News:

.

Main Menu

Petrol si gaze naturale

Started by stangabriel, January 14, 2015, 02:17:12 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

nicolaem

https://www.g4media.ro/cj-dolj-anunta-investitie-de-60-de-milioane-de-euro-depozitul-de-gaze-naturale-din-ghercesti-s-ar-putea-transforma-intr-unul-dintre-cele-mai-mari-la-nivel-european.html

Depozitul de gaze naturale de la Ghercești, județul Dolj, se poate transforma într-unul dintre cele mai mari la nivel european, anunță președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

Depozitul va îndeplini condiții de operare la o capacitate de 600 milioane de metri cubi/ciclu, comparativ cu actuala capacitate de numai 150 milioane de metri cubi, informează Agenția de presă Rador.

rota

Acord între România și Azerbaidjan pentru un hub de gaz lichefiat la Marea Neagră

Pentru asta însă este nevoie de construcția unui terminal la Marea Neagră. Cele două state vor finanța împreună lucrările. Între timp, spun specialiștii, România ar trebui să se concentreze pe mărirea producției, în cazul în care iarna va fi grea. sursa

ciulpanescu

Proiectul anterior, din 2010, de interconectare Azerbaidjan-Georgia-România (AGRI) prevedea construirea a doua terminale de gaz natural lichefiat, unul pe litoralul georgian al Marii Negre si celalalt la Constanta, de ce s-a abandonat?

Ponta 2013, in vizita la Baku la intalnirea cu prim-vicepremierul azer Yagub Eyyubov

QuoteVreau să vă asigur că veţi avea întregul sprijin din partea Guvernului României şi implicarea mea personală în aceste proiecte
Cele doua erau benzinariile SOCAR si proiectul AGRI.

Daca tot era in Asia, nu a ratat atractiile turistice din Samarkand-Uzbekistan si Macao in China; a fost inspirat sa-l duca cu el pe Aurescu care sa-l lamureasca ce si cum cum cu AGRI pentru declaratii.

Earthchild

Datorită diferendelor dintre România și Austria nu am intrat nici de data asta în spațiul Shengen. De mâine cred că nu mai alimentez de la OMV sau Petrom.  >:(

dumbravaandrei

lasa ca se bulucesc multi alti compatrioti la schi, peste 2 saptamani... or sa duca profitul direct in AT...
macar daca iei o cafea de la omv, mai platesti si un salariu pe la noi  O:-) O:-) O:-)

Earthchild

Lasă că poți lua cafea și la Rompetrol.

tom_sawyer

Nicio supărare nu e veșnică, dar măcar câteva luni trebuie să simtă că au făcut o măgărie.

Leo-Ph

ar trebui taxati mereu..nu numai cateva luni..ca apoi se cred iar "stapani"

hvm

Din pacate majoritatea sejururilor sunt platite. Oricine renunta cum de fapt le face o donatie cu suma deja platita fiindca nu mai pot anula sau daca anuleaza c aau avut asigurare atunci isi ia banii inapoi de la asigurari nu de la austrieci. Doar daca asigurarea a fost facuta printr-o firma austriaca atunci simt si ei ceva pierdere, altfel doar noi romanii o sa simtim.

Ramane pe alta data c acei care aveau de gand in februarie sa nu se mai duca, eu nu mai am ce face, am platit trebuie sa ma duc. :) Oricum benzina nu prea mai am de la cine sa iau, decat poate de la Rompetrol si Socar. dar cu Socar m-am ars ca am avut probleme odata cu ei asa ca ramane rompetrol unde masina mea nu prea ii place benzina premium de la ei, dar oricum n-am ce face.. iar de la Mol nu iau pe acelasi principiu.... ca Orban nesimtit.
Pariuri: A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe - aici

dumbravaandrei

Eu am avut prin booking și am primit toți banii înapoi. Cazarea era pentru 24-28 dec.

P.S anularea a fost făcută duminică, nu post-vot Schengen. 

Petrol, nu mai consum, doar gaze

mirceaeliade

citeam pe undeva ca si cu intrarea in UE (sau poate NATO) Austria se opunea pana a aparut 'mita' cu Petrom catre OMV

zeckesan

^ garantez că nu era despre NATO vorba acolo unde ai citit tu, din simplul motiv că Austria nu e în NATO

mirceaeliade

QuoteRomânia primește 38 de milioane de euro prin mecanismul Connecting Europe Facility (CEF) al Comisiei Europene pentru exinderea depozitului de gaze naturale de la Bilciurești, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene. Sprijinul este în contextul dorinței CE de a renunța la utilizarea gazelor rusești.
https://www.economica.net/extindere-depoozit-bani-ue_633697.html

TVlad

Credeti ca o sa vedem scaderea asta in facturi? E pret spot dar ar trebui sa se propage cumva si in contractele pe termen mai lung si in mod sigur in pretul electricitatii.