[B] Pasajele Petricani-Doamna Ghica-Chisinau

Started by Ionut, April 05, 2012, 04:32:56 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

paulmare

^ Termina in doua luni fara probleme, cu schelele sunt aproape gata

office.laurentiu

Am observat iar o pauza pe santier ! Cel putin dupa 15:00 nu mai este nimeni in santier. Dimineata mai sunt miscari pe acolo ? Cred ca betonul s-a uscat dupa 3 saptmani :)) sau este unul special care se usuca la primavara ?
Vorbeam cu paznicul din santier si spunea ca au termen 1 septembrie.

Earthchild

Quote from: office.laurentiu on July 20, 2023, 09:25:55 AMCel putin dupa 15:00 nu mai este nimeni in santier.
Te-ai gândit că poate lucrează după program de caniculă?  ;)

survola

Dar înainte de ora 15 mai lucrează câte ceva?

nirolf

Marți dimineață am văzut câțiva muncitori pe pasaj, dar nu știu ce făceau.

TibiV

De la @adix aka Albertoi Costea: [20 IUL 2023] Pasajul Doamna Ghica Bucuresti

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

danutzu_1069

Fisuri superficiale in beton?
Ca presupun ca nu deseneaza figuri geometrice.....

MrConnaisseur

Posibil fisuri datorate contractiilor la uscare a betonului. Le colmateaza cu rasini polimerice.

danutzu_1069

Umbla vorba prin târg cum ca pasajul "s-a lăsat" cu 3 cm, ceeace este în parametrii. În proiectare "s-au prevazut" 5 cm, dar știm ca încă nu este asfaltat...

hefaistos

Sa "lasat" din deformarea suprastructuri sau din tasarea fundației? E vorba de tasare în 4 ani, de când sunt elevație turnate, sau din ultimele luni, când s-a încărcat structura cu otel și beton?
Dacă tasarile sunt "sanatoase" pot fi compensate.
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

danutzu_1069

Din deformarea suprastructurii, evident....
Fundatia nu are voie sa se "lase"...

BogdanSt

Orice fundatie are tasări asumate prin proiect. Doar daca fundatia ar sta pe un pamant infinit rigid, nu ar exista tasări.
Orice construcție va avea deformații de mai multe tipuri. Important e ca ele sa se încadreze in limitele asumate prin proiect.
A spune ca pasajul s-a lasat 3cm e ceva foarte vag si foarte relativ. Pasajul are multe elemente si multe deschideri și fiecare dintre ele are o anumită deformație.

MrConnaisseur

Reazemele au sistem de fundare indirecta (prin piloti) care transmit eforturile in sol stabil. Asta este rolul lor, tocmai pentru a preintampina fundarea in pamanturi necoezive.
Nu stiu de unde vorbele astea "prin targ" neasumate dar nu merita dezbatute.

danutzu_1069

Vorbe auzite in santier... la discutii intre ingineri
Ca oficial nu o sa-ti zica nimeni.... pentru ca nu prezinta relevanta pentru publicul larg

TibiV

De la @adix aka Albertoi Costea: [25 IUL 2023] Pasajul Doamna Ghica Bucuresti

Mama proștilor este mereu gravidă... :)