[B] Pasajele Petricani-Doamna Ghica-Chisinau

Started by Ionut, April 05, 2012, 04:32:56 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

cezar-mario2012

Pe zona refăcută un fost montate conducte noi cu același diametru. Înlocuirea conductelor s-a oprit în dreptul magazinului alimentar cu cârnați de Pleșcoi. Zona este încă pe partea rampei. Ar fi for bine să înlocuiască conducta până la str. Constanța. cei de la termoficare nu mai sunt la lucru de vreo săptămână, au mai dus niște țevi dar nu au montat. am înțeles că au probleme cu niște coturi, nu au și le fac din țeavă, iar sudura nu rezistă la presiune.

Cristi N

Nu prea imi vine a crede justificarea lor, segmentele de teava tot prin sudura se asambleaza. Nu e logic ca intr-o parte tine si intr-alta nu avand in vedere ca solicitarile nu sunt chiar atat de mari la coturi comparat cu celelalte.

Daca le plesnesc sudurile asta inseamna ca nu au sudori care sa stie meserie - nu pregatesc suprafetele si/sau nu executa cordoanele de sudura ok fie au electrozi/generatoare electrice de sudura de toata jena.

cezar-mario2012

Le fac acolo la locație pe asfalt, nu în atelier.

Cristi N

Chiar si facute pe bordura, tot trebuie sa reziste, segmentele sunt sudate direct pe pozitie in canivou, pozitia e mai nasoala in cazul lor.

cezar-mario2012

Coturile aste nu vin gata făcute, taie țeavă dreaptă cu flexul și face acele segmente, după care le sudează.

TibiV

Cum stiu ei ca sudura nu rezista la presiune, daca inca nu au fost instalate si deci NU au presiune?

Clar, stiu din capul locului ca nu sunt in stare sa le sudeze corect...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

cezar-mario2012

^Asta cred și eu, alea nu sun primele segmente, mai au rebuturi.

office.laurentiu

La centrala telefonica, unde raspund mereu doar doua doamne se motiveaza lipsa presiunii si a faptului ca zona este capat de coloana/linie. Curios este ca a devenit capat de coloana/ linie peste noapte, pentru ca pana acum totul functiona in parametrii normali si nimeni nu avea cunostinta de asta. In orice caz exista o anomalie pe care cei de la RADET nu o pot identifica, in gaura cu pricina de mai sus daca te apropii exista o temperatura foarte ridicata iar capacele gurilor de canal din jurul blocurilor sunt efectiv fierbinti pana in momentul cand intra in punctul termic, dupa care de acolo intervine misterul iar la subsolul blocurilor apa ajunge rece sau deloc. Am incercat sa gasesc un raspuns pe care cica il detine un maistru de zona pe care nu stiu de unde sa il iau.
Tot spun de 2 saptamani ca o sa trimita echipele in zona, insa nimic pana acum. Sa ne bucuram totusi ca afara sunt 10 grade...

Cristi N

Daca vrei sa mergi pe fir incearca sa ai o "discutie informala" cu unul din oamenii care lucreaza la punctul termic.

office.laurentiu

Am tot incercat, nu dau de ei...acolo nu este nimeni. Am inteles ca trece periodic o persoana care este fochistul punctului termic si imi este aproape imposibil sa il prind acolo. Doar sa stau de paza. Stie cineva oare unde este sediul termic central din zona ?

Lyvyoo

^^
Cica maistrul a fost in carantina. Teoretic ma suna azi sa vina in zona blocurilor dintre Rose Garden si Eden sa explice situatia, pt ca apa calda are 7 grade pe Gigacalorimetrul de la subsol. Au fost niste meseriasi zilele trecute de la Radet si au spus ca s-a facut un bypass datorita lucrarilor, care complica lucrurile, iar in plus returul are probleme in zona amintita, drept pt care au materiale pregatite pentru a incepe o lucrare la retur, in subsolurile blocurilor respective.
Si eu care ma bucuram ca avansul lucrarilor la utilitati va face zona asta "racheta" in privinta ACC /INC  :)

Cristi N

office.laurentiu

Lyvyoo, daca esti dragut sa ne tii si pe noi la curent cu ce se intampla in zona. Eu locuiesc dupa Eden pe Pancota, iar aici este jale pe caldura, pe apa calda suntem ok.

office.laurentiu

Intamplator, in dimineata asta am gasit deschis in punctul termic nr.7 Dna Ghica, de unde sunt alimentate doua blocuri 15, 16 de pe Pancota. Surprinzator apa la intrare in punct a agentului termic avea 86 de grade iar de acolo incepe povestea :
Acesti 86 de grade in punctul termic ii imparte in doua si erau asa: 50 de grade pe apa calda si 36 grade pe caldura. Din cate am inteles de la doamna pe care am gasit-o acolo problema este presiunea, se pare ca pe tur avea 0.8 bar iar returul avea la fel. Doamna spunea ca returul trebuie sa fie mai mic ca turul adica mai mic de 0.8 bar, dar eu cred ca defapt presiunea la tur trebuie sa fie de 1,5-1,7 si returulul de 1 bar. Motiveaza ca exista multe sparturi in teava principala si printre care din banuielile ei si intre punctele termice si bloc ( adica retea secundara ). In apartamente in aceasta dimineata era destul de ok...

Ionut

Bun, pana la urma povestea asta cu apa calda si caldura din apartamentele din zona are sau nu legatura cu pasajul? Ca nu imi e deloc clar. Daca are e una, daca nu are, va invit sa discutati pe thread-ul dedicat termoficarii. Da, avem asa ceva.