (dupa 12-24 de ore) ca nu au avut timp/chef sa posteze. Poate omul a lasat filmarea la render, a plecat sa manance, si cand s-a intors filmarea era deja postata de altcineva.
2.a. (Corolar la 2.) Degeaba va straduiti. NU dau niciodata PLUS la o postare care contine filmarea altui coleg "activ".

(De regula Adisan este "victima" acestor actiuni de "phishing". Trei sferturi dintre filmarile lui NU au fost postate de el. Nu s-a plans niciodata, dar mi se pare anormal sa fiu nevoit sa caut alta postare a lui ca sa ii dau like pentru o filmare muncita de el, dar postata de altcineva.)

4. Si cand postati o "filmare externa" CASCATI bine ochii UNDE o postati!...

Chestiile astea ma "streseaza" de mult, dar astazi m-a facut sa "explodez" postarea lui ijwtsh care initial a fost aici: https://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=58.msg349156#msg349156
Care posta ("chior", fara nici o explicatie despre continutul video-ului...) pe A7 ultima filmare a lui daniel321 de pe DX12...
Care fusese "premiere" cu 15 minute inainte.
Din fericire a observat si cine raspunde de forum...

Dar mai mute greseli cumulate ca in postarea stearsa rar am vazut.

Si promit ca de aici inainte dau DISLIKE la greu unor astfel de greseli (absolut similare cu postarea unui link la un articol de presa/postare FB fara nici macar un citat din articol. Peste un an, doi sau trei nu va mai exista nici link-ul, nici nimic... )

Eu NU mai am probleme sa imi iau dislike-uri de la cei nemultumiti de critici (sunt deja obisnuit...), dar niste reguli de bun simt trebuie pastrate pe forum...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

danutzu_1069

@aTibiV, bine punctat! Este exasperant sa vezi munca cuiva "furata"... Si cine "fura" ar trebui penalizat...
Ar fi ideal, daca cineva posteaza munca altcuiva, in text sa fie inclusa si "cu acordul..." acord care chiar ar trebui cerut...

yetiman

^^ +1
Si un mic comentariu suplimentar: Ca sa-i "ajutam" pe cat posibil pe cei cre filmeaza, ar fi bine sa urmarim filmarile (si) pe YouTube si sa dam si acolo "like" si "subscribe", daca se doreste. Algoritmii YouTube tin cont de numarul de subscriberi si de numarul de like-uri.
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

kitsune

Da, da, Like, comment, subscribe!

gruiarew

Stați așa că nu-i așa... a posta un link spre un video al altcuiva nu e nici un furt, calmați-vă. N-a zis omul că e al lui. Dacă video-ul e în rendering, ar fi bine să-l țină unlisted.

Numărul de subscriberi nu prea ajută. Ce ajută este într-adevăr like-ul, commentul, dar cel mai mult CÂT vă uitați la video. Dacă vă uitați primele secunde și-l închideți, l-ați terminat pe om, mai ales dacă sunteți printre primii care se uită. De asemenea click-urile aleatorii (pe înainte), nu fac bine deloc (se prinde algoritmul că nu-i interesant și nu-l mai recomandă). Cam tot ce contează e cât stați pe platformă și modul cum interacționați cu video-ul omului. Dacă mai lăsați și reclamele să curgă, poate face și el de o bere / lună.