[B] Pasajele Petricani-Doamna Ghica-Chisinau

Started by Ionut, April 05, 2012, 04:32:56 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

rhemaxo

irirat

Nu avem tablierul, a fost desemnat câștigătorul licitației.
Sa punem și partea relevantă din conținutul articolului

Pasajul Doamna Ghica: Primăria Capitalei a acceptat singura ofertă depusă pentru tablierul metalic / A treia licitație pentru piesa metalică, la costurile din februarie 2020, deși prețurile au explodat

Primăria Capitalei a acceptat oferta companiei Scandiuzzi Steel (Italia), singura ofertă depusă la a treia licitație pentru livrarea și montarea tablierului metalic al Pasajului suprateran Doamna Ghica, în sectorul 2, una dintre cele mai aglomerate intersecții din București.
Oferta firmei din Italia, de aproape 22 de milioane de lei, are aceeași valoare cu prețul pe care îl estima PMB în 2020 la lansarea primei licitații, deși prețurile la materiale de construcții au explodat.
Desemnarea câștigătorului, echivalent cu acceptarea ofertei, a venit din partea primarului Sectorului 2, Radu Mihaiu, care susține că sunt șanse pentru finalizarea pasajului până la finalul anului. Și la licitația anterioară (a doua licitație) s-a depus tot o singură ofertă, a companiei Metabet din România, pe care PMB nu a acceptat-o.
Durata pentru livrare și montare este de șapte luni și jumătate, a spus Primarul Radu Mihaiu: ,,Veste bună pentru Sectorul 2: A fost desemnat câștigătorul licitației pentru tăblierul de pod de la pasajul Doamna Ghica. A fost anunțat câștigătorul licitației pentru producția tăblierului de pod de la pasajul Doamna Ghica. Valoarea contractului este de 21,8 milioane lei, iar termenul pentru livrare este șapte luni și jumătate de la semnarea contractului. După două licitații eșuate pentru acest element crucial al proiectului, mă bucur să pot anunța acest pas important în dezvoltarea Sectorului 2. Este un progres care ne pune în linie dreaptă către finalizarea pasajului Doamna Ghica anul acesta".

office.laurentiu

Deci teoretic, daca a fost desemnat castigatorul, mai pot exista motive de respingeri din partea beneficiarului sau chiar a furnizorului ? Multumiri

dr4qul4

bineinteles ca exista. Mai trebuie sa se si semneze, apoi sa aduca scrisoarea de garantie si dupa si se si apuce de treaba.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

office.laurentiu

Oare unde sa facem o intrebare cu groapa de pe Str. Sinaia ? Nu inteleg de ce doar groapa aia a ramas asa...sau poate nu este doar ea. O strada cu un flux auto destul de important.

Lyvyoo

Nu stiu daca e vorba de groapa in sine cat de toate lucrarile adiacente, inclusiv cele din fata de la BCR si de langa statia de tramvai. Ceva s-a intamplat si nu se comunica public... Afara e vreme frumoasa iar santierul e total abandonat.

cezar-mario2012

Acele lucrări trebuiau efectuate de Triada, dar au dispărut cu totul din noiembrie...

panda_no 5

Mama mea sta langa pasaj.
Am anauntat-o deja ca mai devreme de 2 ani nu sunt sanse de nici un fel sa se finalizeze pasajul.
Si poate ca sunt optimist. :lol: :lol: :lol:
Imi amintesc cum fosta primarita isi asuma termene de finalizare de 2 luni cand era clar ca nici cu 10.000 de muncitori si lucrat non-stop nu avea cumsa se finalizeze in 2 luni. Tehnic era imposibil
Nu mai caut declaratiile fostei.......

Din pacate, contrar asteptarilor mele, toate proiectele administrate de Primaria Bucuresti sunt esecuri. Fara exceptie.

Visam trenuri, sosele radiale........bla,bla, bla.......Nu se va face nimic.

office.laurentiu

Hai sa facem o adresa catre Triada si sa ii intrebam ce se intampla cu groapa de acolo. Are cineva un contact/adresa de e-mail ? Fac eu cererea.

