Petrol si gaze naturale

Started by stangabriel, January 14, 2015, 02:17:12 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Harry

ORGANIZAREA EXECUȚIEI LUCRĂRILOR DE CONSTRUCȚII AFERENTE "PROIECTULUI DE
DEZVOLTARE GAZE NATURALE MIDIA – STAȚIE DE TRATARE A GAZELOR", COMUNA CORBU,
JUDEȚUL CONSTANȚA,

Denumirea titularului: Black Sea Oil & Gas S.R.L.

Black Sea Oil & Gas S.R.L. (BSOG) este titular și operator al Perimetrului XV Midia, Suprafața contractuală B (Perimetrul XV Midia) situat în platoul continental al Mării Negre aparținând României, în baza Acordului de concesiune pentru explorare, dezvoltare și exploatare petrolieră în perimetrele XIII Pelican și XV Midia, încheiat cu Agenția Națională pentru Resurse Minerale și aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 43 din 22.01.2014, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 69 din 28.01.2014. Descoperirile de gaze naturale "Ana" și "Doina" se află în Perimetrul XV Midia, localizat în partea de Vest a Mării Negre, la cca. 110 km către Est de Constanța. În scopul exploatării acestor descoperiri de gaze naturale, BSOG intenționează să demareze "PROIECTUL DE DEZVOLTARE GAZE NATURALE MIDIA" (Proiectul MGD) ce va asigura producția gazelor naturale, transportul acestora la țărm și tratarea lor in scopul atingerii parametrilor necesari injectării acestora in Sistemul National de Transport (SNT) operat de SNTGN Transgaz SA si predarea acestor gaze naturale în SNT. Producția de gaze naturale din descoperirile ,,Ana" si ,,Doina" este planificată sa înceapă în trimestrul I din anul 2020.




Harry


Harry


TibiV

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Harry

mailul de la minister, pozele-s mai vechi de ieri cred abia acum pe seara mi-ama dus aminte de ele :)))

Ionut

Black Sea Oil & Gas semnează cu Engie acordul de vânzare pentru furnizarea de gaze naturale din proiectul Midia

Compania petrolieră Black Sea Oil & Gas (BSOG), deţinută de Carlyle International Energy Partners şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), împreună cu partenerii săi de concesiune, Petro Ventures Resources şi Gas Plus International, au anunţat, marţi, semnarea la Paris acordului de vânzare a gazelor naturale cu Engie, prin intermediul filialei sale Engie Energy Management România, pentru livrarea de gaze naturale din Proiectul Dezvoltare Gaze Naturale Midia (proiectul MGD). "Potrivit acestui acord, care va fi aplicabil doar în cazul obţinerii deciziei finale de a investi în proiectul MGD, Engie va achiziţiona gaze naturale din zăcămintele Ana şi Doina pe o perioadă de minim 10 ani, în conformitate cu legislaţia românească. Volumele contractuale preconizate la finalizarea proiectului reprezintă 0,5 miliarde de metri cubi de gaze pe an", se arată în comunicat.

Gazele vor fi livrate la punctul de intrare Vadu în Sistemul Naţional de Transport al gazelor naturale din România, potrivi companiei. "Proiectul MGD constă în săparea a cinci sonde de producţie (o sondă submarină la Doina şi patru sonde de producţie la Ana), un ansamblu submarin de producţie pe zăcământul Doina care va fi conectat printr-o conductă de 18 km la platforma de producţie monitorizată şi operată de la ţărm, amplasată pe zăcământul Ana", se arată în comunicat. O conductă submarină de 126 km va asigura transportul gazelor de la platforma Ana la ţărm, până la noua staţie de tratare a gazelor (STG).

News.ro

Ionut

Schimbări privind vânzarea benzinei la pompă, de la 1 ianuarie 2019. Ce sunt obligaţi prin lege să facă furnizorii de carburanţi

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege potrivit căruia furnizorii de carburanţi vor comercializa de la 1 ianuarie 2019 benzina cu un conţinut de biocarburant de minimum 8% în totalul volumului comercializat către consumatorii finali într-un an calendaristic. De asemenea, legea prevede că furnizorii de benzină sunt obligaţi să afişeze spre informare consumatorilor o etichetă într-o poziţie vizibilă, de mărime adecvată, astfel încât caracterele etichetei să fie vizibile şi uşor lizibile, care să conţină conţinutul de biocarburanţi, cifra octanică ,,research", existenţa aditivilor metalici, dacă este cazul.

Mediafax

Ionut

Black Sea Oil&Gas face încă un pas pentru scoaterea gazelor din Marea Neagră. A angajat GSP să exploateze Perimetrul Midia

Black Sea Oil&Gas SRL a anunţat vineri că, împreună cu partenerii săi de concesiune, Petro Ventures Resources SRL şi Gas Plus International BV, au acordat firmei GSP Offshore SRL contractul de antrepriză generală pentru toate lucrările offshore şi onshore constând în serviciile de proiectare, achiziţie, construcţie, instalare şi punere în funcţiune, precum şi Contractul de foraj pentru sondele de dezvoltare, în vederea realizării Proiectului Dezvoltare Gaze Naturale Midia localizat în platforma continentală a Mării Negre aparţinând României. Construirea întregii infrastructuri a proiectului se va realiza în aproximativ doi ani. Estimăm că 70% din costurile aferente activităţilor contractate, care reprezintă majoritatea costurilor totale ale proiectului în valoare de 400 milioane de dolari, vor reprezenta aport din România.

