News:

.

Main Menu

Petrol si gaze naturale

Started by stangabriel, January 14, 2015, 02:17:12 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

dr4qul4

se numeste lobby.
Te plangi ca e scumpa motrina si paltesti jurnalisti ca sa scrie ca alimentezi din Bulgaria, in speranta ca vor scadea preturile.

Singura statistica de luat in considerare este cea ca cantitatii de combustibil vandute in romania. Inainte si dupa acciza. Ar trebui sa avem o crestere egala cu cea a PIB-ului.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

perfidus

Da, o fi si cum zici tu.
De unde luam statistica asta? De la ANAF? :D.
Autostrada Pitesti - Craiova (A12) e ingropata. Se prefigureaza Drumul Expres CrPit (DEx12).; Contract semnat Tr.1 12.2018 - Tirrena Scavi ; Tr.2/L1&L2 finalizat - Spedition UMB ; Semnare contract Tr.3 si Tr.4 16.09.2020  - Spedition UMB ; Licitația pentru ,,Centura de ocolire Craiova Varianta Sud DN 56- DN 55- DN 6" - contract semnat 14.01.2022 - Rizzani de Eccher; "Constructia Variantei de Ocolire Targu Jiu – Finalizare Lucrari" - contract semnat 22.09.2020 - S.E.C.O.L. - stadiu lucrari 60%; "Reabilitare DN 6, Alexandria – Craiova, Lot 2: km 132+435 – km 185+230 – Relicitare" - contract semnat in 08.03.2022 - Ozaltin Inșaat

istvan78

Quote from: dumbravaandrei on December 11, 2017, 09:07:52 AM
La harburile alea de-o seama cu stra-stra-stra-stra-bunica provoaca temperaturi prea mari iar bloc-motorul si alte elemente nu sunt construite pentru detonari atat de puternice in cilindru (on long term).
Fals cap-coada.
Detonarile (vb. de motoare cu aprindere prin scanteie - "benzinare") trebuie evitate cu totul. De asta exista CO minima impusa de producatorul motorului. Dar etanolul are CO echivalenta foarte mare (RON 120-135, MON 100-106), deci adaugarea de etanol la benzina ii creste CO, asigurand rezistenta mai mare la detonare. De asemenea, puterea calorica a etanolului este semnificativ mai mica decat a benzinei conventionale, deci nici vorba de temperaturi mai mari.
La concentratie foarte mare (peste 40% din unele surse), poti incepe sa ai probleme cu lubricitatea, presiunea vaporilor, sau continutul de oxigen, dar cu certitudine, la 8% nu ar crea probleme tehnice niciunui motor.
Mai degraba e o problema de fezabilitate economica: cat etanol merita produs si directionat catre combustibili auto, inainte ca impactul asupra mediului al agriculturii aferente, si impactul asupra pietei alimentelor sa devina negativ?

rizzuh

Adică ori punem în benzînă ș-o ardem, ori punem în țuică ș-o bem!

istvan78

Ori cultivam altceva de mancare pe acelasi teren. Dar mergem in OT...

Ionut

2017, anul "exploziei" de la pompa de carburant. Preţurile au crescut cu 19% în doar şase luni

La data de 18 decembrie (ultimele date disponibile) preţul mediu de la benzinăriile din România era de 5,16 lei pe litru, iar la motorină de 5,27 lei pe litru, potrivit datelor Oil Bulletin, serviciul de monitorizare a pieţei carburanţilor din Uniunea Europeană.

Care era situaţuia la jumătatea anului? Potrivit aceloraşi date, în 3 iulie, preţul mediu la benzină era de 4,52 lei pe litru, iar la motorină de 4,43 lei pe litru. Aşadar, în jumătate de an, benzina, raportată la aceste valori medii, s-a scumpit cu 64 de bani pe litru, iar motorina, de departe cel mai consumat carburant din România, cu 84 de bani pe litru. Aşadar, un plin de motorină, de 50 de litri, este mai scump acum cu 42 de lei decât în urmă cu şase luni.

Economica.net

Ionut

Transgaz a depus, la Chişinău, oferta pentru Vestmoldtransgaz, partenerul proiectului Iaşi-Ungheni

Acţionarii Transgaz au aprobat, în adunarea generală extraordinară din 11 decembrie, ,,înfiinţarea, pe teritoriul Republicii Moldova, a unei societăţi cu răspundere limitată" şi ,,mandatarea Consiliului de Administraţie al Transgaz pentru mărirea capitalului social al societăţii cu răspundere limitată înfiinţată pe teritoriul Republicii Moldova, în vederea participării cu succes la procedura privatizării Vestmoldtransgaz.

Societatea Vestmoldtransgaz a fost înfiinţată în anul 2014 pentru a gestiona reţeaua de transport gaze Iaşi-Ungheni şi pentru a presta servicii de transport al gazelor naturale pe teritoriul Republicii Moldova. Vestmoldtransgaz a fost scoasă la privatizare de Guvernul Republicii Moldova, la un preţ de 180 de milioane de lei moldoveneşti (8,8 milioane de euro), cu condiţia investirii a 93 de milioane de euro în următorii doi ani. Autorităţile de la Chişinău şi-au argumentat decizia prin ,,nevoia de a accelera lucrările de construcţie a conductei Ungheni-Chişinău şi de a nu evita contractarea de împrumuturi în acest scop".