Lyvyoo

Cred ca s-a asteptat votarea bugetului Sectorului 2. Vad ca se anunta reinceperea lucrarilor - https://mobilitate.eu/tpbi-doamna-ghica-66/?fbclid=IwAR05ZBSVXxP5Bj1SdqXoMCRjyNcst5EUiPz4ZhE6RB39UjOU5-rbUJv4nxc

"Începând de luni, 14 februarie 2022, linia 66 va funcționa între ,,Vasile Pârvan" și ,,Arena Națională", iar pe traseul părăsit de troleibuze va funcționa linia navetă de autobuz 667, anunță Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI). Măsura a fost dispusă ca urmare a solicitării Trustului de Clădiri Metropolitane București SA, în vederea efectuării lucrărilor de execuție a Pasajului Doamna Ghica."

lucian

Cel mai probabil se va mai lucra la piloni.Tablierul metalic era dat ca ar veni din luna martie,posibil si mai devreme,ramane de vazut

cezar-mario2012

Buna seara

Am vorbit in aceasta seara la telefon cu dl Cristian Hiver  si mi-a oferit mai multe informatii despre santier:

-De luni se vor relua lucrarile la pasaj la cele 2 puncte critice: la cazinoul de pe colt sa-l numim "Manhattan", si la strada Sinaia.
- Lucrarile vor dura aproximativ o luna si se vor efectua de firma Triada
-Din cauza lucrarilor de pe coltul "Manhattan" care vor fi pe o lungime de 30m si din cauza utilajelor care vor fi aduse aici, linia de troleu va fi inchisa in aceasta perioada
- Licitatia la tablierul metalic s-a finalizat urmeaza sa fie livrat in 7 luni
-Pana atunci se vor da drumul la alte licitatii, pt stalpi, panouri fonoabsorbante etc
-Alte lucrari in afara de cele specificate mai sus nu se vor mai efectua in zona pana la finalizarea tablierului.
-Lucrarea e estimata sa se termine anul acesta (dupa mine un termen f optimist).
-Teava de la Termoenergetica (cea de vis a vis de biserica) nu se stie cand se va ingropa.

Va tin la curent cu alte noutati atunci cand apar.

Seara buna!

Vlad Tama de pe Facebook

lucian

Se apropie alegerile...2024 nu l mai punem ca se incepe devreme,din primavara cu europarlamentarele,din ce stiu...

Pas extrem de important pentru Pasajul Doamna Ghica. Constructorul promite finalizarea în 2022

Compania municipală Trustul de Clădiri Metropolitane a semnat cu firma italiană Scandiuzzi Steel Constructions S.P.A. contractul pentru realizarea tablierului necesar pasajului Doamna Ghica.
Valoarea înțelegerii este de 21 milioane lei fără TVA. Într-o declarație acordată pentru Mainnews.ro, directorul Trustului de Clădiri Metropolitane, Cristian Hiver, a precizat că termenul de realizare a tablierului este de 7 luni și jumătate, ceea ce permite darea în exploatare a pasajului până la finalul acestui an.
,,7 luni și jumătate (n.r. – durata contractului pentru tablier). Va depinde și de condițiile meteorologice. Noi comunicăm data de finalizate conform graficului de execuție, adică anul acesta", a punctat Cristian Hiver.
Va fi gata sau nu în acest an?
Cu toate că ar fi trebuit finalizat, conform contractului, încă din timpul mandatului Gabrielei Firea, lucrările la Pasajul Doamna Ghica sunt încă de parte de a fi finalizate.
In condițiile în care nu are capacitatea tehnică necesară pentru realizarea tablierului metalic al pasajului, compania municipală care a obținut contractul, Trustul de Clădiri Metropolitane l-a achiziționat de pe piața liberă. A fost nevoie de trei licitații, primele două anulate, pentru ca TCM să găsească o firmă dispusă să realizeze tablierul, în termen de 7 luni și jumătate.
Insă acest termen este doar pentru tablierul metalic, ce-i drept, partea cea mai importantă a lucrării, însă Trustului îi mai rămân apoi și alte elemente de finalizat, cum ar fi armarea, cofrarea, betonarea, hidroizolația, marcaje și parapete. Abia după ce vor fi încheiate și aceste lucrări, Pasajul Doamna Ghica va putea fi dat în folosință. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrările.