News:

.

Main Menu

Petrol si gaze naturale

Started by stangabriel, January 14, 2015, 02:17:12 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

sorinelbulceag

Salutare,

stie cineva care este evolutia racordarii la gaz a orasului Vatra Dornei? O alta intrebare pe care o am este daca cineva stie ce plan de racordare la gaz a zonei Radauti (Marginea, Horodnic etc) exista si daca se face ceva concret ?

Multumesc!

rota

din cate am auzit, au bagat o treime din conducta la V.Dornei (estimare la ochi)

rota

^a spus fluturas azi ca 14 km sunt facuti pt V. Dornei, iar pt restu sunt doar planuri  :lol:

venom637

Salut,

Ce mai stiti de conducta de gaze Tuzla - Podisor ?

Locuiesc in Comana, Giurgiu si pe aici se aude va o sa vina la un moment dat gaze din Prundu. Presupun ca despre conducta asta este vorba, ca alta pe langa Prundu nu stiu sa existe.

rota

Prima moleculă de gaz românesc din Marea Neagră va fi scoasă anul acesta de compania Black Sea Oil&Gas din perimetrul Aurora, iar din zăcământul Neptun Deep probabil că acest lucru se va întâmpla în anul 2025

"Avem un perimetru Neptun Deep, care este cea mai bogată descoperire, unde este deţinut jumătate de Petrom, companie românească deţinută la rândul ei 51% de OMV - statul român mai are 20% în Petrom - şi de către Exxon, compania americană. Compania americană Exxon doreşte să vândă, doreşte să iasă din această participaţie. Eu am spus - şi suntem în negocieri - că dacă Exxon doreşte să iasă, doresc ca compania românească Romgaz, companie deţinută 80% de statul român, să intre să preia acest 50% al Exxon. Se discută între companii, se va ajunge la ofertă, se va ajunge la negociere şi eu sunt convins că în cel mai scurt timp vom avea Romgaz ca acţionar - sau să zicem să deţină o parte de 50% din zăcământul Neptun Deep, împreună cu compania tot românească, fiindcă e o companie românească Petrom, chiar dacă este deţinută de austrieci, OMV Petrom. În paralel, se doreşte - s-a dorit de toţi investitorii din Marea Neagră - schimbarea Legii offshore în Parlament", a explicat Virgil Popescu.
Sursa

ciprianb

Exprimarea ministrului e putin deficitara deoarece au fost deja extrase multe "molecule" de gaz din Marea Neagra pana acum, productia de titei si gaze a inceput din anii '80. Ceea ce se va extrage in premiera anul asta (speram) sunt gazele din zona de adancime mare.

paulmare

E un fel de radio Erevan, prima oara asta cu inceperea extractiei de gaz din Marea Neagra a scos-o Orban, Virgil Popescu a scos-o a doua oara, si google arata cum toate gazetele au preluat-o nemestecata ca doar vine de la conducerea de partid si de stat

Zacamantul din care Black&Sea Oil and Gas scoate "prima molecula de gaz" nu este un zacamant, ci sunt doua
si nu se cheama Aurora, ci se cheama unul Ana, si celalalt Doina
si nu sunt de adancime, ci sunt la 70 de metri
https://www.blackseaog.com/ro/proiecte/mdg/

prospectiunile in marea neagra au inceput in 69, in 79 au gasit actualul Lebada, in 87 a inceput extractia de petrol si gaze asociate (cand Orban avea 24 de ani, trebuia sa fi terminat facultatea deja)
Prima sonda sapata in Marea Neagra Ovidiu 1 din 1975 a fost sapata in apa de 84 de metri

Stire de Radio Erevan, declaratia asta, macar inainte unele erau haioase
"Ce este sampania ?" intreaba un ascultator al Radio Erevan,
"Este o bautura consumata de clasa muncitoare, prin intermediul conducatorilor sai"

venom637

https://cursdeguvernare.ro/transgaz-a-atribuit-unei-compani-turcesti-constructia-gazoductului-care-leaga-brua-de-marea-neagra.html

Quote
Operatorul sistemului național de gaze naturale, Transgaz (TGN), a atribuit companiei turce Kalyon Insaat Sanayi contractul în valoare de 1,61 miliarde de lei pentru  construcția conductei de transport de la țărmul Mării Negre până la Podișor, județul Giurgiu.

Acolo, gazoductul se va conecta cu secțiunea românească a celui paneuropean BRUA (Bulgaria-România-Ungaria-Austria), finalizată la sfârșitul anului trecut.