Adevarul

Ionut

Noi resurse de gaze naturale au fost descoperite în România: unde se află zăcământul

OMV Petrom S.A. (OMV Petrom), cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a descoperit noi resurse în imediata apropiere a infrastructurii existente în judeţul Vâlcea, Oltenia. Sonda Mamu 4317 a fost forată în proximitatea zăcământului Mamu, la o adâncime de aproximativ 4.400 de metri şi a confirmat existenţa gazelor şi condensatului. Datorită proximităţii faţă de infrastructura existentă, sonda a intrat în producţie la sfârşitul lunii octombrie, cu un volum iniţial de peste 190.000 m3/zi (circa 1.100 bep/zi). Investiţiile în foraj şi pentru conectarea sondei Mamu 4317 la infrastructura existentă s-au ridicat la aproximativ 10 milioane de euro. Zăcământul Mamu se află în producţie din 1980, dar continuă să fie unul dintre zăcămintele cu cea mai mare producţie din portofoliul OMV Petrom. Producţia curentă a acestuia este de aproximativ 4.500 bep/zi. Dacă ar fi utilizată doar pentru încălzire, producţia anuală a zăcământului Mamu ar putea asigura încălzirea pentru aproximativ 180.000 de locuinţe.

"Majoritatea zăcămintele de gaze din România au intrat în producţie cu zeci de ani în urmă, sunt mature, iar producţia lor este în declin. OMV Petrom continuă să investească în explorare şi activităţi de producţie pentru a limita acest declin şi pentru a asigura securitatea aprovizionării cu energie. În primele zece luni ale anului, ne-am intensificat investiţiile cu peste 40% faţă de perioada similară a anului trecut şi am forat 89 de sonde noi şi sidetrackuri. Acestea se adaugă celor 9 miliarde de euro deja investite în Upstream, în România, în perioada 2005-2017", a declarat Peter Zeilinger, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil de Upstream.

Adevarul

Harry

Noi poze de pe santierul BRUA, (tot de la minister)












Harry

BRUA pe timp de iarna, tot de la min










tom_sawyer

Transgaz: Vom racorda toate localităţile din ţară la gaz metan.

Doar 3 milioane de locuinţe din cele 8,5 milioane sunt conectate la gaz în România

Ion Sterian, director general al Trans­gaz, a anunţat ieri la o conferinţă or­ganizată de Aspen la Ploieşti că Trans­gaz are în programul de dezvol­tare un proiect de peste 3.200 de km de con­duc­tă care să racordeze toate localităţile ţării la sis­temul naţional de gaze, şi ulterior la partea de distribuţie, şi care să ajute la relansarea in­vestiţiilor în ţară.

Reţeaua de transport actuală a Transgaz are 14.000 km, iar reţeaua totală are 50.000 de km, în condiţiile în care Ungaria are în total 100.000 de km. România este pe locul 4 la producţia de gaz în UE, cu aproape 9 mld. mc pe an, în timp ce Ungaria importă 90% din consum.

,,Zilele următoare se va lansa cea mai ma­re licitaţie din ţară, care are loc în acest an. Lici­ta­ţia va fi  de aproximativ 300 de milioane de euro, iar banii vor merge spre conducta Tuzla - Po­dişor, care să preia gazele din Marea Nea­gră", a spus Ion Sterian. Aceasta este conducta care va aduce gazul din Marea Neagră la staţia Podişor, în judeţul Giurgiu. Sterian afirmă că acest gaz va fi consumat local.

,,Din discuţiile mele cu investitorii din Marea Neagră şi din declaraţiile lor publice, ga­zele vor intra în sistemul naţional de trans­port al României. Prima lor ţintă este piaţa locală, aici programele de guvernare trebuie să ducă la relansarea investiţiilor în România pe partea de chimie, petrochimie."

ZF

Harry

Pe surse:

Dupa ce au fost demarate discutiile preliminare privind vanzarea Petromar care Grup Servicii Petroliere, grupul OMV se pregateste pentru o noua tranzactie gigant.

Astfel nu mai putin de 19 campuri petrolifere detinute in Romania vor fi vandute catre Mazarine Energy Romania SRL, subsidiara locala a gigantului american Carlyle Group, cu relatii in industria de aparare a Statelor Unite.

Harry

Update de la BRUA via Min Ec.


















tom_sawyer

#194
95% din locuinţele din Ungaria au acces la gaze naturale, iar în România numai 30%

În 1999, 70% din gospodăriile din Ungaria erau consu­ma­toare de gaze naturale. În 2007, peste 76% din gospodării erau conectate la o reţea de gaze, iar în prezent ponderea este de 95%. Aceasta într-o ţară cu resurse locale de gaze în de­clin puternic. Spre exemplu, producţia acestui com­bus­tibil în România este de cinci ori mai mare decât în ţara vecină.

ZF