[B] Pasajele Petricani-Doamna Ghica-Chisinau

Started by Ionut, April 05, 2012, 04:32:56 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

dr4qul4

marja de profit, optimizari? Sunt notiuni care au sens doar in cazul unei concurente reale.
Nu ai vazut cu arata ofertele la licitatii? Intre 50 si 100% din estimat. Si vorbim de lucrari mamut.
In cazul de fata, salariile platite de compania municipala ar fi fost platite oricum. Aduce mai mult a comunism decat a capitalism. Nu conteaza cat costa mana de lucru, conteaza sa se faca.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Dominik

You're in Steelers Country

voicul

^Din pacate @dr4qul4 are drepate: va costa cat nu face.

Totusi sa nu fim doar negativisti: investitia se amortiza in 1000 de ani si dupa chiar va vom fi pe profit.  :lol:

panzer

TibiV

Sinceri sa fim, HABAR NU AVEM!

Dar daca se schimba primarul, cu siguranta vom afla foarte rapid costul real al companiilor "duamanei".

Daca castiga tot "duamna", nu intreba "cat a costat". Fii fericit, zi "bogdaproste", si asteapta inca 4 ani...  :(
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

GDPR

Apropo de schimbatul primarului, eu sper sa nu se repete episodul Oprescu de la pasajul Basarab, mai ales ca firma constructoare e luata in vizor, ca toate companiile municipale.

hefaistos

Si eu sper ca noul primar sa nu considere ca tot ce s-a facut e prost deci trebuie abandonat/demolat. De-asta mi-as fi dorit ca pana la alegeri pasajul sa aiba toate lucrarile facute, mai putin tablierul asfaltarile si restul de maruntisuri. Iar lucrarea sa se inchida, fie prin compania municipala (care pana la urma nu s-a miscat rau - nu stim costurile, darv asta e alta poveste) fie prin licitatie.   
Din pacate obiectivul acesta nu va fi atins.
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

panzer

@Tibi: la asta ma gandeam si eu. Nu cred ca au contabilitate pe proiect. Vom afla doar bugetul total.

De plictiseala insa am gasit la ei pe site Raportul Consiliului de Administratie pe 2019. Citat din Raport pentru 2019:

QuoteÎn cursul anului 2019 Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București S.A. a realizat venituri în sumă totală de 24.073.024 lei cu un volum al cheltuielilor în valoare de 39.336.009 lei, înregistrând pierderea de 15.262.985 lei.

In principal banii s-au dus la Grant si Straulesti. Multe lucrari de topo si altele mai marunte. 
Aveau 300 angajati cu totul la final de 2019. Salariul mediu brut: 7100 lei.
Cu investitiile in echipamente si licente (nici n-am stiut ca licentele de CAD pot ajunge la 8000 euro) si office-uri, nu cred ca au risipit prea multi bani. Am vazut ca s-au miscat bine si pe Grant si pe Straulesti.

Pai nu trebuiau sa fie 52 mil lei numai pentru Grant? Unde sunt sumele astea foarte mari de care ii acuza lumea?
Bugetele erau intr-adevar f mari ~ 343 mil lei, dar au realizat doar 7%, exact 24 mil.

Intre noi fie vorba: 39.3 mil lei ~= 8.1 mil euro, sunt "sumitze" la banii Bucurestiului. Cred ca "planul" era mult mai ambitios, dar s-au speriat cand a sarit lumea pe ei.

Trebuie insa sa asteptam pana la anul sa vedem cat a costat pasajul de la Dna Ghica.

Concluzia mea: daca prin absurd ar fi cheltuit toti cei 8 mil euro pt juma de Grant + Straulesti nu este o suma mare. Daca luam in calcul ca ar fi trebuit sa stam 2 ani dupa licitatii tampite la Straulesti deranjul era mult mai mare pt noi bucurestenii, decat ce comisioane sau salarii de rude or fi in alea 8 mil euro!

@Adi: nu cred sa se repete situatia Oprescu. Ala a oprit tot pana au mai trecut odata oamenii pe la caserie. Nu cred ca Nicusor sa faca asta. Iar Dna Galina Blanca nu are de ce sa isi faulteze singurul ei proiect.

In orice caz: daca termina mai repede decat Strabag la Mogosoaia o sa fie o mare rusinica pt capitalisti vs comunisti. Astia au deviat deja aproape toate utilitatile inclusiv termoficare, iar Strabag o lalaie cu o linie de joasa tensiune de 3 luni.

GDPR

Departe de mine banuiala ca N.D. ar cere "atentii". Dar de oprit poate sa opreasca lucrarea (prima data am scris "opreaca" cu gandul la Oprescu :)), pe motiv ca transportul auto trebuie descurajat sau ca lucrarea e suspecta fiind executata de una din companiile municipale. Am zis si ma repet, nu l-am auzit pana acum pe distinsul candidat spunand ceva despre planurile cu privire la lucrarile de infrastructura rutiera aflate in desfasurare sau in pregatire, asa ca ma pot astepta la orice.

hefaistos

Eu sper sa aiba maturitatea necesara sa termine lucrarea. De altfel cred ca e singura din "multele" lucrari de infrastructura rutiera lasate neterminate :
- Fabrica de glucoza terminata
- Pasajul Nicolae Grigorescu terminat
- Pasajul Ciurel pe teava

Eu alte lucrari facute/continuate de "duamna" nu stiu. Aduceti-mi aminte va rog.   
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

GDPR

Largire Prelungirea Ghencea si ar trebui reabilitata si cealalta jumatate a podului Grant, nu? As mai adauga si etapa 2 a strapungerii Nicolae Grigorescu - Vitan Barzesti, aflata in stadiu de pregatire.

hefaistos

Ma refeream la lucrări pe care le-a început sau le-a preluat și pe care le-a adus spre sfârșit. Pentru ca important nu e sa construiești important e sa dai spre utilizare.

Cristi N

S-a deschis breteaua pe langa pasaj dinspre Lacul Tei spre Colentina si acum accesul in intersectie se face pe 2 benzi plus 1 de obligatoriu la dreapta cu verde intermitent.

office.laurentiu

Da, si se circula foarte bine ca pe Waze inca apare inchis... tot traficul este pe Teiul Doamnei :))
Cunoaste cineva cat mai dureaza breteau de coborare dinspre Delfinului spre Colentina, care momentan este inchis total ?

Cristi N

Cred ca mai dureaza ceva timp, sper sa termine mai repede lucrarea de canalizare de pe Colentina care a gatuit traficul la 1.5 benzi din 3.
In seara asta am observat ca au aparut vreo 5-6 grinzi stocate in dreptul str. Laptari Tei.