[B] Pasajele Petricani-Doamna Ghica-Chisinau

Started by Ionut, April 05, 2012, 04:32:56 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

cezar-mario2012

Cei de la TCMB au spus că vor începe montarea predalelor înainte de finalizarea montării în întregime a tablierului. In momentul când pe partea dintre piciorul Tei și culeea Tei sunt finalizate toate sudurile vor începe montarea predalelor.
Această informație o am de la un inginer de pe șantier cu care am discutat când s-au montat segmentele mari.

Tavi

cezar-mario2012

danutzu_1069

@cezar-mario2012 , îmi exprim rezerva fata de ceea ce a spus inginerul... nu știu daca este OK sa încarci un segment, când încă nu ai toata structura pe poziție si sudata la final...
Poate colegii de meserie sa ne lămurească...

office.laurentiu

Am discutat astazi cu inginerul sef, si este exclusa aceasta operatiune pana nu se sudeaza tablierul complet, se vor scoate reazemele temporare si ulterior se completeaza cu predale. Acestea sunt comandate si urmeaza sa ajunga in santier in februrarie.
Inca o chestiune aflata ieri este faptul ca vor continua cu tablierul de la mijloc spre rampa Pantelimon, si nu vor incepe in sensul opus.

Tavi

^Normal! Altfel riscă să le iasă două poduri  :lol:

adix

Salutare!
Imagini de la Pasajul Doamna Ghica.
O zi buna tuturor!

survola

Blocuri și autoturisme, multe autoturisme.

BIGRED1984

Alea sunt multe ? Se poate si am vazut mult mai multe masini in acea zona, blocaje majore.

Cristi N

Trebuie luat in considerare ca in zona sunt numai blocuri de ~10 etaje. Cartierul Tei este crunt la capitolul asta.

Se vor amenaja niste parcaje sub tablier dar nu vor fi nici pe departe suficiente pentru necesarul din zona.

cezar-mario2012

Din spusele primarului locurile de parcare desființate sunt mult mai multe decât ce vor fi create sub pasaj. Sub pasaj vor fi puține 20- 30 locuri de parcare.

Lyvyoo

Nu e nevoie decat de amenzi si politie pusa pe treaba, acum ca exista si lege pentru locali. In zona de case dintre rampa Delfinului si Kaufland COlentina s-au creat si se vor mai crea sute de locuri de parcare pe strazile cu sens unic. Momentan sunt si gratuite. Locuitorii din zona trebuie doar sa aiba buna-vointa sa faca putin sport mergand 5min poate 10 pe jos, pana la masina. Eu m-am mutat recent din zona aceea dar acolo unde m-am dus m-am interesat daca am loc de parcare sau daca se poate parca in siguranta. Pe langa cei cu locuri desfiintate datorita pasajului, sunt mult mai multi care s-au mutat in zona sau si-au cumparat masina cu gandul ca o vor parca pe trotuarul Colentinei, pentru ca stiau ca nu au unde. Deci tot eu ca pieton eram de vina cand mergeam pe acel trotuar si eram claxonat sau se ambala motorul in spatele meu pentru ca s-a fortat limita de locuri, proprietarii stiind ca zona e full. Acum dupa refacerea strazilor daca refuza si parcarea pe acele sensuri unice din cvartal, sa fie sanatosi dar zona dna Ghica arata oribil si primaria are tot dreptul (nu si cojones) sa puna stalpisori si sa ridice majoritatea masinilor parcate ilegal. Alfel calitatea locuirii va fi jalnica, tinand cont ca un pasaj le va trece pe la geam, traficul va fi in continuare infernal si dupa deschidere (blocaj Lukoil si giratoriu Heliade intre vii), iar trotuarele si mai sufocate de masinile care acum se vad in clip parcate pe mijlocul drumului langa ambele rampe.

survola

Din acest punct de vedere jos pălăria pentru primarul de la S4, a eliberat trotuarele, ca să spun așa.
Cu bolarzi, cu amenzi, cu ridicarea celor ,,neatenți", cu taxe pe locurile de parcare.
Altfel este dezastru, nesimțire și indisciplină peste tot.

Cristi N

Se vor monta stalpisori dar la finalizarea santierului si tot atunci se vor aranja spatiile verzi din zona.

Amenzi se dau cu duiumul de cand s-a schimbat legea si proprietarul poate fi sanctionat daca nu comunica PL cui a incredintat autovehiculul. Inca e la inceput actiunea si dureaza ceva timp pana se indeplinesc termenele de trimitere prin posta a notei de constatare, afisarea la domiciliu si emiterea amenzii efective.

Quote1873 note de constatare şi 712 amenzi au fost date de poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulație și Ridicări Auto Sector 2, în perioada 12 decembrie 2022 - 3 ianuarie 2023, în mai puţin de o lună de la intrarea în vigoare a legii care permite Poliției Locale să cheme proprietarii mașinilor parcate ilegal pentru a declara cine a condus.
Sursa

De prin martie ar trebui sa inceapa si ridicatul celor parcati neregulamentar, drumul critic e santierul platformei de depozitare de pe Aleea Bistricioara. Dupa ce e finalizata se poate da drumul la treaba.

cezar-mario2012

@Lyvyoo eu cred că nu prea ai mers străduțele lăturalnice dinte Str. Doana Ghica și Str. Electronici, nu sunt locuri disponibile pe străzile de acolo, sunt pline de mașini, ziua poate mai găsești ceva locuri, dat după 16 este moartea...