Mediafax

Ionut

Efectul pervers al majorării accizei la carburanţi:
statul încasează mai puţini bani decât anul trecut, deocamdată


Încasările bugetului general consolidat din accize au fost, în primele 11 luni ale anului, de 24,12 miliarde de lei, cu 873 de milioane mai puţin decât în primele 11 luni ale anului trecut, potrivit execuţiei bugetare pentru 11 luni din acest an, publicată de Ministerul Finanţelor. Aşadar, în termeni nominali, de la începutul anului până acum încasările din accize sunt cu 3,5% mai mici decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, lucru parţial explicabil prin faptul că tot anul trecut statul a colectat o acciză mai mare la carburanţi- conţinea şi cei şapte eurocenţi pe litru, care au fost scoşi din acciză la 1 ianuarie 2017.

Economica.net

Ionut

Investiţiile pe termen lung în petrol au atins un nivel record.
Perspectivele pentru 2018 sunt promiţătoare


Semnele că OPEC câştigă războiul cu producătorii care exploatează zăcămintele de şist din Statele Unite atrag managerii de fonduri, ale căror plasamente care mizează pe creşterea cotaţiilor petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referinţă pe piaţa americană, şi a petrolului Brent, de referinţă la Londra, au atins niveluri record în decembrie.

"Cel puţin în prima jumătate a anului 2018, investitorii vor rămâne destul de optimişti. Iunie aa fi un moment de cotitură, pentru că atunci vom afla despre retragerea acordului (de reducere a producţiei de petrol n.r.) şi, dacă OPEC nu va trata subiectul cu diplomaţie, atunci va apărea îngrijorarea că piaţa va fi din nou inundată cu petrol", a spus Ashley Petersen, analist şef pentru piaţa petrolului la firma Stratas Advisors în New York.

News.ro

Balto

Preţul petrolului a atins cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani şi jumătate

Preţul petrolului a atins joi cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani şi jumătate, din cauza îngrijorării investitorilor legată de impactul tulburărilor din Iran asupra ofertei, a măsurilor luate de OPEC şi producători de afara organizaţiei pentru reducerea producţiei şi a temperaturilor deosebit de reci din Statele Unite, care duc la creşterea cererii, transmite Reuters.

În plus, stocurile din Statele Unite au scăzut peste aşteptări, continuând tendinţa consemnată în ultima perioadă de cel mai mare consumator de petrol din lume. Stocurile de produse distilate şi de benzină au crescut însă puternic, ca urmare a activităţilor intense ale rafinăriilor.

http://www.economica.net/pretul-petrolului-a-atins-cel-mai-ridicat-nivel-din-ultimii-doi-ani-si-jumatate_148372.html


Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)


Balto

Gazele naturale pentru populaţie se scumpesc cu peste 8%, de la 10 ianuarie


Autoritatea Naţională de Reglementare a aprobat azi noile preţuri ale gazelor naturale livrate consumatorilor casnici. Costul de achiziţie al gazelor naturale recunoscut furnizorilor creşte cu curca 8,3%, până la valoarea de 88,28 lei kWh.
Furnizorilor li s-a aprobat o creştere a costului de achiziţia de gaze naturale de 0,68 bani/kWh, mult sub ce au cerut. Nivelul este cu circa 8,3 % mai mare decât cel din prezent.

Economica.net
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

Balto

Preţul petrolului, la cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani

Cotaţia barilului de petrol light sweet crude (WTI) la bursa New York Mercantile Exchange a ajuns miercuri la cel mai ridicat nivel din 2014, pe fondul majorării cererii şi al reducerii producţiei anunţată recent de Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC).
Chiar dacă piaţa este acum echilibrată, analiştii avertizează asupra unei posibile supraîncălziri.
Miercuri dimineaţa, cotaţia barilului de petrol light sweet crude cu livrare în luna februarie a crescut cu 0,46 dolari, ajungând la valoarea de 63,42 dolari. Anterior, preţul ajunsese la 63,57 dolari, cel mai ridicat nivel din 9 decembrie 2014.

Economica.net
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

Balto

Prețurile petrolului depășesc niveluri reper: Brent-ul trece de 70 de dolari pe baril, WTI-ul dincolo de 64 de dolari pe baril

Joi, contractele futures cu baza pe petrolul brut de tip Brent au depășit cote de 70 de dolari pe baril pentru prima dată din decembrie 2014. Cererea globală robustă, reducerea producției OPEC și o serie de tensiuni geopolitice au accelerat o tendință ascedentă care a început în luna iunie, potrivit unui raport al CNBC. Cu toate acestea, analiștii consideră că va fi dificil ca prețurile petrolului să mențină câștigurile din această perioadă.

energynomics.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

Balto

Producția de petrol a OMV Petrom s-a redus cu peste 6%, în timp ce volumul de gaze extras a rămas constant

Producția de hidrocarburi a celei mai importante companii petroliere din România, OMV Petrom, s-a micșorat în trimestrul al patrulea al anului trecut cu 6,4% sau 5 mii de barili echivalent petrol pe zi (bep/zi) în comparație cu perioada similară a anului precedent, în pofida majorării cotațiilor medii ale petrolului Brent de la 49,3 la 61,3 dolari pe baril.Dacă producția de gaze naturale a rămas constantă, de 92 mii bep/zi, atât raportată la trimestrul al patrulea din 2016 , cât și la trimestrul al treilea al anului trecut, producția de petrol a companiei s-a redus la 73 mii bep/zi, cu o mie de bep/zi sub rezultatul din trimestrul precedent și cu 5 mii bep/zi sub producția din ultimele trei luni ale lui 2016.

Profit.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)