News:

Doar 30 minute de editare!
Poți edita propriul mesaj timp de doar 30 minute după ce l-ai scris!

Main Menu

Energie solara

Started by Ionut, November 03, 2016, 07:50:45 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pest1969

Doar cu storage (baterii&hidrogen). Dar probabil nu cu generatia actuala de baterii.
Chiar daca ai eoliene in Dobrogea, Sicilia si Grecia care sa-ti acopere consumul simultan pentru toate regiunile, tot vei da de momente cand nu bate vantul in niciuna dintre zonele astea.

shift2rail

#61
Randamentul de conversie power-to- H2 e mizerabil, mai degraba CCS, ar trebui sa pregatim un portofoliu de depozite geologice potentiale ptr a stoca masiv CO2-iul din generare si industriile greu de decarbonat.
Danezii se misca f bine cu stocajul in M Nordului.

Alternativ, 3 reactoare EPR de 1.6Gw bucata si ai rezolvat tot mixul energetic.

nirolf

QuoteNumărul prosumatorilor este în continuă creștere, la finele lunii aprilie 2023 fiind înregistrați 63.162 prosumatori, care dețineau o capacitate de producție de energie din surse regenerabile de 753 MW putere instalată, a declarat președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei, George Niculescu.
[...]

"Având în vedere evoluția numărului de prosumatori în anul 2022 și primul trimestru al anului 2023, se constată o creștere cu aproximativ 47.000 a numărului de prosumatori în ultimele 12 luni (aprilie 2022 - aprilie 2023), respectiv o creștere a puterii instalate de către prosumatori cu peste 600 MW în ultimele 12 luni. Conform analizelor ANRE, 88% din prosumatori sunt persoane fizice și totalizează o putere instalată de 364 MW, iar 12% din numărul de prosumatori sunt persoane juridice și totalizează o putere instalată de 388 MW", precizează ANRE.


Sursa

TibiV

Cool... Prosumatorii fac cat o unitate/reactor de la CNE Cernavoda...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

TVlad


dr4qul4

adica sunt sanse bune ca la vara sa nu mai sara siguranta cand pornim AC-ul?
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

nirolf

#66
Da, dar bănuiesc că doar dacă ai prosumatori în cartier. În cartierele de blocuri mai greu. Există un ONG care a montat experimental panouri pe câteva blocuri din București și înțeleg că vor să se extindă.

QuoteCum își pot pune panouri fotovoltaice pe blocuri asociațiile de proprietari din București. ONG-ul ÎntreVecini asigură suport de câte 15.000 de euro pentru fiecare proiect

Proiectul-pilot s-a desfășurat cu succes în sectorul 6 al Capitalei, iar în prezent Asociațiile de proprietari din sectoarele 1, 2, 3, 4 și 5 se pot înscrie în proiect pe platforma intrevecini.ro, unde vor regăsi și un ghid explicativ despre cum pot deveni prosumatori la bloc. Ulterior, proiectul va fi extins și în alte orașe din România, din dorința de a crea cel puțin o comunitate ÎntreVecini în fiecare județ din țară.

Până pe 10 iulie 2023, asociațiile de proprietari din București (din sectoarele 1, 2, 3, 4 și 5) se pot înscrie gratuit în proiectul ÎntreVecini, pe platforma intrevecini.ro, pentru a beneficia de susținerea financiară care acoperă montarea panourilor fotovoltaice pe bloc și suport în organizarea unor activități sustenabile în comunitate.




Sursa

GIV

oare de unde provin banii ong ului ? nu par putini deloc,,,

nirolf

De la Soroș, normal.

Scrie în articol, din acest an sponsorul principal al ONG-ului este BRD.

rota

cred ca e prima data cand depasim 800MW din solar, daca o tinem asa cu investitiile, cred ca depasim anul acesta bariera de 1gw


Powered by API/PUM imgur uploader
Bucovina sustine autostrada A7
Pariu 500 lei: UMB termina tot Buzău - Focșani, 4 loturi, 82 km pana in 5 iulie 2025!

dumbravaandrei

anul asta cam greu de trecut, dar la anul ar trebui sa fie obisnuinta...

rota

cred ca nu ma uit eu unde trebuie  :lol:

"În acest moment, România are 3 GW de energie eoliană, capacitate neschimbată de peste 10 ani, şi 1,5 GW de proiecte solare. Potrivit PNIESC, eolienele ar putea ajunge la 5,3 GW în 2030, iar solarele la 5,1 GW. Într-un scenariu realist de dezvoltare, eolienele pot ajunge la 6 GW, iar solare la 7,4 GW, iar în cel mai optimist scenariu capacitatea eolienelor ar putea fi de 10,2 GW, iar cea a solarelor de 16,5 GW în 2030. Mai toţi specialiştii din piaţă cu care a interacţionat ZF până acum dau ca cel mai probabil scenariul în care România va termina anul 2030 cu 10 GW noi de energie eoliană şi solară."
sursa
Bucovina sustine autostrada A7
Pariu 500 lei: UMB termina tot Buzău - Focșani, 4 loturi, 82 km pana in 5 iulie 2025!

nicolaem

am avut 900 zilele trecute deci e posibil sa depasim si 1GW.
Nu imi fac deloc griji ca nu se vor instala cativa GW de eoliene si fotov, proiectele sunt in stadii avansate.
mai important si mai complicat va fi cu nuclearul de la Doicesti si termocentrala de la Mintia pe gaz, f necesare ambele pt echilibrare si asigurare energie cand restul nu bate vantul si nu e soare.

carutasul

Azi și pe solar și pe eolian e zero. S-or fi stricat contoarele sau chiar nu mai e cerere? Că ar fi ciudat, e mereu aceeași structură a consumului, doar de la vecini mai poate veni.

GIV

@carutasul acum eolian 317 foto 530 :lol:  cred ca e un bug pe undeva poate.. :lol: