News:

.

Main Menu

În parcare

Started by bogdymol, April 07, 2012, 02:19:49 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

reed

Am trecut azi printr-un tunel(Milchbuch Tunnel) de vreo 4-5 km pe sub Zürich,că și particularitate banda din mijloc pentru vehicule de intervenție sau poate chiar lucrări de mentenanță.Ma gândesc la secțiunile Half profile din zonele montane ,s-ar putea face poate așa ceva.Oricum cred că ar fi destul de scump o galerie cu 3 benzi
(GPS)

horyatm

Quote from: cristi5 on September 30, 2018, 10:34:27 AM
Quote from: carutasul on September 30, 2018, 07:55:22 AM
Păi și ăla de la certsign e gratis, e cam același lucru din câte știu....

Am vrut sa-l instalez pe un windows 10 virtual pe mac :) si n-a mers. Adica mi-a aparut doar "Uninstall shellSafe verify X64" deci am dezinstalator, dar aplicatia nu apare nicaieri... N-am mai lucrat pe windows de cateva decenii asa ca nu mai sap.

Intrebarea mea e daca certsign poate decripta mai multe fisiere deodata?

In schimb am putut descarca openssl de la sourceforge, l-am pus in C:\Windows\system32 si am putut rula comanda de decriptare exact ca pe unix:

\Documents\bretea_holdea>openssl smime -in "Descriere articole.PDF.p7s" -verify -noverify -inform DER -out "Descriere articole.PDF"

Deci teoretic se poate face un BAT care decripteaza toate p7s dintr-un director si eventual desface si RAR multipart.

Sigur, ar fi mult mai simplu daca SICAP (sau de fapt autoritatea contractanta) ar face toate astea
- sa semneze doar ZIPul, nu fiecare fisier...
- nu are sens sa faci RAR multipart cu fisiere mici, dupa care sa un zip urias cu toate fisierele. Cum s-or fi gandit?

Dar asta e atitudinea, mai bine stau toti ofertantii si alti interesati (ca noi) sa decripteze fiecare fisier...

Pentru că probabil alții ca mine vor căuta la un moment dat cum să deschidă fișiere cu terminația p7s pe mac și pentru ca să nu fie amăgiți că soluția de mai sus ori e neclară ori nu funcționează, postez o soluție găsită de mine care funcționează cu brio.

Cum se deschide un fișier .p7s pe mac

Deschide Terminal și Finder
Scrie în Terminal:
openssl smime -inform DER -verify -noverify -in
lasă un spațiu liber
Trage din Finder fișierul .p7s în terminal și va auto-completa calea completă la el
mai lasă un spațiu și scrie în continuare:
-out ~/Desktop/gigi.pdf
Și apasă Enter
Și îl va decripta într-un fișier numit gigi.pdf aflat pe desktop.

alexandru_m

Referitor la discutia cu exproprierea halelor, as avea si eu o mentiune.

Nu prea merge sa expropriezi o bucata din curte sau din hala. Daca ingustezi curtea nu mai are tirul cum sa manevreze ca sa intre la rampa => hala este inutilizabila.

Daca "tai" din hala si nu mai are suprafata necesara, posibil sa devine inutilizabila. La firmele de curierat sunt niste benzi de sortare, la alte tipuri de depozite dimensionarea se face exact pe volumul necesar (poate cu mici tolerante), iar daca tu ii tai 15% din hala nu mai poate omul sa onoreze contractele.

Daca incepi sa expropriezi spatii industriale trebuie facuta treaba cu cap, eventual discutata cu proprietarii. Daca poti lua doar o bucata e ok, dar e posibil sa ai ca variante fie exproprierea in totalitate, fie ocolirea.

TibiV

Quote from: alin2pas on March 04, 2021, 07:30:38 PM
... ar fi bine dacă am face autostrăzi de acum pentru traficul de peste 20-30 de ani, mi-ar place și mie, dar trebuie să existe un echilibru între pretenții și banii disponibili, altfel riscăm să începem multe și să nu le mai terminăm.

Ca o simpla observatie, nu ca sa-l contrazic pe alin2pas...

Dar prognozele arata pentru urmatorii 20-30 de ani o scadere accelerata a populatiei Romaniei. Mai ales a populatiei de români.

Singurul "segment" in crestere este cel al populatiei care isi boteaza copii "Mercedesa/Cayene/Bemve" (cu grafica de rigoare) si care are o "repulsie organica" fata de a plati orice fel de taxe... Si in general fata de orice fata de lege...

Deci, in 30 de ani, România va deveni Romania. Iar bani - de unde mânchațiaș, că n-avem servici?!....

Si nu este o postare "rasista". Este o constatare statistica, confirmata (intr-o forma voalata) de INS in "Recensamantul populatiei".
Cati dintre voi (sau prietenii vostri) au macar 2 copii?

Este cam ca intr-un film de pe HBO - "Idiocratia" cred ca se chema...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

alin2pas

Din păcate, trebuie să fiu de acord cu tine. Populația României e în scădere și chiar o creștere a numărului de mașini la mia de locuitori, împreună cu o creștere a mobilității în jurul marilor orașe și o concentrare mai mare în jurul capitalei nu va conduce la o creștere a traficului comparabilă cu cea din ultimii 10-20 de ani. Acest fapt mă face să cred că nu era oportună construcția A0 cu 3 benzi pe sens, chiar dacă am supărat pe cineva cu aceste afirmații. Oricum, acum ar fi tardiv pentru orice modificare, pentru că vorbim de tronsoane aflate în licitație sau construcție.
Cât despre acuzațiile de rasism și altele asemenea, părerea mea e că dacă evităm să vorbim despre unele lucruri nu înseamnă că ele nu există sau dispar de la sine, doar ascundem gunoiul sub preș sau ne băgăm capul în pământ ca struțul. Câteodată e bine să spunem lucrurilor pe nume, cu riscul să deranjăm pe cineva.

TibiV

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

JohannDB

Singurul "segment" in crestere este cel................. care are o "repulsie organica" fata de a plati orice fel de taxe... Si in general fata de orice fata de lege...     Legat de comportamente, am rămas "blocat", ieri la Ungheni..... În capul A3MS , pe lângă DJ 151B, în spatele ultimelor case, din Ungheni, de pe dreapta DJ 151B venind dinspre Cerghizel.....
                De departe, de pe autostradă, de pe la km 25 vedeai fumul negru ce se ridica de aici...... Pe stație, toți erau contrariați și se întrebau, ce arde... ?? Și unde arde, în halul ăsta.... Ieri 04.03.2021, orele 10:20-10:50....

A fost o acțiune orchestrată de Garda de Mediu Mureș ??..... Dacă, nu,...... comentariile nu mai au niciun sens.......