Centuri rutiere în România: discuții diverse

Started by Ionut, September 14, 2011, 08:48:25 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 27 Guests are viewing this topic.

nenea_hartia

Quote from: florin74 on March 05, 2014, 01:39:51 PM
S-au deschis ofertele la centura Brasov 2 (DN 13- DN 12)[...]
Doamne, ce căcaturi de firme au licitat și pe aici cu prețuri mici...

alecu26

noroc ca e Viarom (VINCI) acolo.

In rest...Ciruliii aia tot incearca si pana nu fac un proiect sa se lamureasca cum se pierd bani in Romania...tot asa o sa liciteze.

In rest...intradevar...foarte mare prezenta....la fel ca si la licitatiile de pe DN 6.

Sa vedem azi ce va fi si la urmatorul lot.
Drumurile noastre POATE;

florin74

Noutati de la centura Mihailesti.

CNADNR a desemnat castigator S.C. EXPRESCONSTRUCT TYS S.R.L. (loc 1 ca pret)
CNSC a obligat CNADNR la reevaluarea ofertei castigatoare. Contestatiile au fost introduse de TEL DRUM (loc 5 ca pret) si CONCORDIA CON STRADE SRL (loc 2 ca pret).

alecu26

deci sunt cazuri in care CNADNR -si pastreaza prima alegere. Sau pe cine au ales prima data?

Oricum era cazul...centura asta e pe faras de ani de zile. Mai exista firma aia sau a dat faliment intre timp?
Drumurile noastre POATE;

ashbird

ceva stiri de la Centura Brasov .. lotul Alpine ?
Fie sa renasca numai cel ce har/Are de-a renaste, curatit prin jar,
Din cenusa-i proprie si din propriu-i scrum,/Astazi ca si maine, pururi sï acum!

florin74

#1220
Sper ca pe luni sa aflam mai multe informatii. :)

Vad ca s-a publicat un anunt privind lucrarile suplimentare de la centura Domasnea
http://www.cnadnr.ro/docs/proceduri_derulare/479-anunt-de-atribuire.PDF
AKTOR castigator

florin74

#1221
Quote from: alecu26 on March 07, 2014, 10:02:36 AM
deci sunt cazuri in care CNADNR -si pastreaza prima alegere. Sau pe cine au ales prima data?

Oricum era cazul...centura asta e pe faras de ani de zile. Mai exista firma aia sau a dat faliment intre timp?

CNADNR i-a ales din prima, TEL DRUM si celalata firma a contestat la CNSC si CNSC a hotarat reevaluarea ofertelor. Urmeaza faza pe Curtea de Apel.
Oricum in afara de EURO CONSTRUCT 98 care este pe locul 3 ca pret, in primele 6 locuri numai firme una si una :bash:.
Sustinatorii la cei de pe locul 1  CONSORTIO STABILE EBG, si la cei de pe locul 2 COSEDIL SPA -  e tabelul cu ofertantii si sutinatori  plin de tot felul de firme din Italia si Spania, disperare maxima pe acolo. :)

Apropo, uite ce am gasit despre firma de pe locul 2
http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-16626860-dna-face-parchezitii-locuinta-firma-din-pitesti-deputatului-psd-catalin-radulescu.htm

nenea_hartia

Quote from: florin74 on March 07, 2014, 08:22:05 PM
Vad ca s-a publicat un anunt privind lucrarile suplimentare de la centura Domasnea
AKTOR castigator
Ce surpriză...  :bash: Asta pentru că Pantechniki nu mai există, altfel luau ei direct?

==========

Dacă, printr-o minune, cel care face știrile despre drumuri, centuri și autostrăzi la Digi24 citește pe aici, îl anunț că ori este prost, ori rău-intenționat1). În plus, îi amintesc, în cazul îndoielnic în care are totuși Facultatea de Jurnalism la bază, că trebuie să ceară și punctul de vedere ale celeilalte părți, recte CNADNR. Știrea de azi despre centura Bacăului e doar ultima dintr-un lung șir caracterizat de minciună, insinuări și rea-voință2). Da, poate că oamenii ăia nu vor fi despăgubiți cu un milion de euro pe centimetrul pătrat, cum sperau ei, dar au dreptul legal să ceară în instanță orice sumă le trece prin cap. În plus, domnule/doamnă/domnișoară de la Digi24, nu e bine nici când se fac centuri???
Aș fi scris chestiile astea direct pe site-ul lor, dar (într-un mod netransparent) nu mai este posibil decât cu cont de Facebook, iar eu n-am încă de gând să-mi cumpăr.

