News:

.

Main Menu

În parcare

Started by bogdymol, April 07, 2012, 02:19:49 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

AdrianB1

In Austria acum vreo 2 ani era 1 euro litru de motorina in Zell Am See si 1.4 euro pe autostrada. La un rezervor de 60 de litri inseamna o diferenta de 24 de euro. Cine zicea 3-4 euro?

infraAdi_ro

eu am alimentat in februarie 2018 la St Valentin in Austria la 300 m la iesirea de pe autostrada cu 1.11 euro l de motorina.pe autostrada era aprox 1.40.De acolo alimenteaza majoritatea romanilor care trec prin zona.In Polonia in aprilie 2018 motorina e 4.60 zloti si benzina 4.67 zl..raportul zloti lei e aprox 1.10 adica 1 zlot = 1.10 lei deci mult mai ieftina ca in Romania.
Romania are un viitor doar daca are prezent!

TibiV

Atentie la 01.07 ....
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Ionut

Da, stiam "declaratia". Varza totala. Ce sa mai zici, ramai fara cuvinte.

dumbravaandrei

cuvinte mai gasesti. Sperante nu prea... ;)

Dominik

Doamne, cat de penibila poate sa fie !! E de pe alta lume !!
You're in Steelers Country

Granata06

Astept urmatoarele alegeri parlamentare, iar daca tot acesti oameni anti-dezvoltare ajung la putere, o sa imi pun serios problema emigrarii.

infraAdi_ro

Eu am emigrat temporar(1 -2 ani) doar pentru a construi autostrazi la polonezi...firma romaneasca face autostrazi la altii ca in Romania nu se poate,nu se vrea...Chiar am avut 2 discutii interesante cu politistii de la frontiera care ne-au intrebat unde mergem si ce facem in Polonia si au avut si ei aceasi afirmatie..."bine ca la noi nu se face nimic,nu avem nevoie de autostrazi,la noi in Romania nu sunteti lasati sa lucrati".In Romania o sa fie o criza mare de forta de munca specializata...mai ales in constructii.
Romania are un viitor doar daca are prezent!

yetiman

Ce mai aflam de la CNAIR.  :D (ca despre autostrazi nu mai zic nimic...  >:( )

QuotePeste 370 de mii de nereguli depistate de sistemele IT, în primele 4 luni din acest an
16 Apr 2018

În anul 2018 sistemele de transport inteligente de pe sectoarele de autostrăzi din România au înregistrat abateri de la prevederile legale în vigoare, privind respectarea masei totale maxime admise în circulație pe drumurile publice din Romania și a vitezei maxime admise, astfel:

- din totalul de 744.144 vehicule cu masă totală mai mare de 10 tone, 48.592 vehicule au circulat cu depășirea masei totale maxime admise în circulație pe drumurile publice din Romania. Dintre acestea, un număr de 8.217 vehicule au înregistrat depășiri cu mai mult de 20% a masei totale maxime admise, fapta constituind, conform prevederilor OG nr. 43/1997, contravenție foarte gravă;

- din totalul de 2.566.966 vehicule analizate, 323.159 vehicule au circulat cu depăşirea vitezei de 130 km/h, maximă admisă pe autostrăzi. Dintre acestea, un număr de 62.094 vehicule au circulat cu viteze cuprinse între 150 - 250 km/h, 536 vehicule circulând cu viteze de peste 200 km/h.

Circulația cu depășirea maselor maxime admise în circulație pe drumurile publice din România este principala cauză a degradării premature a suprafeței carosabile a drumurilor. De asemenea, din cauza numărului tot mai mare al autovehiculelor care circulă cu viteze superioare vitezei maxime admise, siguranţa în trafic scade, ceea ce duce la pierderi de vieţi omeneşti şi la daune materiale.

Sursa: "faimoasele comunicate de presa ale CNAIR"
http://cnadnr.ro/ro/comunicare/comunicate-de-presa/interes-general/peste-370-de-mii-de-nereguli-depistate-de-sistemele
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

danutzu_1069

^^
Pune si link-ul catre sursa...

NGC

Intreba cineva astazi despre licitatia "Revizuirea Studiului de Fezabilitate pentru modernizarea liniei de cale ferata Bucuresti Nord – Aeroport International Henri Coanda Bucuresti".

Poate cineva sa imi dea un link catre topicul unde s-a scris? Nu gasesc acum.

Ideea este ca termenul pentru deschiderea ofertelor s-a amanat si ca noul termen este 25.04.2018. O sa scriu in topicul respectiv atunci cand o sa il gasesc.
:p

Ionut

NGC

Da, stiu de topicul de multimodal, dar mesajul de azi era in alt topic. In fine, o sa scriu acolo la multimodal.

dr4qul4

Quote"Ministerul Finanţelor Publice a lansat în dezbatere publică legea achiziţiilor publice, o lege aşteptată, cu modificări benefice care să ridice barierele în calea investiţiilor în România. Am avut numeroase discuţii cu autorităţile locale, cu autorităţile centrale, cu investitorii şi am identificat principalele bariere pe care, prin intermediul acestei legi, încercăm să le eliminăm", a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Nu cumva vroia sa spuna " din calea investitiilor" . Sau a spus ce a gandit.

Sursa: Mediafax
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

yetiman

:D Cred ca ai scapat esentialul:
Quotea declarat premierul Viorica Dăncilă.

Nici sa citeasca nu este in stare... (evident "cuvantarile" le primeste gata scrise...)
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu