Petrol si gaze naturale

Started by stangabriel, January 14, 2015, 02:17:12 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

paulmare

^ da https://www.depogazploiesti.ro/ro/activitate/depozite/bilciuresti

https://hotnews.ro/de-ce-s-au-golit-atat-de-repede-depozitele-de-gaze-ale-romaniei-nimeni-nu-se-astepta-explicatiile-transgaz-1899568
Zice domnul manager,  Avem foarte mare noroc cu investițiile pe care le-am făcut în ultimii ani pentru echilibrarea sistemului", a continuat el.

Inseamna ca poate alimenta Braziul, CET Vest si termoficarile din Bucuresti, Ploiesti etc cu gazul de la Ghercesti Dolj unde 99.5% plin - aiureli

E bine oricum ca au anuntat si transgazul lucrari la magistrale in Oltenia , si Depogaz Ploiesti are proiect mare la Balciuresti sa creasca capacitatea, foarte bine daca reusesc sa le faca

Harry

Telvanni

Bucuresti, Sector 1, strada Constantin Aricescu.
Se inlocuieste conducta de gaze la pachet cu racordurile catre consumatori.

Am observat ca mai nou se foloseste o conducta dintr-un material plastic, probabil nu are moarte. Sudura se face la cald, cap-in-cap.

Am mai observat ca este montat si un conductor, un nene de pe santier mi-a spus ca este pentru detectarea pozitiei conductei. Se pune curent pe el si cu un aparat se poate "citi" pozitia conductei.

Cristi N

Teava este din PEHD - PoliEtilena de Inalta Densitate si acelasi material se foloseste la conductele de apa, pe ultimele le recunosti dupa dunga longitudinala albastra in loc de cea galbena.

Sunt 2 tipuri de imbinare a conductelor:
  • electrofuziune - vezi piesa cu cei doi conectori de alama din penultima ta poza - Prezentare aparat: link
  • termofuziune -  sudura cap la cap cu o placa de incalzire si presa hiddraulixa - vezi aparatul din ultima ta poza

Nu stiu cum vor proceda la tine, daca teava va fi instalata prin sapatura clasica sau prin foraj orizontal. Daca se foloseste ultima varianta, teava va fi ingropata direct in sol fara elemente de avertizare - nisip si banda. Acest tip de pozare creste riscul de a fi deteriorata cu ocazia unor sapaturi pentru alte utilitati.