1) E drept, există posibilitatea să fie amândouă.
2) Total diferit față de ce oferă în rest Digi24, un post TV foarte decent.

ciprebbe

^^^ DA pe ei, la mine au reactionat :D

QuoteVă invităm să ne transmiteţi ştiri, sesizări, fotografii şi imagini video pe adresa digivox@digi24.ro, la numărul de telefon 031.400.24.24 sau folosind formularul de mai jos:
http://www.digi24.ro/Utile/DigiVOX/
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

dr4qul4

1 leu pe mp, adica 10000 ron pt un hectar de teren arabil este pretul pietei. ca in unele cazuri aceste terenuri sunt mai aproape de oras si spera cate unul sa se imbogateasca daca tot trece centura pe acolo, e alta treaba.

insa am si eu o nelamurire: terenurile in Romania nu au succesiunea facuta. ce se intampla in acest caz? proprietarul trebuie sa faca succesiunea pentru a primii banii? sau statul identifica proprietarul si face succesiunea automat ?

Cocoase inutile care ne vor afecta zeci de ani:
1. Focsani 2. Boita 3. Balcauti
"multe multumiri" proiectantilor
2. Pariu cu hefaistos: 200 lei: UMB nu deschide nimic (min 9 km, chiar si HP)  pe A7 înainte de 15 iunie 2024

florin74

Se deschide un cont si se vireaza banii, iar in momentul in care se stabileste succesiune persoana/persoanele respective au acces la bani.

bogdymol

Si daca nu sunt multumite cu suma prevazuta pentru dezpropriere? Pot contesta acest lucru in instanta?
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

florin74


dr4qul4

probabil de asta este si lumea nemultumita: foarte putini se pot folosi de acesti bani iar pana fac succesiunea cheltuie mai mult decat cele cateva mii de lei pe care le primesc.... in schimb terenul poate fi folosit fara probleme.

ii mai pune si sa plateasca impozit asa cum se intampla atunci cand vand un teren?

poate statul ar trebui sa gaseasca o solutie, ca in cazul exproprierilor, succesiunile sa se faca fara nici un cost din partea proprietarilor sau chiar sa le ofere optiunea de a primi un alt teren in aceeasi zona, pentru ca oricum vorbim de teren arabil.


pe de alta parte, orice autostrada creste valoarea celorlalte terenuri din zona.
Cocoase inutile care ne vor afecta zeci de ani:
1. Focsani 2. Boita 3. Balcauti
"multe multumiri" proiectantilor
2. Pariu cu hefaistos: 200 lei: UMB nu deschide nimic (min 9 km, chiar si HP)  pe A7 înainte de 15 iunie 2024

nenea_hartia

Quote from: dr4qul4 on March 08, 2014, 06:15:35 PMpoate statul ar trebui sa gaseasca o solutie, ca in cazul exproprierilor, succesiunile sa se faca fara nici un cost din partea proprietarilor
Nu e corect. Una din cele mai grave probleme ale României, de care puțină lume știe, e halul în care stăm cu cadastrul. Sunt țări care și în secolele trecute erau mai puse la punct decât România de azi. Situația e gravă în special în fostul Regat, mai ales în Oltenia. Banatul, Transilvania sau Bucovina sunt în general bine puse la punct, dar se lucrează de multe ori pe planuri cadastrale ungurești sau austriece de acum 100 de ani. E drept, sunt mult mai precise, dar iertați-mă, ăsta nu e deloc un motiv de mândrie! Câteodată însă, aceste planuri sunt desenate la niște scări stranii, pentru că erau în țoli, iar angajații OCPI-urilor locale folosesc niște rigle speciale! UE ne-a dat și ne dă în continuare bani pentru punerea la punct a unor hărți cadastrale exacte. Bani pentru măsurători reale pe teren, nu pentru suprapuneri peste diverse zboruri de acum câțiva ani, cu erori de câțiva metri. Situația se perpetuează ori din incompetența ANCPI, ori din dorința de a ascunde jafurile făcute după '89, ori din amândouă.
Revenind, eu cred că ține de educație să fii cu actele la zi pe pământul tău. Sunt de acord că nu e ieftin (eu o știu pe pielea mea), dar mulți din cei care se plâng, inclusiv în știrea Digi, au case cu două etaje.
Legea e simplă: ai actele făcute, iei imediat banii din cont. Nu-ți convine suma, dai Compania în judecată. În teorie, banii pe care îi oferă inițial Compania sunt la prețul pieței, pentru că terenurile se evaluează de către un expert acreditat ANEVAR.

Quote from: dr4qul4 on March 08, 2014, 06:15:35 PMsau chiar sa le ofere optiunea de a primi un alt teren in aceeasi zona, pentru ca oricum vorbim de teren arabil.
Nici aici nu sunt de acord. Abia sunt câțiva ani de când s-a simplificat în sfârșit procedura exproprierii, iar o modificare în sensul ca CNADNR să le caute oamenilor terenuri similare ne-ar da doi pași înapoi. În plus, Compania se ocupă cu drumuri, nu cu tranzacții de terenuri. Și apoi, terenuri de la cine? Dacă sunt arabile, cu siguranță sunt deja în proprietatea cuiva. :)