Lucrările gazoductului Marea Neagră – Podișor trebuie finalizate în termen de 24 de luni, inclusiv cele de alimentare cu energie electrică și de protecție catodică și fibră optică, potrivit anunțului de atribuire publicat pe platforma publică de achiziții publice (SICAP), văzut prima dată de Radio Europa Liberă.

paulmare

https://www.economica.net/romgaz-a-oferit-900-de-milioane-de-dolari-americanilor-de-la-exxon-pentru-proiectul-neptun-deep-din-marea-neagra-surse_502370.html

Consiliul de Administratie al S.N.G.N. Romgaz SA a avizat in data de 30 martie 2021 oferta angajanta de cumparare a tuturor actiunilor emise de (reprezentand 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, care detine 50% din drepturile dobandite si obligatiile asumate prin Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare si exploatare petroliera in perimetrul XIX Neptun Zona de Apa Adanca.

Parerea mea de parerolog, exxon a facut o caruta de bani (poate ca nemeritata) -
si gazul ala va ramane acolo inca multa vreme, cu sng partener

AlexxC

Parerea mea avizata este urmatoarea:  "Peste 1,5 miliarde de dolari au fost investiți în explorare și evaluare în blocul Neptun între 2008 și 2016. Activitățile de explorare au inclus și două campanii de achiziție de date 3D precum și două campanii de foraj de explorare, cu opt sonde de explorare și evaluare forate." Deci Exxon prin cota sa de 50% a cheltuit cam 750-800 mil dolari si Romgaz ii ofera inca ceva peste suma investita sa acopere inflatia; eu zic ca oferta este foarte mica avand in vedere ca au bagat o caruta de bani acolo asumandu-si riscul de a gasi un mare NIMIC !
Resursele din blocul Neptun fiind acum deja confirmate ,Romgaz merge la sigur! Isi vor recupera investitia in cativa ani si vor culege profit de miliarde de dolari,nu RON.
As face si o speculatie aici: statul roman incearca prin legea offshore si intarzierile Transgazului sa puna mana prin Romgaz pe cota detinuta de Exxon...sau toate astea sunt doar o intamplare?  :lol:
Oricum Exxon nu cred ca se va lasa plecat doar cu multumirea ca si-a recuperat banii investiti,sigur mai sunt si alti actori pe piata interesati sa plateasca ceva mai mult.

aschiutza


tom_sawyer

ExxonMobil negociază exclusiv cu Romgaz vânzarea participației din Marea Neagră

Iată anunțul făcut de Romgaz:

"La data de 17.06.2021, S.N.G.N. Romgaz S.A. şi ExxonMobil Exploration and Production Romania Holdings Ltd. au semnat un Acord de Exclusivitate prin care vânzătorul acordă Romgaz un drept de exclusivitate pe o perioadă de 4 luni (până la data de 15 Octombrie 2021) (,,Acordul de Exclusivitate") cu privire la negocierile de achiziţie a tuturor acţiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, ce deţine 50% din drepturile dobândite şi obligaţiile asumate prin Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare şi exploatare petrolieră în perimetrul XIX Neptun"

În acest moment, OMV Petrom şi ExxonMobil sunt parteneri egali în proiectul de explorare a zăcământului de mare adâncime Neptun din Marea Neagră, estimat la 42 – 84 de miliarde de metri cubi de gaze. Spre comparaţie, România produce în prezent circa 10-11 miliarde de metri cubi de gaze pe an.


economica.net

tom_sawyer

Micul război al gazelor din Balcani: șeful Transgaz acuză din nou comportamentul bulgarilor, care sunt mizele

Directorul Transgaz, Ion Sterian, s-a plâns din nou de lentoarea cu care bulgarii și grecii derulează proiectul interconectorului între rețelele de gaze ale celor două state, un proiect care are o miză importantă pentru România

economica.net

reed

Explozie la rafinaria Navodari,2 persoane ranite,nu se stiu cauzele inca.
Sursa foto A.Caramitru



TibiV

"Prioritatea pentru noi, de la începutul incidentului la rafinăria Petromidia, a fost siguranța angajaților noștri. Tot personalul rafinăriei Petromidia a fost evacuat și procesele tehnologice au fost oprite.

Din păcate, ca urmare a accidentului, 5 dintre colegii noștri se află în îngrijiri medicale la Spitalul Județean Constanța.

Ne pare rău să informăm că o persoană a fost identificată ca decedată. Suntem alaturi de familiile victimelor în acest moment tragic.

În acest moment, incendiul din cadrul instalației HPM este izolat și stabilizat, echipele interne și externe fac eforturi pentru a-l stinge în cel mai scurt timp.

Va reamintim ca in cursul acestei zile, pe platforma Petromidia a avut loc un incident in cadrul instalatiei de hidrofinare petrol motorină (HPM)."

Vom revenim cu mai multe detalii, in cel mai scurt timp.

Echipa de Comunicare a Grupului KMG International
Mama proștilor este mereu gravidă... :)